Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

magnoliam jestem w 16 tygodniu i 4 dniu dokładnie :)

Nuria masz śliczny brzuszek ! :)

Mi długo nie było widać brzuszka chociaż piersi zrobiły się ogromne już od początku. Właściwie przed spodziewanym okresem były nabrzmiałe,bolące i duże. Okres się nie pojawił a piersi zostały :P Tylko rosną. Brzusio pojawił się nagle i teraz to rośnie w oczach. Na początku w ogóle nie przytyłam. Waga dopiero skoczyła jak weszłam w II trymestr i mam + 3kg to tego co przed ciążą.

Tak jak mówicie każda z nas jest inna i nie ma na to reguły.

Imiona to dla chłopca mieliśmy problem. Bo z dziewczynką to podoba nam się Amelia, Kalina, Anastazja i Agata. A z chłopcem nie mogliśmy dojść do porozumienia. Mi podoba się Leon i Ignacy na co moja druga połówka protestuje. Ale mamy nowe imię i jeżeli będzie chłopak to chyba Mikołaj.

Ciekawa jestem jak dziewczyny wasze wizyty :)

A ten kosz/kołyska to gdzie można zamówić ? Mamy łóżeczko od mojej siostry ale bardzo mi się spodobał i tak z ciekawości :)

znalazam fajna stronke ze wszystkimi mozliwymi imionami jakie sa jesli ktoras z was jeszcze nie ma wybranego imienia dla dziecka tu napewno cos znajdzie ..

http://gorny.edu.pl/imiona/

Moj maz jest kochany bardzo sie martwil jak bylam w szpitalu bal sie o dziecko w domu duzo pomaga mimo ze duzo pracuje bo w 2 miejscach na Politechnice i w wlasnej firmie komputerowej pozniej no i w domku mi pomaga no i martwil sie jak 3 miesiace wymiotywalam i nie umialam jesc

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Zrezygnowana ja jade do łeby mamy hotel eurybia z wyzywieniem sniadania obiadokolacje 200 m od morza 300m od centrum i płacimy 2180 za 2 osoby za 8 dni 7 nocy wiec mysle ze to atrakcyjna cena jest to hotel nie pensjonat :)
jak dzwoniłam po kilku pensjonatach to chca 100zł bez sniadan za sam noclegczyli 200zł za 2 bez wyzywienia i mało wolnych miejsc strasznie wszczedzie pozajmowane sezon lipiec sierpien ... wklejam Ci linka tego Hotelu :)

http://www.eurybia.info/?page=start

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Wczoraj napisałam posta i się coś nie wysłał.

Vanesa 35 i KariKari - ja też mam wizytę z usg 23 lipca jeśli się nie mylę :) To będzie już u mnie 18 tydzień więc usg ma być to połówkowe pod kątem wykrycia ewentualnych tfu tfu wad.

Wczoraj miałam pierwszą wizytę u położnej. Tak jakoś dziwnie było. Powiedziała mi, że ma jakieś broszurki ciążowe i w sumie to pewnie sama sobie już wszystko wyczytałam w necie. Podała mi wizytówkę ze stroną gdzie znajdę odpowiedź na pytania co jeść a co nie. Zapytałam ją o ofertę szkoły rodzenia w moim mieście. Generalnie z tym bida - albo 2 płatne kursy albo jeden darmowy kurs 6 godzinny z oprowadzaniem po porodówce. W sumie nic nowego się nie dowiedziałam. Popytałam ją o różne badania w ciąży i skonkludowała, że tutaj jest inaczej niż w Polsce i kobiet ciężarnych nie traktuje się jak chore. Na koniec zbadała mi próbkę moczu i to na szczęście było ok. No i posłuchałam serduszka mojego maleństwa - miód dla moich uszu :)))
Aha, no i jeszcze stwierdziła, że mam krzywą macicę o.O i czy jestem pewna co do terminu porodu (chyba wygląda na nieco bardziej zaawansowaną)... Cóż.

Na koniec się pochwalę. Zaklepałam sobie nowe mieszkanko do wynajmu. Wszystko dobrze pójdzie to za tydzień podpisze umowę. Wymaga trochę umeblowania więc się wykosztuję. Ale jest większe i podoba mi się :)

