Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

No więc tak po rozmowie stwierdzilismy,że jednak do szpitala nie jedziemy...bo musielibysmy jak to jest tutaj czekac na swoja kolej i pod ktg bez sensu bym lezała z 5 godzin...położna powiedziała mi,że póki nie wymiotuje..nie krwawie,nie odeszły mi wody nie ma co panikowac...bo w szpitalu i tak odeślą mnie do domu...ból lekko przeszedł mogę wstac już...ale mały na stówe się przekręcił bo mam spód brzucha(jak zawsze był opięty) taki flaczek śmieszny..także jutro z samego rana mam położna w domu ...

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Pycia dziwne co tamu u ciebie się wyrabia, u mnie może i nie lepiej ale jest jasno powiedziane że wrazie niepokoju do szpitala mam przyjechać , na miejscu koniecznie ktg powinni co zrobić zresztą może byś trafiła na lekarza który by zalecił jednak tą cesarkę, dziwne to wszystko, a poza tym u ciebie z tym torbielem nie koniecznie wystąpią wszystkie sygnały porodowe, dziwne naprawdę ci współczję :36_19_2:

Nam powiedziala, polozna, ze mamy jechac do szpitala w razie plamien/krwawien, bardzo silnych skorczy przed 36tyg, wody plodowe jak pekna. No i wiadomo jak cos niepokojacego sie pojawi jak nagle wymioty czy biegunka to na pewno najpierw skonsultowlabym to z polozna przez tel a pozniej jakby powiedziala, zeby przyjechac to pewnie bysmy pojechali.
No wlasnie oni raczej co moga tylko zrobic to ktg, sprawdzic cisnienie..nic wiecej.

A jak sie teraz czujesz, moze masz jakas nospe na te skorcze?? Wiesz co moze rzeczywiscie bedziesz teraz nastepna, bo te Twoje objawy wskazuja, ze chyba porod bedzie juz tuz tuz :)))

U mnie dalej cisza...ehh pewnie jeszcze dobry miesiac sie poturlam :o_noo:

No i jestem po wizycie. Ogólnie wszystko ok ale mam już 1,5cm rozwarcia, wewnętrzne 0,5cm i szyjka zaczyna się skracać. Lekarka powiedziała że gdybym była pierworódką to musiałabym najbliższe 3 tygodnie leżeć plackiem. A że jestem wieloródkom to mam się oszczędzać i do 7 listopada nogi zaciskać bo skończy się wtedy 37 tydzień. Tętno wszystko ok. Wyniki mam dobre. Pobrała mi dziś posiew z pochwy i odbytu czyli GBS. Waga 71,2kg czyli na +11,2kg. Mam brać magnez 3x2 tabletki. I to ogólnie wszystko.

Pycia - usg konieczne w Twoim przypadku.

Witam.
Dziewczyny proszę prześlijcie mi więcej cierpliwości bo już nie daje rady. Wysadzę ten szpital. Rano do 11 trzeba zawieź mleko bo go pasteryzują to jedziemy 35 kilometrów do dziecka nie chcą wpuścić bo odwiedziny są od 15-30 do 16. Ostatnio chciałam zrobić zdjęcie Piotrusia żeby sobie wieczorem oglądać do to mnie pielęgniarka zjeb.... że nie mogę robić zdjęć do ochrona danych osobowych i nie wolno jaka ochrona przecież to moje dziecko !!! Mówili, że jak będzie miał 2 kilogramy to już wypuszczą ma już 2 kilogramy i nadal leży w inkubatorze sam je i oddycha więc dlaczego nadal nie ma go przy mnie. Mleka mam coraz mniej.
Wiem, że macie inne problemy ale nie mam się komu wygadać.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli31w756vp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/82doanliuqec5pb4.png

Lidiaro
Witam.
Dziewczyny proszę prześlijcie mi więcej cierpliwości bo już nie daje rady. Wysadzę ten szpital. Rano do 11 trzeba zawieź mleko bo go pasteryzują to jedziemy 35 kilometrów do dziecka nie chcą wpuścić bo odwiedziny są od 15-30 do 16. Ostatnio chciałam zrobić zdjęcie Piotrusia żeby sobie wieczorem oglądać do to mnie pielęgniarka zjeb.... że nie mogę robić zdjęć do ochrona danych osobowych i nie wolno jaka ochrona przecież to moje dziecko !!! Mówili, że jak będzie miał 2 kilogramy to już wypuszczą ma już 2 kilogramy i nadal leży w inkubatorze sam je i oddycha więc dlaczego nadal nie ma go przy mnie. Mleka mam coraz mniej.
Wiem, że macie inne problemy ale nie mam się komu wygadać.

Kochana, pisz/gadaj do woli nam!

Lidaro Ja Ci nic nie doradze bo nigdy nie bylam w takiej sytuacji i nie wiem jak to wyglada..
Ale skoro mowisz, ze oni obiecali wypuscic synka, kiedy tylko przekorczy 2KG to nie rozumiem czemu robia taki problem, No i zdjec sowjego dziecka nie mozesz zrobic???!! to troche dziwne jak dla mnie "Ale o co chodzi", ze tak powiem?? :hmm: ochrona danych osobowych??? :lol::36_2_24: troche przegiecie...
Kochana nie daj sie i moze jak polozna nie widzie albo nie ma nikogo w poblizu pstryknij fote.

