Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

ani_ala89,
my kochaliśmy się z chłopakiem w 12. dniu cyklu rano, owulację miałam 14-ego wieczorem i się udało! Takze i Ty może będziesz miała szczęście. Trzymam kciuki!

Ewaaa,
świetne podejście, tak trzymaj. :) Masz mnóstwo racji w tym, co piszesz. Nie licz, nie planuj, dużo się kochaj :D, a w końcu się uda. :)

lilamay,
ja opisywałam swoją historię kilka stron wcześniej, ale jest bardzo podobna do Twojej... Też wiedzieliśmy, że troche się posypie, np. problem z moją magisterką będzie, ale generalnie wiedzieliśmy, że jak coś, to damy radę i wszystko ogarniemy... Postanowiliśmy się nie starać, tylko poigrać z losem... I wiesz co? ZA PIERWSZYM RAZEM, w pierwszym miesiącu igrania z losem, UDAŁO SIĘ! :) A więc tak samo może być z Tobą... A te objawy, to kłucie i trochę krwi... Oj, brzmi bardzo objecująco! Mocno trzymam kciuki!

Gość justyna187

hej dziewczyny,
ja przy pierwszej ciąży miałam straszne mdłosci i wymioty kilkanascie razy dziennie a nawet i w nocy, i draznily mnie wszystkie zapachy nawet ulubione perfumy,
teraz staramy sie z mezem o 2 dziecko, 2.04 wzielam ostatnia tabletke anty, codziennie sie z mezem staramy wiec mam nadzieje ze cos z tego wyjdzie, najgorsze jest to czekanie, w sobote ide zrobic bete hcg bo wiem ze to badanie najwczesniej wykrywa ciążę, trzymam kciuki za nasze spełnienie marzeń

Cześć dziewczyny pisze ponieważ staramy się z mężem o dzidziusia. Kochaliśmy się w dni płodne od tego czasu minęło ok 1,5 tyg ostatnio dziwnie się czuje tzn mam mdłości ale nie wymiotuje czasami kręci mi się w głowie nawet jak siedzę, dzisiaj jestem okropnie ospała nie mam ochoty na ulubione smakołyki a papierosy mi nie smakują.
tak się zastanawiam czy nie za wcześnie na takie objawy? Kiedy najlepiej zrobić test? co o tym myślicie?

Raika, to podobnie, tylko mi by maluch inżyniera bronić pomagał, gdyby się okazało, że faktycznie ktoś tam teraz się zaczyna szykować do podboju świata :D Ale kurczę, to by cud był, gdyby jednak... Bo jak patrzę jak zdrowe kobietki mają problemy, to niemożliwe jest, żeby posiadając tylko jeden (i to też po przejściach xD) jajnik można było tak łatwo, od razu... No nic, można tylko (nie)cierpliwie czekać aż będzie można sprawdzić, co się dzieje :)

Justyna, Sylwia, no to powodzenia! ;)

Witam z narzyczonym "staramy " sie o dziecko juz 4 lata ... Staramy , staramy... nie prowadze kalendarzyka wiec po prostu lizyliśmy na strzał w 10.
W końcu zaczełam prowadzic kalendarzyk o i wkońcu staranie było. No i własnie od 1,5 tygodnia ciągle mi niedobrze , boli mnie brzuch jajniki, kreci mi sie w głowie itd bolą mnie piersi od owu do teraz . Fakt też że mam nieregularne@i kilka lat temu nawet mogłam nie mieć 2-3 miesiące teraz jest w miare normalne w dzień w którym "powinna " być @ zrobiłam test bo dziwnie się czuje i jakieś mam wrażenie że jestem lecz wyszedł negatywy.. po kilku godzinach żalu wziełam test i widze leciuta wrecz niewidoczna kreske ciązy... i własnie niewiem czy się nakreciłam bo i tak moze być czy jestem w baaardzo wzesnej ciąży ... wciąż płakac mi się chce ale to może i być @... Jestem wstanie schować się do dziury i nigdy nie wyjść :(:(:(:(:(:( tak bardzo chce mieć maluszka...Niewiem co robić a na Bete ie mam jak iść teraz przebywam za granica.

