Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

Ja również mam dość i mój bobasek chyba też bo sie wierci jak mama i miejsca nie moze sobie znalesc ;] miałam jechac do selgrosu bo jest promocja na body po 5 zł i inne ubranka w niskiej cenie ale cos mi sie wydaje ze nie dojade wiec moze jutro

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Ja tez umieram przez te duchote, w moim 15 pietrowym blokowisku nie da się wytrzymac.leze pol dnia i się cala gotuje.ledwo daje rade popracowac troche, ale coz..z nastepnym bobaskiem pocelujemy tak zeby najwiekszy brzuszek nie byl w lato:D. Dziewczyny szalejcie z wyprawka, ja zamierzam się za to zabrac w tym tygodniu,prawie nic nie mam. Z promocji polecam smyka, pieciopaki body za 30 zl, trzypaki pajacykow za 40 i w ogole fajne przeceny. Pozdrawiam jako mezatka!

Dziewczyny czy boli was krocze?przy przekrecaniu na bok, wstawaniu,czasami chodzeniu? Staram sobie tlumaczyc ze pewnie wszystko się rozciaga i przygototuje do porodu ale z drugiej strony troche panikuje bo mam czeste twardnienia brzuszka..mam wizyte w przyszly piatek i nie wiem czy dotrwam. Niegdy nie mogwytrzymac miesiaca między wizytami i chodze w miedzyczasie prywatnie,co prawda zawsze się okazuje ze wszystko ok, panikuje i wydaje niepotrzebnie 250 zl ale znowu mam chec sprawdzic czy aby NA Pewno jest ok. Myslicie zeby pojsc?

Cześć dziewczyny :) u nas co prawda nie ma takich upałów jak w Polsce, ale też jest dosyć gorąco i zaczynam powoli tęsknić za deszczem :D

Kasia.n Twoje bóle mogą wskazywać na rozchodzenie się spojenia łonowego. Mi lekarz wtedy kazał więcej leżeć (końcówka pierwszej ciąży). Ale nie musisz pilnie biec do lekarza, po prostu wspomnij na kolejnej wizycie :) ja co prawda byłam na takim etapie, że żeby się w nocy przekręcić musiałam sobie nogę przerzucać, bo nie byłam w stanie się sama przewrócić, ale leżenie z pewnością Ci nie zaszkodzi :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69n0flnbf3.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpfa5qdfct.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz23l9bc6yt.png

Cześć dziewczyny,
nie da się normalnie funkcjonować przez te upały :/ nigdy tak nie chciałam deszczu jak chce teraz.. niby nic w domu nie robię bo leże z włączonym wiatrakiem a i tak leci ze mnie..

kasian gratulacje mężatko :)
mnie krocze nie boli tylko te noce są koszmarne..dzisiaj o 2 nad ranem obudziłam się cała mokra i duszno mi było ale poszłam na balkon trochę się przewietrzyłam, ochłodziłam, zimne picie pod rękę i poszłam z powrotem do wyrka :) Ale za to na siusiu nie budzę się w nocy tylko raz nad ranem :D

mamaali masz rację zrób im awanturę! Z tym Zusem to jak zwykle problemy..

A ja właśnie jestem po USG, wszystkie pomiary są w porządku a Mój Syneczek waży już 2028 gram :) A no i się przekręcił: ostatnio ułożony był pośladkowo ale teraz już jest główkowo mam nadzieję, że nie odwidzi mu się ta pozycja i nie przekręci się znowu :D

Czesc dziewczyny!
Dawno nic nie pisałam ale czytam was na biezaco.
beata.j ja wczoraj tez mialam biegunke 3 razy i brzuch mnie przy tym bolał. Tez nic nie zjadłam - to samo co maz wiec to raczej żadne zatrucie. Akurat wczoraj miałam wizyte (synek wazy 2150-polozenie pośladkowe jak na razie) wiec wspomniałam o tych biegunkach - zalecila przeglodzenie się tak przez pol dnia. Posluchalam i sumie od tamtej pory nie miałam biegunki, ale dzisiaj po sniadaniu znowu bolał mnie brzuch jak na biegunke ale jak do tej pory jeszcze nie bylam w wc. Tez sobie mysle ze może to taka biegunka przed porodem bo kolezanka takie miała...
Jedna z was pisała ze boli krocze przy przekręcaniu się - tez tak mam wiec to chyba normalny objaw.
Dziewczyny już niedługo!!! :) Ja już odliczam dni, tak się nie mogę doczekać.
Mam takie pytanie: czy martwicie się o obwisle piersi po porodzie? Ja tak się tym przejmuje ze odechciewa mi się karmic piersią.
mamali: ty mowilas ze nie będziesz karmic -czy to wlasnie ze strachu przed naciagnieciem

