Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
mama2
ja generalnie wpadlam w polapke i to powinnam miec doswiadczenie przy 2 dziecku ale neistety. Nie wiedzialam ze tak istotne jest zeby dziecko nie zasypialo przy piersi..jak mial pare tygodni to nie moglam nauczyc go samego zasypiac bo przy placzu sie bardzo zanosil i balam sie ze zsinieje ..potem cieszylam sie jak zasypial przy cycku niewiedzac ze krece na siebie bata..a teraz jest coraz ciezej a potem bedzie to prawie niewykonalne...jak dla mnie porazka no ale maks jest zupelnie inny niz klaudia ..dziwaka mam i tyle smoczka nienawidzi..i tu tez jest duzy problem..nic pozostaje mi tylko cierpliwie poczekac az bedzie gotow na zmiany czyli spanie samemu czy odejscie od cyca

Mama a po jaką cholerę Wam kiedyś wysyłałam Tracy Hogg?? I nieraz trułam, że Kubę po cycku rozbudzam. Chociaż wierz mi, że czasem naprawdę nie miałam na to ochoty :) Ale zawsze jak ssał już tylko, żeby pociamkać, to bach dziecko do pionu i nie było spania. Jednak dobrze mądre książki jeszcze w ciąży poczytać :) I prawda jest taka, że nigdy nie traktował cycka jak uspokajacza, chociaż miał ku temu zapędy. Jedzonko i tyle, jak się najadł, to puszczał.
Jednak bez porównania łatwiej urabiać dziecko od początku, jak nie ma jeszcze swoich przyzwyczajeń. Bo teraz to już naprawdę trzeba mieć silną wolę.

no to spuscilas mi manto :)tak..przyznam ze poczytalam po lebkach a potem jakos czasu wiecznie brak...\Ja mysle ze tu w duzej mierze zawinilam przez ten szpital..po szpitalu tulilam go nosilam przy piersi koilam ile sie da tak bardzo chcialam czuc z nim bliskosc...jak ssal piers to serca nie mialam po tym co przezylismy odrywac go i takze po kazdym zabiegu w szpitalu kiedy strasznie plakal uspakajalam go przy piersi tyle moglam.. ..noi bedac w ciazy kupilam kilka smoczkow bo nigdy nie przypusdzczalam ze dziecko moze smoka nie chciec! gdyb go lubial nauka gtez bylaby prostsza!..Klaudia byla na cycu5 m-c i nigdy bym nie pomyslała ze z maksiem beda takie cyrki. Ale jak mysle ze cora mi sie tak budzila do 2 lat nie bedac juz dawno na cycu to tu bedzie to samo wiec chyba nawet gdybym od poczatku działa to wiele by to nie zmienlo

mama2
wczoraj dzwonili do mnie z pracy jedna laska zlozyla wypowiedzenie , druga poszla na l-4 w ciazy i zostala jedna prosili zebym dzis przyszla bo jakas kontrola jest z zusu a ja juz jestem kierownikiem na papierze wiec ...ide :36_2_16: podobno bajzel jest w papierach straszny . \jka ja sie tam odnajde to nie wiem

o jeny co ja czytam!!!mama2 powodzenia no i ciekawa jestem jak Maks przezyje bez cyca.Na jak dlugo idziesz??i z kim Maks zostaje??

i witam porannie ja wczoraj spac dopiero po1 poszlam...
wiec bylam zla na M jak juz pisalam i on zabral nas do restauracji na kolacje do znajomych z Ukrainy takie starsze malzenstwo tzn starze po50 ona Ukranka on Egipcjanin maja 2 synow jeden w moim wieku a drugi 2 lata starszy od Oliwi wiec Oliw sie wybawila z nim ze hoho :D dzis o18 ma przyjsc do naas sie bawic :) no to w restauracji pogadalismy uswiadomilam go ze ja bez wozka jestem uziemiona on no ja rozumie ale niemyslalem ze tak dlugo mi ta sprawa czasu zajmie i ze niezdaze z wozkiem:16_11_9: los!!!a w domu dzieci spac a my rozmawialismy i sie godzilismy ....wiec troche czasu zeszlo.....ciekawa jestem czy dzis wkoncu wezmie wozek do naprawy....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
Kamidianka
Daffodil

