Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paulinka25

Asiaczek88 , mam tak co miesiąc podczas owulacji wiec raczej jest to objaw tego że owulacja się odbyła niż objaw zapłodnienia. Ale w ciąży z synem objawem ciążowym było właśnie kłucie jajnika od owulacji, az do konca 3 mies, teraz zazwyczaj brzuch boli i kłuje jajnik tylko podczas owulacji, po niej już nie. Jesli nigdy wcześniej nie miałaś bolesnej owulacji to możliwe że ta była szczęśliwa i się udało. Przed 1 ciąża też mnie nigdy nic nie bolało podczas owulacji, udało się wtedy kiedy bolał mnie jajnik. Teraz staram się o 2 dzidzie i jestem co miesiąc w ciąży, zdrowiej dla mojej psychiki by było jakbym nie znała tych wczesnych objawów ciąży.

U mnie niestety jedna kreska... W pracy ok 13 zrobilo mi się słabo, wstalam od biurka i poszłam na spacer... Szukalam, gdzie w sobotę mogę zrobić beta hcg, zeby wieczorem miec wyniki online... Ale niestety... Zawitala @. .. Nie wiem czemu tym dni spóźnienia. W pon dzwonie do giną, powiedzial, ze jak się nie uda, mam przyjechać w 4-5 dc i da mi cos na wzmocnienie owulacji...

Hej dziewczyny,

Ja rowniez stara sie z mezem o dziecko. Zawsze mialam bardzo zauwazlne dni owulacji, pobolewanie, klucie w jajniku i sluz tez sie wyraznie zmienial na lepki.
W zeszlym miesiacu strasznie bolaly mnie piersi, byly duze obrzmiale nigdy tak przed @ nie mialam niestety @ zawital.

W tym miesiacu znow podjelismy starania dni plodne mialam 12-15.06 Od paru dni pobolewaja mnie jajniki i dol brzucha, ale zadnych innych objawow nie ma nawet piersi za bardzo mnie nie bola.

za 4 dni powinnam dostac @ to wszystko sie okaze!
A jak u Was dziewczyny?

Gość Mom_to_be

Aneciu, mam nadzieje, że Ci się z mężem uda.
Ja również się staram, od 3 cyklów. Niestety w poprzednie 2 się nie udało. Zobaczymy jak tym razem. Owulacja była dopiero 3 dni temu wiec za wcześnie żeby cokolwiek podejrzewać. Zazdroszczę tym kobietom, którym się udało za 1. razem

Gość Paulinka25

Hej, ja już jestem w 13tyg ciąży, chyba akurat w cyklu w którym pisałam tu ze co miesiąc w ciąży jestem to się akurat udało. U mnie objawem było ciągłe zmęczenie i ogólne osłabienie, jak bym cały czas chora była. To był 2 cykl starań :)

Gość Paulinka25

Myślałam też że owulacje miałam później kilka dni a okazało się że była nawet wcześniej o jeden dzień niż z długości cyklu wychodzi. A byłam pewna że owulacja była później bo były objawy i skok temperatury po niej a tu niespodzianka, dobrze że się w dni przed owu też staraliśmy, zresztą całkiem przypadkiem bo poprostu była ochota. Tak że dziewczyny ja wam polecam starać się cały cykl regularnie a nie tylko w dni płodne bo może się nie udawać przez to też a komórka jajowa zdolna jest do zapłodnienia tylko 24 godziny.

Razem z mężem staramy się już długo...tzn ciężko stwierdzić ile dokładnie, bo od ponad roku nie używamy żadnych zabezpieczeń i nic ☹️ teraz jest drugi cykl kiedy z pomocą gin wyliczam dni płodne i owulację, zobaczymy...w poprzednim cyklu @ spóźniała mi się aż 9 dni, niestety nie zaowocowało to ciąża, choć obolałe piersi, kłucie w dole brzucha, wrażliwość na zapachy dawały nadzieję na dwie kreseczki...

Gość misiaa63

Pół roku starań.. 3 miesieczna kuracja luteina na uregulowanie@ pomogla w ciążę zajść jednak nie pomogla, ovarin przez miesiąc teraz sam kwas foliowy.. cykl 31dni od początku kuracji luteina do tej pory.. dziś 33dzien.. albo znów rozregulowanie albo w końcu się udało.. jedynym objawem przed miesiączka jest bol jajnikow od 3 dni żadnych charakterystycznych boli jak na miesiaczke ani boli piersi nic.. Nie chce się nakrecac i potem znów rozczarować jak przyjdzie @dlatego z testem czekam jeszcze kilka dni.. co myślicie?

Gość misiaa63

Tak chyba zrobię jutro..
dodam że w dni płodne miałam lekkie bóle jajnikow o ile były to dni płodne bo kilka dni później bol znowu się pojawił tyle że bardziej wyraźny.. może to tylko owulacja się przesunela stąd tez @ się spóźnia..

Dziewczyny bardzo chcemy z mężem mieć dziecko i chyba już się za mocno nakręciłam, ale podpowiedzcie czy to mogą być objawy ciąży? Jestem w 23dc moje piersi od kilku dni bolą i swędzą, mam wrażenie że z każdym dniem mocniej, również od kilku dni towarzyszy mi ból w podbrzuszu, czasem silniejszy czasem ledwo zauważalny. Test ciążowy robiłam w 21dc i wyszedł negatywny. Według mojego kalendarzyka okres za 2 dni, według mojego gin za 6. Co sądzicie?

