Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

isabela nie martw sie kochana napewno bedzie dobrze ja tez mam amniopunkcje 26 listopada czyli dzien pózniej i strasznie sie boje bo nie dosc ze w szpitalu na Karowej to ryzyko wynosi 1-2 % to jeszcze najwczesniej po wyniki mozna dzwonic po dwóch tygodniach a ostateczne dopiero po miesiacu u mnie badanie robione jest ze wzgledu na ryzyko rozszczepienia kregoslupa ale wyniki i tak nie beda wczesniej niz bedzie mozna ewentualnie wykryc taka wade na USG
mama2 gratuluje takiego juz duzego bobaska rosnie jak na drozdzach...:36_1_1:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
isabela nie martw sie kochana napewno bedzie dobrze ja tez mam amniopunkcje 26 listopada czyli dzien pózniej i strasznie sie boje bo nie dosc ze w szpitalu na Karowej to ryzyko wynosi 1-2 % to jeszcze najwczesniej po wyniki mozna dzwonic po dwóch tygodniach a ostateczne dopiero po miesiacu u mnie badanie robione jest ze wzgledu na ryzyko rozszczepienia kregoslupa ale wyniki i tak nie beda wczesniej niz bedzie mozna ewentualnie wykryc taka wade na USG
mama2 gratuluje takiego juz duzego bobaska rosnie jak na drozdzach...:36_1_1:

Rzeczywiście bardzo długi okres oczekiwania. Takie czekanie chyba męczy najbardziej. Ale trzeba myśleć optymistycznie, wszystko będzie dobrze.

Ewciaa
figgga
dziewczyny nie wiem co to ale poczułam jakies gulgotanie w brzuchu....
i to parę razy pod rząd.. takie uczucie jakby ktoś mnie od środka łaskotał..:36_15_9:

to chyba to ja tez takie coś czułam :)

DAffodil a u Ciebie jakieś ruchy?

U mnie na razie spokój. Wsłuchuję się i nic. Poczekam jeszcze tydzień i poważnie z moim dzieckiem porozmawiam :)

Daffodil
Ewciaa
figgga
i to parę razy pod rząd.. takie uczucie jakby ktoś mnie od środka łaskotał..:36_15_9:

to chyba to ja tez takie coś czułam :)

DAffodil a u Ciebie jakieś ruchy?

U mnie na razie spokój. Wsłuchuję się i nic. Poczekam jeszcze tydzień i poważnie z moim dzieckiem porozmawiam :)

to chyba będzie poważna rozmowa, to ja też porozmawiam z moim :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

daffodil
figgga
I to parę razy pod rząd.. Takie uczucie jakby ktoś mnie od środka łaskotał..:36_15_9:

figgga nic tylko gratulować. Dzidziuś chciał o sobie przypomnieć :)

naprawde ???????????????????

Jejkuuuuuuuuuuu !!!!!!!!!!!!! Huuuuuuuuuuuuuuraaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!

:36_1_13: :36_3_8::36_3_8:

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

mama2
Ewciaa
dziewczyny pokażcie zdięcia z USG :)

ja nie mam bo lekarz powiedział ze teraz jest najmniej ciekawy okres pod wzgledem usg.
Tzn ze za duzy zeby cos tam i za mały zeby cos tam . Nawet go niesłuchałam taka byłam wpatrzona w moje maleństwo

No właśnie teraz jak dzieciaczki są większe, to ciężko zmieścić je na jednym zdjęciu. Ostatnio oglądałam zdjęcia dzieciaczka koleżanki z 20. tygodnia i na każdym były jakieś konkretne części ciała. Dla kogoś kto nie jest lekarzem trudne do rozszyfrowania :)

Daffodil
mama2
Ewciaa
dziewczyny pokażcie zdięcia z USG :)

ja nie mam bo lekarz powiedział ze teraz jest najmniej ciekawy okres pod wzgledem usg.
Tzn ze za duzy zeby cos tam i za mały zeby cos tam . Nawet go niesłuchałam taka byłam wpatrzona w moje maleństwo

No właśnie teraz jak dzieciaczki są większe, to ciężko zmieścić je na jednym zdjęciu. Ostatnio oglądałam zdjęcia dzieciaczka koleżanki z 20. tygodnia i na każdym były jakieś konkretne części ciała. Dla kogoś kto nie jest lekarzem trudne do rozszyfrowania :)

WŁASNIE tak powiedział ze sie cały nie zaprezentuje juz tak na zdjeciu:nie_mam_pojecia:

isabela
Melduje sie, dziewczyny po wizycie w szpitalu.
Mialam dluga rozmowe z lekarzem. No niestety nie mam najlepszych wynikow. Jak to stwierdzila dr z jednej strony dobre z drugiej zle... Genralnie ryzyko u mnie wyliczyli dosc wysokie. Musze i chce zrobic amniopunkcje. 25 listopada o 9 rano mam zabieg. Stwierdzilam, ze musze wiedziec. Moze bedziecie mnie ganily za mysli, ale nie wyobrazam sobie urodzic dziecka z syndromem downa. Wiem, ze bedzie dobrze i potwierdzi sie to, ze urodze zdrowe dziecko, ale chce to wiedziec. Szpital, w ktorym bedzie zabieg jest jednym z najlepszych w Londynie. Babka powiedziala, jesli w innych szpitalach jest zagrozona ciaza to na te badania przysylaja do nich. Ryzyko poronienia po amniopunkcji jest 1-2%, a w moim szpitalu to ryzyko wynosi ponizej 0,05%.

isabela - nikomu oceniac Twoja decyzje. To Twoje zycie i dziecko, takze innymi sie nie stresuj. Dzisiaj rozmawialm z kolezanka, ktora ma 4 znajome po aminopunkcji i ponoc tylko strasza niepotrzebnie tym zabiegiem, bo nie jest tak zle. W kazdym razie tak trzeba myslec! Caluski mocne dla Ciebie. Mysle, ze dobrze, ze sie zdecydowalas! Bedzie dobrze!

guniu, dzieki. Wiem, nikt za mnie nie podejmie decyzji ;) Jest jedyna i sluszna w moim przekonaniu. Po rozmowie z lekarzem takze uwazam, ze "nie taki wilk straszny jak go rysuja...".
Dzis rozmawialam z moja dobra koleznaka, mieszka takze w Londynie. Ma termin na 20 stycznia, ryzyko ma az 1:120. Nie robila amniopunkcji bo i tak urodzilaby czy chore czy zdrowe, a mowi, ze jest pewna, ze urodzi zdrowego syna. (tym bardziej, ze ma 4 corki). Umowilam sie z nia na niedziele - ploteczki przy dobrym jedzonku i kieliszku czerwonego winka. Jestem pelna dobrych mysli!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png