Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Vanessa- Gratulacje córeczki upragnionej! :) Nadasz swojemu małemu szczęściu imię, które Ci się bardzo podoba i to jest super! My nie mozemy sie jeszcze zdecydować na imiona. Dbaj o siebie, a z dzidzią będzie cały czas ok, przecież nie ma innej opcji! :D

9lipca o 10.20 mam USG i mam nadzieję, że dostane super zdjęcia i filmik ( zapisałam się na lepszy sprzęt do prywatnej kliniki :D oby lepszy... ) no i poznam płeć, to będzie w równym ukończonym 19tygodniu, więc musi być coś widać, wezmę ze sobą zimną wodę żeby w razie czego mały uparciuch zechciał się obrócić :D

Nie mogę spać jakoś, już północ, a ja taka jakaś mało śpiąca jestem... a rano trzeba wstać i pozałatwiać sprawy na mieście :)

Deszcz leje... ciekawe jaka jutro będzie pogoda oby w dzień nie padało! Dobranoc :*

A ja padam już na pysk... Nie dość że w pracy wycisk to jeszcze zachciało mi się klusek śląskich :) Jak się zachciało to i do sklepu się pojechało. Łącznie 5 godzin razem ze studzeniem ziemniaków mi zeszło bo z 2 kg ziemniaków klusek narobiłam. Ale teraz mam jedzenia że hoho :)))

Pozdrawiam nowe mamusie w naszym gronie -
Sylwunia06, Nuria.

Oj jak wam zazdroszczę tych ruchów waszych dzieciątek, że już czujecie. Ja zaczęłam ten 16 tydzień ale póki co nic nie czuję. Za to stetoskopem też próbowałam podsłuchiwać co się w brzuchu dzieje, bo do kolejnej wizyty USG chyba osiwieję... Dopiero 23 lipca, ehhh..

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

o proszę tosz to chyba pierwsza dziewczynka będzie u Vanessy - gratulacje spełnienia marzenia :)
ból pleców - raczej kręgosłupa dokucza mi codziennie, ale to od pozycji siedzącej, któa nie jest nam wskazana - lepiej już leżeć lub spacerować
co do witamin - to ja biorę codziennie i nigdy nie słyszałam by brać co drugi dzień - witaminy jeśli jest ich nadmiar to się nie wchłaniają po prostu i są wydalane z organizmu

zazdroszczę wam wizyt w tym tygodniu ja jeszcze muszę czekać 22 dni... ajjjj.. długo..... może wtedy moje Maleństwo się pokaże czy jest dziewczynką czy chłopcem.... :)

zrezygnowana - hihi to masz termin jeden dzień po mnie na poród :) według mnie te terminy są realne niż te z OM, bo przecież owulacja mogła się przesunąć :)

dziewczynki zazdroszczę Wam tych apetytów - ja mam przeciwnie - im starsza ciąża tym gorzej, niby czuję głód idę się najeść a tu kicha zjem że czuję jakbym miała pęknąć a za chwile znów burczy - to jelita dają o sobie znać bo na pewno nie głód
jedyne to co dobre to piję bardzo dużo jak smok :)

Vanessa- u mnie z jednego kalendarza wychodzi to z drugiego to, ale ta moja intuicja mi podpowiada, że będzie dziewczynka :) okaże sie w przyszłą srodę.. juz sie nie moge doczekać! :)

KariKari to nie pierwsza dziewczynka :)

Może wpisujmy do tabelki Grudnióweczek płeć już poznaną - bo skleroza w ciązy zaawansowana i w koncu sie pogubimy :)

Gratuluje córeczki :)
też bym chciała już wiedzieć co będzie, wizytę mam za tydzień będę wtedy w 15 tygodniu, myślicie że będzie już coś widzieć? a co do smyka to ostatnio byłam u mnie w mieście i są mega przeceny np komplet 3 par bodów z długimi rękawami za 25 zł. nie mogłam się powstrzymać i kupiłam kombinezon z bambi nie mogłam się powstrzymać chociaż mój mąż studził moje zapały.

