Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

a bo nie zauwazyłam suwaczka sorka:P no 18 tydzien to chyba jeszcze taki czas ze te ruchy sa lekkie i nieregularne- przynajmniej ja tak miałam:) dopiero od dwóch dni czuje je mocno i wyraźnie.

a sie pochwale znalazłam w komisie wózek taki jak chciałam kupic 800 zl taniej:D! bo uzywany ale wyglada na fotach jak nowy:) ide jutro obejrzeć :D jaram sie jak małe dziecko :P

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

...no nic, tłumacze sobie ze to jeszcze wcześnie i z pewnością może tak być.. w pt mam wizytę to sie czegoś dowiem. Łożysko mam z przodu co też pewnie utrudnia odczuwanie.
Dzięki za wsparcie.
Natalke czułam regularnie chyba dopiero po 20 tyg ( w styczniu 2010r) a pierwsze ruchy w wigilię 2009r... Tyle ze nie pamietam juz tych wszystkich dni dokładnie ;)

anmiodzik ja też tak mam chociaż teraz już częściej i silniej czuje malucha :)
agni super przepis chyba jutro spróbuje :)
ugo ja poduchę zakupiłam taką 170 cm i to najlepszy zakup mojego życia :D polecam już nie umiem bez niego(mojego węża) spac :) mam coś w tym stylu :)
http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4329279320.html
krófka13 ja też maiłam bardzo liczne i brałam urosept i pomogło po 3 tyg nie mam wcale :)

Czeska -- ahaaa to bez weza spac nie mozesz.... a maz gdzie ? :D ;)

musze sobie cos takiego wkoncu kupic , wezowatego czy w ksztalcie literki , coraz czesciej sie krece w lozku, wiec napewno sie przyda .

z tymi ruchami to dosyc indywidualnie , ale ja napewno od min 2 tyg czuje je codziennie. wczesniej faktycznie odkad w ogole cos poczulam - miewalam jakies tam przerwy.
nie panikowalam

dobranoc:)

http://www.suwaczki.com/tickers/rg509jcgm4g4slga.png

Ja miałam w poprzedniej ciąży dokładnie taką poduchę: http://allegro.pl/poduszka-kojec-dla-kobiet-w-ciazy-ciazowa-gratis-i4326017662.html ale sprzedałam ją jakiś czas temu, jak się przeprowadzaliśmy. Była bardzo wygodna, ale zajmowała sporo miejsca.. robiło się ciasno w łóżku. Czasem nawet nie chciało mi się jej wyciągać do spania, bo przekręcenie się w niej w nocy było niemożliwe ;)... ale muszę przyznać, że w chwilach kryzysu z ciężkim brzuchem i przy bólach kręgosłupa przynosiła ulgę! Bardzo też wspomogła mojego męza.. przy rwie kulszowej - to on częściej ode mnie z niej korzystał ;) ....a od kiedy córcia zaczeła przychodzić w nocy do naszego łóżka - nawet przez myśl by mi nie przyszło, żeby wcisnąć gdzieś jeszcze między nas taką poduchę ;)

NOo i jestesmy po badaniu dzieciątko zdrowe ruszało sie jak szalone serce pięknie biło równo:)) mozg sie prawidłowo rozwija;))ale niestety tak sie kręciło ciagle główkę pokazywało ze nie szlo podejrzeć co ma miedzy nogami;/ cholera mala:)) no i 230g wagi .Nadal mam mierzyć ciśnienie i jeśli bedzie 120/89 lub wiecej mam brac tabletki na ciśnienie...
UgoMialam kupic ta poduszke bo w smyku nawet promocja jest na nie a dzis ja wygrałam ta duza poduszkę kojec dla kobiet w ciazy wiec przetestuje ja i podziele sie swoja opinia;p

fajne te poduchy, ja sobie jakoś z kołdra radze zawijam brzeg pod brzuch a jak nie to mam dodatkowa poduche pod głowa w razie potrzeby w nocy he. wczoraj byłam u lekarza i wszystko ok, 240 g waży płci nie znam bo nie chce się pokazywać bobasek. a z ruchami to róznie i doktor właśnie mnie uspokajała, że mogą być częstsze i rzadsze w zalezności co ja robię i od indywidualnego zapotzrebowania na sen maluszka, więc dziewczyny spokojnie. Później będą tak kopać, że będziecie chciały żeby spało. :)

Witajcie kochane :*
A ja dzisiaj miałam rano plamienie. W nocy z mężem się ten tego hehe... ale ręcznie. Czytałam właśnie tutaj o plamieniu po stosunku. I się uspokoiłam, że to normalne w II trymestrze i III trymestrze, bo bardziej wszystko ukrwione jest. Już mi przeszło właśnie. A jutro mam wizytę u ginekologa to mu wspomnę o tym.
Pozdrawiam wszystkie mamusie. A pogoda do dupy u mnie bleeee.
http://www.suwaczki.com/tickers/6sute6hhii8u1s9p.png

