Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie kochane mamuśki.

Wczoraj wróciłam późno to musiałam się nacieszyć moim skarbkiem .

Dwa przedmioty już zaliczone:brawo::brawo: jeszcze tylko 8.Za tydzień kolejny egzamin filozofia:duren::duren::duren:

Nikolka jeszcze śpi a ja od rana siedzę i nadrabiam zaległości. Troche tego było!

Mam pytanie do moich drogich ekspertek.Chciałabym kupić dla Nikośki nosidełko, narazie tak, zeby jączasem w domu ponosić i jak się zrobi troszkęcieplej, to wyskoczyc na jakies drobne zakupli. Czy mogłybyście mi coś polecić. Ja się zastanawiam nad takin PROMOCJA ACTIVE INFANT PROMOCJA KIDO-com-pl (296870379) - Aukcje internetowe Allegro , poleca je ten fizjoterapeuta, Paweł Zawitkowski z "mamo to ja" na tvn style. A może znacie jakies lepsze. Zależy mi na tym, żęby można było trzymać dziecko oparte o mame, przodem do otoczenia, bo nikola szybko sie znudzi, jak nic nie bedzie widziala. Poradźie coś. Pozdrawiam serdecznie!!!

Hej Kochane

I jak przewidziałam Piotruś usnął za wcześnie i o 22 się na całego obudził, jeszcze pojadł i poszedł ładnie spać... spał prawie 10h (a ja z Nim hihi), także jest spoko :)

Ja czuję się już dobrze, choć wczoraj za miło to nie było :(

Oleńka a nie myślałaś żeby na rotawirusy zaszczepić Kacperka, tyle tego patałajstwa w powietrzu. My zaszczepiliśmy na razie jedną dawką, w lutym druga i ostatnia, może nie są tanie te szczepionki, ale ponoć skuteczne myślę, że warto...

Madziu udanych zakupów :)
My tez dziś wybywamy na zakupy, jeszcze mam bony niezrealizowane z pracy to akurat się temat załatwi ;)

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

MYSZKA_MIKI
witajcie kochane mamuśki.

Wczoraj wróciłam późno to musiałam się nacieszyć moim skarbkiem .

Dwa przedmioty już zaliczone:brawo::brawo: jeszcze tylko 8.Za tydzień kolejny egzamin filozofia:duren::duren::duren:

Nikolka jeszcze śpi a ja od rana siedzę i nadrabiam zaległości. Troche tego było!

Mam pytanie do moich drogich ekspertek.Chciałabym kupić dla Nikośki nosidełko, narazie tak, zeby jączasem w domu ponosić i jak się zrobi troszkęcieplej, to wyskoczyc na jakies drobne zakupli. Czy mogłybyście mi coś polecić. Ja się zastanawiam nad takin PROMOCJA ACTIVE INFANT PROMOCJA KIDO-com-pl (296870379) - Aukcje internetowe Allegro , poleca je ten fizjoterapeuta, Paweł Zawitkowski z "mamo to ja" na tvn style. A może znacie jakies lepsze. Zależy mi na tym, żęby można było trzymać dziecko oparte o mame, przodem do otoczenia, bo nikola szybko sie znudzi, jak nic nie bedzie widziala. Poradźie coś. Pozdrawiam serdecznie!!!
Po pierwsze gratuluję zdanych egzaminów, po drugie w sprawie nosidełka nie jestem ekspertem. Kupiłam je przy Mikim i nie zdało egzaminu...Po pierwsze miałam wrażenie, że jest bardzo nie wygodne, po drugie Miki w nim płakał a po trzecie w zimę było nie wygodnie zakładać go na kurtki a latem mały się pocił. Najlepiej by było byś pożyczyła takie nosidło na tydzień i sprawdziła czy zda egzamin...według mnie szkoda pieniędzy...

Witam Mamuśki

Nocka ok, Mały jak usnął o 20 tak jadł o 24 i 4 rano :smieszne: tak więc wyspałam się.

Madziu Myszko gratuluję egzaminów :Śmiech: a filozofii to może uczysz się z Tatarkiewicza? I nie bój egzaminu się nie taki diabeł straszny :Śmiech:

Asia co do zniknięcia Piotrusiowego uczulenia to stawiam na maść. Spróbuj dzisiaj zjeść troszkę nabiału to zobaczysz co poskutkowało i przekonasz się czy to skaza białkowa.

Ania to intensywny dzionek wczoraj miałaś :Śmiech:

Acha małż dzwonił z pracy wirus "grypy żołądkowej" szaleje. Uważajcie na siebie.

http://cap05.caption.it/14/captionit044056I305D35.jpg

radość serca
marik
ja tez zaraz zabieram sie za sprzatanie bo w domku masakra :Szok:

Marysiu też mam w planie sprzątanie, tylko ciekawe cóż wyjdzie z tych planów...

Przyłączam się do wielkiego sprzątania. Jutro mamy kolędę i trzeba troszkę chałupkę do porządku doprowadzić :Szok:

Anulka
Sweethope
aha zapomnialam wam napisac, ze daje malemu jabuszko...w niewielkich ilosciach...ale juz od 3 dni...i sie zajada ....poobserwowalam go, przygladnelam sie kupce, wszystko w porzadku, wiec ok... daje jablko lyzeczka...musze go nauczyc, bo potem kaszki bede dawac....:Śmiech::Śmiech::Śmiech: :Śmiech::Śmiech::Śmiech: :Śmiech::Oczko:

Monia a tak mozna? Zwykle lekarze mówią, że zaczyna się wprowadzać inne posiłki niz mleko przy dzieciach karmionych sztucznie od 5 miesiąca a naturalnie po skończeniu 6 :oops:

W tej mojej książce pisze, że dziecku karmionemu sztucznie w piątym miesiącu podaje się dopiero soczki, a pod koniec miesiąca po konsultacji z lekarzem bądź położną środowiskową pierwszą zupkę jarzynową.

Anulka
Sweethope
aha zapomnialam wam napisac, ze daje malemu jabuszko...w niewielkich ilosciach...ale juz od 3 dni...i sie zajada ....poobserwowalam go, przygladnelam sie kupce, wszystko w porzadku, wiec ok... daje jablko lyzeczka...musze go nauczyc, bo potem kaszki bede dawac....:Śmiech::Śmiech::Śmiech: :Śmiech::Śmiech::Śmiech: :Śmiech::Oczko:

Monia a tak mozna? Zwykle lekarze mówią, że zaczyna się wprowadzać inne posiłki niz mleko przy dzieciach karmionych sztucznie od 5 miesiąca a naturalnie po skończeniu 6 :oops:

Aniu niby tak, choc mialam male obiekcje...dlatego daje mu niewielkie ilosci i obserwuje...ja chce juz od konca 4 miesiaca dawac mu mleko 2 i kaszki na noc....powolutku go przyzwyczajam do lyzeczki...nie bede szarzowac, kazde dziecko jest inne..

Izabelin
Anulka
Sweethope

W tej mojej książce pisze, że dziecku karmionemu sztucznie w piątym miesiącu podaje się dopiero soczki, a pod koniec miesiąca po konsultacji z lekarzem bądź położną środowiskową pierwszą zupkę jarzynową.

napisze tak, nic sie malemu nie dzieje...a lekarz kazal mi,jezeli juz bardzo chce,to robic wlasnie tak...malutko i obserwowac...ja sama bylam karmiona od 3 miesiaca lyzeczka i zyje....spokojnie dziewczyny...im wiecej sie kracze , tym szybciej sie cos wykrakuje...:Śmiech: