Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Soqlka- magnez, nospa i leżeć! a najlepiej od razu na IP. Zahamują poród, niech maleństwo jeszcze posiedzi troche! trzymam kciuki i dawaj znać co i jak na bieżąco. Ja miałam to samo w 27tc, i udało się zatrzymac, więc głowa do góry! :*

Lenson - wklejam przepis na blok czekoladowy :D http://www.mojeciasto.pl/przepisy/blok-czekoladowy-6293/#.VEETKvmsVqU stąd zawsze robię i wychodzi super :) tyle, że ja robie mase z przepisu, a dodatki wedle uznania, bo ja nie lubie jak jest za duzo ciasteczek i to takie suche jest :P

Witaj mamaMa! Przyznaję Ci rację, też mam taką sytuację jak ty, więc leżę i się oszczędzam... teraz trzeba uważać na siebie 5 razy bardziej bo coraz bliżej do końca! Nie ma co robić z siebie superwoman, nie o tu tu chodzi, trzeba patrzeć na zdrowie i zycie maluszków bo od nas to teraz zależy! Więc jak to moja mama mówi: Trzeba siąść na tyłku i dać innym coś zrobić. :)

Mimi rodzinka powiększa się. Wasza córeczka będzie miała z kim się bawić
Monic ale twój Mikołajek duży
Oj KariKari smaka mi narobiłaś, muszę u mamy zrobić zamówienie :)
aabalik pewnie masz rację, kiedyś takiej techniki nie było. Powiem szczerze, że moi dziadkowie podchodzą na luzie w wyprawką i nic nie mówią nam, że za wcześnie. Razem z dziadkiem nawet złożyłam łóżeczko. Cieszył się jak małe dziecko :) Razem z mężem planowaliśmy sprawić sobie na jesieni pieska i kotka, ale stwierdziliśmy, że poczekamy do wiosny.
soqlka o kurcze już skurcze! Kochana wzywaj taksówkę i do szpitala. A maż dojedzie do szpitala. Po co masz siedzieć sama w domu i denerwować się
Megi i co dobry był?? haha Za mną ostatnio chodzi popcorn z masełkiem do tego zimna cola z cytrynką mniam mniam
Lenson to ja zrobiłam blok czekoladowy. Właśnie dokańczam go
proszę bardzo
Blok czekoladowy
Składniki:
• 250 g masła
• 250 g cukru
• 125 g mleka
• 5 łyżek kakao - wychodzi bardzo ciemny
• 400 g pełnego mleka w proszku (sypkiego, nie granulowanego, to bardzo ważne)
• herbatników (petitki) - daję na oko
• rodzynki - daję na oko
• orzechy włoskie lub/i laskowe - daję na oko
Przygotowanie:
Wodę, masło, cukier i kakao podgrzewamy na ogniu do rozpuszczenia. Lekko studzimy, dodajemy mleko w proszku, pokruszone herbatniki i pokrojone orzechy i rodzinki. Masę przekładamy do formy (jedna duża albo dwie małe keksówki), wyłożonej przezroczystą folią spożywczą/papierem do pieczenia. Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Po zastygnięciu kroimy na plastry ostrym nożem.
mamaMa witam na forum, na kiedy masz termin?
dziewczyny nie szaleć ze sprzątaniem domu, OSZCZĘDZAĆ SIĘ

Gabi 82
Musze Ci powiedziec ze ten popcorn to byl najlepszy jaki kiedy kolwiek jadlam :) az miske z soli wilizalam ha ha . A ty co to za pysznosci robisz. Oh mamusie juz was nie czytam przez was mam zawsze na cos ochote. Kari kusi na paszteciki ty i lenson na blok czekoladowy.

Lenson
Kazalas mi zrobic miche i do wyrka powiem jedno NIE !! Mam dosc popcornu na pol roku . Byl pyszny ale czuje sie teraz jak solniczka :)

Mamama , carolinee
Zgadzam sie z wami troszke ze trzeba odpoczywac itd. Ale :)
Carolineee mieszkasz z rodzicami zawsze ci ktos ugotuje posprzata czy jeszcze cow innego a ja mieszkam tylko z mezem nie mam blisko rodziny. Moj maz pracuje na bardzo odpowiedzialnym stanowisku ma duzo na glowie przychodzi do domu i zawsze jeszcze cos ma do zrobienia albo stara sie jak rozwiazac problemy z ludzmi wiec nie mam serca do tego wszystkiego mowic mu ze ma posprzatac ubikacje albo ugotowac obiad te rzeczy nie sa trudne wiec mysle ze dam rade na spokojnie z przerwami tak jak robie dzisiaj. A lezec i pachniec to nie dla mnie.
Wiadomo nie robie juz dlugich wycieczek nie dzwigam itd ale lekkie rzeczy sa do zrobienia :)

