Skocz do zawartości
Forum

Kwiecień 2013

Rekomendowane odpowiedzi

Doris u mnie sąsiedzi sie nie pytają bo ---- Nie mam sąsiadów :hahaha: ale dzisiaj byłam oglądnięta w sklepie przez wiejskie baby wiec bedzie temat :D:D

Jbio wiesz co moja mama za pewne przyjedzie nie wiem jak T rodzice , ale jakoś tak nie umiałabym nie zrobić kolacji ,a że gotować lubie to sobie pogrzebie przy garach ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgfts65eb1.png

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yj44jzxyr3iup.png

kofiak
Dziewczyny, mam taką ochotę umyć okno w sypialni !!!! Aż mnie skręca żeby go umyć

maaaam to samo, nawe sie mezowi swoja wizja pochwalilam to zabral drabine do piwnicy a klucze ze soba do pracy co by mnie nie kusilo :D

u mnie problem bo mam okna wysokie na 2m w dodatku kazde jest z 2 czesci a tylko jedna otwierana ... wiec umycie zewnetrznej czesci nieotwieralnej strony wiaze sie ze staniem na parapecie na wysokosci 4p. bez zabezpieczenia ...

jbio
CLAUWI spoko :) ja się chwilę powkurzam na sytuację nie na ludzi.
Poza tym każdy ma swoje zdanie.

Z kolei wiarę każdy odczuwa i rozumie też na swój sposób...

:*

teściowa jest starszym zboru jak dobrze pamiętam, wiec wchłonięta w to bardzo i przeraza mnie jej zagozalosc w to co wyznaje ... niestety ja i moj maz odczuwamy złe strony jej " wiary " :/

odkurzone, podlogi pomyte kurze starte :D lazienka z grubsza przeleciana :D lece po mlodego i zabieram sie za kuchnie:)

ale we mnie energii dzisiaj ...:23_30_126:

Mnie bardzo wkurzają takie pytania "nie na miejscu", kiedyś na wszystkich świętych podchodzę do grobu, tam stoi moja babcia, jej siostra z córkami i wnuczkami w moim wieku, ja mówię dzień dobry a siostra mojej babci do mnie, nieodpowiadając mi dzień dobry: Ty to Ania dalej robisz tam gdzie robiłaś, dużo zarobisz ???? Mnie zatkało i mówie do niej: czy ja się Ciebie ciocia pytam ile Ty masz emerytury i ile kredytów spłacasz ? NIE - i moje konto osobiste niech Cię też nie interesuje !!! Lepiej byś mi dzień dobry odpowiedziała... Moja babcia zczerwieniała jak burak, no bo jak tak mogłam a przy grobie nastała taka długa cisza, w sam raz na modlitwe w skupieniu :D Więcej już mnie ciocia nie wypytywała o nic hehe

Kofiak padłam :D:D A ciocia może chciała Cię wspomóc jakby Ci czasem brakło do 1-go :D:hahaha:

przyjechał właśnie T pyta co tam więc mówie - "leżeć nic nie robić bo szyjka sie skraca i lekarka strasztyła porodem przed wczesnym do tego musze nosić pas bo coś tam tez nie tak , no i ciąża duża wiec mówiła ze nie wie jak to bedzie by dotrwać a ja nic nie mam " popatrzył i mówi " to może skoczymy jutro kupić wszystko co ?:D:D faceci ;)

jbio jakbyś miała doczynienia z takimi wściubickimi to byś napewno szybko się nauczyła :D Ludzie jakby mogli to by psu do tyłka zajrzeli żeby sprawdzic co na obiad mu dałaś, Ty jeszcze nie wiesz, że Ci się kupe chce a oni już wiedzą gdzie pójdziesz ją zrobić :D To też poniekąd uroki mieszkania na wsi, w mieście jest inaczej, tutaj nawet sąsiad sąsiada nie zna za dobrze ;P

O widac ze poniedzialek sie zaczal ;)) dziewuszyska gadaja jak szalone ;)
Przede wszystkim- Malaga: wooow no to Rozalia juz przebila waga Miszke, bo ja mialam usg robione tydzien przed Twoim jesli chodzi o wiek ciazy i Michas byl pol kilo lzejszy ;) bedziemy sie nawzajem wspierac, bo ja tez waska w biedrach, dziecko niemale i termin Ci sie zmienil na odlegly o cztery dni mojego wiec kto wie kto wie jak to wyjdzie :) o to bedziesz mogla porownac zalety i wady porodu cc i sn? :) myslalam ze jak miednica za waska i pas musisz kupic to cesarka a potem czytam ze jednak nie.
Jbio wie Ty co, juz jak przeczytalam ostatnia wypowiedz Baletnicy do mnie skierowana to sie tylko zasmialam, szkoda czlowieka, szkoda dziecka ale ja ani Ty jej nie pomozemy, jak weszla po to, zeby uslyszec oj biedna, masz zdrowe dziecko, dochodowa prace ktora mozesz robic w domu, i nie masz czasu na kawe, oj oj oj to nie wiem, powiedzialaby od razu przyszlam sie pozalic a nie: prosze o rade.. Ogolnie opadlam z sil w tym temacie widze ze Ty chyba podobnie ;)
Co do tych Waszych okien to tez wymiekam- robta co chceta kochane :) tylko jakos tak przykro mi sie robi jak czytam to i pomysle o naszej Agacie. nie moja brocha ale zdania nie zmienie i nie bede sie zachwycac przeogromna aktywnoscia kobiety z rozwarciami itp ktora powinna lezec a nie dosc ze tego nie robi to najchetniej jeszcze jakis remoncik albo maratonik z nudow by pierdyknela. koncze koncze bo jezor swierzbi jak zwykle i potem bede sobie plula w brode ze moglam zamknac paszczu :P

http://www.suwaczki.com/tickers/zud3skjopc63m9b7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdv4jn6wtgk.png

Kurcze, właśnie się dowiedziałam, że moja kuzynka w piątek urodziła Kacperka przez cc, miesiąc przed czasem, 2200g, ciekawe co było powodem, że tak szybko, podobno prosto z wizyty jechała do szpitala na cc...

dorcia no co Ty babo, nie zamykaj paszczu :D Fajnie, że z krzaczorów wyszłaś i pisz nam tutaj pisz ;) Co dobrego na obiadek dzisiaj masz ? No i czyżbyś dziasiaj w domku cały dzionek siedziała ? Ja miałam plan iść na poczte ale nic z tego, wyśle PIT-a ostatniego kwietnia :D

kofiak
Mnie bardzo wkurzają takie pytania "nie na miejscu", kiedyś na wszystkich świętych podchodzę do grobu, tam stoi moja babcia, jej siostra z córkami i wnuczkami w moim wieku, ja mówię dzień dobry a siostra mojej babci do mnie, nieodpowiadając mi dzień dobry: Ty to Ania dalej robisz tam gdzie robiłaś, dużo zarobisz ???? Mnie zatkało i mówie do niej: czy ja się Ciebie ciocia pytam ile Ty masz emerytury i ile kredytów spłacasz ? NIE - i moje konto osobiste niech Cię też nie interesuje !!! Lepiej byś mi dzień dobry odpowiedziała... Moja babcia zczerwieniała jak burak, no bo jak tak mogłam a przy grobie nastała taka długa cisza, w sam raz na modlitwe w skupieniu :D Więcej już mnie ciocia nie wypytywała o nic hehe

:36_2_25: prawidłowo ... swego czasu mialam to samo :)
jak wyprowadzilam sie do piotra to burza bo jak to uczac sie wynioslam, biorac slub byly pewne ze wpadlam... jak po 4 latach nadal w ciazy nie bylam to wszystkie byly pewne ze pewnie moj stary bezplodny... dostalam prace to zna 100% po znajomosci, a jak kupilam mieszkanie to byly pewne ze w totka wygralam :D szczalam z tych tekstow a co lepsza to mi w oczy mowila ....

