Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Zachcianki... temat rzeka :) Mnie czasem strasznie ciągnie do czegoś ostrego, pikantnego itp. Ponoć to świadczy o tym, że będzie chłopak :) Na słodycze mam ochotę bardzo sporadycznie, raz na dwa-trzy tygodnie. Ale jak już się taka ochota pojawi to dramat, straszne obżarstwo :) I jeszcze te nieszczęsne żelki, które wcinam parę razy w tygodniu :36_2_16:

Daffodil
Zachcianki... temat rzeka :) Mnie czasem strasznie ciągnie do czegoś ostrego, pikantnego itp. Ponoć to świadczy o tym, że będzie chłopak :) Na słodycze mam ochotę bardzo sporadycznie, raz na dwa-trzy tygodnie. Ale jak już się taka ochota pojawi to dramat, straszne obżarstwo :) I jeszcze te nieszczęsne żelki, które wcinam parę razy w tygodniu :36_2_16:

ja bardzo często jesm słodkie i owoce, owoce i ponoć to świadczy o dziewczynce i jest dziewczynka :) dziś też miałam ochote na gołąbki i oczywiście zjadłam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

U mnie o połowę mniejszy to byłoby za mało powiedziane :uff: Może jedna piąta to byłoby już bliżej. Mam na razie tylko malutką wypukłość nad spodniami. Ale na nas też przyjdzie czas i nam jeszcze brzuchole urosną :)
A tak w ogóle to zaczęłam dzisiaj chodzić w dżinsach ciążowych. Rewelacja. Wreszcie mam jakąś alternatywę dla dresów :) Wreszcie nic mnie nie uciska. I przyszła też dżinsowa spódniczka z Allegro, jutro przetestuję :)

Daffodil
U mnie o połowę mniejszy to byłoby za mało powiedziane :uff: Może jedna piąta to byłoby już bliżej. Mam na razie tylko malutką wypukłość nad spodniami. Ale na nas też przyjdzie czas i nam jeszcze brzuchole urosną :)
A tak w ogóle to zaczęłam dzisiaj chodzić w dżinsach ciążowych. Rewelacja. Wreszcie mam jakąś alternatywę dla dresów :) Wreszcie nic mnie nie uciska. I przyszła też dżinsowa spódniczka z Allegro, jutro przetestuję :)

a te spodnie kupowałaś na allegro??

mama2
Daffodil

a te spodnie kupowałaś na allegro??

Tak, na razie jeszcze nic nie kupiłam w zwykłym sklepie. Co najmniej połowę niższe ceny na Allegro przebijają wszystko.

1cora2syn...??
a wogole to ten suwaczek dziwnie oblicza te tyg ciazy bo ja jestem w 16 tyg.i widac brzusio widac:)jak wieczorem wychodze z pod prysznica to moglabym godzinami przed lustrem go ogladac:)moj synus rosnie:)moj maz sie smieje bo na Usg wyszlo ze ma 13.5cm w12tc no to ona mowi ze teraz to chyba ma ze 20cm conajmniej bo on tak widzi:)

1cora2syn...?? a podajesz wielkość dzieciaczka łącznie z nóżkami? Bo moja pociecha w 12. tygodniu miała niecałe 6 cm (od główki do pupy). Ale duże różnice :uff:

Jutro o 8.30 mam aminopunkcje. Poza tym jakos mniej sie juz boje dzisiaj po wizycie a musze przyznac, ze klebkiem nerwow bylam tak dzisiaj od poludnia.
W kazdym badz razie dzisiaj widzialam dzidziusia ale juz nie tak dokladnie jak wczoraj. Miejsca ma biedactwo coraz mniej, bo urosl. Wazy 160 gram i mierzy juz 13,7 cm. Niezle postepy ponoc robi. Tak powiedzial moj lekarz dzisiaj. lowka w porzadku, serduszko tez, zoladeczek dzisiaj byl pelny, bo dzidzia lyka juz wody plodowe.
No i chyba ... dziewczynka. Ale bez 100% pewnosci.

