Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W maju staralismy sie o dziecko z mezem. Mialam praktycznie wszystkie objawy zrobilam test -negatywny lecz przyszedl okres 3 dni spozniony a przed tym dziwny kremowo rozowy sluz . Okres byl ale dziwny krotki i bardzo "leniwy". Pozucilam nadzieje lecz w tym miesiacu okresu brak chodz wszystko skazywalo zaraz bedzie za to co kilka dni mleczno bialy sluz. Czuje sie w miare dobrze chodz czesto robi sie mi nie dobrze od tak.w dodatku ciagle maz mowi ze mam cieple czolo a w nocy zimno mi a ja poce sie nie milosiernie A za 5 dni powinna byc juz nastepna ! Niewiem co myslec ? Co myslicie ? Mozliwosc testu mam za 7dni bo narazie nie mam jak.

Witam to znowu ja
Chyba się udało wczoraj na teście pojawiły się dwie kreski jutro idę do lekarza. Jak na razie z objawów to lekkie zmęczenie, wzdęcia lekko mnie mdli.
Zastanawiam się tylko który to będzie tydzień ostatnia miesiączka 18.05.2015 cykle co ok 28-32 kalendarze w internecie raz pokazują 4 raz 5 tydz może Wy coś pomożecie

Gość Martina83

Sabina, ," okres" jest możliwy w czasie ciąży w dniach gdy wypada miesiączką, jednak jest to krwawienie czyste, skąpe, bez skrzepow i śladu nabłonka z macicy. Test , zrób test! Gdybac może każdy, bez testu nic Ci nie powiemy, chociaż trzymamy kciuki :-) Mi to wygląda na ciążę... Ale nie zapeszam.

Sylwia, jak dwie kreski to czekany na info po wizycie u lekarza, i tak zapewne wyśle Cię na bete z krwi żeby określić poziom HCG, wtedy łatwo określić ile mniej więcej jesteś już w ciąży ;-) co do czasu, każda ma kiedy indziej dni płodne... Ciężko określić, mi lekarz powiedział, że jak mam cykle 28 dni, to starać się między 12 a 16/18 dniem cyklu. Po cichu juz gratuluje ;-)

Gość Martina83

Sylwia, czekamy na info po wizycie :-)

ani_ala89 no przed oczywiście też się przytulamy na tyle ile czas pozwala, mój partner często wyjeżdża niestety. Teraz było 10 i 12, dziś jest 13 i może się uda znaleźć odpowiedni moment przed spaniem ;-)

Sylwia gratulacje :) Nic się nie przejmuj. Każde bóle w tym okresie są normalne pod warunkiem, że nie są silniejsze od bólów które towarzyszyły @. Zawsze gdy pobolewa lub gdy masz jakieś skurcze warto wziąć nospe. Nie szkodzi baąbelkowi, a pomaga w utrzymaniu ciąży. Pamiętaj, że teraz musisz myśleć pozytywnie i być szczęśliwa, a nie się zamartwiac ;) Na USG zmierza dzidziulka i określa wiek no i juz pewnie zobaczysz jak bije serduszko ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkki09kd0iq38uf.png]Tekst linka[/url]

Gość Kalinka28

Witajcie dziewczyny. Czytam wasz wątek i chciałam spytać co robić bo już nie wiem. Staramy się o dziecko od 3 miesięcy. Oczywiście w każdym cyklu doszukuję się objawów ciąży ale testy są negatywne. 14 czerwca dostałam okres ale jakiś taki bardzo krótki i dosyć skąpy, zrobiłam test i oczywiście negatywny. Natomiast mam opuchnięte sutki i powychodziły mi na nie ciemne żyły, ponadto są bardziej bolesne. Dodam że mam torbiel endometrialną. Czy ktoś miał taki objaw?

Gość Martina83

Kalinka, raczej zrobić test z krwi. Będziesz miała wtedy jasna sytuację. Te domowe testy wychodzą jak chcą i kiedy chcą :-) a te sutki i żyłki... Zrób bete.

Ja niestety w tym miesiącu nawalilam z przytulaniem, od wtorku się prawie do siebie nie odzyskany, taka mała sprzeczka, a dni płodne za mną.. Co cóż, nic na siłę. Przynajmniej w tym miesiącu nie będę siedziała jak na szpilkach i czekała aż się okres NIE pojawi ehhh :-)

Martina cieszę się, że już między Wami okej. Następny cykl zadziałacie i może wtedy. A w tym miesiącu nie ma najmniejszej szansy?

