Skocz do zawartości
Forum

Mały Jaś ...

kaskasto

Rekomendowane odpowiedzi

kaskasto ja znam kobiete ktora mimo tego że lekarze mowili jej ze dziecko urodzi sie z wieloma wadami, postanowila je urodzic. Mowila ze sobie poradzą. Pawelek urodzil sie w 39tc, żyl tydzien.
1,5 roku pozniej zdecydowala sie z mezem na kolejna ciaze. Chodzila po kilku lekarzach by miec pewnosc ze dziecko bedzie zdrowe. powiedziala ze jesli uslyszy to samo co wczesniej to chcialaby usunąc ciaze bo nie przezylaby kolejny raz tego że dziecko umiera jej na rękach, ze nie potrafila nic zrobic by mu pomoc, by go uratowac....

Tyś moje dziecie, ja Twoja mama!!:wink:

Tyś mój mąż, ja Twoja żona!! :mdr:

ja znam kobietę która mimo zagrożenia życia urodziła dziecko i zmarła a jej mąż nie potrafił się z tym pogodzi i pożucił dziecko mała jest w domu dziecka, nie ma kto je pocałowa, przytulić kiedy jest smutna, nie ma z kim się bawić :(

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

ja wierzę że duża część z tego ... może uznasz mnie za naiwną ... to będzie twoja ocena ... ale wierzę, że ta akcja ma sens ...

a druga sprawa to może nie warto wszystkiego przeliczać na pieniądze ... bo to nie one są najważniejsze ...

powiem ci tylko że widzę to w moim otoczeniu ... im więcej daje się siebie, wspomaga innych tym więcej do ciebie wraca ... Ty dajesz z siebie dużo albo wszystko, a nawet więcej niż możesz i to do ciebie wróci ... nie powiedziane ze zaraz, że od razu ... czasami po długim okresie ale wróci ... czasami nie w takiej formie jak sobie bysmy wyobrazali ze wroci ale wraca.

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

kaskasto
ja wierzę że duża część z tego ... może uznasz mnie za naiwną ... to będzie twoja ocena ... ale wierzę, że ta akcja ma sens ...

a druga sprawa to może nie warto wszystkiego przeliczać na pieniądze ... bo to nie one są najważniejsze ...

powiem ci tylko że widzę to w moim otoczeniu ... im więcej daje się siebie, wspomaga innych tym więcej do ciebie wraca ... Ty dajesz z siebie dużo albo wszystko, a nawet więcej niż możesz i to do ciebie wróci ... nie powiedziane ze zaraz, że od razu ... czasami po długim okresie ale wróci ... czasami nie w takiej formie jak sobie bysmy wyobrazali ze wroci ale wraca.

ja bym mogla za darmo uswiadomic ludzi w temacie aborcji
nikomu bym nie wmawiala czy to zlo czy to dobro
bez grania na ludzkich uczuciach

a serduszka na teście nie zobaczysz !! poza tym uważam, że takie akcje są potrzene bo widać że3 krzywdzi się małą istotkę

a co przeznazenia pieniędzy na badania niestety jest jak jest, że badania musimy robić za własne pieniądze i to nie małe a to zapewne jeszcze długo się nie zmieni.

Dla jednych takie akcje są bez sensu, dla innych są istotne. Więc po co zbędna dyskusja

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

bez grania na ludzkich uczuciach to mogą wkopywać znaki, każda akcja społeczna powinna być skrytykowana dla pijanych kierowów bo przecież nie każdy pije, o sexsie dla nastolatków i antykoncepcji, o chorobach tylko na ludzkich uczuciach vest widoczny efekt

jestem za akcją uświadamiająca,ale figurka-zwłaszcza płatna nie przemawia do mnie
bardziej chyba fotki w akcjach robia na mnie wrażenie
ale tak jak ktos pisał kobieta która chce usunąć usunie nawet jesli pokaze jej sie piekło do jakiego trafi
co do chorych dzieci i umierających matek,mam swoje zdanie i nie znajduje w tym bożego planu -ale to z kolei moje własne zdania

co do chorego dziecka to nie urodziłabym,ale nie dlatego,że mniej bym kochała,czy uważała ,że gorsze,uważam ,że czasem większa odwaga nie urodzić...ale i to moja opinia

chore dziecko,matka umiera przy porodzie i dziecko do konca zycia w ośrodku jak "niczyje"-jakos to mnie bardzo dołuje

a do do "Jasia" to obawiam sie że tylko ktos na tym zarobi

Joasia
http://s7.suwaczek.com/200905264565.png
Emilka
http://s4.suwaczek.com/200405064765.png

dbozuta
bez grania na ludzkich uczuciach to mogą wkopywać znaki, każda akcja społeczna powinna być skrytykowana dla pijanych kierowów bo przecież nie każdy pije, o sexsie dla nastolatków i antykoncepcji, o chorobach tylko na ludzkich uczuciach vest widoczny efekt

jesli inaczej nei potrafia,to moze niech faktycznie niech sie wezma za wykopywanie znakow-tylko czy to nie podchodzi po kodeks karny-?dewastacja i itp?

NIE WYKOPYWANIE A WKOPYWANIE

kampania z breloczkiem PROWADZĘ jESTEM TRZEŹWY również ma płatny breloczek 20 zł gra na ludzkich uczuciach a jednak ludzie kupują ciewkawe dlaczego ?

Helena nikt nie karze Ci kupować co nie oznacza że ktoś inny nie kupi

dbozuta
ja znam kobietę która mimo zagrożenia życia urodziła dziecko i zmarła a jej mąż nie potrafił się z tym pogodzi i pożucił dziecko mała jest w domu dziecka, nie ma kto je pocałowa, przytulić kiedy jest smutna, nie ma z kim się bawić :(

smutne :( ale moze ta dziewczynka juz niedługo znajdzie swój dom ... może gdzieś jest rodzina która na nią bardzo czeka ... i może właśnie po to się urodziła ... aby mimo tego ze teraz jest sama to ma kogoś niedługo uszczęśliwić ...

Mama Dominika (16.07.2001), Oskara (02.07.2005), Nikosia (25.06.2009) i Małgosi (07.08.2013)

kaskasto
dbozuta

smutne :( ale moze ta dziewczynka juz niedługo znajdzie swój dom ... może gdzieś jest rodzina która na nią bardzo czeka ... i może właśnie po to się urodziła ... aby mimo tego ze teraz jest sama to ma kogoś niedługo uszczęśliwić ...

fajnie by było
zazdroszczę Ci ,że widzisz wszędzie coś dobrego,to na pewno pomaga
moja babcia taka była-anioł na ziemi
niestety nie wszystko kończy sie szczęśliwie

Joasia
http://s7.suwaczek.com/200905264565.png
Emilka
http://s4.suwaczek.com/200405064765.png