Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Marta
Od kiedy babka się bezczelnie wepchała przede mną raz w kwiaciarni, a raz inna w sklepie (jak przyszła druga kasjerka i prosiła do drugiej kasy, to ja już szłam, a ta co stała za mną popchnęła mnie i szybko pierwsza leciała z całym koszem oczywiście.. ) to po prostu nawet nie liczę na to że kiedykolwiek ktoś mnie przepuści.. Choćbym rodzić zaczynała, to nawet by nie zwrócili uwagi :P Trafi się jedna osoba na milion która mając pełen wózek zakupów jak widzi że ktoś ma jedną rzecz, to przepuści. Chwała im za to że jeszcze ktokolwiek się taki znajduje:)
Masz rację, Meggi rzeczywiście długo się nie odzywa.... Miejmy nadzieję że po prostu z braku czasu:)

Soqlka
ładny brzuszek masz:)

http://fajnamama.pl/suwaczki/sbigd5v.png

Lenson
biedactwo... [tuli] [tuli].. ale miałaś rewelacje.. :/
Co za chamstwo, że Cię nie chcą przyjąć... :/ u lekarza do któego naleze, zawsze jak dzwonie żeby się zarejestrować, to jak nie ma blisko wolnego terminu, to pani pyta czy naprawdę coś pilnego, bo jak tak to zapisuje-i tak powinno być. Popijaj herbatkę i odpoczywaj.. I niech Ci się poprawia szybkooo:*

Hej,

My po wizycie :):) Będzie dziewczynka :):) Mąż zadowolony jak nie wiem, z dzidzią wszystko ok, jest w położeniu główkowym, a waży wg usg 836g. Tutaj na portalu mam 26t i 2 dni ciąży, wg usg jest 25 t i 4 dni :). Jestem dużo spokojniejsza po tej wizycie, a lekarz u którego byłam naprawdę super, a wizyta tylko 100 zł :) Dostaliśmy tylko jedno zdjęcie bo mała na brzuszku sobie leżała, a wierciła się jak wściekła i ciężko było cokolwiek uchwycić. Buzie też rączką zasłaniała, lekarz pukał w brzuszek, żeby się odsłoniła i wtedy udało się uchwycić buzie :) Ale jestem zadowolona :D

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png

Hej dziewczyny no prawda nie sposob Was nadrobic,ja ze swojej strony tylko powiem ze jestem z Wami na bieżąco wszystkim gratuluje wizyt Lenson wracaj do zdrowia .Tak po skrocie u mnie w poniedzialek zaczyna sie 30 tydzien wiec juz ostatnia prosta dzidzia wariuje jak szalona i zaczynam sie juz powoli bac porodu.Wracajac do wyprawki mam juz prawie wzzystko dzis kupilam fotelik i łóżeczko zostala posciel bo mnie sie podoba wszystko biale ecriu i takie jasniutkie naturalne kolory ale ciezko cos takiego znaleźć jak by Wam cos wpadlo to podrzuccie link a i kocyk polecany przez któraś z Was ten cieply tloczony jutro go zamowie bo super.Co do palenia ja bylam palaczka jak sie dowiedzialam o ciazy to zero ale o zgrozo teraz pewnie mnie przeklniecie ale zdarzy mi sie jeden dwa czasem straszne mam wyrzuty sumienia matko.Ja mam termin na 7.12 ale z doswiadczenia mi wychodzi przynajmniej w moim przypadku ze rodze tak w dniu kiedy bylo zaplodnienie mozna powiedziec do dnia tak ze jak by sie to sprawdzilo to gdzies 12 12 powinnam byc juz po to mysle ze do swiat sie jakos ogarne he he

kowalcia88, nie wyobrażam sobie zjazdu rodzinnego zaraz po porodzie, masakra ! Nie wiem jak Ty, ale ja pewnie będę potrzebowała czasu na odpoczynek po porodzie, ciszy, spokoju i przede wszystkim początkowa opeika nad maluszkiem jest bardzo męcząca i pracochlonna. Jeszcze zjazd rodzinny kojarzyłby mi się z masa zarazków i bakterii.

Sylwunia06 - genialne podejście do teściowej, uważam, że masz 100% racji ! Twarda, równa babka z Ciebie ! :D

Vanesa, mój też w sumie tylko umie spaghetti i kurczaka po chińsku hehe :D super, ze Twój mąż już wraca !!!!

Co do wigili, właśnie uświadomiłam mojego G,że bardzo możliwe, że bedziemy w domu we 3 i nie będzie wigilii, bo ja nie dam rady nic przygotować. Baa, może się okazac, że będę w spzitalu, bo mam termin 22.12. to G powiedział ,że mam się nie martwić, że jak bedzie trzeba to on zrobi wigilie i to będzie dla Niego najpiekniejsza wigilia, bo z naszym synkiem. Echhh, ten mój mężczyzna :D

Dzięki zaodpowiedzi w sprawie SR, już mi raźniej :D że nie tylko ja ją skończe jakoś w 37tc.

