Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Vanessa, super ciuszki! ja się zbieram do H&M na te promocje i w koncu chyba nie zdążę :P lenia mam i mi się nie chce z domu ruszać, dzidzia daje mamie w kość i robi od środka złe samopoczucie ... a teraz jak sie położyłam do łóżka to czuję lekkie kopniaczki, a czasami taką `pływającą rybkę` co czasami gdzieś tam zahacza hehe - super fajne uczucie póki leciutkie jak na razie, potem bedzie czasem bolało :)

Spory już masz brzuszek :) Dziś jak byłam w szpitalu u męża to powiedział mi, ze pielegniarka sie pytała w którym msc jestem - zauważyła sama już :D Panuje jakiś wirus ospy w szpitalu, ale na szczeście chorowałam już, więc nie ma co się przejmować, ale fakt faktem ograniczyć musze wizyty bo nigdy nic nie wiadomo :(

Lenson- dobrze, że epoka kamienia łupanego już za nami i mamy takie cudo jak internet - potrzebny! a jak chwile nie ma to się odczuwa braki oj odczuwa :D :D :D fajnie, że wróciłaś!

Tak w ogóle, to super cenowo ciuszki i gatunkowo niektóre są w Pepco - kupowałam koleżance wyprawkę w beżowym kolorze + dokupiłam jedno body bawełniane za 7zł!!! i łapki niedrapki za 2 zł + czapeczke za 5 zł - no mega cenowo, a jakość też fajna :) za całość coś ok. 50 zł zapłaciłam, a w wyprawce były skarpetusie, kaftanik, spioszki i czapeczka - chyba tyle :) Cenowo prawie jak w ciucholandzie, więc warto pochodzić i popatrzeć, dla kobiet w ciąży są luźniejsze tuniki, jakieś zabawki też są, różne rzeczy do domu - dla mnie ekstra :)

Vanesa, stron miałam sporo do nadrobienia. Jak dobrze pamiętam, zatrzymałam się około 240 strony :D

Czuję się już dużo lepiej ! :) Energia wraca ( pomijam małą wpadkę sprzed 15 minut w wc hehe ;/) a w sobotę jedziemy z moim G na weselicho do kuzynki, może nie odpadne przed 24 :P

Co do bóli kręgosłupa, też je mam, ale staram się je akceptować tak jak bóle głowy. W weekend byliśmy u moich tesciów i pożyczyłam sobie wagę i ciśnieniomierz, żeby kontrolować co i jak. Tylko troszkę się stresuję, bo ostatnią wizytę miałam 13.06 i niby wymiotuje max 1-2 dziennie albo wcale, staram się jeść a waga stoi w miejscu, ani grama nie przybrałam :(
Brzusio minimalnie się pojawił, ale wszyscy sie śmieją, że wyglądam jakbym się po prostu objadła, że nikt mi nie uwierzy, że to ciąża :P

Internet ledwo wrócił i zabrałam się za szukanie wycieczki, bo po 16.07 ( mam wizytę) chcemy gdzieś "za gramanicę" jechać, bo ostatnie wakacje we dwoje :)

Polecacie Kochane jakieś biura podróży bądź kierunki ?
Myślałam nad Grecją bądź Bułgarią. Chciałabym Hiszpianie albo Chorwację, ale chyba na taki luksus nas nie stać, bo różnice są spore z tego co widzę.

W h&m byłam ok 17-30 i była masakr ale udalo sie cos kupic:)
:) dzieki dziewczynki :)

to niemozliwe ze z tyg na tydz brzusie beda wieksze:)
warto te zdjecia pamiatkowe brzuszków robic:)
na plusie mam 1kg popołudniu 2kg ale rano rano waga jest prawidłowa niby .