Soqlka ale jestem podekcytowana jakbym to ja miala rodzic,jak dziewczyny pisza jedz teraz,maz dojedzie,biedak pewnie tez w strachu.Bedziesz pod dobra opieka i oni zadecyduja co dalej,niewpadaj tylko w panike by tego niepogorszylo,zycze by wszystko poszlo po waszej mysli i sie szczesliwie zakonczylo!
Megi widzisz jak to szybko moze pujsc jak tak dalej bedziesz szalec to bedziesz nastepna,odpusc sobie sprzatanie itd..juz niema zartöw!
mamaMa witaj! Napisz wiecej o sobie,chlopczyk czy dziewczynka,czy masz juz imie?
kowalcia zgrabny brzusio!
aabalik to mialas udany dzien z zakupami.
Gabi ladna ta twoja Gabrysia!
agaPo wskakuj na wage! ja 14 kg juz mam!
Ja jestem padnieta,meza zawiozlam o 5 rano,polozylam sie o 6 a o 10 wstalam i poszlam do detysty az 4 zeby mi zrobil ale niebylo tragicznie,zmienial plaby i latal dziure w jednym.
Mi sie tez czesto möj Semi sni ale jakos niewidze w snach twarzy tylko jako Baby,jestem ciekawa jak bedzie wygladal,tata czarny z ciemno brazowami oczami ja blondyna z niebieskimi,jestem strasznie ciekawa czy bedzie jak tata czy jak ja,no blondyn napewno niebedzie . Nieraz sobie tak wyobrazam.

monthly_2014_10/grudnioweczki-2014_18667.jpg

piszecie tu o wyprawkach o zapeszaniu i nie zapeszaniu :) - na szczęście ja już wszystko mam gotowe ( od wanienki przez mebelki,wózek ,fotelik ,ubranka- a tych to już nawet na roczną dziewczynkę nakupiłam w tym całym zakupowym szale:) ) , Nie wyobrażam sobie , że mogłabym teraz tego nie mieć -byłabym chyba bardzo niespokojna zwłaszcza że leżę plackiem od 3 tygodni i już nic nie mogę robić .

Gabi82 --> Termin mam na 12 grudnia ale mój lekarz mnie uspokaja mówiąc : " aby do 36 tygodnia ".

http://www.suwaczki.com/tickers/relgupjyml4u9676.png

Hey Laski!:)
Chciałam wejść do Was szybciej, ale wyobraźcie sobie że jakiś pieprzony wirus dopadł nasze laptopy :/ Równocześnie i mój i K. Wirus policyjny ukash - nie wiem czy się z tym spotkałyście, ale jakaś masakra, do tego mieliśmy wifi w telefonach włączone i komórki też zainfekowało:/. teraz niby działa, ale co jakiś czas się blokuje:| Będę Wam odpisywać po trochu, bo boję się że znowu się włączy.

Mimi_88
Ja też mam takie uderzenia gorąca! najgorzej wnocy, dokładnie tak jak Ty - pod cyckami mokro:P się odkrywam i wietrze, a dziś nawet zimną wodą się musiałam troszkę schłodzić jak wstawałam do łazienki...

http://fajnamama.pl/suwaczki/sbigd5v.png

Witam dziewczyny u mnie dziś pełen roboty w niedziele mam gości wiec trochę trzeba było ogarnąć mieszkanie zakupy i czekają jeszcze firanki,czekam na pościel dla małego mam tylko jedno zmartwienie jak mierze ciśnienie mam wysoki puls od 80-a czasem 112 ciekawe co to oznacza trochę mnie martwi zapytam lekarza,dziewczyny kupiłam dziś super pajacyk DIORA na dziewczynkę jak ktoś byłby zainteresowany zapraszam na moje konto allegro tam na ubranka na dziewczynki obecnie
http://allegro.pl/show_user.php?uid=9179514

