Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

desperatka
Hej dziewczyny!
Ja tylko na chwilke aby zapytać czy wiadomo co z Amda?

Poza tym u mnie wielkie porzadki a mała tak kopie po pecherzu, że aż mnie patrzy...

jestem, oczywiście ze szpitala piszę. Będę teraz zaglądać w miarę możliwości, bo M mi komputer przywiózł.

Co mogę powiedzieć...Ehhh tęskni mi się za moim syneczkiem, nie wiem ile jeszcze tu zostanę...

Pierwszą nockę spędziłam u siebie na ginekologii. Mój lekarz prowadzący załatwił mi transport medyczny do innego szpitala, niestety to ok 100 od mojej miejscowości...
jestem jednak bardzo wdzięczna panu doktorowi bo jestem pod wielkim wrażeniem tego szpitala..

jeśli chodzi o nas: mała Nastusię i mnie - mała jeszcze nic nie przytyła, ale nie jest tragicznie - rozwinięta wspaniale, wszystko na swoim miejscu ma, tylko malutko waży. We wtorek mam usg, jeśli nic nie urośnie raczej ją będą na świat wydobywać, bo nie będzie jej sensu tam trzymać...

ja skurcze od czasu do czasu nieregularne mam, szyjka oczywiście zgładzona, a rozwarcie na ok 2 cm.

Nie poczytałam Was bardzo bo piszecie jak szalone, ale myślę, że w końcu to nadrobię;-)
No i dziękuję za zainteresowanie - no wiadomo, że na Was można liczyć :-D!!!!!!!!!!!!!!!

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

Kochana nic sie nie martw. Jak bedziesz mogla to napisz ile wazy corcia. Moja tez jest bardzo mala ale lekarz powiedzial ze najwazniejsze ze wszystko pracuje bez zarzutu tak jak u Was. Nasza w 35 tyg i 1 dzien miala 1867g, a w 37tydz i 1 dzien 2146g. Mam nadzieje, ze twoja tez jeszcze troszeczke podrosnie i nie bedzie trzeba jej za wczesnie wyciagac. Sciskam mocno:**

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69pcplinbj.png

natalinkaaa
Kochana nic sie nie martw. Jak bedziesz mogla to napisz ile wazy corcia. Moja tez jest bardzo mala ale lekarz powiedzial ze najwazniejsze ze wszystko pracuje bez zarzutu tak jak u Was. Nasza w 35 tyg i 1 dzien miala 1867g, a w 37tydz i 1 dzien 2146g. Mam nadzieje, ze twoja tez jeszcze troszeczke podrosnie i nie bedzie trzeba jej za wczesnie wyciagac. Sciskam mocno:**

Wczoraj ważyła ok 1900 gram z hakiem.
we wtorek sprawdzimy ile podrosła

No ale szyjki już nie mam rozwarcie na ok 2 cm, czop po troszku co dziennie odchodzi.
To jednak już 36 tydzień, sterydy na płucka podane, jestem pozytywnej myśli ;-)

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

natalinkaaa
AMDA i co cesarke Ci beda robic czy wywolywac porod sn? A wczesniej kiedy mialas usg i ile urosla od ostatniego razu? Moze urosnie i nie trzeba jej bedzie wyciagac. Zwlaszcza, ze dzieci rosna troche skokami.

chciała bym poród naturalny, ale jeśli będzie cesarka, to tak pewnie będzie trzeba.
koleżanka obok ma w poniedziałek - dziecko mało waży, po każdym monitoringu nie tyje praktycznie wcale, to samo, no i cesarkę zalecają jednak.

Może i Nastka urośnie, choć opcja ok 2 kg nie jest aż tak zła, są mniejsze dzieciaczki, do tego urodzone w bardzo wczesnej ciąży i sobie radzą wspaniale

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

amda uważam, że to są dobre wieści ! Teraz wszystko będzie ok, najważniejsze, że mała jest dobrze rozwinięta, a przybierze kg już po drugiej stronie brzucha hehe, a później jak dorośnie będzie chciała się odchudzać, jak każda dorastająca dziewczynka.
Głowa do góry, już zaczynasz 36 tydzień i wszystko będzie dobrze, zobaczysz :)
Wiem, że najtrudniejsza jest rozłąka z Gabrysiem, ale nadrobicie później wszystko.
Życzę wszystkiego dobrego. Jesteśmy z Tobą !

http://fajnamama.pl/suwaczki/pt68lw1.png

http://www.suwaczek.pl/cache/aab79c2901.png

AMDA Pewnie, ze tak :) dwa kilo to juz ladna waga, zreszta moj lekarz ciagle powtarza, ze pozniej te malutkie dzieciaczki szybko nabieraja cialka ;) A pytalam o porod bo my tez bedziemy dyskutowac z lekarzem na wizycie i ja rowniez jestem bardziej za zaplanowana cesarka niz za wywolywaniem sztucznie porodu... No chyba ze wszystko samo sie zacznie to inna sprawa ;)
Sciskam Was mocno i czekamy na same dobre wiesci ;) buziaki

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69pcplinbj.png

natalinkaaa
AMDA wlasie takie przyklady daja mi nadzieje ;) Ale bedziemy miec coreczki calineczki ;)) przynajmniej zaraz jak sie urodza ;) najwazniejsze, ze sa silne i zdrowe. A ja trzymam kciuki, zeby Twoja jeszcze rosla w brzuszku jak najdluzej :)

i wzajemnie!!!

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013