Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Sernik z polewa cytrynowa

Skladniki:
1-1/4 szklanki pokruszonych herbatnikow miodowych ( ja uzylam honey maid graham
crackers)
1/4 szklanki roztopionego masla
750 g serka kremowego
1- 1/2 szklanki cukru
6 jajek
2 lyzki startej skorki z cytryny
1/2 szklanki soku z cytryny
2 lyzki masla
3/4 szklanki smietany

Wymieszac pokruszone herbatniki z rozpuszczonym maslem. Wylozyc nimi spod
tortownicy o srednicy ok 23 cm. I wstawic do lodowki. Ser ubic z 3/4 szklanki cukru. Dodac
jajka, po jednym i ubijac na niskich obrotach. Dodac 1 lyzke skorki cytrynowej.
Mase serowa wylac na przygotowany wczesniej spod. Piec w piekarniku nagrzanym do
180 stopni C przez ok. 40-50 minut.
W miedzyczasie przygotowac polewe cytrynowa. Ubic pozostale 3 jajka z reszta cukru.
Dodac skorke cytrynowa i sok oraz 2 lyzki masla. Wymieszac. Podgrzac w mikrofalowce
przez ok 2 minuty. Wyjac i wymieszac. Ponownie wstawic do mikrofalowki i podgotowac
az troche zgestnieje. Schlodzic i wstawic do lodowki.
Sernik po upieczeniu nalezy schlodzic w lodowce conamniej 4 godziny a najlepiej cala noc.
Nastepnego dnia polac sernik polewa

http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabu20050222_-8_Sebastianek+is.png

http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxabu20061203_-8_Kajtus+is.png

Witam sobotnio

W Krakowie na razie piękna pogoda ::):. Na spacer poszliśmy bez kurtek, zjedliśmy nawet lody, poczułam się prawie jak w lecie :D
Jak chłopaki wstaną z drzemki to pojedziemy do kulek (życzenie Adasia) i jak zdążymy to wpadniemy do znajomych, bo zawsze coś nam staje na drodze, może dziś się uda :Śmiech:
A jutro jedziemy do Zakopca, K służbowo, my jak zwykle na doczepkę :D

Brzoskwa - ślicznie wyglądasz w ciąży.

Serena – fajnie, że jednak panie starają się znaleźć sposób na dotarcie do Oskarka.

Ann::(: biedny Szymi, zdrówka!

Justyś – też sobie przepis skopiowałam, z małą modyfikacją dot. mikrofalówki :Oczko:

Miłego weekendu ::):

Dziubala fajnie ze tak milo, nasze plany spacerowo towarzyskie legly w gruzach, ale tak to juz bywa. Najwazniejsze ze udalo sie zbic temperature 39,8. Na szczescie Szymek je normalnie, bawi sie, ogolnie OK, poza tym ze cieply.
Zbiłam też liście kapusty do okładów dla B i czas na obiad

NO więc.
Dziękuję, że pytacie co jakiś czas co u nas. jak zdrowie B i dzieci. jak ja się trzymama. To naprawde potreafi podnieść na duszy.
A ostatnio to troche z tym u mnie kiepsko. Więc tym bardziej serduszko się cieszy :)

Bartek cały czas pod kątrolą specjalisty. Rezonans, który robiliśmy wyszedł prawidłowy. Prócz jednej asymetryczności jakiś rogów skroniowych, komór bocznych jest ok. Niestety jak jedno dobrze to z kolei EEG nie wyszło prawidłowo- bo fale któych jest najwięcej mówią jedynie o tym, że zamiast prawidłowej pracy mózgu jest- praca antybiotyków...
Musimy powtórzyć jak ogranizm oczyści się po antybiotykach, które przyjmował ponad 1,5 miesiąca. Ale, żeby nam nie było za prosto > B w poniedziałek skończył leki neurologiczne a we wtorek już przyplątała się gorączka i we środe już antybiotyk na przeziębienie..jak nie urok to s....
Razem z tatą na antybiotyku również najmłodszy członek rodziny- Adaś. Churcha, smara, kaszle, kicha ale na moje oko to jedynie "dodatek" do wyłażących trójek niżli poważne chorubsko. Oby.

Alicja chodzi dzielnie do przedszkola- i kiedy jeszcze do tego idzie w sukience to już wogóle pełna euforia.
Prawie codziennie nowa pioseneczka, a Pani kiedyś przy wyjściu powiedziała mi, że Alunia śpiewa najgłośniej z grupy i do tego ma pamięc błyskawiczną :) Wogóle ogólnie chwalą ją i prócz dwóch wpadek siuśkowych samo przejście na etap przedszkolaka obeszłoby się naprawdę bez głębszych stresów >

http://www.szipszop.pl/tickers/20793.gif

http://www.szipszop.pl/tickers/20807.gif

dzien dobry, u nas kolejny dzien domowy z obserwacja Szyma, ktory budził się nie wiedzieć czemu, i wstał o 5.25. Odpukac na razie goraczki nie ma, ale jedziemy wg zalecen sprawdzic w przychodni co i jak.

Nuchna ale Ci dzieci rosna, zdrowia dla chlopakow
GRoszko zdrowka dla chlopakow

wszystkim milego dnia