Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczki 2013

Rekomendowane odpowiedzi

sniegolot- ja też lubię MC lody te jak tam się pisze Mcflury z kit katem ;) zjadła bym, jutro jadę na miasto to zajadę do mc drajwa, sorki za mój angielski ale rosyjski miałam ostatnio ;))

Daga- pisałam lepiej nie pokazywać, CIACHO;)) jak się patrzy, ale nic Jemu nie mów, bo jeszcze urośnie. A to nie zdrowo;)))

niunia.pll - mnie też wcześniej cała szyja wysypana jakimiś pryszczolami, ale w ciąży to dość normalne to hormony buzują, teraz jakoś troszkę mi przeszło, z moim synkiem jak byłam w ciąży to też mnie wysypało.

Ale dziś mi wszyscy słodzili że ładnie wyglądam, a jak młody zobaczył że stawiam sobie tapira na głowie to mama, mama, mama i wytrzeszcz oczu bo dawno nie widział jak robie sobie fryz, mam kudły do pasa i muszę je chować na zimę bo się końce strasznie rozdwajają od tych sweterków i zwykle noszę jakoś upięte i się nie fryzuje za bardzo.

Dobrej nocki ;)

Pozdrawiamy Ola , Lucek & Fasolka
http://www.suwaczek.pl/cache/0340c391e0.png
http://www.suwaczek.pl/cache/629acc2ebb.png

Skowronka83 dałabym się pociąć za sorbet cytrynowy, mój ukochany i najulubieńszy smak sorbetu!
:):)
Ja ostatnio walczę z uzależnieniem od lodów haha każdego dnia musiałam mieć loda, obojętnie jakiego (byleby w sensie zimnego na patyku bądź w wafelku :D) albo mieliłam mrożone truskawki na maszynce i troszenieńkę śmietany i lody jak ta lala :)
daga przystojne twoje ciastko :P :)
zimą w PL pomidory są obleśne, jakiekolwiek bym nie kupiła to są twarde i bez smaku. Czekam na latoooo i soczyste, smakowe malinówki :))))))

Jeśli chodzi i fast foody to na szczęście mnie odrzuciło w ciąży :) wogóle nawet jakby mi się chciało to wolę nie bo z ostatnich wyników mój proteinogram nie był zachwycający więc muszę uważać z jedzonkiem obciążającym wątrobę. Dużo warzyw i owoców i nabiału przy zażywaniu rovamycyny.
Ale może za miesiąc nie będę już musiała jej brać jak wyniki będą lepsze :) :)
U mnie biało................. co za masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230pr___.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2xzwh8qmo.png

Dzięęęęki dziewczyny :P oczywiście mu nie powiem ! O forum mu dużo nie opowiadam bo był świadkiem jak moja pani ginekolog gadała, że forum to bzdury i nie powinno się tam wchodzić :P więc niech spada, to jest moja przestrzeń ;)

Mamcia zazdroszczę włosów :))) mi ponad rok temu fryzjerka schrzaniła włosy długie i po prostu ścięłam na krótko. Teraz mam już do ramion ale tak tęsknię za długimi włosami .. a jak dawałaś radę po porodzie ostatnim ? Bo włosy podobno garściami wychodzą na początku :|

Ja chyba zjem jabłko :P coś czego nie lubiłam przed ciążą a teraz to wcinam po prostu :)

Kaczkosia ja 2 razy zjadłam mcd ale to wcześniej i mnei też nie ciągnie .. a mówiąc o wątrobie to ja tak kocham wątróbki drobiowe :( i tak mi tęskno za nimiii ... podobno troszkę to można nawet zjeść ale jak wspomniałam o tym położnej to "w żadnym wypadku, nie ma co ryzykować" więc chyba poczekam do porodu .. a TAKĄ MAM OCHOTĘ !!!!!!!!!!!

