Skocz do zawartości
Forum

Nasze wypieki


ezelka

Rekomendowane odpowiedzi

Sernik na kakowym biszkopcie z polewą czekoladową

Biszkopt:
- 4 jajka
- pół szklanki cukru
- szklanka mąki pszennej
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kako
Pieczemy biszkopt 25min w 180*C Masę serową wykładamy jak biszkopt wystygnie

Masa serowa:
- 1kg sera
- kostka margaryny
- szklanka cukru
- 5 jajek
- 2 budynie bananowe
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Ucieramy margarynę z cukrem i żółtkami, dodajemy ser, budynie i proszek do pieczenia, mieszkamy. Na koniec ubijamy białka na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej delikatnie mieszając łyżką. Wylewamy na biszkopt i pieczemy 60 min w 180*C

Polewa czekoladowa:
- 2 czekolady mleczne
- 6 łyżek mleka
Roztapiamy czekoladę w mleku i smarujemy zimny sernik.
Ciasto najlepiej smakuje dzień po upieczeniu.

Odnośnik do komentarza

Biszkopt z masą serowo-śmietanową z dżemem wiśniowym i brzoskwiniami

Biszkopt:
- 6 jajek
- szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kako
- 10 łyżek wody
- 15 łyżek oleju

Masa serowo-śmietanowa
- 2 kremówki po 250ml
- 2 śmietanfixy
- mały(200g) serek biały typu fromage
- puszka brzoskwiń
- słoik dżemu wiśniowego

Ubijamy kremówki z fxami, dodajemy serek i miksujemy. Dodajemy pokrojone w kostkę owoce i delikatnie mieszamy. Biszkopt przecinamy na pół, dół smarujemy dżemem i na to wykładamy masę. Przykrywamy drugą częścią ciasta. Na wieczch można dać bitą śmietanę lub polewą. U mnie wersja z polewą i kolorowymi cukiereczkami.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...