Skocz do zawartości
Forum

Francja

Rekomendowane odpowiedzi

Pati juz wszystko wiem! wpisalam dane bez miejscowosci i od razu pierwsza weszlas na tapete ;)
Kasia za 2 tygodnie polmetek ;) a 10 lipca badanie polowkowe!!
Paulina usmialam sie Twoim tekstem ;) cos w tym jest wiem, ze nie warto czasem czytac i uwazac co pisza.

witajcie kochane
wstalam i co??? leje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja dzis w domu sfore dzieci mam na urodziny :lup:
wiec od 8ej rano siedze przy kompie i przerabiam poszukiwanie skarbow ktore mialo byc w ogrodzie na domowe, zmieniam teksty zagadek, szyfry i kody nad ktorymi juz siedzialam ostatnio 3godz no ale nie ma sily, do popoludnia nie wyschnie a ja nie mam ochoty ogladac mojego domu tonacego w blocie...
wiec na szybko zmieniam te chasse au tresor, dobrze ze czesc rezerwowo juz wymysilam wczesniej, choc mialam nadzieje ze jednak bedzie pogoda :D

Pati, kochana, ciesze sie niezmiernie ze wszystko sie tak udalo, o porownaniach meza do polskich listonoszy czy policji padam i kwicze ze smiechu, mozesz mu podzekowac ze tak z rana w dobry humor mnie wprawil bo pogoda mnie raczej zdolowala a on prosze bardzo, pan molicjant z Alternatyw4 :lol:

dotka, ja tez mam jakas zwykla zmywarke co kupilam pare miesiecy temu, jedno ma smiglo bo jakos nic mi nie podchodzilo z dwoma a potrzeba mi bylo na "juz" wiec jest z jednym (dawniej mialam z dwoma) ale dziala na medal i tez ma metalowe dno.

kasia, widze ze Ty tez przy garach, ja dzis tylko dwa ciasta zaraz robie a dopiero wieczorem robie sdalatki na jutro i inne ciasto, mam nadzieje ze impreza baedzi udana!!

paulina, dokladnie jak piszesz do kariny, nie wolno szukac info w necie!!!!!! no cyba ze w czyms lekkim i niezbyt kontrowersyjnym!! bo jak nie to wszystkie choroby sobie mozemy wmowic!! a co do tesciowej to powinno byc karalne, zeby pisac ze juz umrze a ona jeszcze, no comment :D :lup:

marmi, turlasz sie jeszcze?? skurcze faktycznie sygnal przedporodowy, jak i nagly przyplyw energii rowniez, a jak nie to jak piszesz, schody i gotowe :D dzisiaj 16sty, wiec zaczynaj dzialac :D

ja na razie Was zostawie, ide konczyc te moja chasse au tresor, zajrze pod koniec dnia moze :)

Czesc:)
Monika jakie kody i szyfry? Ja taka impreze mysle ze zrobie w przyszlym roku bo Poldi wchodzi w faze piratow .
Mam nadzieje ze Natanek ubawiony ty pewnie troche mniej za to pewno zabiegana :D

No czekam na moja zmyware jak na zbawienie, na razie pixmania zadnych newsow nie wyslala, mam nadzieje ze to metalowe dno dobrze przeczytalam ze jest bo plastykowe podobno peka i zle sie starzeje.

Kasiu to juz dzis ? Wszystkiego najlepszego dla naszego roczniaka forumowego !
Urodzinki udane? Jedzonko nagotowane?
Jak prezenciki ?

Spadam do ogrodu siedziec, dziecko u dziadka z M i mam chwile na ksiazke :D

hej :)
wlasnie odwiozlam ostatniego goscia, nawet myslalam ze go tylko odstawie do domu zeby zabral pizame i szczoteczke do zebow ale niestety mial tez gosci i rodzice nie pozwolili wrocic do nas na noc :) nastepnym razem

imrezea udana dziecko zadowolone i goscie tez, pobawili sie super bez klotni czy sprzeczek, nie powiem i le zjedli cukieerkow lodow i ciastek plus gum do zucia no ale nie codziennie sa urodziny wiec nie pilnowalam :)