Lilly

Skowronka83 a ja uwielbiam kwasioły :) kapustkę kiszoną a ta woda mmmmmm albo z ogórów kiszonych no bomba!! :D a sorbet cytrynowy to mój faworyt lodowy :D

daga ja tam jadłam wątróbkę ze 3 razy tak po troszku, będąc w ciąży.. też ją uwielbiam, mój doktor powiedział że wszystko w granicach zdrowego rozsądku i będzie git majonez :)
masz rację nic mu nie mów, bo jeszcze się napuszy jak paw to twoje ciastko :-D to faceci są od komplementowania kobiet a my możemy między sobą cichaczem poślimtać nad niektórymi obiektami hihihihihihi mój mąż jak leciał jakiś film i był tam jakiś fajny aktor, a ja oczywiście nie zostawiłam jego urody bez komentarza, zawsze gadał TO SE IDŹ DO NIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hahahahh nic tylko klaskać brawo takiemu ;)

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev230pr___.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2xzwh8qmo.png

Skowronka zazdroszczę ;) a ja dzień później moje maleństwo zobaczę :D
Kaczkosia ja się boję, że jak bym się dorwała to bym zjadła patelnię całą z tymy wątróbkami .. ja to jak są wątróbki to najpierw obiad a potem jeszcze na zimno z chlebem jem na kolację :D
Mój to samo :P a jak Johnny Depp w TV to nie a oglądania hahahha ;) te same teksty dostaję :P to czemu ze mną jesteś ? przecież nawet nie jestem do niego podobny itd. itp. :P

Siostra zaręczona :D dziś ma urodziny :D ja się obżarłam obiadem, tortem, zjadłam jabłka, mandarynki i jestem GŁODNA :( chyba pójdę spać bo zaraz zjem chipsy czy jakieś inne gówno :D może pójdę sobie kanapkę zrobić i herbatkę z cytrynką ? hmm ..

Lilly

A ja pierwsze slysze ze watrobki nie mozna w ciązy ... Hmmm
Ja czasami robię bo lubię i ja i D i Dominik, tylko Osek i Niki nie bardzo i wtedy jęcza jak obiad jest ...

U nas sypie śnieg od wczoraj wieczora ... Jakis koszmar normalnie ;(
Ma dzis wpasc do mnie koleżanka z czerwcowek2009 na kawę ze swoimi dzieciaczkami ale nie wiem czy w ten snieg dojedzie ;(

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

hello babeczki! :D
Oj troszke mnie nie było a naskrobałyście jak szalone.
Nelson, Kaczkosia gratulacje jajeczek!!! :) Sama marze o córci ale wiem ze w wychowaniu łatwiejsi są chłopcy więc tym bardziej gratuluje :D

Dziewczyny jak narazie mamy oficjalnie 4 chłopców i ani jednej dziewczynki :) Chyba ze kogoś pominełam. Prosze się udac na 1 stronę w celu weryfikacji:)

Daga ty 10 dni a ja... do 8 kwietnia się nie dowiem...Jak kobiety kiedyś mogły nosić do konca taką niespodziankę prawda ? Chyba bym oszalała :D

niunia.pll oj mi też jakieś dziwne plamy wyskoczyły, bardziej przebarwienia no i też popękane naczynka.... kiedy masz wizytę ? myślisz ze gin zdradzi tajemnice kto mieszka u ciebie ?;)

Wczoraj sprzatałam na maksa, dziś mąż przywiezie odkurzaczpiorący, musze przed swietami wyprać narożnik w salonie a jutro może okna z mężem pomyjemy i porządki swiąteczne zaliczone ;D
we wtorek zaliczyłam fryzjera. W końću bo już patrzec na siebie nie mogłam! Ale super mi pasemka zrobiła. Od razu samopoczucie lepsze!!!
Jedziemy na urlop! W końcu coś zaplanowąłam ! Jedziemy nad morze na tydzien troche jodem pooddychać ;) 8,04 połówkowe a potem tydzien ....:joga:

Nooo pogoda dziś super. Co prawda u mnie bez śniegu, ale za to z silnym i mroźnym wiatrem. byłam na małych zakupach i szybciutko do domu bo strasznie zimno.

Mój mały jakiś niewyraźny. Chyba coś go atakuje;(
dwa i pół miesiąca był spokój i się odezwało dziadostwo ehhhh

Skończyła mi sie echinacea, byłam w aptece ale nie ma, a ostatnio dzieki niej obyło się bez antybiotyku i innych specyfików. Muszę gdzieś dalej się udać do apteki. Auta brak, a tu taka pogoda.........