Oj, ale mi brakuje takich wyjść wieczornych. Ale za dwa tygodnie na weekend przyjadą moi rodzice i możemy na dwa dni wybyć :) Do poniedziałku zostaną, więc super. Kino koniecznie zaliczymy i może jeszcze jakąś romantyczną kolację :fun:A mnie z kolei takich właśnie wyjść brakuje, do kina, do teatru, na tańce, połazić na mieście wieczorem. Ogólnie, z M. Może nam się uda na festiwal coroczny wyskoczyć, w listopadzie będzie wiele koncertów, to być może się załapiemy. Do teatru bym poszła, okrutnie mi się chce :D

A nie możecie rodziców na jeden wieczór zorganizować?
Moi to specjalnie jadą 150 km, ale prawda taka, że stęsknieni za wnukiem strasznie, więc dla nich to przyjemność. Teściowej jakoś nie lubię Kuby zostawiać, bo zawsze mam wrażenie, że z łaską to robi. M. twierdzi, że przesadzam, ale on jest mało obiektywny, jeśli chodzi o mamusię :)

Właśnie planujemy, ze się nam uda wyskoczyć wczesnym wieczorem, bo póznym, gdy już Lenka śpi 2 razy nam się udało. Teściowej też jeszcze nie zostawiałam Lenki, choć ona obcykana w dzieciach, bo ciągle wychowuje dwójkę maluchów swojej córki.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2corun
mama2
wczoraj dzwonili do mnie z pracy jedna laska zlozyla wypowiedzenie , druga poszla na l-4 w ciazy i zostala jedna prosili zebym dzis przyszla bo jakas kontrola jest z zusu a ja juz jestem kierownikiem na papierze wiec ...ide :36_2_16: podobno bajzel jest w papierach straszny . \jka ja sie tam odnajde to nie wiem

o jeny co ja czytam!!!mama2 powodzenia no i ciekawa jestem jak Maks przezyje bez cyca.Na jak dlugo idziesz??i z kim Maks zostaje??

wiec bylam zla na M jak juz pisalam i on zabral nas do restauracji na kolacje do znajomych z Ukrainy takie starsze malzenstwo tzn starze po50 ona Ukranka on Egipcjanin maja 2 synow jeden w moim wieku a drugi 2 lata starszy od Oliwi wiec Oliw sie wybawila z nim ze hoho :D dzis o18 ma przyjsc do naas sie bawic :) no to w restauracji pogadalismy uswiadomilam go ze ja bez wozka jestem uziemiona on no ja rozumie ale niemyslalem ze tak dlugo mi ta sprawa czasu zajmie i ze niezdaze z wozkiem:16_11_9: los!!!a w domu dzieci spac a my rozmawialismy i sie godzilismy ....wiec troche czasu zeszlo.....ciekawa jestem czy dzis wkoncu wezmie wozek do naprawy....

nie ide na dlugo o co to to nie ..zaraz wychodze i ide na 2 godziny a maks z tatusiem wzial sobie urlop na zadanie

mama2
Nie zazdroszczę. Ja już się boję, co mnie tam czeka jak wrócę. Było nowe towarzystwo i namieszało, teraz nikogo nie ma, czekają na mnie, ło raju!!
A co to za przedsiębiorstwo?

mama2corun
mama2

No to pięknie, są widoki na naprawiony wózek :))
Swoją drogą, to jakaś fala godzenia na forum hehe.

Jola30
Kamidianka
Jola30
A i teraz doczytałam że na mleku BEBILONIE 2 jest napisane ,że od 7 miesiąca dziecka podawać.
I co teraz mam zrobić ?

Jak mu nic nie jest, to podawaj dalej.

Własnie od kąd mieszam mleko jest niespokojny i strasznie płacze po jedzeniu pręży sie ,robi bordowy i wraca koszmar z kolek jestem przerażona zachowaniem nie mam pojęcia czy to przez mleko .

