Skocz do zawartości
Forum

Czy to ciąża?

Gość Monika56565

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monika56565

Witam mam pytanie @ mialam ostani raz 16 grudnia dzis jest 45 dc a @ nadal nie ma dzsiaj rano robilam test wyszedl negatywny dodam jeszcze ze przed spodziewana @
bol mnie brzuch i jajniki tak jak bym miala dostac a tu nic. Zadnych stersow nic ostatnio czeste oddawanie moczu a tak zadnych objawow. Czy test ciążowy moze sie mylic ??
Bardzo proszę o odpowiedz

Monika56565 testy ciążowe bardzo często się mylą. Wynik wychodzi negatywny mimo ciąży. Dlatego jeśli masz takie samopoczucie nie możesz wykluczać ciąży. Dbaj o siebie, łykaj kwas foliowy i odpoczywaj.
Jeśli chcesz się upewnić to tak jak Ola88 poleciła - zrób badanie beta hcg.
Może być też ewentualność, że bardzo chcesz dziecka jesteś taka niepewna czyli nakręcasz się nieświadomie... a to jest stres... i od tego okres może się przesunąć... nasz organizm bardziej odczuwa każdą najdrobniejsza sytuację niż nam się wydaje...

daj znać jaki wyszedł wynik beta hcg i jeśli masz jakieś dolegliwości albo coś zaobserwowałaś to pisz....

A może to był cykl bezowulacyjny? Czasami tak się zdarza. Zacznij dokładniej prowadzić obserwacje organizmu, dzięki temu szybciej wychwycisz jakieś anomalie. Jak będziesz mieć z tym problem, możesz sobie kupić np mikroskop owulacyjny

Gość Monika5354

Witam miesiączka nadal sie nie pojawiła :( Rano myslalam ze dostalam a tu chlup uplawy a bolu na miesiaczke zero.. Czasami wieczorem pobolewa mnie brzuch i jajniki od kilku dni a @ dalej nie przychodzi. Powiem tak ze nie stresuje sie ciaza ani tym jak bym w niej nie byla. :)

Monika5354 a czy robiłaś test ciążowy?
Może wybierz się na beta hcg.
Część kobiet podczas pierwszych dni ciąży ma upławy....
Rób teścik i dawaj znać jaki wynik.
Żeby wyszedł wiarygodny wynik zagęść mocz czyli od godziny 18 już nie pijesz... tak żeby się opróżnić przed snem. A z porannego moczu właśnie w taki sposób zagęszczonego robisz test. Wtedy stężenie hormonu może być wyższe jeśli jesteś w ciąży.
Powodzenia

Gość Monika5354

Samopoczucie dobre bylo do poludnia po obiedzie zrobilam sie bardzo senna. Zastanawiają mnie grudki na piersiach i bardzo widoczne żyły ale bólu piersi jak nie bylo tak nie ma a z tego co przeczytalam to pojawia sie odrazu .

Gość Monia36455

Witam jestem juz po wizycie u lekarza na usg pokazalo maly pecherzyk gin powiedzial ze cos moze sie z tego wykluc kazal mi kupic kwas foliowy i za tydzien ponowna wizyta. Czy ten pecherzyk moze oznaczac ciaze ??

pęcherzyk graffa jest umiejscowiony w jajniku -gdy osiąga odpowiednią wielkość to pęka i uwalnia się komórka jajowa.
Zaś pęcherzyk płodowy na usg powinien być widoczny w macicy gdzie się zagnieżdża.
więc ginekolog powinien powiedzieć czy to ciąża, w końcu to specjalista i nie może mówić do nas ogólnikami...nie ma opcji żeby pomylić pęcherzyk na jajniku z zarodkiem.
z całego serca Ci tego życzę by dzidzia znalazła w nom swój domek na najbliższe 9 miesięcy

Gość Monika56565

Właśnie tak ja juz o wszystkim zapomnialam z tego stresu zapomnialam sie zapytac ale pecherzyk graafa z tego co wiem to peka jak jest owulacja a u mnie owulacja to byla w tamtym miesiacu wiec juz sama niewiem. Czekam z nie cierpliwościa do natepnej wizyty i bardzo Ci dziekuje za rady :)

