Skocz do zawartości
Forum

Październikowe fasolki

Kinga1982

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny :)

Dzisiaj czeka mnie wieeelkie pakowanie!!! No i jutro w poniedziałek przeprowadzka...
Oj będzie ciężko.

Otrzymam wam szczerze że od jakiegoś czasu strasznie męczyła mnie ta wyprawka i wczoraj wieczorem, dla świętego spokoju kupiłam już parę rzeczy!! :D
Powiem wam - trochę kamień z serca :)

Dla ciekawych - zapatrzyłam się w:
- zestaw startowy do karmienia piersią (z laktatorem ręcznym i wkladkami)
- komplet środków do kosmetyki (nożyczki, gruszka, szczoteczka, itp)
- termometr elektryczny do ucha
- wspominałam się też na podgrzewacz :)

Jak mi stanęła przed oczami wizja lunatykowania w nocy i przelewania wrzątku z termosa do naczyń na pół śpiąco.. czekania aż się butelka zagrzeje...
Kupiłam, nie kosztował majątek przecież :)
I jestem spokojniejsza :)

http://lb1f.lilypie.com/pNMp.pnghttp://davf.daisypath.com/IVXNp1.png

Oj Twinsowa, to już wzmocniona po tych przejściach z lekarzami jesteś łał!

Zamiast gruszki polecam FRIDĘ, a na większy katar KATAREK, sprawdzone i nie przerażajcie się ceną i tym, że to się do odkurzacza podłącza, bo na najmniejszą moc należy ustawić i jest megaskuteczny :-)

Witam, z pękającą głową, gardło jakoś mniej boli,
DZIEŃ DOBRY !

Iwa ja kupiłam ten podgrzewacz firmy "Tommee Tippee", ale nie mam ci jak teraz pokazać z telefonu...

Zosia właśnie nie troche przerazila wizja podłączania gruchy do odkurzacza :D
Może dlatego że jak na razie mamy taki "zdobyczny" odkurzacz, baaaardzo głośny. Może gdybym miała swojego VOYGERa z regulacja ssania to bym się zdecydowała.
Mówisz że nie takie złe?
Jaka różnica między tym a gruszka?

http://lb1f.lilypie.com/pNMp.pnghttp://davf.daisypath.com/IVXNp1.png

Witam wszystkie mamusie w słoneczny poranek.(od razu lepiej się człowiek czuje)
U mnie dziś ok. Położyłam się wczoraj wcześniej, Szymek mnie skopał :) i po nocy już brzuch nie boli. Spanie na tej poduszce dużej rewelacja. Oby już się u mnie uspokoiło i już było ok. Dziś kolejna porcja upranych ubranek do poskładania.

Zosia przepiękny ten pompon. Zdolna z ciebie mama. Podziwiam.
Twinsonowa to trochę miałaś przygody z bliźniakami na początku. Tak to jest żeby trafić na dobrego lekarza to dziś ciężko. Ja przed ciążą też dużo zwiedziłam i jeden pan z nfz po pół roku chodzenia do niego stwierdził że mi to tylko invitro zostaje a miałam wtedy 22 lata ........żal........
Wowo ja na koniec następnego tygodnia też chcę już pokupować takie higieniczne rzeczy żeby już były. I po mału będę torbę pakować tak żeby na 7miesiąc była gotowa

http://www.suwaczki.com/tickers/74dii09kqtlwealj.png

Jestem cała i zdrowa, nic się nie stało, po prostu miałam kilka słabszych dni. Wczoraj zasnęłam o 20 zaraz po kąpieli, taka byłam słaba i nawet nie miałam siły włączyć komputera.
Tyle naskrobałyście, że nie ma szans tego nadrobić, więc sobie daruję.
Miałam napisać jak przebiegły pierwsze zajęcia w szkole rodzenia. A więc, zajęcia prowadziła położna-starsza babka, bardzo miła. Omawiała jak wygląda poród, z jakich faz się składa i co w każdej z nich się dzieje i ile zazwyczaj trwa. Dużo fajnych, ciekawych informacji np o znieczuleniu itp. Potem oglądałyśmy film z porodówki: jeden poród naturalny, druga cesarka...oba mnie przeraziły:P Już takich rzeczy oglądać na pewno nie będę :P Nie spodziewałam się, że tyle kobiet chodzi na szkołę rodzenia-było nas całkiem sporo! A dodam, że w tej szkole zajęcia odbywają się codziennie-na maila dostaję listę tematów i każdego dnia inny temat jest i mogę przyjść raz w tygodniu na ten, który mnie interesuje, a po 30tc można chodzić dwa razy w tygodniu. Tematów jest mnóstwo- i na szczęście się powtarzają, więc jest szansa, że zaliczę wszystkie :) O ile siły mi na to pozwolą.

Witam was,ale mialam wczoraj maraton w pracy ze wrocilam I ogladajac film usnelam I tak spalam do tej pory (z przerwami na siusiu oczywiscie :D)
Moja siostra tez uzywa fridy I ja jesli ja dostane badz mi ja przysla tez zamierzam bo nie wiem czy tu dostane a o tym czyms co podlacza sie do odkurzacza to nie slyszalam choc wydaje mi sie ze zbedne I moze straszyc dziecko tak jakos...
jejku I ja musze zaczac zaopatrywac sie w fos dla dziecka ale jeszcze czekamy,najpierw przesylka z Polski bede miala wszystko prawie I dopiero bede kupowac drobiazgi. Co do butelek to tez kupie jakis zestawjak wowo na poczatek I oczywiscie pierwsza mala paczke pieluch jedynek I jeden komplecik nowy na wyjscie ze szpitala ale wlasnie najpierw musze ogarnac sprowadzenie wszystkiego. Caly czas wydaje mi sie ze mam czas bo w sumie jeszcze nie ma polowy tak calkiem a calosc popakowanie I przeslanie to tydzien do dwoch max do ogarniecia. Jakos nie chce mi sie drobiazgow kupowac ale zaczniemy faktycznie od butelek. Wowo ty masz z zestawie podgrzewacz?