Moja Pani gin zaznaczyła mi na wizycie ze ksiazkowa waga to 13kg i zebym sie starała jej nie przekroczyc;/ hihi uprzedziła mnie ze 2kg na miesiac od teraz nie wiecej ciekawa jestem jak to bedzie z ta waga :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Dziewczynki zapomniałam wam napisac ze zrezygnowalismy z Chorwacji przez ta sytuacje co mnie spotkała:( mimo ze jest ok zrezygnowałalismy :( biuro oddało nam pieniazki bo specjalnie wykupiłam ubezpieczenie od rezygnacji w razie nagłej sytuacji !
i Pojedziemy sobie nad nasze morze:) ok 20 lipca :)
A w nastepnym roku juz w 3-ke mozemy gdzies dalej jak dzidzia bedzie na swiecie :)
To prawda ze jak sie cos dzieje nie tak to człowiek ma obawy i woli dmuchac na zimne mimo ze jest ok zrezygnowalismy :)
Tak ze dziewczynki jak kupujecie wczasy zagraniczne wykupcie ubezpieczenie od rezygnacji w razie potrzeby 130zł za 2 osoby a traci sie 130 zł a nie tysiace wydane :)

Olussia super, dzięki za linka myślałam wlasnie zeby kupic sobie te dwie książki, wiele osób je poleca :)

Lenson, ja kiedyś byłam w Grecji, na Krecie i na kos bardzo fajnie wspominam a i na Rodos - wszystkie fajne wysepki :) ale to było juz dobrych kilka lat temu. A jak jedziecie to bedziesz na l4 czy bedziesz miec urlop?

Vanesa teraz to przeceny to pewnie tłumy ludzi :) a zdjecia ja robię bompodestu pamiątka na całe życie :) i widać postęp jak brzusio rośnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w39jcgsmd4arhk.png

Vanesa, szkoda ze zrezygnowaliście, ale tak jak piszesz to Wasza świadoma i dojrzała decyzja. Następne wakacje pewnie będą wyjątkowe :)

Madlenka, właśnie nie wiem. Obecnie jestem na L4 cały czas. W sumie mogłabym wiąć urlop, bo w pracy mam dofinansowanie do urlopu i to nie małe, ale kierowniczka pewnie stwierdzi, że mam wyjechać będac na L4 a urlop to sobie jeszcze wykorzystam po macierzyńskim. Pracuję w firmie "pro rodzinnej" i szefostwo cieszy się z kazdej ciężarnej pracownicy, nie robi żadnych problemów, wręcz od razu wysyłają na zwolnienie, bo nie chcą dawać pretekstów to komplikacji w ciązy itd.

Młoda fasolka czytalam ze za krwawiace dziasła sa odpowiedzialne hormony w ciazy i jest to normalne trzeba zwiekszyc tylko higiene jamy usnej uzywac płynow itd niby samo przejdzie tez zaowazyłam ze moje sa bardziej wrazliwsze podczas szczotkowania a na dodatek mnie strasznie naciaga przy myciu zębów czasem i zwymiotuje nie da sie tego powstrzymac ;/

Lenson polecam Chorwacje. Bylismy w zeszlym roku i sie zakochalismy. Cudowny jest tez Rodos (Pefkos lub Rodos). Romantyczny Paryz lub Wlochy.
Madlenka kupilam sobie ksiazke "w oczekiwaniu.." super, czytam ja. Chce kupic pozostale z tej serii.
Vanessa szkoda ze zrezygnowaliscie, ale teraz Wy jestescie najwazniesi.
MlodaFasolka pare razy zdarzylo mi sie, ze podczas mycia zebow krew mi poleciala. Jak narazie mam spokoj.