Progosia, Kari najlepsze życzenia dla Was i mężów !!! Udanej i romantycznej rocznicy każdej zyczę ! Pamiętajcie, następna już w 3 ! :D

Kari, zdjęęęęcieeeeeeeee ! :D Dawaj, dawaj ! :D

Ja dziś zrobiłam, ale słabe jest, bo w sumie tak na szybko robione przy kiepskim samopoczuciu.

Mimi, gratulacje !!!! Te dwie laski ze szpitala, patologia, brak mi słów. Nawet mój G się wkurzył jak mu to przeczytałam !

Ja przed ciążą paliłam e-papierosa, ale dosłownie 2 dni przed zrobienien testu przepaliła mi się grzałka i był to jakiś znak! hehe
W sumie mój G też go pali i od razu w głowie sobie ułożyłam, że nie mam na to ochotyi nie mogę. Także nasz organizm podświadomie eliminuje to, co mu szkodzi. Teraz walczę, by G rzucił. Nawet mu tabex kupiłam i łyka już 4 dni :D
Monikam, piekne zdjecia ślubne no i Panna Młoda :D

Przyszła dziś torebka, w expresowym tepie, jest super, ale myslalam, że troche mniejsza :D

Mimi
Gratuluję córeczki!!:) Jakie imię będzie nosiła Twoja kruszynka?:) Wrzuć na fotkę małej jak będzie Ci się chciało:)

Lenson
Nie wiem czy Twój G lubi czytać , jeśli tak to POLECAM z całego serca książke Allena Carra "Easy way to stop smoking". Można w pdfie ściągnąć-ja nawet taką wersję tylko mam.. Koleś robi takie małe pranie mózgu:P Na mnie podziałało i tak jak Wam pisałam rok przed ciążą już rzuciłam! Poleciłam też przeczytanie koleżance-rzuciła! :) Nie pali kilka tygodni.. i ona też przekazała swojej kumpeli, też się udało. Także zachęcam:) Nie ma nic do stracenia:)

wisia
no cóż, ja Ciebie nie będę pouczać bo jesteś dorosłą osobą, ale bardzo tego nie pochwalam.. nawet nie chcę sobie wyobrażać co maluszek czuje w takim momencie:(
Ja zamówiłam pościel w beżach jedna kremowa w sowy, a jedna w miśki.. Dwa komplety i oba jasne. Ale 2 elemetny, bez przescieradełka. próbowałam znaleźć Ci link, ale to z konta męża było zamawiane i nie mogę znaleźć.

Witajcie kochane ale szybko zapelniacie strony :)
Gratuluje udanych wizyt :) co do palenia to mnie zapach jakos bardzo nie odzuca gorzej jak wyczuje od kogos alkohol :/ u nas po staremu na wizycie dr przepisala mi zastrzyki na zakrzepice podskorne :/ ale pozatym wsZYSTKO ok Antos zdrowo rosnie niestety usg nie mialam :/ ale pojawil sie nowy objaw ciazy cholerna zgaga :/ eh ja poszalalam na zakupach dla Antka cale 4 pudla ciuszkow :d

http://www.suwaczki.com/tickers/8599pc0zk42g1yct.png

Lenson piękne i zgrabne brzusio. Mówisz o torebce z wittchena?
Mimi gratuluję córeczki. Macie imię? Tatuś zapewne dumny. Mój mąż jak dowiedział się, że będzie miał córeczkę to bardzo ucieszył się. Powiedział mi, że jest prze szczęśliwy i chciał córeczkę. Każdemu mówię, że będzie córeczka tatusia, a tatuś dumny jak paw :))
Natiaa najważniejsze że z Antosiem wszystko w porządku

Hej Dziewczyny,

Jakaś masakra, już drugi dzień się tak czuje. Ciągnie mnie i brzuszek i w tyłku/lędźwiach. Ani usiąść dobrze ani się położyć. Chyba 3 trymestr nie zaczął się najlepiej.

MartaA jeżeli to kręgosłup to nie dobrze, miałam problemy z kręgosłupem przed ciążą :(

Ja nigdy nie paliłam, tzn raz za gówniarza spróbowałam i nie czułam potrzeby palenia. Mój K to samo. W naszej najbliższej rodzinie też się nie pali więc mam luz :)

Co do choinki to obowiązkowo być musi i to "żywa". Mam fioła na punkcie świat Bożego Narodzenia. Uwielbiam ozdoby, ten cały klimat. Mogłam bym tylko przy tym siedzieć i kombinować, dekorować albo robić coś samej :D

soqlka przypuszczam, że mam nawiedzoną położną albo w tych szpitalach, gdzie pracowała taka jest tendencja. Wolę też się trzymać wersji Twojej położnej :) I nadal ćwiczę mięśnie kegla.