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjghdqttvq6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprru1d2nqmlc4x.png

Kasialukaszo jeszcze ja będę miała Synka! ;)

Dziewczyny ale Wy to świnie jesteście;P tylko o jedzeniu piszecie. A ja wczoraj też pohamowania nie miałam. JAdłam co złapałam do ręki i ciągle głodna. W dodatku w nocy czekoladę podjadałam :(

Ja mam taką masakrę przez te tabletki na grzyba. Tak to nic mi nie dolegało a odkąd zaczęłam je zażywać to nawet wysikać się nie mogę bo tak piecze :( Dziadostwo się wiecznie do mnie jakieś musi przyplątać!

http://www.suwaczki.com/tickers/dxomcwa1j2t0qrm5.png

http://www.suwaczki.com/tickers/a8do43r8r4ud0w72.png

http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz2vmu5y2bp.png

kasiorek82
sniegolot
kasialukaszo u mnie termin na 25 -go sierpnia. Płeć jeszcze nieznana.

Ooooooooo, to tak jak u mnie . Płeć co prawda nie znana ale mi to w zasadzie bez różnicy, co prawda imie do dziewczynki mam bo jakoś tak sie mnie uczepiło i nie wyobrażam sobie innego , za to dla chłopca cały czas podlega dyskusji i średnio raz na tydzień się zmienia

kasiorek na tej podstawie zrobiłam ci orientacyjny suwaczek w naszej tabelce, jeżeli tygodnie ciązy sie nie zgadzają to daj znać zmienimy :D

Mamba123
Kasialukaszo jeszcze ja będę miała Synka! ;)

Dziewczyny ale Wy to świnie jesteście;P tylko o jedzeniu piszecie. A ja wczoraj też pohamowania nie miałam. JAdłam co złapałam do ręki i ciągle głodna. W dodatku w nocy czekoladę podjadałam :(

Ja mam taką masakrę przez te tabletki na grzyba. Tak to nic mi nie dolegało a odkąd zaczęłam je zażywać to nawet wysikać się nie mogę bo tak piecze :( Dziadostwo się wiecznie do mnie jakieś musi przyplątać!
Ok poprawione no racja! Zapomniałam że Ty też :D
Ja już sie wyleczyłam ale dwa antybiotyki dostałam niestety . Najpierw nystatyne. Nic to nie dało a potem jakieś globulki na 15 dni i normalnie jak reką odjął do tego zażywam też invag i vaginellac czy jakos tak to takie ochronne z jakimś kwasem mlekowym co by sie własnie non stop cos nie czepiało. ale własnie po tym drugim antybiotyku wyniki piękne. Ja te dziś o 3 jadłam kanapke z allmette. Mężuś do pracy sie szykował a ja sobie wcinałam. Małe mnie budzi już od kilku dni własnie o 3 kopniakami ;):D

Siema ;)

Kaskato w UK nie można :) na każdej wizycie mi przypominają, że pasztetu i wątróbek nie można jeść :) a każdy robi jak chce :D ja sobie poczekam

Kasialukaszo dzień dobry ! :) już tydzień został ;) nie mogę się doczekać .. ciągle mi się śni, że mam córeczkę ale 2 razy śniło mi się, że na USG wyszedł chłopiec :P może wyjdzie chłopiec a urodzi się dziewczynka ? Albo po prostu mam bzdurne sny ;)
Kamilkaa29 ma prawdopodobnie dziewczynkę, więc jedna póki co nie potwierdzona jest ;)

Mamba123 ja w końcu wczoraj w nocy zajadałam kanapki i herbatę z cytryną .. :P inaczej bym pewnie chipsy wsunęła :D

Ale zachłopowane jesteśmy ;) musimy nadrobić dziewuszkami ;)

Ziolo gratuluję połowy ciąży ! Przed nami 20 tygodni i tydzień do scanu ! :O

Lilly

Cześć,
dawno mnie nie było, bo w końcu po trochu zabieram się za porządkowanie graciarni, która ma być pokoikiem dla dziecka :smiech:

Poczytałam Wasze wypociny i jestem w miarę na bieżąco...

Brzuszek mi rośnie, co tydzień przybywa mi 2 cm w pasie - specjalnie mierzę regularnie. Z wagą jestem +3kg. Piersi mi nie ciekną jeszcze, ja w ogóle nie czuję żeby były jakieś bolesne albo tkliwe, ale K jest przekonany, że może nie tyle urosły, co zrobiły się pełniejsze. Staniki noszę cały czas te same co przed ciążą i nic mi nie przeszkadza.