Czesc dziewczyny,dlugo mnie niebylo ,tyle stron ze niejestem w stanie wszystkiego przeczytac takze niejestem zabardzo w temacie,postaram sie to nadrobic.Otörz mialam ciezki miesiac,same uroczystosci w tym miesiacu u nas w miescie,festyny,targi i oczywiscie mistrzostwa swiata takze w barze mialam co robic! Caly miesiac zapiernicz nawet po 15 godz,stanie na nogach no i duzo ruchu trzeba sie nalatac ale mialam pomoc moich kelnerek ale wiadomo jako szef chce sie by wszystko bylo ok.Napracowalam sie w tym miesiacu jak osiol no i te noce do 4-5 rano robia swoje ale dobra wiadomosc od 1.07 juz niepracuje juz niedaje rady! Szczesciem jest ze od poczatku ciazy dobrze sie czuje i gdyby nie möj brzuszek niewiedzialabym ze jestem w ciazy,ciagle w ruchu,malo spania,duzo pracy! Ale teraz odpoczynek no ale nie na dlugo,zaczelam robic porzadki w calym domu,okna,sortowanie,wyzucanie itd bo we wrzesniu wprowadzamy sie do wiekszego domu a raczej dopiero we wrzesniu wchodzimy na dom,maz musi polozyc kafelki,pomalowac,wogöle wszystko co z tym zwiazane bo jest w stanie surowym w wewnatrz takze maz jest w stresie bo musi do grudnia skaczyc bysmy z dzidzia juz tam mieszkali,czyli czeka nas przeprowadzka! Watpie by do tej pory skanczyl ale mi sie nigdzie niespieszy mamy gdzie mieszkac,szkoda mi go bo wszystko na jego plecach. Swoja praca,urzadzanie domu no i ja z Kamilkiem! Ale obydwoje jestesmy bardzo pracowici i silni takze damy rade. Jak zauwazylyscie bedzie chlopczyk! Maz dumny i szczesliwy ja oczywiscie tez! Dostalam od siostry z Polski 6 kartonöw ciuszköw po swoich 2 chlopcach takze na poczatek mam tyle tego ze niekupöje za duzo malych zeczy,pare spioszköw na zmiane no i kosmetyki oraz takie tam pierdulki jak nozyczki,gruszka do noska,buteleczki itd ja juz jestem w transie kupowania! Znalazlam fajny Fisher Prince beby mobile ktöre sie przykreca do lözeczka,kreci sie z takimi misiami,leci muzyka z swiatlo chyba motylköw pokazuje sie na suficie,super to no i mozna pilotem jak dziecko zasnie wylanczyc,zobaczcie sobie super sprawa! Patrze tez juz na meble i lözeczko ale kupie przed wyprowadzka. Jaki pokoik planujecie dla dzidziusia,rözowy czy niebieski ?

MartaA- teraz odpoczywaj i zbieraj siły dla Kamilka :) Śliczne imię :) Też widziałam tą karuzelkę z fisher price, ale nie będe kupować takich rzeczy bo pewnie masę dostanę :) Jak się nie będę mogła powstrzymać... no to właśnie ewentualnie taką z tym projektorem bo to super jest, ale zastanawiam się nad osobną lampką z projektorem gwiazd czy wody... super! :D

Co do pokoiku to ja chcę w kolorze kremowym/ beżowym taka vanilla i do tego białe mebelki + malunki na ścianach :) Dla dziewczynki jakieś delikatne wróżki lub coś w tym stylu dla chłopczyka może kubuś puchatek, albo coś innego.
Będę się bawić z farbkami akrylowymi jak już pokoik będzie pomalowany :) czyli za jakiś miesiąc no max 2 msc.
Wydaje mi się, że nie koniecznie pokoik musi być różowy albo niebieski ( bez obrazy ;) ), jest wiele ciekawszych pomysłów, no ale jak komuś się to podoba no to oczywiście ja nie mam nic przeciwko bo o to chodzi, żeby się podobał rodzicom no i dla dzidziusia był ciekawy! :D

Znów się zbyt rano obudziłam... o 5.50! I tak przeleżałam do 7 no i do was pisze bo nie wiem co mam ze sobą zrobić :)
Dziś w planach sprzątanie mieszkanka. Może uprzątnę trochę przyszły pokoik maleństwa bo jak na razie znajduje się tam wszystko co niepotrzebne wraz z moimi spakowanymi, nienadającymi się do użytku obecnego ciuchami.

Miłego dnia! :)

Lenson fajnie ze znowu jesteś z nami. Masz kilka stron do przeczytania :)
Marta A witam po przerwie, teraz odpocznij i zbierz siły po intensywnym okresie w pracy.
Nie będziemy robić pokoju ani niebieskiego ani różowego. Może pomalujemy go na delikatną zieleń lub fiolet. W pokoiku maluszka jest dużooo do zrobienia. W sumie są puste ściany. Ubranka też będziemy kupować różnych kolorów.
Carolineee Ty wstałaś wcześnie, a ja nie mogłam zasnąć. Kręciłam się z boku na bok do 2 w nocy. Nie mogłam ułożyć się.
Vanesa śliczne łóżeczko
Czy myślicie o zrobieniu baby shower? Powiem Wam, że zastanawiam się nad tym coraz częściej.