dotka, szyfry i kody to prawdziwe poszukiwanie skarbu, robie to co roku, nie powiem jakies 4godz roboty, przygotowac plan gdzie chowasz wskazowki, zaczynasz od butelki z wiadomoscia, potem z miejsca do miejsca odsylasz wg wymyslonych zagadek, raz jest to rebus wg ktorego czytasz kolejne miejsce skrytki wskazowki, innym razem robie np szyfr obrazkowy gdzie kazda litera to jakis tam symbol i wiadomosc jest w ten sposob napisana ze trzeba ja odkodowac, albo np pisze wiadomosc sokiem z cytryny i musza wpasc na to ze to magiczny tusz dzialajacy na cieplo i podgrzewwaja kartke (podnadzorem)
innym razem pisze wiadomosc w lustrzanym odbiciu i aby ja przeczytac trzeba dac kartke albo pod swiatlo albo postawic ja przed lustrem
albo tez robie zgadywanke w tekscie gdzie brakuje kilku slow ktore sa osobno na karteczkach i aby odkryc kolejjne miejsce schowki trzeba ulozyc slowa w brakujace miejsca co daje nam skrytke kolejnej informacji
tu tez zrobilam labirynt matematyczny, najpierw trzeba znalezc wyjscie a jak juz znajdziesz to idziesz jeszcze raz ale tym razem dodajesz wszystkie liczby jakie znajdujesz na drodze
suma koncowa daje Ci strone w slowniku na ktorej znajdziesz kolejna wskazowke
ja te wskazowke akurat podkeslilam na flouo zielony, to byla drabinka
zrobilam tez plansze z wycietymi z gazet obrazkami, bylo tego chyba z 50, potem zrobilam liste wszystkich przedmiotow na wycinance
byl tylko jeden ktory nie znajdowal sie na liscie i to tam znajdowala sie kolejna wskazowka
czasem zamiast wskazowki zostawiam zdjecie miejsca w ktorym cos jest schowane albo zdjecie osoby ktora ma dac nam kolejna wskazowke
we wszystkich tych skrytkach, poza wskazowkami znajduje sie zawsze to jajeczko z Kinder niespodzianki a w nim schowany jest kawaleczek puzzla jaki wczesniej wydrukowalam i pocielam na kawalki
jak juz wszystko znajda to maja wszystkie kawalki zdjecia i napisu
a tam napisane jest w ktorym miejscu schowany jest skarb;
skarbem naczesciej sa cukierki, jakies drobne zabawki, bon na lizaka, na loda lub na gume do zucia, cos zawsze wymyslam
dzis zabawa trwala prawie godzine co mnie ucieszylo bo to troche czasu kosztuje ale zabawe maja zawsze przednia
mialam zreszta mile potwierdzenie, bo jeden z gosci byl juz u Natanka w ubieglym roku i zaraz jak tylko przyszedl to mnie zapytal czy w tym roku tez beda miec ppelno zabaw jak ostatnio i poszukiwanie skarbu rowniez :)

no to popisalam, moze sie kiedys komus przyda choc poza Dotka to wasze maluszki jeszcze za male na takie rzeczy :)
prostsza wersja to wydrukowac mape domu, z tym co sie wszedzie znajduje, pozwolic sie dzieciom bawic zeby sie zapoznaly z domem i ogrodem, na mapie zaznaczyc krzyzyki i wszedzie gdzie krzyzyk to jest jakis kawalek puzzla
jak sie wszystkie zbierze to trzeba ulozyc puzzle i wtedy sie dowiem co to jest ten skarb tudziez gdzie sie znajduje :)

dora, tak naprawde to padam, ide sie jakiegos apéro napic z K, robimy barbecue bo pogoda sie wreszcie poprawia :)
paptki

paulina, posta mojego to sobie mozesz zamiast zapamietywac klikasz nad moim awatarkiem w poprzednim poscie jest "dodaj post do ulubionych" wtedy te post zapisuje sie do listy ulubionych postwow i za pare lat bedziesz miec jak znalazl :)

ale tak na serio to fakt ze roboty huk ale jaka frajda dla dzieci

ja tez kciuki zaciskam ale co bedzie to bedzie, obstawiam 1:1 co znaczy ze odpadamy ale moze lut szczescia i kto wie!! paulina, a Ty masz polska tv czy masz BeinSpart?? ja mam tylko net i podglad na wyniki...