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Dziewczyny jestem po wizycie. Z maluszkiem wszystko jest w porządku, wyniki mam dobre. Szyjka też ok. Następna wizyta dopiero za 3 tyg (po raz pierwszy będzie taka długa przerwa). Niestety nie mam zdjęcia :( Będę mogła pojechać za granicę, nie mogę się doczekać, ale najem się smacznych rybek. Wstępnie 50/50 powiedziała mi płeć dziecka. Będzie dziewczynka :)
KariKari co do duphastonu to mam go brać teraz 1x1 jeszcze przez tydzień i koniec. Mam też skończyć kwas foliowy, ale dopytam się jeszcze o niego. Witamin w tabletkach mam nie brać, bo wyniki mam bardzo dobre. Teraz jest dużo świeżych owoców i warzyw, one wystarczą. Nie żałuję ich sobie.
Natiaa jak powiedziałam mojemu mężowi o pozytywnej becie to bardzo się ucieszył. Chodzi bardzo dumny. Teraz się stresuje i mnie pilnuje. Krzyczy na mnie jak widzi, że coś cięższego robię czy dźwigam. Kupił mi nawet leżaczek, bym mogła odpoczywać. Przez pierwsze 3 mies robił wszystko za mnie, włącznie z odkurzeniem, czego bardzo nie lubi. Kupuje mi dużo owoców, ogólnie robi zakupy. Na wizyty chodzi i wpatruje się w usg. Dziś niestety nie mógł być. Oczywiście ma ciążowe objawy :), np nocne podjadanie, zmiana nastrojów. Cieszy się z dużych piersi :) i masuje brzuszek. Bardzo przeżywał jak miałam plamienia czy krew mi poleciała.

Maluszek ma juz 12 cm. Pani mówi chyba chlopak, po chwili oj nie jestem pewna. Maluszek się przekrecil polozyl rączkę na swoich narzadach rodnych, nastepnie ta sama rączkę wlozyl sobie do buzi i zaczął ssać kciuk :) Odwrocil się i Pani mówi nie no chyba dziewczynka, ale mówi ze absolutnie dzis nie da sobie uciąć reki bo maluszek nie chce dokładnie pokazać co tam ma miedzy nóżkami :) także czekamy do 12-08 :) Niestety nie mam dzisiaj fotek.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqgdjty1h1q.png

Zgadza się, ale siusiaka nie dopatrzyłam się tam, mimo że bobas kręcił się :)
Vanesa w jednym wyszedł mi chłopiec, a w drugim dziewczynka. Poza tym do zapłodnienia doszło na przełomie marca/kwietnia, więc muszę patrzeć na oba te miesiące.
29 lipca dowiemy się na 100%.
W głębi serca czuję, że będzie to dziewczynka

no dziewczynki nadrobiłam duże zaległości :)
fajnie czytać wasze relacje z wizyt :) cieszę się, że z maluszkami jest wszystko w porządki
czekamy na dalsze relacje z tego tygodnia :)

Gabi82 dzięki za info co do duphastonu - czyli mamy taki sam sposób odstawienia go... ja oczywiście dziś siedziałam w necie szperałam czy to bezpieczne i w sumie się uspokoiłam..

co do wyjazdu nad morze to ja właśnie tez o Łebie myślałam i dzięki Vanesa za podpowiedź... super miejsce :)

Dziewczynki super, że po wizytach wszystko ok! Szkoda, że na 100% nie znacie płci, ale na następnej wizycie może będzie już widać :)

Jestem ciekawa jak u mnie wyjdzie to usg połówkowe, już się stresuje jutrzejszym dniem... :D

Wicie może, czy są jeszcze te promocje w H&M itd.? Zamierzam się jutro wybrać, ale nie wiem czy mam po co :)

Ja planuję jeszcze przynajmniej jedno dziecko, więc w sumie mogę w takie proste rzeczy, które nigdy z mody nie wyjdą zainwestować np. spodnie, luźniejsze bluzki nawet nadające sie po ciąży :) Zajdę jutro bo potrzebuję 3-4 bluzki no i jakieś spodnie krótkie może, widziałam też fajną sukienkę to może akurat coś mi podpasuje :) U mnie szeroka dupka i też z racji na wzrost jestem trochę niewymiarowa i bluzki 42-44, a spodnie ok. 46- to jeśli chodzi o rozmiarówki z H&M :) Trochę się boję tam wchodzić, bo jak zobacze spodnie, za które zapłaciłam 150zł i będą teraz w przecenie to się zdenerwuję hehe. Poluję na takie 7/8 materiałowe i moze będą w moim rozmiarze, bo jeśli chodzi o ciążowe ciuchy to ostatnio było sporo w moim rozmiarze... obym coś trafiła :)

Cześć dziewczyny. Jestem po wczorajszej wizycie. Drugi chłopak - "nikt nie mówił że będzie sprawiedliwie":). Nawet mi się łezka zakręciła w oku - robiłam dobrą minę bo mąż był ze mną. On też kibicował dziewczynce. No cóż. Mamy zdrowego chłopaka. Waży 250 gr. Wszystko jest ok. Pomiary idealne. Bawił się pępowiną. SŁODZIAK-BEZIMIENNY.
No dobra koniec marudzenia. Miałyście rację USG przez brzuch jest gorszej jakości. W sumie to ze zdjęć nic nie widać - przydałoby się 4d - może się skuszę. Magnez mam brać i dalej pregna plus a potem tą pregna Dh coś tam dołączyć.
Cały czas od początku ciąży pracuję i powiem wam że jestem od dwóch dni mega zmęczona - mam już dość. Musze iśc na urlop i odpocząć bo o chorobowym jeszcze nie ma mowy. Od piątku idę odpoczywać. Pozdrawiam Was.