Własnie też się martwi co u Megi. Oby była po prostu zajęta.

Lenson współczuję Ci, wracaj do formy szybciutko !

Mimi gratuluje córeczki :)

Sylwunia gratuluje podejścia. Tak jak Lenson mówi twarda babka z Ciebie ;)

Zapomniałam, śliczne brzucholki macie :)

Natia dziecko jest dobrze chronione więc nie zrobimy mu krzywdy :) Ale wiadomo, nasze obawy są normalne. Jeżeli nic nie boli, nie krwawisz itp, lekarz daje zielone światło to hulaj dusza :D Ja przez te ostatnie boleści i ,że mały mi tak naciska na dół to przyznam szczerze, że wcale nie mam ochoty i też się trochę boje. Tym bardziej, że lekarz mi powiedział, że jak boli to muszę przystopować i uważać.

Dobrej nocy

Witam Was mamuski w ten pochmurny dzien. Obudzilam sie przed 6 na siusiu i koniec spania. Maz daje piekny koncert ;) Malutka miala czkawke, czulam ja bardzo wyraznie po prawej stronie brzucha. Jak czesto dziewczyny czujecie czkawke swoich szkrabow?
Co do seksu mamy teraz celibat, infekcja ;( Rowniez jak Wy mamy obawy czy nic nie zrobimy Gabi, chociaz wiem ze dobrze jest chroniona w brzuszku. Ogolnie to wyglada inaczej niz przed :)
Iza-majka nie podpowiem Ci bo nie kupowalam jeszcze kombinezonu. Mysle ze 74 bedzie dobry

Natiaa jeśli chidzi o współżycie to nic malenstwu się nie stanie :))) choć nie ukrywam my musieliśmy zrezygnować bo mam rozejście spojenia lonowego i nie dala bym fizycznie rady ...zresztą ppsychicznie też jakos nie mam parcia na jakie cokolwiek pieszczoty nad czym mój R bardzo ubolewa ...wczoraj bylam na sszkole rodzenia i jak tylko R się dowiedział ze trzeba masować krocze to tak jak by mu się oczy zaswiecily

Monikam Sliczne fotki :)

Lenson bardzo wspolczoje wczorajszego samopoczucia i mam nadzieje , ze dzis bd lepiej :) a do "pani doktor" to nastepnym razem nie popusc bo nagly przypadek to musza przyjac a jak nie to popros, zeby ci napisala, ze cie nie przyjmie i ze NFZ zaniesiesz , poprzewracalo sie tym lekarzom w glowach, zgrabny brzuszek ;)

natiaa co do pukania :D to my raczej staramy sie powstrzymac , przynajmniej narazie, dziecko jest dobrze chronione wiec nie powinnas sie martwic, ale sex moze spowodowac wczesniejszy porod, jakies tam rozluznienia czy cos, a i tak mam te twardnienia brzucha , ktore tez sa jakimis skurczami , wiec wolimy nie ryzykowac, pozniej nadrobimy :D

MoniC mnie czasami tam zaboli w drodze do przedszkola(10 min od domu), ze musze sie zatrzymac i odczekac, masakra jakas, co bd dalej? wogole bd w stanie sie przewrocic.. nie mam pojecia

iza-majka ja mam juz pokupowane ale leza w pl i nie pamietam jakie bralam

4leks4ndr4 Marta jestem za tym by takie chamstwo zwalczac i najlepiej nie czekac az nas przepuszcza, tylko glupio sie usmiechnac i zapytac czy moze przepuscic , bo jestem w ciazy i mam jeden artykul i odrazu isc , glupio im sie zrobi i moze nawet nie zdazal odpowiedziec :)

mimi_88 Gratuluje Princesski :D
wisia a mi znowu podoba sie wszytsko minky tylko nie z tymi glupimi wzorami, sa mieciutkie i dwustronne np te:
http://allegro.pl/posciel-4cz-135x100-dwustronny-ochraniacz-minky-i4599314339.html i tam laczysz ten dwa materialy :)

Pierwszy trymestr - dozwolona jest prawie każda pozycja, jednak należy szczególnie uważać, by partner nie przygniatał Twojego brzucha. Należy unikać pozycji z głęboką penetracją członka; powinno to być bardziej płytkie, przedsionkowe czucie siebie wzajemnie.