Monis ty to masz zdrowie i power kobieto! To chyba troche tez twoj znak zodiaku ...
My z piwka zrezygnowalismy na rzecz zimnego mojito, M zasnal na tarasie ( :D ) ja sacze i ogladam filmik na niemieckim tv .
Mam nadzieje ze nasi nie zrobia mega rozroby bo polscy kibice nie lubia przegrywac...

Spokojnej nocy kochane, jutro dzien ojca w fr i idziemy do tescia wiec wpadne wieczorem, papatki.

Mecz ogladalsmy u znajomych na belgijskiej dwójce, taki to urok regionu, ze wiele osób ma ich kanały. A jak ktoś ma free, tak jak my właśnie, to wszystkie mecze można obejrzeć na 582-595 na którymś z tego zakresu. To turecka telewizja.
A po meczu G ma deprechę;-)

A ja sie cieszę, bo Milla u znajomych siusiala na kibelek, w domu tez juz wola. Zostały mi jeszcze spacery i nocki, ale to jak sie cieplej zrobi, bo u nas bez rewelacji. Max 20 i często pada.

Idę spać. Buziaki.

Pustki dzis widze, my bylismy caly dzien u tescia i zaraz spadam pod kolderke.
Zaliczylam nawet runde rowerem w celu spalenia skutkow grillowego obzarstwa.
Dziewczyny wiecie co, zastanawiam sie nad czyms odkad byl temat o terminach porodow.
Napisali mi ze Poldi sie urodzil w 41 tygodniu, wg.okresu to byly 42 tygodnie a Francuzi chyba odejmuja dwa tygodnie wiec powinno byc ze sie urodzil w 40.Moze dlatego ze Poldi byl duzy tak napisali?Bo to sie mi nie zgadza z miesiaczka i w ogole z niczym.
Teraz mi sie myslenie wlaczylo a termin mam juz 4 lata za soba :D
W ktorym tygodniu rodzilyscie i jak to u was wygladalo?

Marmi mysle o tobie teraz juz codziennie ...

Poza tym to mam coraz wiekszego dola co do pracy, mialam kilka pomyslow ale nic z tego nie bedzie i sproboje moze zapisac sie do szkoly kosmetyczek chociaz mysle ze mam za slaby poziom jezyka.

Widze ze was nie ma, ide spac, pa.

Hej kobietki kochane !

Po pierwsze i najważniejsze to Marmi gdzie Ty ? :))

Dotka, urodzinki to Tusia ma we wtorek ale impreza była w sobotę bo to weekend ;) niemniej dziękujemy za życzenia, zbieramy już od kilku dni ! Co do Twojej pracy to mam nadzieję że będzie dobrze, na pewno ciężko na początku z językiem, ale jak nie zaczniesz to i język nie ruszy. Jakoś się rozkręci, najważniejsze żeby w domu nie siedzieć, nie?
Sobotnia impreza bardzo udana, zaczęła się u nas w midi a skończyła grillem u teściów, wszyscy zadowoleni, jedzenia zostało tyle że jeszcze na tydzień będziemy mieli ;) Przez to całe szykowanie jestem tak zmęczona że ledwie siedzę, dziś spędziliśmy cały dzień u znajomych w Loches i było miło, ale męcząco, więc chyba czas mi spać.

Monia, świetny pomysł z tym skarbem, ja też sobie post do ulubionych dodam i za kilka lat będzie jak znalazł. Może nie skarb piratów, a księżniczek, chociaż z tą moją i jej zafascynowaniem samochodami to nic nie wiadomo.

Paulina, gratulacje dla Milli, dzielna dziewczynka ! Zanim się obejrzysz a już sama będzie biegała na pipi :)

Pati, super że impreza Wam się udała. Naprawdę pięknie wyglądałaś, ale jaka kruszynka z Ciebie !! A i potwierdzam, siostry się nie wyprzesz, bardzo podobne jesteście.

Karina, to Ty już prawie bliżej niż dalej ! Mam nadzieję że uspokoi Cię troszkę fakt że i ja tak miałam, tu bolało, tam ciągnęło. Dawaj znać jak po wizycie u gina.

