Skocz do zawartości
Forum

Marcowe cudeńka 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki malek za cieple slowa... 65kg a wzrostu 159cm wiec dlatego czuje sie jak mala chodzaca swinka... moze to przez ten zly dzien.
Kuruje sie jak moge,wlasnie biore ciepla kapiel i marze by jak najszybciej przyszedl dzien porodu,wiem,ze widok mojego malego skarba wszystko zmieni,o niczym.innym tak nie marze jak o przytuleniu go juz do siebie ;)

Co do prezentow dla straszaka to u nas mama tez to praktykowala, teraz ja mam malenka siostre 4 letnia... ciagle pyta kiedy dzidzius wyjdzie z brzuszka ,ale rpwniez.i o to czy nadal bede ja kochala. Rowniez.kupilam jej ciastoline z hello kitty i jak przyjdzie do nas zobaczyc dzidziusia ro powien jej ,ze to on niego. Boje sie,ze przez to jak bardzo przezywa to wszystko to od razu bedzie zle do niego nastawiona

Nati gratuluje!

Ja dzis wylądowałam w szpitalu. Wczoraj cały dzien przelezalam przez silne bóle i skurcze. W nocy prawie nie spałam, bo wydawało mi sie, ze mały jakis mniej ruchliwy. Dzis cos za duzo polalo mi sie dołem.
Ktg wyszło dobrze, mały sie rozruszał. Wazy 2700. Porodu poki co nie widac, a to co polecialo to podobno śluz. Mimo wszystko zostawili mnie na obserwacje.

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanlinoshatyb.png

Krugerka az sie usmiechnelam ( pierwszy raz dzisiaj) hihih fajnie jest Was miec ;)

Aniatst mnie tez chcieli zatrzymac wczoraj,ale wolalabym byc w domu. Moj maluch na szczescie dzis bardzo ruchliwy.bo ostatnio to leniuszek ciagle w nim siedzial. Moze tam przy tej calej atmosferze porodow i Twoj sie zacznie ;) a co do sluzu to ja tez od wczoraj mam strasznie wodnisty .juz myslalam.ze to.wody

Witajcie:-)
No i zaczął się kolejny dzień odliczania:-) Mnie od rana dopadły takie bóle jak na okres,raz są mocniejsze,a raz słabsze.Mam wrażenie,że zaraz wyapdnie mi czop,a mały tak jakby ustawiał się w kanał...
KRugerka:82 kg to ja mialam w 6 tyg.ciąży:-) ,a teraz to nawet nie wiem jak nazwać swój stan,bo czy są obecnie żyjące zwierzęta większe od słoni?:-) :-) :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/atdctv73ju3a1kbs.png

Niestety to nie to,ale w nocy mialam kilka mocnych skurczy i 2 o 6 jak M wychodzil do pracy.. myslaam.ze rodze! Ale jest 11 i cisza nic sie nie dzieje nic nie boli... falszywy alarm ;)
Ja wage wyjsciowa mialam 52kg o ktore bardzo dlugo walczylam,bo u mnie mama zawsse pulchniutka byla i ja jak tylko na cos sobie pozwolilam wiecej to tez tylam raz dwa... mam nadzieje,ze po ciazy dam rade wrocic do mojej wagi ;

No właśnie ja nie wiem co jest z tymi przeziębieniami u nas na końcówce..ja się leczę herbatą z sokiem malinowym, gin pozwolił mi też na tabletki do ssania, bo boli mnie gardło i paracetamol. Macie jeszcze jakieś domowe sposoby?oprócz mleka, miodu i czosnku, bo tego nie przełknę. A najgorszy katar...całą ciążę byłam zdrowa, a teraz jak na złość..

Czesc dziewczyny :) tak czytam i czytam ... i wszystkie cos bierze...jakies skurcze itd a ja dalej nic...w nocy z lewej strony mnie kulo u dolu brzucha (nawet przewrocic sie nie moglam z bo mnie tak ciagnelo) ale skurczy dalej nie widac, zaden czop nie odchodzi...tylko te nocki nieprzespane mnie wkurzaja ale to juz nic nowego bo tak od dwoch mcy mam...ja cos czuje, ze wszystkie mnie wyprzedzicie :)

Mam pytanie do mamusiek,które są w terminie,albo tak tydzień,2 tygodnie przed planowanym terminem:chodzicie jeszcze na spaceru i na jak długo?Pytam się,bo mam dzisiaj odebrać wyniki badań i nie wiem,czy się doczłapię,bo coś ostatnio ciężko mi wychodzić na zewn.a może to tylko ze zwyklego lenistwa robię...

http://www.suwaczki.com/tickers/atdctv73ju3a1kbs.png

Julaa ja jestem po terminie 1 dzien ale chodzilam na spacery co 2- 3 dni caly czas ale tak na spokojnie 45 mindo godziny lub 1,5 ale wtedy mialam dosc :), wczoraj bylam na zakupach 4 godziny chodzilysmy z mama ale to juz chyba bylo za duzo bo mnie kulo w nocy...a tak normalnie mysle ze spokojnie mozesz pojsc...tylko wyjdz szybciej i idz powoli, nie forsuj sie, nie szpiesz byle bys zadyszki nie dostala :)

krejzolka1 glowa do gory :) Kazda z nas by chciala juz miec swoje malenstwo a u Ciebie pewnie niedlugo sie zacznie :) Przyjechala do Ciebie mama to spedzajcie czas razem :) Jeszcze bedzie wam niedlugo go brakowac :P Usmiechnij sie i pamietaj ze juz niedlugo :):):) Moze to i dobrze ze nie masz objawow :P Zacznie sie z wielka niespodzianka i nie musisz sie wczesniej meczyn niepotrzebnie i sobie nadziei robic :) Tak jak my czasami ;p Chociaz nie powiem bo ja ostatnie dwa dni nawet jednego skurczu nie mialam :P Ale teraz akurat sie ciesze bo itak bede miala cesarke wiec wole jechac w zaplanowany dzien niz szybko z bolami bo to zawsze wieksze ryzyko i stres :) Moze akurat malenstwo grzecznie poczeka do poniedzialku chociaz :P (cesarka we wtorek) :)

http://www.suwaczki.com/tickers/syy2i09kczkni8xy.png]Tekst linka[/url]

Dostałam zastrzyk na rozwój płuc, jutro kolejny. Do tego kroplówka z siarczanu magnezu. Jeszcze z tydzien pewnie dam rade :) leze i odpoczywam.

Wczoraj byłam podłączona do ktg na sali porodowej. Obok rodziła dziewczyna. Mała juz po terminie ważyła 2700, sama akcja trwała dosłownie chwile. Wraz z pierwszym płaczem i ja zaczęłam plakac ze wzruszenia. Zazdroscilam, ze to nie ja mam za sobą porod i dzidzie na rękach :)

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanlinoshatyb.png

Ja na przeziebienie Anu pije sok z bialego bzu - babcia taki co roku robi i mi zawsze pomaga a na katar ibuprom zatoki w sprayu ;)
Dzis w koncu sie usmiecham, wzielo mnie na porzadki i wysprzatalam sobie wszystkie szafki w kuchni,wynlmylam podlogi zrobilam pranie,ale z prasowaniem juz gorzej. Co chwilke musze pdpoczywac.bo kregoslup boli od stania ;/ a na siedzaco nie potrafie. Maluszek ruchliwy co mnie bardzo cieszy...
Mam ochote na spacer ,ale u mnie chyba juz zbiera sie na deszcz a takie ladne sloneczko bylo...
no wiec milego dnia kobietki ! ;)