Drugi trymestr - należy unikać tych pozycji, które wymagają od kobiety leżenia na plecach (aż do rozwiązania), ponieważ powiększająca się, ciężarna macica uciska wówczas na naczynia, aortę i żyłę główną dolną, co utrudnia powrót krwi do serca i może przyczynić się do odczuwania dyskomfortu, a w skrajnych sytuacjach do omdleń. Ze względu na zawarte w nasieniu prostaglandyny lepiej współżyć z prezerwatywą. Kobieta nie powinna też dążyć do osiągania pełnej satysfakcji, gdyż orgazm objawia się rytmicznymi skurczami macicy, które mogą zagrażać ciąży.

Trzeci trymestr - głównym problemem jest zmniejszona mobilność partnerki spowodowana wzrostem wagi i dość dużym brzuchem. Najbardziej dogodne pozycje to leżenie bokiem (mężczyzna przodem do pleców partnerki), kobieta na górze lub większość pozycji tylnych. Głęboka penetracja mogłaby uszkodzić przekrwioną pod koniec ciąży szyjkę macicy, powodując nawet jej krwawienie. Po 36. tygodniu ciąży współżycie jest zalecane, aby wyindukować skurcze macicy, które lepiej przygotują szyjkę do porodu. Wtedy można też kochać się bez prezerwatywy, bo prostaglandyny zawarte w nasieniu służą do zmiękczenia i lepszego przygotowania szyjki do porodu.

hej dziewczyny u mnie też pogoda taka sobie ale co tam fajnie że sobota i że mój P wraca o 14 ;)
Ja wczoraj miałam bardzo fajny dzień ;) byłam na wieczorze panieńskim (co prawda krótko bo nawet z koleżanką która też jest w ciąży nie pojechałyśmy do klubu zobaczyć tancerza ale i tak było super ;)) i byłam u fryzjera i znowu mam moje loki których nie widziałam już bardzo długo ;) i jeszcze tak jak chyba iza - majka dostałam wczoraj wypłatę już bardzo na nią czekałam bo wiadomo po ślubie byliśmy spłukani a zarządziłam że nie można brać kasy z prezentów wiec było raczej skromnie ;)
Lenson biedaku bardzo ci współczuje Ci bardzo takich nocnych rewelacji oby dziś było już lepiej. Piękny brzuszek prezentujesz ;)

Mimi gratuluje córeczki;) teraz możesz zacząć szaleć z zakupami ;)

Dziewczyny jeśli chodzi o kolejki to ja nawet nie liczę że ktoś mnie przepuści, ale np jeśli są w sklepie kasy dla osób niepełnosprawnych i kobiet w ciąży to od razu do niej idę i przepraszam ludzi i już jestem pierwsza, chyba że jest jakaś osoba uprzywilejowana ale jeszcze mi się nie zdarzyło więc zawsze jestem na początku kolejki;) a ludzie wiadomo sami nie przepuszczą ale też głupio im coś powiedzieć bo po pierwsze ciąża a po drugie kasa właśnie dla nas;)

Co do Wigilii i świąt ogólnie to ja w tym roku nic a nic nie robię, w zeszłym roku nagotowałam się bardzo co prawda nie robiłam świąt u siebie tylko wigilia o 16 u teściów o 19 u rodziców ale zobowiązałam się że zrobię parę potraf i żeby wyszło po równo, to każdej stronie robiłam to samo i tyle samo a że u mnie na święta miało być 12 osób to porcje wyszły bardzo duże.
A w tym roku pewnie nie będziemy jechać do moich rodziców (50 km ) tylko pójdziemy do teściów (100 metrów) i jedyne co będziemy mieć to choinkę oczywiście żywą ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png

iza majka ja trochę poczytałam o kombinezonach i powiem Ci że rozmiar 74 dziewczyny na innych stronach zdecydowanie odradzały, bo to jest już duży rozmiar i nawet na koniec zimy będzie dla malucha za duży a znowu n a przyszłą zimę będzie za mały i tak jak dziecko urodzi się 56 cm to kombinezon będzie o 20 cm za duży. Ja osobiście jeszcze nie kupuje wstrzymam się jak najdłużej bo może jak wyjdzie mi że Kuba będzie naprawdę miał z 4 kg i więcej to może zdecyduje się na 68 a jak nie to kupuję 62. Jedyne co moja kuzynka mi doradziła to to żeby kombinezon był szeroki i na zamek błyskawiczny żeby można w tempie błyskawicznym ubrać maleństwo.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png

Iza-majka, ja kupiłam (tzn. upolowałam w lumpku) 2 kombinezony, jeden biały, misiowy, megaśnie gruby (o ile się nie mylę, to chyba MłodaFasolcia kupiła identyczny na allefgro) w rozmiarze 62, a drugi różowy ciut cieńszy, ortalionowy, od środka podszyty polarkiem w rozmiarze 62-68. Ten zamierzam Malutkiej ubierać już pod koniec zimy, kiedy nie będzie strasznie zimno.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png