witajcie dziewczynki w ten słoneczny poranek... czyżby lato miało do nas zawitać? :)

co do pokoiku dziecięcego to ja mam wizję, że mebelki białe bo my z mężem mamy białe w sypialni a na razie dzidzia będzie z nami, przewijak, fotel do karmienia też planuję kupić, ściany śmietankowe,
planuję kupić kołyskę bo skoro sypialnię mamy na piętrze a ja będę na dole coś robić to warto mieć dzidzię na oku i będzie sobie spała w kołysce

co do poduchy to będąc w Ikei przy okazji znalazłam poduchę wąską a długa i taką kupiłam i mam ją między nogami tak śpię i powiem wam, że w końcu było mi wygodnie... wydatek rzędu 15 zł a komfort jest... więc warto wypróbować- nie podpasuje zawsze można jej użyć jako zwykła poducha :)

Vanesa czytałam o twojej rezygnacji z wakacji - my też zrezygnowaliśmy , nie chcę się stresować, a wiadomo na miejscu w Polsce to zawsze bezpieczniej. Tez mieliśmy do Chorwacji jechać, ale dzidzia najważniejsza i uważamy że to dobra decyzja, zważywszy, że i moja pani doktor powiedziała, że dobrą decyzję podjęliśmy, że nad polskie morze na kilka dni pojechać a jak już dzidzia będzie na świecie wtedy można wyruszać na dalszą wyprawę... wiadomo szkoda, ale są w życiu ważniejsze kwestie...
wolę kupić dla dzidzi coś niż siedzieć na wakacjach i wiem, że bym nie odpoczęła tylko się stresowała czy oby jestem bezpieczna...

Pokoik już ogarniety. Tzn z pokoju w mieszkaniu który nie był remontowany odkąd tam mieszkam już zrobiony. Ściany jasne. Panele na podłodze. Myślę że mebli jako takich narazie kupować nie będziemy. Wiadomo przewijak łóżeczko i to co konieczne. Musimy w sypialni zmienic szafe bo jeśli chce wstawic tam lozeczko to musze miec szafe z przesuwnymi drzwiami. Takie to wielkie pokoje są w naszych mieszkaniach. Wiec póki co dwie bielizniarki powedrują do dziecinnego. A na inne meble poczekamy aż dzieciątko trafi do swojego pokoju :-)
A wtrace się jeszcze do ostrej dyskusji na temat nic nierobienia w ciąży. Mówiąc w swoim przypadku to dla mnie okres błogiego lenistwa i właśnie czas na nic nierobienie. Z zawodu jestem rehabilitantka. Przed ciąża pracowałam ciężko i długo. Więc teraz musze zadbać o siebie. Bo już nigdy nie będę miała tyle czasu dla siebie co teraz.

nasz organizm teraz w 2 trymestrze pracuje bardzo intensywnie więc skoro my nie pomożemy mu zebrać sił to jak maleństwo ma się rozwijać?

ja mam nauczkę za wczoraj chciałam być tak aktywna jak przed ciąża myślałam, że mogę góry przenosić a wieczorem strach i ból i powiedziałam nigdy więcej... moje maleństwo najważniejsze i teraz będę max odpoczywać..... nie ma co udawać silnej i aktywnej bo nie zawsze to możliwe... każda ciąża inna i każdy organizm kobiety inny

Hej dziewczyny mi tez pasuje grudzień i to bardzo z kilku powodów
1) maleństwo do wiosny trochę się odchowa i my same do wiosny dojdziemy do siebie po porodzie i mam nadzieje zdążymy zrzucić kilogramy ciążowe ;)
2) Mój P w zimę ma mniejszy ruch w pracy i zawsze w domy jest o 17 a nie tak jak np teraz po 19. Więc mam nadzieje że będzie mógł bardziej poświęcić się sprawom domowym;)

Vanesa 35 piękne ubranka ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png

My po 7 latach starania się o bąbla też dmuchamy na zimno. Chociaż mój mąż bardziej. Jak coś chcę zrobić to krzyczy na mnie. Podobnie jak Ty KariKari myślałam, że mogę robić wszystko, bo przecież ciąża to nie choroba. Niestety boleśnie doświadczyłam kilka razy. Duży wysiłek i ciężka praca kończyła się albo krwawieniem albo plamieniem. Teraz już wiem, że jak energia mnie roznosi i dobrze się czuję to nie znaczy, że mogę szaleć z np kosiarką czy sadzić drzewka. Dlatego jak sprzątam mieszkanie to robię to na raty. Chwilę coś porobię i odpoczynek itd.