Nela, super, ze z maluszkiem i Toba wszystko w najlepszym pozadku!, :36_1_11:

Kate u mnie raz odczuwam ten bol w kolanach raz nie.. zalezy od dnia... no i waidomosc z ostaniej chwili -malo brakowalo i przypaliabym garnek!!! cala woda prawie wyparowala....:lup: niech juz ten listopad nadchodzi, bo te moje zwoje niedlugo sie przegrzeja :D

Ja też dzisiaj po wizycie. Mały idzie w rekord jak to Pani ginekolog powiedziała. Kość udową i brzuszek ma na 35 tydzień, obwód główki na 38 tydz. Waga 2700 g, +-400g. Główka zawyża, więc myślę, że ok. 2400-2500g ma. Tak to wszystko ok. Nie zapowiada się na szybkie rozwiązanie. Pytałam też o sex, więc jak jest wszystko dobrze to nie ma żadnych przeciwskazań.
Nela ile Twój maluszek waży?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09knap7ejpy.png

Dzień dobry:)

właśnie wcinam paróweczkę na śniadanko i piję kawkę. Bolą mnie dziś plecy. Nie wyspałam się bo poszłam spać po 24 i o 2 i 3 i 6 wędrowałam do wc i od 6 już nie śpię.

Lidiaro - nie daj się kochana. To Twoje dziecko i masz prawo z nim przebywać i robić mu zdjęcia. A jak będą coś pyszczeć to dowal im to się zamkną. Fakt że zawsze czekają do 2kg. Idź do neantologa bądź pediatry który małego prowadzi i zażądaj odpowiedzi dlaczego nie chcą małego wypuścić. Znam to z autopsji. Trzeba się postawić bo te położne traktują matki jak takie sieroty po których można jeździć. Jak się postawisz to inaczej od razu będą gadać. Nie daj się i pamiętaj że jeśli jest z małym ok możesz go zabrać na własne żądanie.

zebra79 - też jakoś około 2,5kg.

kate - lekarka też powiedziała że waga świetna. Ale fakt kolana mnie też bolą mimo tego że nogi mi nie puchną. Taki urok już tych nadmiernych kilogramów.

Mam tylko problem z katarem. Jest to spowodowane hormonami i jedną dziurkę mam non stop zapchaną a w nocy zatyka mi się druga i nie mogę oddychać przez nos tragedia.

Nela, mam to samo i nawilzam sobie nosek woda fizlogoiczna w sprayu. Jak wstaje w nocy do toalety. Kupilam w aptece jak bylam chora pare miesiecy temu, ale dalej stosuje bo nie moge czasem oddychac, :36_2_12: do tego skore mam tak tlusta ,ze czasem w nocy jak wstaje to jeszcze buzie przemywam..
Ze spaniem odpukac nie ma problemu, wczoraj zasnelam ok 2 ale wstalam moze ze 3razy i od razu ponownie zasypiam.
Ide zrobic sobie herbatke mietowa, wpadne pozniej :*

Pyciu, a co tam u Ciebie??? co powiedziala polozna??

No więc tak dziewczyny...

Mam infekcje układu moczowego stąd ten okropny ból..ból przy oddawaniu moczu..chodzeniu..leżeniu itd...skurcze były ale to te przygotowujące...i miałam troche krwi w moczu...w poniedziałek mam wyniki z laboratorium..i wtedy mi połozna da znać czy mam iśc do przychodni po antybiotyk...a narazie poleciłą mi masc i czopki...Canesten Combi Duo..powiedziała,żebym sie nie martwiła,bo duzo kobiet w ciąży to ma ..i jezeli znajdę..żeby kupić olejek z drzewa( oil tree) podejrzewam,że dębowego,bo uzywa sie też to w połogu do kąpieli...i dawać 5 kropelek....Maluszek wierci się...i faktycznie na 1 rzut oka powiedziała,że mam taki flaczek..ale po zbadaniu(orkopnym hehe) maluszek jest główką już w miednicy i jest bardzo nisko...serduszko słyszałam...patrząc na moje ostatnie usg powiedziała,że waga będzie idealna..ani za duzy ani za mały w sam raz do rodzenia jak to określiła...mam dużo odpoczywac i czekac :) I ogólnie rozmawiałyśmy co mam robić jak się już zacznie itd no i poród na wstępie w wodzie...

Pyciu - no to witaj w klubie z pęcherzem. Widzisz ja to przechodziłam ale mniej drastycznie niż Ty. Ale takie mocne zapalenie też miałam ze 2 razy ale to jeszcze przed ciążą też była krew no i niestety przy tak mocnej infekcji antybiotyk był tylko ratunkiem.

No widzisz mały już schodzi coraz niżej. Więc już niedługo, niedługo. Poród w wodzie fajnie ale ja nie wiem czy bym się zdecydowała. Na pewno mniej boli niż tradycyjny.

veoh - też psikam wodą morską ale nic nie daje. Chyba minie jak urodzę.