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eg9bv5ugm.png

Mamaali-powodzenia w walce z Zusem, z nimi zawsze jakies jazdy. Az się boje do nich isc, w piatek skaladam już wniosek o zasilek macierzynski,zaczynam kilka tyg przed porodem(mam nadzieje, ze nic nie wymysla) Ostatnim razem się poplakalam bo mnie obslugiwala jakas niemila babka i nie chciala pomoc..ale pewnie to tez moje hormony szaleja i reaguje zbyt emocjonalnie.
Kinga-dziekuje za informacje,powiem o tych bolach podczas nastepnej wizyty.
Trzymajcie się wszystkie, damy rade przetrwac te tropiki!

Ale duze te wasze bobaski! Moja malutka miala tylko 1350 2tyg temu (30 tc).
Karolcia-fajnie ze się maluszek przekrecil, moj len jeszcze nie..
Co do piersi to się nie boje, martwie sijedynie rozstepami bo mam spore i się martwie czy już takie zostana:(

karolcia nie powinien się już odwrócić jesli ma główkę na dole, no ale czasem się i zdarza inaczej;), a waga ładna:)

kornelcia - nie o naciągniecie piersi bym się nie bała karmiąc piersią.Nawet troszkę mi obwisły jak karmiłam tylko półtora miesiąca moja pierwszą córkę, ale stanik ładnie skorygował i już wróciły do formy. To bardziej psychika u mnie jest zablokowana na karmienie.

kasia n - ja myslałam, że to koniec dziwnych akcji z Zus-em ale jednak nie;/ . Te 381 zł co mi odciągnęli to jakaś zaliczka na podatek, bo ktoś mądry wymyślił, że zasiłek chorobowy to dochód!!!;/ nie rozumiem - nie pracuje to nie mam dochodu a zasiłek to zasiłek;/ pierwszy raz takie coś widzę, ale okej odbije sobie to na rozliczeniu rocznym ze skarbówki niech zwracają dziady!!!Tak z ponad 2000zł które powinnam dostać robi się niecałe 1500zł , bo te 381zł podatek i jeszcze składki zdrowotne muszę sobie płacić , bo mam działalność gospodarczą - ŻENADA!!! nasz kraj to złodzieje!! na wszystkim gnoje oszczędzą !!

kasia n- niestety mi na piersiach tez porobiły się rozstepy w poprzedniej ciązy i mam je po dziś...

Chyba kazdemu juz sie ZUS kojarzy ze złodziejami :/
Ja dopiero od 4 sierpnia ide na zwolnienie a wiec pewnie i u mnie zaczną się szopki bo to jest chyba nie uniknione :/

A jezeli chodzi o bolące krocze to mnie boli jak wstaje z pozycji siedziącej a poza tym jest dobrze, jeszcze gdzieniegdzie czuje jakby mnie wiazadla albo cos rwalo

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Karolcia super waga, moja w 33 tygodniu ważyła 2086 :D dobrze, że z dzidziolkiem wszystko w porządku i oby został już głową w dół :D

Kornelka najbardziej piersi mogą Ci zniszczyć zastoje mleka i stany zapalne, więc nie karmienie nie jest też ratunkiem (czy zaczniesz, czy nie i tak będzie nawał). Moje piersi nie są idealne, ale drugie dziecko też chcę karmić. :) Jednak jest to Twój wybór co zrobisz.

Kasia.n rozstępy niestety nie znikają. Możesz po ciąży stosować kremy, które w jakimś stopniu je zmniejszą, ale nie znikną zupełnie. Nie martw się, później zbledną i nie będą już takie widoczne.

Monika witaj w naszym gronie, kogo oczekujesz?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69n0flnbf3.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpfa5qdfct.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz23l9bc6yt.png

magdalena3 ja stosuje na rozstępy od 5 miesaca ciąży produkty TOŁPA: oliwka do kapieli, oliwka po kapieli i mam jeszcze krem - używam czasem krem, czasem po kapieli oliwke.
Przed 5 mies. uzywalam oliwki bambino oraz krem przeciw rozstępom ziaja.
Na brzuchu ani jednego rozstępu, za to za piersiach jak na razie po jednym pośrodku brodawki od góry piersi. Na pośladkach miałam już wcześniej rozstępy i chyba tam nie przybylo na razie nic-tylek mi nie urosl bardzo w ciazy

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eg9bv5ugm.png