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37uay3elqekwr0.png

Cholera się naprodukowałam i się skasowało!
Grucha nie ma takiej mocy i skuteczności, trzeba by ją mocno do noska docisnąć. Ma długiego pipaska który mógłby podrażniać małego noska a te z krótkimi nie zasysają jak trzeba. Frida ma sympatyczną końcówkę, która w parze z mocą wdechu mamy jest bardzo skuteczna.
Katarek może faktycznie dla starszych już dzieci, które nie boją się odkurzacza i jeszcze nie potrafią same dmuchać. Odkurzacz koniecznie musi miec regulację mocy, na najmniejszej się go stosuje. Używałam, więc wiem jakie ilości kataru potrafi wyciągnąć!!! Dziecko samo w życiu by sobie z tym nie poradziło a jak wiadomo katar to pożywka dla bakterii, więc jak już jest to regularnie trzeba wyciągać. Tu foty z fridą i katarkiem

monthly_2014_05/pazdziernikowe-fasolki_11669.jpg

monthly_2014_05/pazdziernikowe-fasolki_11670.jpg

A ja od wczoraj wieczorem mam doła totalnego i serce mi pęka.
Nie wiem czy oglądałyście wczorajsze wiadomości, ale pokazywali tam dziewczynę, która ze względu na białaczkę musiała urodzić córeczkę w 23 tygodniu, wyłam jak bóbr jak pokazywali taką małą istotkę, całą pokrytą białym meszkiem, chudzinkę malutką walczącą o każdy dzień, przecież mój mały synuś wygląda teraz dokładnie tak samo, pocieszające jest tylko to, ze jednak tak malutkie istotki są ratowane i lekarze walczą o małego człowieka.
Każdy dzień, każdy tydzień i miesiąc jest tak ważny dla naszych małych istot, więc dbajmy o siebie kobitki, miejmy gdzieś czy ktoś nas nazywa leniami ciążowymi i dziwią się, że kobiety ciężarne obchodzą się ze sobą jak z jajkiem, najważniejsze są nasze dzieci i tylko to się powinno teraz liczyć i ja w poniedziałek dzwonie umówić się na wizytę do jeszcze jednego ginekologa, żeby skontrolował tę moją szyjkę, bo jak zadzwoniłam do mojej gin, to nawet nie kojarzyła z kim rozmawia, kazała odstawić mi luteinę z pytaniem i co my tam mamy, krwiaka? - nie ciążę szanowana Pani mówię i skracającą się szyjkę, więc zmieniła na duphaston. Totalna ignorancja:(

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371u9g66oyk.png

Straszne ale czasem bywa,takie zycie byle tylko nas nie dotyczylo...zwykle kazdy wie ze dzieja sie takie rzeczy I nie dopuszcza mysli ze I nas to mogloby spotkac. Straszne. Oby dzieciaczek przezyl.

Zosia jaka jest orientacyjna cena tego katarku I fridy?pytam bo chyba poprosze aby w pl mi kupili I razem z innymi rzeczami przysłali przy okazji I tak mysle co jeszcze co warto z polski sciagnac zanim bedzie za późno a przesylka w drodze... jaka ksiazke polecacie na poczatek po porodzie I okoloporodu? Moze inne cuda podpowiecie. Sudokremu tutaj jest baaardzo duzo.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37uay3elqekwr0.png

Cześć dziewczyny:)wczoraj jakas taka pogoda była ja też padłam chyba o 21.

Ja już po badaniach, jeszcze zrobiłam zakupy i po śniadaniu od razu klikam. Pokłuta jestem jak narkoman bo niestety mam niewidoczne i słabo wyczuwalne żyły i biorą cały czas z tej jednej. Babeczka mówi żebym uważała żeby się zrosty na niej nie zrobiły. Na drugi raz dam im stopę i po problemie niech kłują:) Wstałam po 5 i o 6 byłam już w laboratorium. Glukoza jak dla mnie ok najpierw trzy małe łyki na próbę, a potem od razy do dna. Nic się nie działo. Po 20 min. jak siedziałam to lekkie zamulenie ale wspominam dobrze. Po dwóch godzinach kolejne kłucie i chyba przez to ,że tak mnie kłuła po tych rękach troszkę się mi zakręciło w głowie ale w porządku.

Mocz ok-żadnych bakterii tylko wyszły mi dość liczne nabłonki płaskie. Morfologia mam obniżone RBC,HGB,HCT, podwyższone WBC- ale jak porównuję z zakresem z wcześniejszymi wynikami z innego laboratorium to by wychodziło większość w normie. Zerknie lekarz to zobaczy już nie analizuję. Glukoza w surowicy na czczo wyszło w normnie 80 mg/dl. Po 11 mogę podjechać po wyniki juz po wypiciu. Wtedy się okażę- będę dawać znać.

Mi też siostra polecała ta Fride:)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh3714i267vtp.png

Witam serdecznie wszystkie przyszłe mamusie :)
Słuchajcie czy jest tutaj jakaś kobietka mamusia , która w czasie ciąży miała operacje na zapalenie wyrostka robaczkowego :( jestem w szpitalu i jestem po operacji a jestem w 20 tyg ciąży . Jeżeli któraś mama przeżywała coś takiego w czasie ciąży proszę bardzo o relacji z tego i dodam , że to moja pierwsza ciąża więc podwójny stres :(
Pozdrawiam :))