Objawy jak przed okresem . Tkliwość piersi , nabrzmiały brzuch . I ten brzuch mnie zaniepokoił , był jakiś inny, twardy i bardziej wystający . Później dzień przed spodziewana miesiączka miałam brązowy śluz , trwało to z 4 dni , a później śluz jasny i obfity ... Tydzień przed spodziewana miesiączka , mogłam godzinami leżeć na słońcu i się opalać , teraz nie lubię słońca , osłabia mnie jak nigdy dotąd . I senność doszła , nauczyłam się spać w ciągu dnia i to po kilka razy . Zero mdłości , ani wymiotów , jedynie tkliwość piersi i senność .

Witam wszystkich. Jestem na tym forum nowa. Właśnie otrzymał am wyniki bety... 100. To moja trzecia ciąża. Powiem, ku pewnie niedowierzaniu wielu, że przeczuwałam juz dwa dni po owulacji, że coś jest na rzeczy. Tak też miałam w drugiej ciąży. Bardzo istotnym było kłócie w jajnikach przez dwa dni a potem rozpieranie, ciągnięcie w dole brzucha. Po kilku dniach to rozpieranie przeszkadzał o mi w obraniu dobrej pozycji podczas snu. Nie mogłam nawet zakladac nogi na nogę bo czułam dyskomfort. Piersi ok. 3 dnia po owu zrobiły się bardziej jędrne a z każdym dniem uwidaczniały się na nich żyłki niebieskie. Nie intensywne ale wcześniej nie byly widoczne. Pojawił mi się gorzki smak w ustach i najpierw nadmiae śliny a po kilku dniach suchość w ustach. Bardzo szybko wpadałam w złość. Niesamowite duszności, nadpotliwość, robiło mi sie slabo i czesto serce mi kolatalo. Mdlosci leciutkie ale pojawiajace sie w ciągu calego dnia, nawet wieczorem. Siku mi sie chcialo co chwilke. Piersi najpierw zrobily sie bardziej tkliwe, zwlaszcza sutki ale z kazdym dniem pobolewaly bardziej i robily sie cięższe. Obecnie bieganie czy podskoki bylyby bardzo uciazliwe. Krotko przed terminem miesiaczki w ciagu dnia przegonilo mnie 5 razy. Brzuch czuje do tej pory. Nie boli ale lekko ciagnie, jednak mniej niz wczesniej. Jestem zmęczona, jednak nie tak aby ciagle spać. Powiem, ze nie moge jeszcze uwierzyc, ze jestem w ciazy. Oby w badaniu ginekologicznym okazalo sie, ze to zywa, dobrze rozwijajaca sie ciąża. Tak wiec dwukrotnie bylam pewna na bank, ze doszło do zaplodnienia. W drugiej ciazy podczas zaplodnienia mialam silne pragnienie jedzenia kwaśnych, ostrych śledzi. Im kwasniejsze tym lepsze i w okresie po owulacji spalabym caly czas. Kladlam sie juz o 19.00. Mialam metaliczny posmak w ustach i śliny od cholery. Mdłosci tez przez caly dzien ale malo uciążliwe. Kłócie jajnikow jak przy kazdej mojej ciąży tylko przy pierwszej nie wiedziałam jeszcze jak to jest i czego sie spodziewać. Pozdrawiam

Witam dziewczyny. Jestem tu nowa. Wogóle na jakimkolwiek forum. Ale muszę z kimś porozmawiać. Bardzo mi zależy na maleństwie. Staramy się z mężem już od dwóch lat. Po roku straciliśmy dzidziuśia w 8 tyg. Teraz po kolejnym roku myślę że się udało... coś czuję... ale nie do końca pamiętam jak było wcześniej i zresztą wydaje mi się że teraz jest inaczej... szczerze i dobrze bo nie chcę powtórki. Oby było ok. Pytanie moje brzmi kto miał objawy takie jak ja lub podobne do moich. Boli mnie brzuch. Jest jak balon. Ból jest jakby napinajacy i wzdymajacy zarazem. Boli mnie w srodkowej i dolnej częsci brzucha. Czasami nawet w nadbrzuszu. Mam niwznośne gazy i wzdęcia. Czasami mam delikatny zawrót w głowie. Dosłownie sekundowy. I jestem lekko zmeczona. To chyba wszystko. W 1 ciąży było wszystko intensywniejsze. Dziś 14.08 a @ mam mieć 20.08. Trzymajcie kciuki :)

Hej dziewczyny. :) @ zaczęła mi się 25.07, moje cykle trwają 28 dni. Kilka razy jak miałam tak, że jak miała dużo stresów to się opóźniała o 2 dni góra. Igraszki bez zabezpieczenia były 6.08 i od ok tygodnia mam mdłości ale nie wymiotuję i zawroty głowy towarzyszące przez cały dzień raz mocniej raz słabiej. Od kilku dni czuje takie kłucie w jajnikach (raz w jednym raz w drugim) oraz takie uczucie ciągnięcia podbrzusza, śluz od kilku dni także jest inny niż zawsze taki bardziej wodnisty. Dzisiaj przypada dzień na @ nie widać jej a test się boję robić i ze strachu przed rozczarowaniem kupiłam tampony już na planowana miesiączkę. Co myślicie ciąża czy może osłabienie organizmu przez upały? :)