Skocz do zawartości
Forum

Mamusie Lipiec 2013 :)

Bazylia

Rekomendowane odpowiedzi

Joasiu na blizny rewelacyjna jest maść/krem perła inków ( albo asteków nie pamietam dokładnie ) to jest z macicy perłowej tania nie jest ale mega działa

ja byłam na zakupach w lidlu
maz spi po nocce ale dzisiaj ma juz wolne do konca tyg
jak sie uda to wyskocze dzisiaj z mamą na kino kobiet na "poradnik pozytywnego myslenia"
odstersuje sie troch i zrelaksuje ;)

Moja praca to moja pasja,
moja pasja to moja satysfakcja.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40524.png

Misiowa mamo dzieki za rade, poczytam troszke o tym, moze podkupie tez, tak strasznie mnie to swedzi i zrobilo sie takie grube :/ smaruje to tylko odkad wyszlam ze szpitala i takie cholerstwo sie zrobilo, juz nie wiem co robic... Lekarz mi mowil, ze ta blizna teraz ,,pracuje,, ale co mi z tego, ze ona pracuje jak swedzi jak diabli i brzydnie:(
Nie wiem moglam zadbac o to bardziej moze.... smarowalam mascia CEPAN codziennie no ale czego sie spodziewac mozna bylo po masci za 20 zl? łeeeeeee:((

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/4c6b8f58.gif

Joasiu ja tą perłą wyleczyłam sobie blizny po trądziku młodzieńzym a miałam takie brudzdry jak pole po oraniua teraz nie mam po tym ani sladu.
blizne po wyrostku tez smarowałam i nim zasżłam w ciaze to miałam tylko kreeczke i delikatne zgrubienie pod skóra
ale takie które nie swedziało ani nie przeszkadzało.

Moja praca to moja pasja,
moja pasja to moja satysfakcja.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40524.png

ja mogę spac wszędzie i każdej pozycji. Ale budzę sie w nocy i nie mogę zasnąc. To tylko ja jestem po połówkowym?
widzę że niezłe z Was kucharki :) ja nielubię gotować.
Misiowamama - o rety nie pamiętam. Chyba co było o godzinach karmienia.
Maciejka - w marcu kończy dwa lata. Ja na razie jestem przerażona. a co omdleń to nie masz niskiego ciśnienia?
amc - super ze wszystko z dzidzią ok,
przyszła wiosna - to fajna cena u nas kosztuje 150 zł. Z przygotowaniami na pewno zdążysz. Obywszystko się szybko unormowało.
kleo - to o której wstajesz?
Iwuś - na katar mi pomogły inhalację z soli fizjologicznej.
Joasia - pochwal się co kupiłaś

U nas dziś czuć wiosnę w powietrzu :) wprawdzie jeszcze snieg leży miejscami, ale słońce już grzeje i temperatura bardzo przyjemna :D

zakupiłam sobie kwsay omega 3 PREGNA 250 DHA. Za 30 tabletek zapłaciłam 23 zł.
Ja też jestem po połówkowym, następną wizytę mam 15 marca, więc za 2 tygodnie. Muszę do tej pory zrobić mocz, krew. Powtórkę z toxo, bo nie mam przeciwciał (ale to pod koniec marca) i glukozę. Glukozę powinno się zrobić między 24 a 28 tyg. ciązy nie?

:angel1: Pola moja kruszyna odeszla od nas w 26 t.c. 23 marca 2013. Dałaś nam przez 6 miesiecy tyle szczęścia...

Witam !

właśnie wróciłam z połówkowego.Na szczęście dzidzia zdrowa, w sensie serduszko i inne narządy.
Gorzej z wagą, bo jestem wg OM w 21t4d a waga wyliczona na 20t6d i wynosi 362g +/- 53g, czyli powiedzmy te ok 400g ma, to i tak chyba mało :( ale najważniejsze, że lekarz powiedział, że w normie.
Na dolnej granicy mam tylko FL (wyliczone na 19t4d) :( to jest kość udowa, różnica 2 tygodni względem główki. Nie czytam już nic na ten temat bo jakieś głupoty mi po głowie chodzą!
Za dwa tygodnie i tak będę mieć oglądane nóżki dokładniej bo po turecku mały siedział, może dlatego coś źle zmierzył.

Ja w końcu glukozę będę robić ok 12 marca, w 24tyg.

Przyszła Wiosno a cerę to ja mam masakra, począwszy od suchego nosa, rozszerzonych porów wokół niego, poprzez zaskórniki na policzkach i czole, po stany zapalne na policzkach i brodzie :) to jest tak, że czasami nie mogę na siebie patrzeć. I nie wiem od czego to, bo używam samych naturalnych, mineralnych i dermo - kosmetyków :(

Przed ślubem chodziłam na jakieś oczyszczanie, kawitacje i inne kwasy, z cztery, pięć razy i powiem, że pomogło, ale nie na długo :/ więc albo jakiś mam zapychający podkład, mimo, że zmieniam czasami, albo sama nie wiem :(

Ale przynajmniej poprawiłam sobie humor sporymi zakupami dla dzidziusia, namówiłam się jeszcze na te przecenione body w smyku, coś z h&m, c&a, tak więc jesteśmy zadowoleni :) Sobie tż kupiłam rajstopy!!

