Skocz do zawartości
Forum

Czy jestem w ciąży?

Gość maadziakk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Z moim chłopakiem 3 tygodnie temu ostatni raz współżyliśmy, niestety mieszka daleko, więc współżyjemy gdy jesteśmy razem. Zawsze się zabezpieczamy(prezerwatywy), nigdy nie kończy w środku, tylko wyjmuje. Moim zdaniem nie było możliwości, aby doszło do zapłodnienia. Czy nawet jeśli na ręku, palcach została sperma i palce były wkładane do środka to mogło by dojść do zapłodnienia? Tydzień temu powinien mi się pojawić okres, niestety do tej pory go nie ma. Półtora roku temu miałam tak, że okresu nie miałam prawie 8 miesięcy, poszłam do ginekologa, nie powiedział mi konkretnie co się dzieje tylko, że mi się rozregulowało, przepisał mi tabletki antykoncepcyjne i od razu miesiączka występowała. 4-5 miesięcy temu przestałam brać te tabletki, ponieważ mój ginekolog powiedział mi, że już powinno być dobrze, nie muszę ich brać, ponieważ powinno wszystko wrócić do normy. do tego czasu 4 miesiączki były normalnie, lecz teraz nagle się nie pojawiła. Czy to może być objaw ciąży, czy ponownego rozregulowania się mojego cyklu? Dodam, że nie mam żadnych objawów. Ostatnio mi się pojawił biały, gęsty śluz o charakterystycznym zapachu. Na dniach czeka mnie również egzamin na prawo jazdy i bardzo się stresuje, czy może przez to się też okres spóźni?

witaj, co do ciązy, to moim zdaniem ryzyko jest małe, ale lepiej wykonać jakiś test ciążowy lub z krwi besta hcg lub usg ginekologiczne, poza tym jeśli masz problem z nieregularną miesiączką, to powinnaś udać się do lekarza, lato i wyjazdy czy egzaminy sprzyjają opóźnieniu się miesiączki, ale najbezpieczniej to sprawdzić u specjalisty, pozdrawiam

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym test, po co się martwic i stresować. Tak to byś miała pewność czy jesteś czy nie i jeśli nie jesteś to dopiero szukać przyczyn. Może faktycznie stres Ci opóźnia okres, ale też jak piszesz, partner mógł mieć spermę na palcach i pieściliście się, także kto to wie? Podstawa- zrób test. Najpierw z apteki, też jest pewny. Martwić się będziesz później.Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki:))