Dzień dobry :) kurcze, jeden dzień mnie nie było i nie idzie Was nadrobić:) Miałam wczoraj koszmarny dzień, nie dość, że walczyłam z migreną gigantem to jeszcze młodemu wyrzynał się ząb więc był horror, na szczęście dziś już o niebo lepiej, byliśmy się nawet w końcu zaszczepić. Jestem zdenerwowana, bo zawsze po każdym szczepieniu się mocno stresuję żeby nie było działań niepożądanych:/ tyle się tego słyszy dookoła. Temat szczepień bardzo wnikliwie przewertowałam, poświęciłam na to sporo czasu, właśnie po to, by zminimalizować ryzyko jakie się tylko da. Szkoda tylko, że nie da się do zera :)

witam i gratuluję nowym mamom :) Zachęcam, jeśli jeszcze nie wpisałyście się na naszą listę, do nadrobienia zaległości :) linka znajdziecie min. w mojej stopce poniżej suwaczków

justyś88 odradzam pieluszki Dada. Nie wychodzą taniej od Pampersów bo trzeba je częściej zmieniać, nie zatrzymują zapachów, po jednym siku już dziecko wali:/ Przetestowałam wiele pieluszek, i wychodzi na to, ze jednak Pampers są d best. My czekamy zawsze na promocje i bierzemy ze sporym zapasem, wówczas cena za sztukę wychodzi znośnie, nieraz bardzo znośnie :)

AgiSz cieszę się, że wszystko gra.

Ugo jak po wizycie? Temat poduszek poruszałyśmy też wcześniej, jak chcesz doczytać looknij sobie w w okolice tej strony

bombka może rozwiń temat ;) czym w takim smarować, jak dbać o pępek? może dowiem się czegoś nowego :)

Malyna co do kości ogonowej to mnie boli niemal od początku, w pierwszej ciąży też bolała i to właśnie ból od niej się zaczyna a kończy w pośladku lewym. Koszmarny ból :/

anmiodzik ja czuję codziennie, bardzo regularnie już, niemal o stałych porach

Hej dziewczyny

W końcu lepiej się poczułam dolegliwości żołądkowe przechodzą to chyba była jelitówka jednak a nie zatrucie.
Co do poduszki bratowa ma i bardzo sobie chwali, nie wiem jaki konkretnie model ale wykorzystywała ją także w czasie karmienia pod plecy. Ja narazie też sobie radzę z kołdrą, ale taką poduszkę chciałabym nabyć ;-)
Dzisiaj idę do gina. Może się dowiem co się tam ukrywa.
Oczywiście mam szereg wątpliwości do rozwiania. Czasem mój maluszek znajduje się na wysokości pęcherza, wygląda to tak jakby mi się brzuch obniżył. Też tak macie? Wtedy najbardziej czuje jego ruchy.
Pozdrawiam wszystkie mamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9c9vvjyfxnaihg.png

Dzień dobry wszystkim mamom:)
Super że z dzieciaczkami wszystko ok jest:)
Agni dziękuję za przepis. Będziemy testować;)
Czaki z tym wielowodziem to w sumie więcej było gadania na temat co może być przyczyną i do czego może doprowadzić. Większej kontroli z tego powodu nie było. Za to przy porodach faktycznie lało się mocno i się dziwili że aż tyle tego było.
Oosaa doskonale rozumiem Twój niepokój związany ze szczepieniami. Mimo że już sporo szczepień mamy za sobą i sama też szczepię dzieci-mam kurs. To jednak za każdym razem jestem pełna obaw czy coś złego się nie przytrafi tym moim brzdącom...zwłaszcza że młodszy synek miał NOPy...mieliście dziś MMR?
Oosaa co do pieluch zgadzam się z Tobą- najlepsze Pampersy.Cenowo wcale nie wychodzą drogo. Regularnie trafiają się promocje- zwłaszcza w Rossmanie i Lidlu. Dada dla mnie porażka-minusy opisałaś doskonale a dodam że u nas odparzały i uczulały i są dość sztywne.Pampersy zdecydowanie są najbardziej chłonne, ładnie się układają,są cieniutkie.Dla nas to najlepsze pieluchy.
Ugo,Cześka,Agni mam kojec motherhood. Jestem zadowolona,mniej plecy bolą i żałuje że tak późno go kupiłam. Najlepszy był mój mąż-najpierw sam mnie namawiał żebym kupiła,a jak za pierwszym razem się położyłam z tą poduchą to zapytał co k..wa jest?:) że nie ma mowy żeby było to miedzy nami;) i teraz mamy układ że z poduchą śpię jak mąż jest w pracy:)
Emiii a chorowałaś wcześniej na nadciśnienie? poza ciążami mam 90/50 a teraz nie schodzi mi poniżej 150/90. Ale jeszcze nie biorę tabletek. W drugiej ciaży miałam bardzo wysokie nadciśnienie i brałam dopegyt.

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv8u69b5gwy6bs.png
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvj44j7p2ln7nw.png
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvx1hpc9aw40ro.png

IgaJula dokładnie, MMR, i jestem chora :) Synek znajomego znajomej, który rozwijał się prawidłowo, po MMR zmienił się nie do poznania, nie ma z dzieckiem prawie w ogóle kontaktu, jeżdżą co chwilę do Francji na leczenie:( masakra :( Misio nasz na szczepieniu ok, troszkę popłakał a potem wzięliśmy go na lody :) teraz smacznie śpi, ale i tak czuję niepokój:/
co do Pampersów to też w Lidlu zazwyczaj kupujemy, albo w hiperach, w zależności od tego gdzie dobra promocja :D nawet dla Hanki już mam z promocji 2 paki "dwójek" :D a co, niech leżą, nie zmarnują się, a były śmiesznie tanie, grzech było nie skorzystać :D

uśmiałam się Iga z tą Twoją poduchą hahah :)