U mnie dobrze. Mdłości mijają. Brzuszek powoli się powieksza. Dzisiaj wzięłam ostatnia tabletke antybiotyku, mam nadzieje, że już będzie dobrze. A egzaminy za mną, jeszcze obrona ale czekam aż ustalą termin :)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkki09kd0iq38uf.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny czytam i czytam wasze wpisy i jestem w tej samej sytuacji... czekam na 2 kreski :) wiem, że to jeszcze nie czas na sprawdzenie , objawów brak poza bólem brzucha i piersi. Mój problem trochę jest inny... byłam już 2 razy w ciąży.. obie straciłam w 12 tygodniu.. Z zajciem w ciążę nie miałam żadnych problemów wyliczyłam i dokładnie 2 tygodnie później byłam w ciąży. Niestety uraz po poronieniach i paniczny strach spowodowały, że 3 raz nie podchodziłam to tego by zostać mamą... Od tamtego czasu minęło trochę lat , zmienił się również partner-z obecnym podjęliśmy decyzję, że spróbujemy... Wiec wszystko zrobione jak za pierwszym razem wyliczone kiedy... i spędziliśmy cudowny weekend :) Teraz po zaczynam się ponownie bać , chcę a boje się ze sytuacja się powtórzy , a jednocześnie chciałabym zobaczyć magiczne dwie kreseczki... problem to też mój wiek 35 lat.. wiec same rozumiecie... W pierwszej ciąży byłam mając 27 w drugiej 28.. Proszę trzymajcie kciuki... Dawno tak się nie bałam...

Kochana nie możesz podchodzić tak do tego!. Musisz zawsze myśleć pozytywnie nie możesz od początku nastawiać się a jak się powtórzy Nie Nie powtórzy się wyrzuć to z głowy Polecam książkę "Potęga podświadomości" Joseph Murphy
Będzie dobrze ja choć Cię nie znam wierzę w to może pora abyś Ty sama w siebie w swój organizm uwierzyła :)

Czytałam ją wielokrotnie :) z natury jestem urodzoną optymistką :) ale ten strach do tej pory był silniejszy , teraz naprawdę tego baaaardzo chcę i o dziwo trochę mniej się boję. Tłumaczę sobie wcześniejsze poronienia tym , że to nie było z tą osobą, że organizm sam też reguluje sobie , że dziecko mogło być chore.. Po histopatologii i spermatogramie wyszło , że u mnie jest wszystko ok. A teraz pozostaje mi czekać :)

Gość Martina83

Czekamy razem z Tobą, głowa do góry! Trzeba myśleć pozytywnie.

Kiedyś ogladalam jakiś film o kobiecie co straciła 4 ciąże jedną za drugą, już zaawansowane. Psychicznie z mezem nie wytrzymali tych tragedii i się rozwiedli. Po kilku latach ponownie się z kimś związała i zaszła w ciążę, bez problemu urodziła zdrowe dziecko. Psycholog do którego uczęszczała z racji traumy po poronieniach powiedział jej bardzo mądre slowa: że to nie my, a dziecko wybiera czy w danym momencie jesteśmy na nie gotowi. I jak przychodzi ten odpowiedni moment w życiu, z odpowiednim partnerem, ono się pojawia :-)

Dziękuję za uspokojenie :)
ale skoro to wątek o pierwszych objawach.. to może wspomnę o swoich z poprzednich.. więc objawów wcześniejszych brak totalny brak -tzn takie jak przed @ . Ale w dniu spodziewanego @ dziwnie parę razy zakreciło się, mi w głowie-tak jakbym miała zemdleć, na tyle dokuczliwe to było ze musiałam odpocząć. A drugi objaw to farbowanie włosów :) , a właściwie to co wyszło po... albo raczej to co nie wyszło ;) -mimo że cały czas stosowałam ten sam produkt .
A częste bieganie do toalety zaczęło się po tym już wiedziałam, że jestem w ciąży. Piersi tak samo-zrobiły się pełne ale to już teście.

Gość Martina83

Ja w tamtym cyklu miałam zniechęcenie do moich ulubionych perfum, których mogę wylewac na siebie litrami :-) oczywiście w ciąży nie byłam, ale objaw dziwny i od razu swiatelko, że może to jednak TO. po trzech dniach znów mogłam się perfumowac i nie wiem skąd mi się to wzięło..

Dziewczyny jest temat który mnie męczy.Papierochy! Czy któraś z Was paliła analogowo przed ciąża i jak się dowiedziała o dzidzi, z dnia na dzień przestała palić?
Wstyd się przyznać ale jest to jedyny nałóg z którym nie mogę sobie poradzić. Pale i zwykle i epapierosa... I nie wiem jak to zrobię jak zajde w ciążę aby nie zapalić ani jednego przez tyyyyle miesięcy. Wiem, że nie zapale i jestem tego pewną, ale jak sobie radzieckie z chęcią zapalenia?