coś więcej o mnie : Moje maleństwo to dziewczynka. Imię miałam już wybrane zanim się jeszcze nie pojawiła a mianowicie Marianna ,Marianka ,Mania ( choć tatuś Mani nie lubi :D ) .Aktualnie cały mój świat kręci się wokół Niej , wciąż myślę o tym jak będzie wyglądała jaka będzie -wszystko inne przestało być ważne ,a od 3 tygodni naprawdę WSZYSTKO - porządki ,obiady ,firanki .Mocno się wystraszyłam i jak pisała wcześniej Carolinne przestałam zgrywać SuperWoman :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgupjyml4u9676.png

ja ma dzisiaj gości i zostają do niedzieli...ledwo jakoś ogarnęłam ale bez rewelacji
gotować będzie mój mężczyzna jak wróci-pierdziele

rudaopole firanki-świetny pomysł, kolejna będzie firanki wieszać-zobacz co się u soqlki dzieje
sorry ale jak już jest tak dosadny przykład to może pora osrać takie bzdety jak prowadzenie domu kosztem przedwczesnego porodu?
wybaczcie moje słowa ale zdenerwowało mnie to mówiąc deliaktnie

http://s7.suwaczek.com/201412201755.png

Lenson
Ja pracuje w Rossmannie i trochę się nasłuchałam różnych opinii od klientek na temat kosmetyków, do tego sama widziałam co dobrze się sprzedaje. a poza tym kierowałam się też opinią mojej siostry :)

Gabi82
Nie zazdroszczę ci takich komentarzy:/ No ale wszystkim nie dogodzisz:/ Musisz jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać bo inaczej to zwariować można..

MoniC
Ja też jakaś taka przywiązana jestem do swojego lekarza :P więc rozumiem o czym mówisz.. :p szkoda że wynik podwyższony, ale najważniejsze że wiesz o tym i możesz teraz tego pilnować.

Rudaopole ja mam też puls 80 i położna z lekarzem mówią, że ok ;) ostatnio jak mi mierzyła i miałam wysoki to się pytała czy przyszłam na piechotę, i akurat tak było bo spacerek sobie z K zrobiliśmy więc musiała mi powtórzyć po 10 min i było ok :)

Witam nową mamę :)

Ja ostatnio nie mam żadnych zachcianek. Jak po tym zatruciu miałam dzień zachciankowy tak do teraz spokój. Gorzej, że właśnie nie mam prawie na nic ochoty, ciągle nie wiem co bym zjadła.

111magda
Czyli dokładnie taka sama sytuacja jak u mnie. Nie wiem skąd się to wzięło. masakra. U mnie na razie po formacie jest ok ale korzystam też z innej przeglądarki, a K u siebie zainstalował chrome i znowu mu to co jakiś czas wyskakuje. Mam nadzieję że się tego pozbędziemy bo bez internetu jak bez ręki;/ się śmiałam że nawet obiadu nie ugotuję, bo zawsze szukam przepisów z internetu hehe

Soqlka
Trzymaj się i zgodze się z cala reszta dziewczyn ze zmykaj do szpitala a maz dojedzie bo nie ma co przeczekiwac. Tzrzymam kciuki
Witaj mamaMa widzę zorganizowana teraz grzecznie odpoczywasz

Ja po tym co piszecie i co się dzieje aż się polozylam ale łazienkę kuchnie juz posprztalam ale odkurzacz oddalam juz mzowi i od dziś nic na sile ważniejsze maleństwo niż jakieś przyziemne sprawy
MartaA
Ja wczoraj wskoczylam na wagę i WOW +19 w 33tyg ale jak mowie ja od piczatku ciąży przybieram a nie jem na noc ani w nocy itd itp po prostu mam taka tendencje:\

http://s3.suwaczek.com/201411304565.png

Witaj MamaMa w grudniowych mamuśkach :) widzę, że mamy podobne terminy ja mam na 11

MoniC - odnośnie cukrzycy to polecam stronkę www.słodkiemamy.edu.pl tam znajdziesz wszystko o cukrzycy
w szczegóły powinna Cię wprowadzić pielęgniarka u diabetyka pokazać Ci co i jak, jeżeli nie miałaś jeszcze konsultacji to napewno je będziesz miała
ja napezykład mierzę sobie 4 razy dziennie na czczo, i po jednej godzinie po od początku posiłku głównych posiłkach (śniadanie, obiad i kolacja), z tym że teraz muszę raz w tygodniu mierzyć sobie szczegółowo przed każdymi posiłkami i po

Soqlka - trzymam kciuki aby wszystko dobrze się skończyło i abyś do grudnia dotrzymała

rudaopole - nuria dobrze pisze, nie ma co się nadwyrężać zdrowie maleństwa najważniejsze olej firanki