Witajcie dziewczyny mam takie pytanie czy jak szyjka macicy jest dosyc wysoko i zamknieta,i dzisiaj zauwarzylam ze wejscie do pochwy jakby sie skurczylo za na dolnej sciance przy wejciu jest takie zgrobienie,przez ostatni tydzien przytylam,i mialam ze 4dni temu takie wrarzenie ze mam okres przez jakies 3 dni ale nie mam,czy to moze byc ciaza

ala253 to może być ciąża :)
Jednym z pierwszych objawów jest właśnie powiększenie się macicy i zmiany w ukrwieniu narządów miednicy. Trzon macicy powiększa się ze względu na rosnący wewnątrz płód. Mogą temu towarzyszyć dolegliwości bólowe powodowane rozciąganiem więzadeł obłych macicy.
Masz takie odczucie ucisku w podbrzuszu może?
Plamienia mogą pojawić się w okresie implantacji zarodka. Często kobiety mylą to plamienie z miesiączką?
Jak wygląda twój cykl?
a może jakieś inne jeszcze masz dolegliwości - mdłości, wstręt do ulubionych wcześniej zapachów, senność, rozdrażnienie, powiększenie piersi, wahania nastrojów?

hej no chcialam zajsc w ciaze po okresie prawie codziennie sie kochalam a ostatni okres miala gdzies 16stycznia,piersi jak dotykam po bokach to troche mnie pobolewajai wydaje mi sie ze troche urosly nie mam jakis objawow tyle tylko ze czesciej chce mi sie siku,i czasami tak dziwnie pobolewa mnie brzuch u dolu,jestem bardziej zdenerwowana ,czy to moze byc ciaza,rok mialam ciaze pozamaciczna ,a mam takie wrazenie jak bym byla w ciazy inaczej sie czuje jestem rozdrazniona,ale moze to tylko dlatego ze chcem w niej byc,czy powinnam zrobic test czy po prostu poczekac jeszcze tydzien na ten okres

ala253 jesteś jeszcze przed okresem więc objawy o których piszesz mogą świadczyć zarówno o nadchodzącej miesiączce jak i o wczesnej ciąży. Na test ciążowy jest u ciebie zdecydowanie za wcześnie skoro poprzednia @ była 16.01. Poczekaj co najmniej do dnia kiedy powinnaś normalnie dostać @ i jak jej nie będzie to zrób test, a do tego czasu dla bezpieczeństwa odstaw używki.
Powodzenia

ala253 mam to samo i w sumie dwa dni po Tobie miałam okres a cykle mam 29 dniowe i też czekam by sprawa się wyjaśniła... na okres nie czekam nie chcę go, chciałabym zrobić test i zobaczyć dwie krechy...
w naszym przypadku beta hcg też na razie może nic nie wykryć....
trzymam kciuki i mam nadzieję że razem pochwalimy się dobrą nowiną

Hej dzisiaj temperatura mi spadla do 35,1 stopni szyjka nadal wysoko i zamknieta,dol brzucha pobolewa i piersi po bokach jak dotykam,nie wiem co to znaczy od 3 dni mam takie wrazenie jak bym miala okres a tu dalej nic co mam o tym myslec

hmmm... temperatura wczesnej ciąży nie spada tak drastycznie....
który dzień spóźnia Ci się okres?
robiłaś test ciążowy z porannego zagęszczonego moczu?
zagęszczony mocz czyli wieczorem nie pijesz już nic, opróżniasz się przed snem a rano ze środkowego moczu robisz test.
Druga opcja to beta hcg - nie ma innej rpady by się przekonać, bo nasze gdybanie to nie diagnoza lekarska i nie możemy niczego być pewna..
życzę Ci dwóch pięknie widocznych kreseczek :)

Hej dzisiaj mialam temperature 36 a wczoraj to byla taka niska jak odrazu wsalam a pozniej normalnie 36,8,testu jeszcze nie robie poczekam jeszcze tydzien a z tym okresem to jest tak ze nie pamietam dokladnie bo nie mam regularnie ale juz minely 4 tygodnie nigdy tak dlugo na niego nie czekalam,na piersiach pojawily mi sie zyly,szyjke mam wysoko zamknieta ale nie az tak twarda,chce mi sie spac i tak wogole to na nic nie mam sily

Ja jestem w podobnej sytuacji. Ani ciąży (wczoraj po południu robiłam test) ani @, a to już 35 dc. Od jakiś 2 tygodni codziennie pobolewa mnie podbrzusze, słabiej lub mocniej, często mam dość mocne bóle głowy i miewam coś w rodzaju mdłości. Testy owulacyjne do tej pory też niczego nie pokazały. Od kilku dni mierzę temperaturę i też nie pokazuje owulacji (wahania w granicach 36-36,5). Jutro wybieram się do lekarza, bo to co się dzieje w moim organizmie to nie jest normalne. Trochę boję się iść, ale muszę bo zaczynam się martwić

https://www.suwaczki.com/tickers/atdckqi1ni5sg5zb.png
https://www.suwaczki.com/tickers/l22ny2v4a5hyiypu.png