Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiaku dzieki:) owszem pracuje tak juz spory czas wiec moj organizm jest do tego przyzwyczajony:) brzuch mnie boli ale jkos tak inaczej niz na okres nie umiem wytlumaczyc teraz to mnie bardziej jajnik boli i go czuje niz zeby mnie brzuch bolal;/ do tego bol glowy masakryczny a lekow brac nie mozna..no i plecy nie wiem czuje sie jakbym miala grype tak mnie plecy bola;/ no ale nic. jutro mam termin @.. dzis zrobilam nastepny test i tez blada kreska ale rozowa. mam nadzieje ze @ nie przyjdzie juz wogole..

Mala90 kreseczka jest blada bo to wczesnie, ale ciazy mozesz byc pewna. U mnie wlasnie ogolne zmeczenie bylo pierwszym objawem (poza plamieniem implantacyjnym). Dbaj teraz o siebie. Bardzo wazne abys jadla sniadania - to troche pomaga w walce z ewentualnymi mdlosciami. I generalnie dbaj.. Jestes odpowiedzialna nie tylko za siebie ale rowniez za maly pecherzyk ktory z tygodnia na tydzien bedzie sie zamienial w malego czlowieczka. Gratuluje!!!! :-) :-) :-) :-)

Mała90 ja też gratuluje. Teraz tylko uważać na siebie i za kilka dni powtórzyć test.
Z tego co pamiętam z pierwszej ciąży to możesz prac paracetamol czyli np apap oczywiście w granicach rozsądku. Ale jest bezpieczny.
Dobra koniec plotek trzeba się do pracy zbierać.
Buziaki wszystkim na miły dzień :-*

Dzieki dziewczyny:* ja dla spokoju jade zrobic bete. I zapisalam sie do rodzinnego bo szczerze nie wiem czy to przez tak wczesna ciaze nie mam sily i czuje sie jakbym miala grype.. bo przejde sie kawalek i juz jestem spocona:/ dla spokoju pojde moze da mi jakies witamimy ma wzmocnienie bo nie wyobrazam sobie tak pracowac dlatego dzis wolne zobaczymy co lekarka powie ale o zwolnienie prosic sie nie bede bo moze moj organizm tylko tak reaguje na to nowe zycie i nie ma co sie bac?:)

Mala90 ja mialam identycznie. Tez bylam bardzo slaba a potem dopadla mnie sennosc :-), moglam spac na stojaco. Z witaminkami na spokojnie, zrob badania krwi jesli beda w normie to nic nie bierz. Przynajmniej takie zalecenia ja slyszalam od mojego lekarza. A poza tym idz do ginekologa a nie rodzinnego..

Wiem ze do ginekologa ale teraz poki co chyba nie mam po co isc? Jak to poczatek 4tyg to pewnie dopiero ok 6/7bede szla aby lekarz mogl stwierdzić? A teraz ide do rodzinnego bo cholera wie czy to przez fasolke tak beznadziejnie sie czuję. Powiem o tym ze mialam pozytywny test i moje objawy opisze i zobaczmy. Moze poprostu musze dzis odpoczac i tyle.zrobilam bete zobaczymy jaki wynik:) jak test robily mnie w balona to sie poplacze:* dziewczynki o trzymam za was kciuki:*

Mala90 ale nawet jesli rodzinny cos Ci zapisze to tego nie bierz. Choc z pewnoscia zaleci dbanie o siebie I zdrowa diete.
Natusi 6 mcy staran to naprawde niedlugo. Albo wez wrzuc luz albo idz do ginekologa powiedz ze starasz sie juz dlugo I niech da Ci skierowanie na konkretne badania krwi I niech zrobi droznosc jajowodow/sprawdzi. Twoj maz badal nasienie? I przede wszystkim bez nerwow! To pewnie one sa przyczyna niepowodzen. Jadlas sniadanko dzis? :-)

Dzieki natusi:) no wiem wiem teraz zadnych lekow nie tkne oprocz kwasu foliowego ktory biore niestety dopiero od miesiąca. Moze musze odpoczac bo kregoslup to i od pracy moze mnie bolec aczkolwiek moze bolec dlatego ze nowy organizm tak na mnie dziala
Coz pojde dla swojego spokoju i tyle. A do ginekologa jesli nic sie dziac nie bedzie to pewnie pojde w 6tyg. A Ty Natus przykro mi ze sie tym dobijasz.. bede trzymac za Ciebie kciuki i mam nadzieje ze w końcu te wszystkie nie powodzenia zostana Ci wynagrodzone:*

