Skocz do zawartości
Forum

Cukrzyca ciążowa - pytania, odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Ja dziś cukry miałam bez zarzutu ;) wypiłam sobie dziś kawkę z mlekiem i do tego zjadłam 2 kostki czekolady bez cukru (kupiłam w biedronce) i po tym wynik miałam 95. Mój mąż mówi że ta czekolada dziwnie smakuje, bo jest słodzona stewią i wogle ma dziwny smak, ale jak dla mnie smakuje wyśmienicie :)

Karna przynajmniej masz czyste sumienie, że spróbowałaś wszystkiego i teraz po prostu czas na insuline. Ale tak jak napisała Aga, będzie dobrze.
Ja od rana intensywnie działam. Dzisiaj zaczęłyśmy 33 tydzień i z tej okazji spakowałam torbe do szpitala- powiem, że to niełatwa sprawa. Torbe mam tak dużą jakbym jechała na dwa tygodnie wakacji :) dużo miejsca zajmują pampersy, podkłady itd.
Zabrałam się też za sprzątanie kuchni i trochę za dużo naraz chciałam zrobić bo zmęczona jestem.
A z tymi cukrami to już tak jest, ciągłe niespodzianki. Ja dzisiaj na rano zjadłam 1,5 kawałka chleba, ser, sałata, ogórek, pomidor i papryka, świeża marchewka i 200 mln mleka bez laktozy i cukier 104. Wczoraj na kolację zjadłam podobny zestaw, tylko bez marchewki i zamiast mleka wypiłam maślankę i cukier 124. I bądź tu mądry :)
Jutro mam wizytę u diabetologa i mam nadzieję, że będzie ze mnie zadowolona. Co prawda przekraczam jeszcze normy ale rzadziej niż ostatnio i o mniejsze wartości.

Ivi niby nie dużo u mnie 1 raz tak wysoko przekroczona norma :)
Dziewczyny nawet nie mówcie o pakowaniu...jeszcze nawet nic nie kupiłam sobie do szpitala :/ nie wiem na co czekam :P Przy pierwszym dziecku torba już dawno naszykowana była :D a teraz nic a nic..Dobrze, że chociaż wyprałam i poprasowałam ciuszki i w komodzie leżą:)
Mąż wróci na weekend to powiem żeby łóżeczko rozłożył niech sobie stoi :)

Napiszcie co pakujecie..:)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5e6k5bbq5m.png

Ivi z ubrankami miałam największy problem bo w niektórych szpitalach musisz mieć tylko ubranko na wyjście a w tym co chyba będę rodzić mile widziane jest wszystko. Wzięłam więc 5 bodów z krótkim, body z długim, 2 zestawy śpiochy i koszulka, 2 pajace i ubranko na wyjscie. Do tego pieluchy tetrowe gdyby ulewała albo coś, czapeczka, skarpetki, pampersy, chusetczki, mały kocyk. I naprawdę dużo tego się nazbierało. A oni jeszcze napisali na stronie, że można wziąć swój rożek ale stwierdziłam, że naprawde się nie zmieszcze. I tak będę komicznie wyglądać z taką torbą. A jeszcze wodę trzeba wziąć i coś do jedzenia- naprawdę niezła wyprawa :)

Nikusia trochę Ci się tego nazbierało :D...Nie martw się jak widziałam kobiety u mnie w szpitalu które szły na cesarkę to miały ze sobą po 2 duże walizki...
Agaa ja kupiłam chusteczki Pampersa akurat promocja była w netto :P Tyle ich nakupiłam, że na dłuuugo wystarczy...ale za to nie mam jeszcze ani jednej paczki pampersów:O
Koszule dla mnie do szpitala, podkłady itp itd....wszystko do kupienia...

