Skocz do zawartości
Forum

Operacja usunięcia jajnika w ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

a założę watek bo w całym internecie się naszukałm i nic nie piszą nic nie widzą nic nie wiedzą....
trafiłam do szpitala z ostrymi bólami podbrzusza myślałam że to moje chore nerki albo zbliżający się okres który dziwnie się spóźniał.....pojechaliśmy do szpitala....ale żeby mieć pewność że oby to nie to czego się obawiałam....pobiegłam do tesco po test.....wyszedł pozytywny czyli na ginekologie....tam usg, badanie oki jest ciaza .....położne powiedziały że pewnie poronie......itd....zostałam na oddziale ból narastał....o 12 ....nie wytrzymałam i zawieziono mnie znowu na usg....i tam zobaczyli że mam guza na macicy 10 cm.....dali mi tonę leków przeciwbólowych i tak leżałam na nich do poniedziałku......w poniedziałek pan ordynator zbadał mnie z każdej strony i zalecił operacji wycięcia tego czegoś.....trafiłam na stół jak się potem okazało .....wycieli mi potworniaka o średnicy 15 cm wraz z jajnikiem i jajowodem.....zaszyto mi poturbowany brzuch i odwieziono na salę gdzie dogorywałam jeszcze tydzień bo ku zdziwieniu wszystkich ciąża się utrzymała......i nie mogli mi podać za wiele leków przeciwbólowych. Wyszłam po operacji będąc w 6 tc.......teraz jestem 28....i czekamy z mężem i dziećmi na Maciusia który już trochę "dał nam popalić".......licząc że wszystko będzie dobrze

Nawet nie potrafię sobie wyobrqzić, co czułaś, gdy Cię operowalo wiedząc, że jesteś w ciąży. Spogromnie Ci współczuję, że musiałaś tego doświadczyć. Jednocześnie gratuluję siły. Jestś bardzo dzielna. Dobrze, że założyłaś taki wątek. Może komuś pomożesz uwierzyć...
Powodzenia! To będzie silny chłopak :)

witam. moja koleżanka przechodziła przez bardzo podobny horror tyle że ją złapały silne bóle kiedy już była w 7 miesiącu ciązy. również ją cieli wycieli jajnik z jajowodem. co dokładnie było na rzeczy nie wiem i nawet ją o to nie pytam bo to jednak przykre pewnie wszystkie baby ciekawskie do koła ją wypytywały i każdej z osobna mówić co i jak to masakra więc choć ja wolę jej toego oszczędzić będzie chciała to powie nie to nie to jej życie i jej sprawa. pamiętam że bardzo to przeżywała bała sie o małą ale koniec końców mała sie urodziła cała i zdrowa dziś ma roczek i rozrabia tak jak powinna. tyle że więcej dzieci mieć już nie może na szczęście ma 2 piękne córeczki wiec pewnie więcej nawet by nie chciała :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usakrhmdembn5yu.png
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6sg18viijjczi.png