Natusi jakbym siebie czytała...dosłownie.
Z tym że ja dostałam okres a mimo to wciąż czuję że coś może być na rzeczy. To pewnie przez to, że słyszałam już o kilku przypadkach normalnego okresu w ciąży...A zastanawia mnie ten ból podbrzusza...miałam iść do lekarza ale znów zmalał, czuję delikatne ciągnięcie w podbrzuszu, jeśli to tak można nazwać. No i mimo tego okresu który właśnie mi się dzisiaj kończy mam głupią nadzieję. Normalnie okres powinnam dostać wczoraj. 18-go zrobiłam test i wyszedł negatywny. Ale oczywiście jakaś głupia myśl mi siedzi w głowie że może nie wykrył bo za wcześnie... I nie chodzi o to, że tak strasznie chcę na już być w ciąży, ja po prostu mam dziwne przeczucie połączone z dziwnymi objawami mojego organizmu...

Przepraszam ze jestem tak sceptyczna. Ale takie nakrecanie sie nie pomaga.. Zamartwiacie sie. Do tego wezcie pod uwage ze powodem moze byc slabe nasienie partnera - to trzeba koniecznie zbadac. Wiem ze staracie sie wspierac.. Sama czekalam 4 lata na magiczne dwie kreski.. I wiem ze przyczyna tkwi albo w naszej glowie (stres) albo w partnerze albo np w policystycznych jajnikach, braku jajeczkowania, niedroznych jajowodach - ale te ostatnie choroby z latwoscia rozpozna dobry lekarz.

widzisz ja np nic z tego co piszesz nie mam .....
Mam regularne cykle i owulację jedynie co mój mąż nie badał nasienia ... ale też mój lekarz tego nie zlecił jak na razie bo uważa że nie ma teraz takiej potrzeby .
Możliwe że się nakręcam ale każda z nas zna swój organizm .... ja bardzo optymistycznie patrzę na przyszłe macierzyństwo i zawsze powtarzam sobie i innym " Jak nie ten cykl to następny " ..... Chorze nie wkręcam sobie objawów co do ciąży ... Po prostu zastanawia mnie co się dzieje ze mną przez ten cykl ....:) Stąd moje zapytanie i opisanie tego co się dzieje ......
Owszem są osoby co myślą o tym 24 na h i tylko tym żyją .... Ja mam pracę dom i obowiązki a forum to hobby :) bo uwielbiam z wami dziewczyny dzielić się swoimi uczuciami ....
Moja siostra uważa że jutrzejsza wizyta wszystko rozwiąże ...ja też w to wierzę ...a jak to jakaś choroba to też to wyjdzie przecież ......Spokojna główka moje drogie

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vugpjtnh3nblw.png

Natusi ja to wszystko rozumiem bo sama to przechodzilam dlatego teraz taka madra jestem.. :-/ ale tez chce siez Wami podzielic doswiadczeniami abyscie nie powielaly bledow innych. Jesli natomiast lekarz wzial Cie na zabieg droznosci jajowodow a przed tym nie poprosil o badanie nasienia to proponuje zmienic lekarza. Dobry zainteresowany lekarz to podstawa.

No właśnie mi też aż tak nie zależy, żeby to było na już. Miałam nadzieję, że pojawią się dwie kreseczki bo chciałam 15-go zrobić prezent mężowi na 3 rocznicę ślubu, ale ten termin minął. I już aż tak mi nie zależy żeby to było na teraz, już w tym miesiącu. Tylko organizm się inaczej zachowuje niż normalnie, ból piersi się utrzymuje, jakieś dziwne żyłki na nich których nie miałam wcześniej, osłabienie, senność i ten ból podbrzusza.
Ale oczywiście dziękuję Ci Natus bo gdyby nie Twoje trzeźwe spojrzenie na niektóre sprawy, to pewnie bym inaczej do tego podchodziła, bardziej emocjonalnie. A w tej chwili to czysta ciekawość zachowania mojego organizmu.

Natusi jeśli nie robiłaś to w pierwszej kolejności zrób badanie na progesteron między 18 a 21 dniem cyklu. Tak mi zaleciła moja ginekolog, jeśli po 6-7 miesiącach starań nie zajdę jeszcze w ciążę.

Powiem Wam tak - u mnie wszystkie wyniki byly super u meza tez. Tez przez caly okres nawet nie staran a zwyczajnego niezabezpieczania sie uwazalam ze nie mysle o tym z przesada.. Zaszlam jednak gdy zupelnie skupilam sie na czyms innym. Teraz nawet nie wiem dokladnie w ktorym tygodniu jestem, bo nie mialam pojecia kiedy byl ostatni okres.. Byc moze to zbieg okolicznosci byl ale teraz uwazam ze moj problem tkwil w glowie. Zaszlam na wakacjach na koncu swiata z dala od wszystkiego.