Doti jeszcze doczytałam o terminie porodu, ja tez o tym dziś myślałam ! Ja francuski termin miałam pomiędzy 10 a 15, polski też był jakoś podobnie,chyba na 11go, urodziłam 19go czyli pod koniec 41go tygodnia. U mnie akurat to wszystko się zgrało nie wiedzieć czemu. Z tymi terminami i obliczaniem z kółeczka to jest założenie regularnych cykli 28dniowych i owulacji w połowie cyklu. A mym skromnym zdaniem to prawda jest taka że wszystko może się ruszyć w tą czy tamtą, owulacja swoją drogą, zapłodnienie swoją, bo przecież plemniczki to żywotne i do zapłodnienia może dojść nawet kilka dni po stosunku, więc termin porodu to też tak orientacyjnie tylko podany, bo któż to wie. Kiedyś czytałam że najbardziej miarodajne są terminy ustalane z usg do ok 9go tygodnia.

Uciekam do wyrka, oczy same mi się zamykają. Buziaki !

http://davm.daisypath.com/1a7Op2.png http://lb2m.lilypie.com/I0Iip2.png http://lbdm.lilypie.com/UfElp1.png

Jestem... Opuchnięta, sfrustrowana i mająca wrażenie, że ta ciąża się nigdy nie skończy. Mój termin wyliczany na podstawie usg w bodajże 5-6 tygodniu więc z tego co lekarz powiedział najtrafniejszy jaki można wybrać bo na tym etapie wszystkie płody są tej samej wielkości i można określić dokładny wiek ciąży. Z terminem z okresu w ogóle się nie zgadza bo ten był na 7 czerwca.

Paulina gratulacje dla Milli! Moja coś nie chcę na kibelek i koniec. Raz na tydzień robimy restart procedury i ciągle to samo - płacze i zawodzenie, no za nic się nie da.... Jak pomyślę, że przed przeprowadzką W ZESZŁE WAKACJE już tak ładnie się na nocnik załatwiała to mnie trafia...

Kasia no to już jutro twoja pannica ma wielkie święto! Ale ten czas zleciał... Super, że impreza udana :D

moniq świetna gra, też muszę zapisać, będzie jak znalazł na przyszłość ;)

Lecę się zbierać i na zakupy bo trzeba rybę na lunch kupić. Goście super, mam trochę oddechu od dziecięcia ;)

http://davm.daisypath.com/xBmDp1.pnghttp://lb4m.lilypie.com/nxkUp1.pnghttp://lb1m.lilypie.com/xBDXp1.png

Helol, Marmi jeszcze troche, jestem pewna ze za kilka dni urodzisz ;)
Kasiu ale dalam ciala z tymi zyczeniami ...
Juz mowilam ze jestem myslami na innej planecie ....
Z tymi datami to mi bardziej chodzilo o to ze napisane mam ze sie Poldi urodzil w 41 tygodniu jak w sumie to juz byl 42, wynikaloby ze go zrobilismy nie w ten cykl co sie nie zgadza absolutnie z pierwszym usg i zniczym.

Dziewczyny dzwonili do mnie ze szkoly do ktorej przez neta wyslalam prosbe o dokumentacje.W piatek mam rdv i wszystkiego sie dowiem, ocenia tez moj poziom jezyka.Mysle ze mnie nie przyjma ale zobaczymy, to prywatna szkola wiec moze jest szansa bo z pieniedzy w koncu zyja...
To szkola dla kosmetyczek w pobliskim Villefranche sur Saone , jakie formacje, jak dlugo trwajace i za ile dowiem sie na miejscu.
Na PE i ich kursy juz nie czekam, od pazdziernika minal caly rok szkolny, moglam do dzis sie sporo nauczyc.

Dzien mialam dzis zaganiany i byli znajomi ktorzy moze sie obok nas wprowadza; ide zaraz pod prysznic i bede sie relaksowac :D

Witajcie!

Ja w sumie na chwile, bo nadal nie mamy sprawnego komputera i pisze na telefonie.

Po pierwsze, Martuśka 100 lat, zdrowka, mnóstwa zabawek, długich spacerów, blekitnego nieba i radosnych rodziców. Tego Ci życzymy z całego serca.