Dziś sąsiadka powiedziała że mi trochę już brzuszek opadł. Ja tam nic nie widzę takiego:)

Nela a Ty jak się czujesz?Mam nadzieję,że Pan który wymusił odpowiednią karę dostanie

Lidiaro Kochana..tak jak tu dziewczyny radzą...ja na Twoim miejscu bym im tam awanture zrobiła..po pierwsze czemu Ty nic nie wiesz...dlaczego mały jeszcze w inkubatorze lezy i nie moze jechac do domku skoro juz przekroczył dwa kilo..a z tą położna to następnym razem walnij w ,,łeb taką mendę,, bo nie ma prawa zabronić Ci zrobienia zdjęcia dziecka!!!!!

Dobrze, ze sie wyjasnilo co Ci dolega! nie wiem czy bierzesze witamine C. ale na pewno by Ci nie zaszkodzila a ladnie zkawasza srodowisko, ktorego tak ie lubia bakterie. Ja od kad biore zelazo z konska dawka vit C. bialko stoi w misjcu i odpukac nie lapia sie mnie zadne infekcje.
Ale super masz z tym porodem w wodzie :36_2_25:
No jeszcze troszke i bedziesz tulic maluszka :))) :bocian:

Dzień dobry w ten piękny, słoneczny dzień:)
Jem śniadanko i pije kawę.

Boże ja już nie mam siły cierpię na taką bezsenność że to coś strasznego:( Położyłam się o 23 to do 1 nie spałam. Bolą mnie kolana nie mogę znaleźć sobie miejsca:( Co chwilę do wc. Usnęłam o 7:30 jak córka wstała. Obudziła mnie teraz o 9. Jestem nieprzytomna. Boże kiedy ja się wyśpię?:(

Ja herbatkę z żurawiny pije codziennie tak dla profilaktyki. Ale jak miałam problemy z tymi leukocytami to kupowałam na wagę suszoną żurawinę i jadłam jak rodzynki. Zgadza się dużo wit c bo zakwasza. Ja odpukać jakoś na razie dobrze mam z pęcherzem.

Wynik GBS mam we wtorek. Tata mój mi zaniósł i ma mi odebrać we wtorek wyniki.

Pycia - auto idzie do kasacji bo naprawa będzie przewyższać koszta auta. Więc bierzemy pieniądze za auto i dołożymy i mąż kupi mi jakiś inny. Muszę mieć auto bo bez auta teraz jak bez ręki:(

Hej
Lidiaro jako matka masz wieksze prawa niż ta cała pielęgniareczka, cały szum o danych osobowych pewnie po ten aferze jak pielęgniarki robiły sobie zdjęcia ze wczesniakami ,ale ty jestes matką i jak coś takiego usłyszysz to poproś o imię i nazwisko pielęgniarki w celu złożenia skargi, maluszek powinien lada dzień być już z wami, muszą być pewni że jest w 100% samodzielne i może dlatego czekacie, ale to kwestia czasu , już tyle wyczekaliście :) cierpliwości , dużo sił i zdrowia dla Was :)

Pycia że też na sam koniec coś takiego cię spotkało, współczuję tych wszystkich ostatnich przebojów, teraz i tak jest namm ciężko a tu jeszcze infekcja, antybiotyk ..

Nela ja dziś też miałam ciężką noc, czasem mnie łapie skurcz ale w udzie jest mega nie przyjemny, no i bolą barki bo ciągle się przewracam na boki i biegam do łazienki, zasnąć nie mogłam a zmęczona byłam :/ i pies dostał ataku chyba astny bo mysleliśmy że się dusi, to o 4 spanie przeszło :/ może na dniu uda się zdrzemnąć :) szybkiego rozwiązania spraw z samochodem, :)

Ok lecę coś zjeść :bardzoglodny: no i :kawa:

hello dziewczynki!

Ja wstalam dzisiaj wyjatkowo wczesnie hehe bo ok 10 ;) heheh
Obudzilam sie z jakilms bolem , czy to zoladek, czy co to ..nie wiem ,ale najlepiej bylo mi na boku. No i juz sie wybudzilam i nie spalam. A zasnelam tradycyjnie okolo po 2 w nocy.

Ja robie GBS w poniedzialek, bo tak gin kazala mi chyba po skonczonym 36tyg jakos tak. I badanie wazne jest tylko 4tyg, tak wiec jak oni wyznaczyli mi tet termin na 20listopada :D musze sie trzymac ;)

Kasiu a kupujecie nowe autko czy jakies uzywane?? my wlasnie dzisiaj pochodzimy po salonach aby sie zorientowac jak wygladaja. Chcemy cos kupic takiego srednio - rozmiarowo, ze tak powiem. Nie za maly i nie duzy, bo trzeba tez wziassc pod uwage ubezpieczenie i spalanie paliwa, na pewno diesel. Chociaz juz tyle tych hybryd na rynku, ale one tez sa wciaz dosc drogie poki co..

Kate, a moze czyms sie zaksztusil, co?? ile lat ma wasz piesek? Jaka to rasa??