Jaaa naprawdę tego sporo :) jeszcze dla siebie podkłady, wkładki, kosmetyki, koszule, ręcznik, laczki, sztućce i kubek- bo też trzeba mieć swoje. A później się dziwić, że taka wielka torba :)
Aga ja biorę małą paczkę- jest w niej 30 sztuk ale ona i tak zajmuje dużo miejsca.
Ja łóżeczko przywiozę w tym tygodniu. Max w przyszłym kupie materac i zamówię wózek.
I będę czekać na dzidzię :) dziewczyny ten czas tak szybko leci, że naprawdę niedługo nasze maleństwa będą z nami i w końcu uwolnimy się od cukrzycy ciążowej :)
Ja właśnie znowu wrzuciłam ciasto czekoladowe do piekarnika. Oczywiscie dla męża ale z racji tego, że jest z mąką żytnią to pewnie skubnę z 2 kawałeczki :)

Nikusia., teraz tak pomyślałam, że chyba za małą torbę wybrałam. Lepiej będzie jak wezmę walizkę większą :|
Zaraz naszykuje chociaż ubranka dla maluszka. I myślę, że do końca tygodnia powinnam być spakowana :D
Masz rację jeszcze chwilka i będzie po wszystkim :)
Macie już imiona wybrane dla swoich pociech ?:)

ahhh...uwielbiam ciasta czekoladowe :(
JA to chyba się dzisiaj kawy napiję pogoda mnie wykończy...
Czy Wam też się już coraz ciężej oddycha? szczególnie przy siedzeniu?

Nie oddycha mi się ciężko, ale brzuch przeszkadza w wykonywaniu prac domowych np.sprzątanie. Ciężko mi się schylać itp. Ale u mnie już 35 tc., tak więc nie dziwię się ograniczeniom ;) zauważyłam, że leżenie i zbyt długi odpoczynek mi nie służą...lepiej się czuję jak coś robię np.biegam po sklepach, sprzątam,prasuję czy spaceruję.

Jaaa u mnie będzie córeczka i chyba będzie miała na imię Ada :) piszę chyba bo w przeciągu tych miesięcy była już Lilianną, Michaliną, Sarą. Jednak myślę, że teraz już będziemy konsekwentni do końca i Adrianna to ostateczna wersja. A jak u Ciebie z imieniem?
Moje ciasto czekoladowe piekę z ograniczoną ilością cukru i do tego na mące żytniej więc nie podnosi aż tak bardzo cukru :) jednak nie jem dużo max jeden kawałek lub dwa mniejsze.
Oddychanie też sprawia mi problem, zwłaszcza w nocy.
Mmmmm na placki ziemniaczane też bym się skusiła :)

Ivi mam to samo lepiej się czuję jak coś robię...Chociaż ostatnio skoncentrowałam się na czytaniu książek i większym odpoczynku :)
Nikusia imię bardzo ładne...kurcze tak naprawdę powiem Ci, że wszystkie które pisałaś mi się podobają :D
U nas też z imieniem różnie było...ale stanęło albo Ignaś albo Franek :)
placki ziemniaczane to jest kolejna z wielu potraw których mi brakuje :P
Najlepiej jeszcze takie od mojej Mamusi :D

Jaaa też podobają mi się Twoje imiona :) ciekawe jaki będzie Twój ostateczny wybór :) ja jeszcze patrzyłam żeby pasowało " w miarę" do nazwiska no i żeby było uniwersalne zarówno dla małego dziecka jak i dorosłej kobiety. Dlatego też wygrało imię Ada. Jak będzie mała to będzie Adusia, później Ada a jako dorosła kobieta Ada lub Adrianna w zależności jak jej podpasuje ;)

Nikusia uwielbiam omlety w każdej postaci więc i z Twojego przepisu skorzystam :) U mnie dzisiaj na podwieczorek twarożek ze szczypiorkiem :)

Co do imienia to też zwracam uwagę aby chociaż troszkę pasowało do nazwiska, które mamy naprawdę długie.
aa i jeszcze była opcja aby miał imię po Mężu moim :)