https://www.suwaczki.com/tickers/3jgxs65gujkf8gl1.png

ja swoje dane zaktualizowałam w grudnióweczkowej tabelce :)

u mnie z kalendarza chińskiego wynika córeczka, przeczucia też na córeczkę i każdy mówi, że dziewczynka będzie....
jak na razie dzidzia trzyma w niepewności

dziś dostałam ten stetoskop o którym pisałam - wygląda bardzo profesjonalnie... w domku będziemy testować - podobno dobrze słychać po 20 tygodniu, ale teraz tez conieco można posłuchać :)

Dzięki dziewczyny :)

Carolineee mojej bratowej z kalendarza chinskiego wyszła dziewczynka,mi tez, i mojej kolezance tez :) i wszytkie bedziemy miały dziewczynki hehe

Marta myślę że napewno ojuz bedzie widac ja wczoraj miałam 15.5 według usg :) kwestia tylko żeby dzidzia sie dobrze obruciła i lekarz zeby miał cierpliwosc musze przyznac ze moja dr. miała wczoraj ogromną cierpliwosc :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Vanesa 35 czekałam na twoją wiadomość;) super że wszystko dobrze!!! Gratuluję córeczki ;)

Martaa89 ja dziś byłam na zakupach dla maleństwa bo właśnie są wszędzie super wyprzedaże ale na nic się nie zdecydowałam bo jeszcze nie znam płci a jak są jakieś dwupaki to jedno body siwe drugie różowe lub niebieskie. więc na nic się nie zdecydowałam i wróciłam może za miesiąc jak już będę znała płeć to się wybiorę drugi raz;)

Nuria życzę poprawy zdrowia. Bardzo ci współczuję tych wymiotów, bo sama mam wymioty świeżo w pamięci ;( i wiem że to jest masakra.

Carolineee, kropka0605, olusssia7 mi też wychodzi chłopak zobaczymy jak to nam wyjdzie ostatecznie ;)

Carolineee ja teraz mam 109 zaproszeń plus zaproszenia na ślub czyli ok 130 szt razem i powiem Ci że rozwożenie pochłania masę czasu, mimo tego że staram się wykorzystać każde odwiedziny rodziny z daleka na wręczanie zaproszeń, różne uroczystości rodzinne też do tego wykorzystałam a mimo to w każdy weekend wsiadamy w samochód i w trasę;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png

marysia1002 pocieszę cię, że u mnie rozwożenie zaproszeń trwało od połowy czerwca do końca sierpnia i miałam szczerze tego dość :)
u mnie z linka wychodzi dziewczynka... hmmm dużo sygnałów za tym przemawia... ciekawe jak okaże się faktycznie :)

dziś czuję się jak wieloryb który za chwile ma urodzić, nic wzdymającego nie jadłam a jakoś mi ciężko już, brzusio rośnie... i zastanawiam się czy nie za szybko... ciekawe jak w 9 miesiącu będę wyglądać :) chociaż pocieszające jest że w tyłek i boczki nic a nic nie idzie tylko brzusio się powiększa, rozstępów też nie ma bo codziennie wieczorem z nimi walczę :)

no właśnie może jakieś fotki brzuszków - czas na nową aktualną edycję :)

Czas pokaże kto tam u nas w brzuszkach sobie siedzi :)

Ja wstawię zdjecie po wizycie, tak sobie ubzdurałam :D :D :D

Najadłam się mini twixów i marsów i teraz mi jakoś tak niefajnie... oj :( a tak mi się słodkości chciało!

Miałam dziś jechać załatwić kilka spraw na mieście ale od wczoraj coś źle z moim samopoczuciem... postałam chwilę wczoraj wieczorkiem i zaczeło mi się ciemno przed oczami robić, a dziś samopoczucie porównywalne do tego, jak by mi stado koni po mnie przebiegło... taka jakaś nieswoja jestem, ale mam nadzieję, że jutro już będzie lepiej! :)