Czuję już wyraźne ruchy maluszka! Szczególnie jak siedzę pochylona lekko, np. przy kompie albo coś piszę, wtedy brzuch mam lekko ściśnięty i czuję łaskotanie. A wczoraj wieczorem to dostałam porządnego kopa!
Mąż też już poczuł malucha, mówi że przerażające - jak jakiś obcy w brzuchu :sofunny:

Grzybicę już zaliczyłam - brałam dopochwowo Nystatynę i przeszło.

Ale za to wczoraj mnie męczyła paskudna kolka. Kłuło w lewym boku, wyczytałam, że tak się objawia kolka jelitowa i jest powszechna w ciąży. Ale w sumie nie jadłam raczej niczego ciężkostrawnego, więc nie wiem skąd się wzięła... Męczyło mnie prawie cały dzień, ale po nocy przeszło na szczęście. Miałyście coś takiego? Wydaje mi się, że w razie czego można łyknąć Nospę na rozkurcz?

Co W tam jeszcze pisałyście? Nie wiem jeszcze kto mi w brzuchu siedzi, USG mam tu przed Wielkanocą. Mam nadzieję, że to będzie chłopak, więc proszę mi tu nie zapeszać, że pora na dziewczynki! A sio! :smiech:

Aaa tak w ogóle to przeszło mi już zmęczenie i nic-nie-chcenie. Wstaję rano nawet wcześniej niż zazwyczaj i kładę się tak jak przed ciążą, nawet nie śpię w ciągu dnia. Ale za to szybko się męczę i dostaję zadyszki. Coś za coś :)

Mam na oknem piękną zimę, mogłaby już sobie iść w piz.... Tak mi się marzy wiosenne słoneczko achh!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/8p3oskjopyqtyq7g.png

MarteczkaJ
Cześć,
dawno mnie nie było, bo w końcu po trochu zabieram się za porządkowanie graciarni, która ma być pokoikiem dla dziecka :smiech:

Poczytałam Wasze wypociny i jestem w miarę na bieżąco...

Brzuszek mi rośnie, co tydzień przybywa mi 2 cm w pasie - specjalnie mierzę regularnie. Z wagą jestem +3kg. Piersi mi nie ciekną jeszcze, ja w ogóle nie czuję żeby były jakieś bolesne albo tkliwe, ale K jest przekonany, że może nie tyle urosły, co zrobiły się pełniejsze. Staniki noszę cały czas te same co przed ciążą i nic mi nie przeszkadza.

Czuję już wyraźne ruchy maluszka! Szczególnie jak siedzę pochylona lekko, np. przy kompie albo coś piszę, wtedy brzuch mam lekko ściśnięty i czuję łaskotanie. A wczoraj wieczorem to dostałam porządnego kopa!
Mąż też już poczuł malucha, mówi że przerażające - jak jakiś obcy w brzuchu :sofunny:

Grzybicę już zaliczyłam - brałam dopochwowo Nystatynę i przeszło.

Ale za to wczoraj mnie męczyła paskudna kolka. Kłuło w lewym boku, wyczytałam, że tak się objawia kolka jelitowa i jest powszechna w ciąży. Ale w sumie nie jadłam raczej niczego ciężkostrawnego, więc nie wiem skąd się wzięła... Męczyło mnie prawie cały dzień, ale po nocy przeszło na szczęście. Miałyście coś takiego? Wydaje mi się, że w razie czego można łyknąć Nospę na rozkurcz?

Co W tam jeszcze pisałyście? Nie wiem jeszcze kto mi w brzuchu siedzi, USG mam tu przed Wielkanocą. Mam nadzieję, że to będzie chłopak, więc proszę mi tu nie zapeszać, że pora na dziewczynki! A sio! :smiech:

Aaa tak w ogóle to przeszło mi już zmęczenie i nic-nie-chcenie. Wstaję rano nawet wcześniej niż zazwyczaj i kładę się tak jak przed ciążą, nawet nie śpię w ciągu dnia. Ale za to szybko się męczę i dostaję zadyszki. Coś za coś :)

Mam na oknem piękną zimę, mogłaby już sobie iść w piz.... Tak mi się marzy wiosenne słoneczko achh!!!

Zauważyłaś, że jesteśmy tyle samo w ciąży? kiedyś już to widziałam, ale nie wiem czy w końcu napisałam to czy nie.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjghdqttvq6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprru1d2nqmlc4x.png