Doti, fajnie ze cos dzialasz. Najgorzej zacząć. Ja tez mam cos na oku. Ale ja to juz do pracy. Myśle, ze w przyszłym tygodniu będę wiedziała, to wam wszystko opowiem.

Marmi, sił kochana. Odpoczywaj, nogi do góry i lez, jeszcze zatesknisz za ta możliwością. A jak weszło, to i musi wyjść, rady innej nie ma.

Ja bym chętnie polezala, ale moje dziecię strasznie nosi. Skąd dzieciaki maja tyle energii?

Buziaki

Kochane w imieniu śpiącej już Martusi dziękuję za życzenia.

Marmi, nogi w górę i leż, Paulina dobrze prawi ! Masz już wyznaczoną datę wywoływania? Mi jak wyznaczyli to raz dwa i urodziłam, więc może i Tobie kopala w dupala potrzeba? I pamiętaj co sama mi powtarzałaś - ciąża nie może trwać wiecznie !!! myślę o Tobie cały czas, nawet jak nigdy telefon ciągle mam przy sobie coby wiedzieć kiedy :))

My z okazji urodzin szczęścia naszego, zabraliśmy ją do Zoo ZooParc de Beauval - Bienvenue sur le site web du ZooParc de Beauval .
Spędziliśmy razem cudowny dzień, chociaż ja to troszkę się wzruszałam że to już rok i tu i tam jakaś łza mi poleciała, dobrze że okulary miałam ;)

zmykam świętować z mężem. całusy

http://davm.daisypath.com/1a7Op2.png http://lb2m.lilypie.com/I0Iip2.png http://lbdm.lilypie.com/UfElp1.png

Hej kochane gdzie sie podziewacie ?

U nas burza sie szykuje a mial byc wielki festyn wieczorem z okazji rozpoczecia lata.

Pewnie Karinka sama powie ale ja bede dzis pierwsza, spotkalysmy sie wczoraj w realu i bylo bardzo sympatycznie, kiedy zrobimy zlocik i zobaczymy sie wszystkie? Moze na poczatek jesieni ?
Kto chetny?

Jestem ciekawa czego sie jutro dowiem, mam nadzieje ze zalatwi sie jakos ta szkole.
Dam w kazdym razie znac jak mi poszlo.

Chcialam sie oczywscie dolaczyc do zyczen dla Martusi! :)

Wszystkiego naj naj lepszego z okazji urodzin!!! :dzidzia_mis::love_pack:

dotka, znalazlam to Twoja spodnice :p ;) przegladalam wlasnie zare, wiec jak cos podac Ci ten link ;) ewentulanie sprawdze jeszcze w carfourze planet jak chesz ;)

rzeczywsicie sie wczoraj spotkalysmy, bylo fajnie pochodzilysmy troche po sklepach i milo spedzilysmy czas, ;) zazdrosze jej tej energi zyciowej :D ;) Ja to taki troche oklapniety kapec a teraz w ciazy to w ogole ...;)

Pati powiedz mi kochana czy Ty masz wiecej niz jedno konto? ;) opisze Ci profil jak Ja znalazlam na glownym zdjeciu dziewczyna blond wlosy sciete za ucho przepasane okularami slonecznymi trzyma dziewczynke w rozowym ubranku :) glowne zdjecie na timeline pokazuje zamek w oddali otoczony lasem, Jezeli to Ty to probowalam wyslac Ci jeszcze raz zaproszenie, ale poakzuje mi inforlmacje,ze wyslalam i muszisz po prostu odrzucic moje zaproszenie i wtedy ponownie wysle :)

.....oklapniety kapec :D:D:D nie no przestan bo rze do kompa jak kon :D
Karina to sympatyczna naturalna dziewczyna (czy raczej sympatyczna w taki fajny naturalny sposob) ze slicznym brzuniem ciazowym .
Ja to dostalam wyrzuty sumienia ze za bardzo zespidowana bylam i wymeczylam kolezanke w ciazy ;)

Podaj prosze linka jak mozesz, ja w wyszukiwarce podalam biala dluga spodnice i pokazalo 0 znalezionych artykulow, zobacze pozniej na zalando czy cos podobnego nie znajde, jak nie to wezme ta z zary.

Poldi siedzi mi na kolanach i chce grac w gre z Kubusiem Puchatkiem, zajrze pozniej.