PAsiaaaa, nie powinno się sprawdzać testu po upływie 5-10 minut, bo wynik jest już wtedy niewiarygodny. Jeśli ta słaba kreska pojawiła się dopiero po długim czasie, a po 3 minutach jej w ogóle nie było, to radzę Ci się nią nie sugerować. Test wyszedł po prostu negatywnie.
Dla pewności zrób drugi za jakieś dwa dni. :)
4 lata to strasznie długo... Byliście z partnerem u lekarza sprawdzić, jakie mogą być powody tak długich i bezowocnych prób?
Trzymam mocno kciuki za Ciebie, nie poddawaj się!

lilamay, trzymam mocno kciuki. Powodzenia! :)

Hej dziewczyny! Ja znowu mam zamiar wziac sie do roboty nad kolejnym skarbem. Tylko martwi mnie jedno. Skoro jestesmy obaj zdrowi i niby wszystko ladnie pieknie to czemu caly zas nie wychodzi? Myslalam zeby moze kontrolnie isc zbadac sie do innego ginekologa, co o tym myślicie?
Poza tym teraz od kiedy biore duphaston mam owulacje 14 dnia cyklu, przytulanko bylo 10. Ze wzgledu na prace meza widzimy sie tylko od piatku do niedzieli i czesto nie trafiamy na odpowiedni dzien.. udalo sie ktorejs z was zajsc na 3 dni przed owu??

Witam raika. Nie robiliśmy żadnych badań ponieważ wciąż było " Napewno zaniedługo się uda!" no i wciąż NIC.
Teraz jakieś mam łaskotanie lewego jajnika ale bólów na @ nie ma... Pewnie znów nakreciłam i pomieszało mi się w głowie a co za tym idzie organizmie.Już sobie tak nawkręcałam że czuje metaliczy smak w ustach, łaskotanie w jajnikah ,mam opuchnietą górke łonową ,żyły na piersiach ale nie bolą,a tak to ok się czuję .(PEWNIE ZNÓW JAKIEŚ CHORUBSTWO ZŁAPAŁAM A JA JUŻ " CIĄŻA CIĄŻA!!!) Eh.. Ile ja się nalatałam z testami do łazienki... Zobaczę jeśli do niedzieli nie bedzie @ zrobie ten cholerny jeszcze jeden test (pewnie zobacze znów I :( )a jak tak przejde się do lekarza może coś z układem mam nie tak (choć nie wiem jak się dogadam :P )

Wszystkim którzy się stajarą życze powodzenie i trzymam kciuki :* <3

do powyżej opisanych objawów doszły bóle podbrzusza, kłucie jajnika, upławy. Zdecydowałam że test zrobię 9 maja mam nadzieję ujrzeć 2 kreseczki zanim oczywiście przyjdzie @
Na badanie krwi niestety nie mogę się wybrać bo jestem za granicą
Jak myślicie czy to już to? czy to mogą być objawy świadczące o rozwijającym się maleństwie?

SylwiaJas, lilamay, to czekam 9-ego na wiadomości od Was o dwóch kreseczkach! :D Trzymam mocno, mocno kciuki!

Ewaaa, zdecydowanie tak. Stres mega wpływa na owulację i długość cyklu. Jak mnie rzucił poprzedni partner po 5-ciu latach związku, to przez 2 miesiące nie miałam ani owulacji, ani @. :/ Tak samo przeziębienie może przesunąć owulację z tego, co wiem. :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4a66e6cd7b.png

No to cię podziwiam :D Ja jakbym miała kupiony to bym na pewno nie wytrzymała, dlatego planuję kupić dopiero dzień przed. Ale powiem ci, dłuży mi się to czekanie, no bo chciałoby się wiedzieć już teraz czy to szkrabek mały, czy co... Ale wytrzymamy ;) A wtedy oby było jak mówisz :D

(Hm, mówię "wytrzymamy", a wycieczkę do sklepu po weekendzie planuję podświadomie tak, żeby obok apteki przejść, haha :p)

Gość lilamay

Sylwia, nie czekaj, jak masz możliwość to idź. Ostrożności nigdy dosyć, różne rzeczy się dzieją. Ja nie miałam takiego szczęścia, że mi coś dawało bólem znać, dopiero jak już była tragedia to boleć zaczęło i w trybie natychmiastowym pod nóż z olbrzymią torbielą poszłam. Ja nie mówię, że coś ci jest :) Ale lepiej sprawdzić, wiesz, zawsze to fajniej być "kompletną" kobietą. Pewnie wszystko będzie w porządku, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza :) Nie pomyśl tylko, że cię straszę, po prostu czasem warto dmuchać na zimne.
Hm, mam nadzieję, że nie stwierdzicie, że się wymądrzam czy coś i nie usłyszę zaraz czegoś w rodzaju "zamknij buzię, smarkulo, nie będziesz nas pouczać" - bo mi nie o to chodzi! :) ja tylko kogoś do rozmowy szukam :)

Malutka - trzymam kciuki! :)

Ewa - zdrówka ci życzę :)