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdjw4zxur1e498.png

http://www.suwaczki.com/tickers/cd9bflw1rm52830h.png

Misowa Mamo, oglądałam ten film, fajny polecam :D

Brakiii, Primo Bardzo się cieszę, ze jesteście zdrowi :D
Secundo wagą dziecka się nie przejmuj bo jak ja byłam na połówkowym, a było to 15 i 22 lutego, to w przeciągu tygodnia córunia z 350 g przybrała do 390. Generalnie jest dość mała, lekarz mi przesunął termin porodu z 2 lipca na 9 lipca, ale powiedział, że każde dziecko rozwija się indywidualnie i jeszcze coś może się zmienić.
Tertio polecam zamiast toniku do twarzy płyn micelarny, ja używam z AA, Kosmetyki AA: AA Technologia wieku 30+ kosztuje w rosmanie 11 zł. a jest fantastyczny, z kwasem hialuronowym. Płyny micelarne lepiej oszczyszczają skórę niż mleczka czy toniki.
Podkład też z AA z tej seri, tylko ja mam cerę normalną z tendencją do przesuszania
Kosmetyki AA: AA MAKE UP
Mam koleżankę po farmacji i kometoligii ona zawsze sprawdza składy w kometykach i mówi, że AA ma naprawdę dobre składy, podobnie jak ziaja. Opowiadała jak robili testy na kremach na studiach i Ziaja wypadła lepiej niż Helena Rubenstein, a różnica w cenach oszałamiająca hehe.
Quatro gratuluję udanych zakupów, chętnię podejrzę co kupiłaś dla synka jak wstawisz fotki :D

I tym sposobem przypomniałam sobie liczebniki łacińskie :sofunny:

:angel1: Pola moja kruszyna odeszla od nas w 26 t.c. 23 marca 2013. Dałaś nam przez 6 miesiecy tyle szczęścia...

Nie wiem czemu te 400 gramów to niby mało.... Boze a ile ma dziecko na tym etapie miec?!!! widze, ze teraz jak sie dziecko rodzi, norma to dziecko ponad 4kg...no sorry... chyba cos tu nie gra...
Moja dzidzia miala 2,5 tyg. temu 270 gramów i teraz pewnie tez ma okolo 400 gramow czyli tak jak wiekszosc z nas tu.
Kiedys dzieci sie rodzily po 3 kg i byly super a teraz to po 4 prawie 5 no bez przesady!
Niech mi tylko kiedys lekarz powie, ze dzidzia mała... ja pierdziele ale czasy BIG SIZE

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/4c6b8f58.gif

A poza tym niewyjasnioną zagadką jest dla mnie jak oni ważą te dzieciaczki podczas USG?
Czytałam w necie, że wystarczy ze udko, czy inna część ciała, brzuszek, czy cały dzieciaczek jest lekko pod kątem, a nie prostopadle do urządzenia i wynik już jest nierzeteny. Te wszystkie długości i wagi są na zasadzie przybliżenia i trzeba brać na to poprawkę :D A jeszcze widząc na usg jak te nasze berbecie się kręcą, to naprawdę szacun dla lekarzy, że są w stanie cokolwiek zmierzyć :D

Wiedziałam, że jak napisze tu, to od razu przestanę się martwić :)
Najważniejsze, że zdrowe !!!
jak już ktoś napisał - super, że jesteście ;))

poniżej mój dorobek ciuszkowy, rozmiary 62/68, spodnie z szelkami już na wyrost bo 74 :) no i buciki wiadomo, założy nie założy, ale są śliczne (mam jeszcze brązowe, bardzo podobne, nieco mniejsze) :) i powiem szczerze, że większość rzeczy mój M wybrał, w sensie puściłam go w H&M samopas, bo poszłam rajstop szukać, a ten mi przytargał kupe rzeczy i mówi - to bierzemy :)

totalnie nie wiem ile ma być sztuk tych bodziaków, na pewno dokupię jeszcze pajacyki na noc i jakieś miękkie dresiki. Więcej (chyba;) szaleć nie będę, bo pewnie i tak podostaje się trochę od innych.

http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdjw4zxur1e498.png

http://www.suwaczki.com/tickers/cd9bflw1rm52830h.png

Brakiii, ale słodziaki te ciuszki :D i zachowanie tatusia też fajne... męska decyzja - BIERZEMY :D
Butki muszą być, nawet tylko po to, aby zostawić je na pamiątkę, a takie trampole są przesłodkie, też swojej muszę kupić, tym bardziej, że mamusia uwielbia trampki. Hm... jaki tu kolor wybrać...

Dziewczyny skąd Wy taką piękną pogodę bierzecie u mnie zimno pochmurno i szaro.
Joasia to bardzo tanio zamawiałaś na allegro?
Przyszla wiosna ja mam wizytę 4 marca i zaraz po niej mam robić badanie na glukozę.
Kleo – to tak jak ja. Ja wstaję między 7 a 8,.
Braki – jeśli lekarz powiedział że wszystko w porządku to na pewno tak jest. Przecież jedne dzieci są małe a inne duże. Każde inne. I to właśnie cały urok. Jutro zobaczę badania synka pierwszego ale my też mieliśmy różnicę między główką a pozostałymi pomiarami. I wszystko jest w jak największym porządku. Taki jego urok. Na pewno będzie dobrze, A w h&m są jeszcze przeceny? Super zakupy.