kofiak
clauwi mnie Darek kiedyś mopa zajumał to pożyczyłam od sąsiadki :D
U Ciebie to tylko śmigła w tyłku brak hehe

na drabke wskocze za 2 tyg jak donosze do 38 hehe :P
smiglo by sie przydalo czasami :D

jbio
CLAUWI ja naprawdę Cb podziwiam :) tyle energii, że szok- Kofiaka przebijasz :)

na mnie tak slonce wplywa:D bateryjki laduje w 5min :)

Malagaaa
Kofiak padłam :D:D A ciocia może chciała Cię wspomóc jakby Ci czasem brakło do 1-go :D:hahaha:

przyjechał właśnie T pyta co tam więc mówie - "leżeć nic nie robić bo szyjka sie skraca i lekarka strasztyła porodem przed wczesnym do tego musze nosić pas bo coś tam tez nie tak , no i ciąża duża wiec mówiła ze nie wie jak to bedzie by dotrwać a ja nic nie mam " popatrzył i mówi " to może skoczymy jutro kupić wszystko co ?:D:D faceci ;)

haha ja wczoraj na zakupach wzielam plyn do kapieli dla mlodszego, a p sie patrzy na mnie zdziwiony "a to Ci po co ?" ja mowie jak po co dla mlodszego ... a ten "toc jeszcze tyle czasu mamy" ja mowie tak jakies 2,5 tyg ... nic nie mowiac wzial druga sztuke z półki i włożył do koszyka... odjechalismy a ten po chwili ... "to juz ?"haha myslalam ze padne :D

i ja sie dotoczyłam :)

Jasiek główką w dół :) nie chciał nogi pokazać za to pięknie pokazywał siusiaka z jajkami co zostało uwiecznione na fotografii :D R. był razem ze mną i był zachwycony jak zobaczył buzie Jaśka :) i jeszcze oczkiem spoglądał w Naszą stronę :) chudzina waży 2225g :) 600g przytył przez miesiąc :) poród przesunal sie z 6 na 9 kwietnia , chyba nie będzie taki duzy jak kazdy prorokował :) no i nerki do zbadania po porodzie , bo znów miał dzisiaj pełny pęcherz i jedna nerka 4 mm druga 6 mm
pozostałe wyniki:

BPD= 90.6 36 Tygodni 5 dni

HC= 292.5 32 Tygodni 2 dni

AC= 306.1 34 Tygodni 4 dni

FL= 64.2 33 Tygodni 1 dni

R. chcial mnie przywieźć do domu,ale jest tak ładnie,że musialam sie przejsc i po drodze zakupiłam dwie bajaderki (jednej juz nie ma) i piekne czerwoniutkie jabłka za ktore sie wlasnie wziełam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/oeuaebkmw2dc0gtw.png

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=47111

dorcia no proszę jak teściówka o Ciebie dba :) Ja obiorę tylko ziemniaki, mięcha mama mi wczoraj gotowego na obiad nawiozła więc tylko podgrzeję i słoik z sałatką otworze, po najmniejszej linii oporu hehe A zacierki to ja chyba nie jadłam jeszcze... co to takiego ?
A co u Kamilosa, wyjaśniło się w końcu z tym Urzędem Pracy, załatwiacie dalej coś w tym temacie ?

Nastka ale mam nadzieję, że niezapomniałaś pozdrowić Jaśka od e-ciotek ? :D Fajnie, że mały rozwija się dobrze, oby tak dalej !

kofiak no właśnie m.in. o ten urząd chodzi, okazuje się, że w Białym ni ma gdzie tego kursu zrobić, jedyna szkoła jest w Łodzi :36_11_1: ruki opadajuć i wsio o kant dupy obić, o!! Ała ale mi się dziecko pod żebra pchnie uff
A o zacierce kiedyś wspominałam- to taka zupa na bazie smalczyku, skwarek i cebuli, wytapia się boczuś na patelni i na tym tłuszczu smaży cebulkę potem do słoika i do lodówy. A jak chcesz zupę to gotuję zacierkę z mąki i wody, do miski nakładam łyżkę- dwie tego smalcu z cebulką i skwarkami i zalewam wodą z kluskami, doprawiam magi i wpieprzamy, najczęściej z dokładką bo uwielbiamy ;) w Londynie raz w tygodniu przynajmniej była :P Chociaż może nie brzmi i nie wygląda zbyt smakowo :D
Nastka fajne wieści, fajna waga małego ahh oby więcej takich wizyt i nowin :)) A z nereczkami na pewno wsio będzie ok, kurczę- to już niedługo się i u nas zacznie :) Ale będę się emocjonować jak będziecie na porodówkach- już to czuję normalnie :P

http://www.suwaczki.com/tickers/zud3skjopc63m9b7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdv4jn6wtgk.png