O kurcze, może dwójka jeszcze za ciężka na taki kolkowy brzusio?? Może spróbuj jeszcze do jedynki wrócić i odczekać chwilę?

mama2

O rany, no to spore wyzwanie przed Tobą! Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze.

Daffodil
Witam się czwartkowo.
Dzisiaj mnie obudziło szarpanie za włosy, bo mnie Kuba dwoma łapami złapał i tarmosił. Nie ma to jak czuła pobudka :)

hehe to korzenie jaskiniowcow sie odzywaja :) za wlosy i do jaskini :D hehe
my meczymy deserek bo inaczej tego nazwac niemozna ....Ola dzis wogole niewspolpracuje co jej wloze podstepem do buzi lyzeczke to wszystko wypluwa ;/ jak sie doczekam wozka to ide na miasto jakies inne deserki kupic i bede prubowac inne i bede moze mieszac.ehh ciezka nauka jedzenia przed nami ;/ kurka z Oliwia niebylo problemu i smoka chciala i jadla ladnie z lyzeczki mimo ze cyc byl 10 miesiecy,wiec niekumam.poprostu kazde diecko inne.....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
mama2

Takie przeprosiny to ja rozumiem :) Dzisiaj już na pewno wózek będzie jak nowy :)

mama2corun
Daffodil
Witam się czwartkowo.
Dzisiaj mnie obudziło szarpanie za włosy, bo mnie Kuba dwoma łapami złapał i tarmosił. Nie ma to jak czuła pobudka :)

hehe to korzenie jaskiniowcow sie odzywaja :) za wlosy i do jaskini :D hehe
my meczymy deserek bo inaczej tego nazwac niemozna ....Ola dzis wogole niewspolpracuje co jej wloze podstepem do buzi lyzeczke to wszystko wypluwa ;/ jak sie doczekam wozka to ide na miasto jakies inne deserki kupic i bede prubowac inne i bede moze mieszac.ehh ciezka nauka jedzenia przed nami ;/ kurka z Oliwia niebylo problemu i smoka chciala i jadla ladnie z lyzeczki mimo ze cyc byl 10 miesiecy,wiec niekumam.poprostu kazde diecko inne.....

He he, muszę to moje dziecko jakiegoś przyzwoitego zachowania nauczyć, bo widzę, że nieokrzesany typek mi rośnie :)

A z deserków polecam gruszki. Kuba uwielbia i pochłania w takim tempie, że prawie mu nosem wychodzą :) Pat-k też pisała, że jej Tosia lubi, więc może Oleńce też posmakują.

Daffodil
Jola30
Kamidianka

Jak mu nic nie jest, to podawaj dalej.

Własnie od kąd mieszam mleko jest niespokojny i strasznie płacze po jedzeniu pręży sie ,robi bordowy i wraca koszmar z kolek jestem przerażona zachowaniem nie mam pojęcia czy to przez mleko .

O kurcze, może dwójka jeszcze za ciężka na taki kolkowy brzusio?? Może spróbuj jeszcze do jedynki wrócić i odczekać chwilę?

Dafo właśnie tak zrobiłam od 9 rano pojechałm do innego miasta i wykupiłam całą półke BEBILONU 1 a więc zapas mam 4 sztuki duże pani była w szoku dostałam gratisy i zafundowałam sobie perfumke skoro i tak na debecie.
Dzwoniłam na infolinie i kazała pani mi się wstrzymać z podawaniem 2 ponieważ nie ma pośpiechu i rozmawiałam dziś z lekarką Nikiego tez tak powiedziała:o_noo:.
Więc mój mały będzie na BEBILONIE 1 jeszcze z ok 20 dni bo na tyle starczy a póżniej spróbujemy ponownie bez pośpiechu i nic na siłe:8_5_16:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Witam
Powiem tak mój mały wczoraj po wieczornym karmieniu ok 24:30 spał do 6 rano jestem w szoku aż 3 razy wstawałam czy dycha :o_noo:,póżniej ten wypad i teraz padł jak kawka więc znikam ugotować mu jedzonko i zrobie pierogi ruskie bo dziś wpadam mój tato.

He he, dziecko robi niespodziankę, przesypia noc, to mama zamiast wykorzystać okazję i odespać, sprawdza co chwilę :)