isabela - gadalam dzisiaj z lekarzem duzo o tym naszym zabiegu i mowil, ze nie mam sie bac. Nawet ponoc nie jest bolesny, bo igla jest bardzo cienka. Moj gin powiedzial, ze odczuwa sie tylko taki jakby ucisk n macice, z tego co mu mowily o odczuciach inne pacjentki. Poza tym musze po zabiegu lezec na miejscu pol, do godziny czasu a potem do domu i caly dzien odpoczywac. Nie wolno mi tez prowadzic samochodu. Poza tym do konca tygodnia, jakies 3 dni sie oszczedzac, ale bez zbytniej przesady, jaesli bede sie dobrze czula to wcale nie musze lezec. To tyle na temat, takze jestem spokojniejsza. A jak bedzie naprewde to sie okaze jutro. MOj gin na pewno chcial mi dodac otuchy i to zrobil. Ale jutro zobaczymy! I tak sie boje.
No i wyniki po okolo 10 dniach (plec, trisomia - Down i inne)

pat-k - tak czytam sobie co piszesz i musze Ci powiedziec, ze przewaznie lekarze sie niecierpliwia jak im zadawac pytania. Mam przyjaciolke lekarke i cos na ten temat wiem. To chyba kwestia ambicji. A tak poza tym to masz prawo do niego dzwonic i pytac o wszystko, jesli tylko Cie cos zaniepokoi. A widzisz... o leku regulujacym cisnienie zapomnial. Wiec nie przejmuj sie czy jest zniecierpliiwony czy nie i sie dobijaj o swoje i pytaj. Bo w koncu po to on jest a i ase pewnie niemala za to bierze. Moze sprobuj u innego lekarza i wtedy sobie porownasz. Ja chodzilam do wielu i dopiero teraz przy obecnym jestem zadowolona. Jest cierpliwy i nie obraza sie jak pytam o to i tamto. Moze taki charakter, ze sie umie wczuc w psychike kobiety i stara sie uspokoic. Dobry lekarz to co innego a mily tez co innego. Czasami idzie to w parze a czasami nie.

jesu Guniu, naprawde dzis jak na jezu siedzialam. Pol dnia o Tobie myslalam i trzymalam kciuki. Mialam nerwa jak bym sama byla na badaniu. Mnie lekarz tez powiedzial, ze nie boli, ze troche bardziej odczuwalnie niz pobieranie krwi. A to zaden bol dla mnie. Zabronil prowadzic auto,takze wszystko mniej wiecej tak samo jak u Ciebie.
Jutro ponownie bede z Toba. Mnie to czeka za 6 dni.
Buziaki kochana i dzis zrelaksuj sie kompletnie :)
:36_4_11:

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
Ewciaa
ja też sobie takie dzinsy kupiłam ale jeszcze są za duże :(

A mnie się idealny rozmiar trafił. Spodnie trzymają się na pupie i mają też szlufki, więc jakby trzeba było to można też paseczek włożyć.

u mnie troszke na pupie duże i nogawki szerokie może dam je do zwężenia bo chyba drugich już nie będe kupować

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

gunia43 no bedziemy tu wszystkie pewnie trzymac kciuki za Ciebie i Twoja córunie:36_3_16: ja tez mam amnio dzien po izabeli i tez sie boje jak diabli ja juz mialam jeden taki zabieg ale wtedy bylam w takim stanie psychicznym ze wlasciwie nic nie czulam...juz wiedzialam ze jest baardzo bardzo zle a plyn byl pobierany po to zeby stwierdzic czy to genetyka spowodowala tyle wad czy cos innego ale dzidzia i tak zmarla ale najgorsze jest to ze badania nie wyszly....bo i tak sie niestety zdarza:36_2_58: i nic nie wiedzielismy potem zrobilismy mase innych badan o które oczywiscie trzeba sie bylo niezle naprosic lacznie z naszymi kariotypami i NIC zupelnie nic nie wyszlo.Ja mam tylko nadzieje ze limit zlych rzeczy juz sie w moim przypadku wyczerpal i ze teraz juz bedzie wszystko dobrzeczego i Wam z calego serca zycze.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Nie zawsze pielegniarka wazy (2,5 kg na plusie od poczatku ciazy), pobiera mocz do analizy, krew mialam teraz drugi raz, raz cukier i cisnienie za kazdym razem obowiazkowo. To tyle. Aha, no i robi mi tez dzisiaj cytologie czy jak to sie tam nazywa takie pobrabnie wymazu a tego ktory to raz to nie wiem, bo wczesnij jakos nie zauwazylam, ale pochlonieta balam bardziej innymi rzeczami tzn. USG. Teraz USG miaam w innym pokoju to zauwazylam.