Nastka88
i ja sie dotoczyłam :)

Jasiek główką w dół :) nie chciał nogi pokazać za to pięknie pokazywał siusiaka z jajkami co zostało uwiecznione na fotografii :D R. był razem ze mną i był zachwycony jak zobaczył buzie Jaśka :) i jeszcze oczkiem spoglądał w Naszą stronę :) chudzina waży 2225g :) 600g przytył przez miesiąc :) poród przesunal sie z 6 na 9 kwietnia , chyba nie będzie taki duzy jak kazdy prorokował :) no i nerki do zbadania po porodzie , bo znów miał dzisiaj pełny pęcherz i jedna nerka 4 mm druga 6 mm
pozostałe wyniki:

BPD= 90.6 36 Tygodni 5 dni

HC= 292.5 32 Tygodni 2 dni

AC= 306.1 34 Tygodni 4 dni

FL= 64.2 33 Tygodni 1 dni

R. chcial mnie przywieźć do domu,ale jest tak ładnie,że musialam sie przejsc i po drodze zakupiłam dwie bajaderki (jednej juz nie ma) i piekne czerwoniutkie jabłka za ktore sie wlasnie wziełam :)

suuuuper :)

dorcia no to niefajnie z tym wszystkim, wiecznie pod górke :( Niech ta wiosna juz przyłazi i dla wszystkich wychodzi słońce !!! Oby jakaś praca szybko się nawinęła !

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam, gotuje się kluski zrobione z mąki z wodą ? bez jajka ? I potem wlewa do miski te ugotowane kluski ale z tą wodą w której się gotowały, tak ? Czy wlewa się czystą wodę np. z czajnika a kluski osobno ? Ale zakręciłam :D I te kluski to łyżką do wody nakładasz czy jak ?

Wiecie co, chyba kompa zepsułam na amen :hahaha:
Po włożeniu płyty zaczął tak warczeć, jakby normalnie ktoś w nim cepami bił, chyba napęd się zrąbał, cholera wie... kłerwa aż się bałam podchodzić coby po jego rozerwaniu nie dostać jakimś odłamkiem :36_11_1:
Teraz nastała cisza... Dzwoniłam już do informatyka, podjadą w tym tygodniu zobaczyć...
Coś czuje, że po wypłacie trzeba się za kompem rozejrzeć :ehhhhhh:

Zrobiłam prawie ogórkowa , później tylko doklepie placki ziemniaczane i wsio , teraz leże , T mi załozył pas i mogę się kłaść i dbać o moją szyjkę ;)

Nastka super wieści !! Jasiek bardzo ładnie sobie siedzi i super wymiary !! a wagę ma ok ;)

Dorcia poważnie ma 0,5 kg wiecej ? to żeś mnie pocieszyła :D ja mam nadzieje ze ona teraz ma skok i potem znów przystopuje ;) A co do języka masz rację ;) i czasem trza coś powiedzieć , a to że myślisz tak a nie inaczej to dobrze !! a co ;) Przykro mi ze tak dupnie z tym urzedem ;/ ale jeszcze chwila wiosna i zaczną się oferty pracy !!

Doris a niech pilnuje no co :D

CLauwi padłam :hahaha: ah Ci faceci ;) Tomkowi też sie wydaje ciągle że to czasu a czasu a jak mu powiedziałam ze wg USG to 35 tydzien to oparł się o futrynę bo chyba by sie przewrócił :D

Kofiak Ty to jednak fachowiec jesteś :D od psucia :D:D a na poważnie zeby sie okazało ze to nic groźnego i załatwi się raz dwa !!i tanio przede wszystkim !!