Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
mama2
wczoraj moja mama przywiozla mi cala reklamowe ciuchow dla maksia jej maz wrocil ze stanow i tam pokupowal Maksiowi bluzy , koszulki spodnie .Super

Mama dawaj fotki. Ja mam pajace i bodziaki z USA i sapoprostu zarabiste. Super bawelna i inne niz wszystkie. Az zal, ze Maksik z nich wyrasta.

ja mam kilka ubranek Carter's sa super

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

NO i wyczytalam cos takiego na pocieszenie :uff:
Rady dla rodziców:
Maluch może coraz częściej reagować protestem, czy to ustnie, czy w gestach, gdy coś dzieje się nie po jego myśli. Nie bierz jednak tego do siebie: Twoje dziecko nie jest „niegrzeczne”. Zaczyna dzielić swoje zainteresowanie pomiędzy różne obiekty. Jego emocje wzbogacają się i różnicują. Gdyby maluszek wcale nie protestował i na wszystko się zgadzał, byłyby to niepokojące sygnały o jego rozwoju.

gunia43
Rady dla rodziców:
Maluch może coraz częściej reagować protestem, czy to ustnie, czy w gestach, gdy coś dzieje się nie po jego myśli. Nie bierz jednak tego do siebie: Twoje dziecko nie jest „niegrzeczne”. Zaczyna dzielić swoje zainteresowanie pomiędzy różne obiekty. Jego emocje wzbogacają się i różnicują. Gdyby maluszek wcale nie protestował i na wszystko się zgadzał, byłyby to niepokojące sygnały o jego rozwoju.

uf, to sie nam dzieciaki wspaniale rozwijaja :P

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
gunia43
NO i z M sie pogodzilam ladnie. :flower2:

wiemy, wiemy, domyslilysmy sie po Twojej wczorajszej wieczornej nieobecnosci :)
Akurat!!! Do wieczora sie boczylam, az sie M bal. Kupil mi roze i odkrylam je dopiero w kuchni w kacie, bo chyba sie bal mi ich dac, zeby znow nie uslyszec potoku gorzkich slow he, he. Jak przyszedl z pracy mnie przeprosil, ale musialam jeszcze wyrzucic zale i dojsc do siebie. Wiec ja sie miotalam po domu, bo net sei schrzanil znowu, a M zajmowal sei jeczacym Maksiem...
No ale zakonczenie tego beznadziejnego wieczoru bylo super mile :-)

gunia43
Rady dla rodziców:

No to Lenka pod tym kątem super się rozwija hehe, bo protestuje często, piszczy i marudzi nieraz.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

pat-k
mama2
patka czy ja jak bede wkoncu w tej warszawie to sie spotkamy ???????????????????????????

yes! :d
Fajnie macie:-) NO ale ja mam nadzieje, ze sie spotkamy z Jolami i moze Isabela da sei skusic :-)
Ja wlasnie doszlam do wniosku, ze mieszkajac tutaj za granica z dala od wilu bliskich i znajomych to net jest dla mnie wybawieniem. Odczulam to bardzo wyraznie jak skonczyl sie weekend i mi neta braklo.

mama2corun
dziewczyny a kiedy bierzecie witaminy bo jesli rano to wlasnie po nich mi tez zawsze niedobrze Olenka zjadla 1/4 sloiczka ale z usmiechem na buzi wiec juz wiadomo ze niechciala bo dziaselka bolaly,wiec super robimy postepy :D
Patka Tosia z micha jest superowa :) i jak zwykle powaga sytuacji zachowana :D

Ja po poludniu :-(( To widac co innego.
Brawa dla Olenki - teraz bedzie jadla az sie mamusia zdziwi .

Patka - fotki sliczne. Widoku za oknem zazdroszcze, bo ja w centrum mieszkam w kamienicy wiec zieleni totalnie brak. No z jednej strony od salonu i kuchni nie jest zle, bo mam widok na ladne domy i zielona gorke, ale od sypialni mam widok na podworko.
Tosienka slicznie wyglada umorusana i tak trzyma miche mocno, jakby jej ktos chcial odebrac i zjesc jej kaszke :-)

mama2corun
dziewczyny a kiedy bierzecie witaminy bo jesli rano to wlasnie po nich mi tez zawsze niedobrze Olenka zjadla 1/4 sloiczka ale z usmiechem na buzi wiec juz wiadomo ze niechciala bo dziaselka bolaly,wiec super robimy postepy :D
Patka Tosia z micha jest superowa :) i jak zwykle powaga sytuacji zachowana :D

Tak, zauważyłam, że jak biorę rano witaminy to mnie mdli. Ale oprócz tego mdli mnie też niekiedy w innych porach. Niemiłe to jak nie wiem. Nawet w ciązy tak nie miałam.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2
gunia43
matragona

ja jeszcze nie choć już od tygodnia nie karmie
A zabezpieczacie sei. Jka tak to na pewno jest ok. MOja kumpela nie miala przez rok jak karmila przez 9 miesiecy.
Ja zaliczylam juz drugi.

nie niezabezpieczamy i od wczoraj mam straszne mdlosci :uff2:
NO to odwazna jestes! Kupcie gumki - mniej stresu bedzie :-)

mama2
ja wczoraj maksia wykapałam w naszej wannie nalałam troszke wody i sam na brzuszku sobie lazal..ale mial frajde tylko jak kaczke chciel złapac a potem do buzi wziasc to dziuba zamoczyl w wodzie

He, he!!! Najwaznijesze ze sie nie zrazil. Dzielny z nego maly plywak :-)
MOj ostatnio tez wody lyka, ale to olewa. W ogole fajnie, ze lubia te nasze bable wode. U nas zawsze protest song po wyciagnieciu z wanny !!!!!

Kamidianka
gunia43
mama2
Matko jak mi niedobrze ...dziewczyny ktore karmia piersia miacie juz okres ..bo ja jeszcze nie ..i hm..nie wiem czy czegos nie zmajstrowalismy:36_2_21:

Aaa no i mi tez ciagle niedobrze jest. Zwlaszcza rano. Ciekawe co to???? MOze watroba albo zoladek....

Mnie też często zamula, ble.

I od razu witajcie :D

Gunia super, że zgoda zapanowała w rodzince :D ;)

patka Tosia jak stara bywalczyni barów mlecznych: tak pewnie trzyma tę miseczkę :D

Za rok będziemy mieć tu wysyp ciąż :) To się będzie działo hehe.
Z tymi ciazami to niezle ha, ha!!! A swoja droga ciekawe kto zaciazy....
Ja niechetnie - musze przyznac. Poczekam jeszcze rok albo poltorej. Jakos dwoch malutkich Maksikow pod jednym dachem sobie nie wyobrazam.

Kamidianka
gunia43
Rady dla rodziców:

No to Lenka pod tym kątem super się rozwija hehe, bo protestuje często, piszczy i marudzi nieraz.
Oj nadeszedl dla nas czas proby !!!!!! Dobrze, ze jest gdzie sie wyzalic i pomarudzic ha,ha!!!!

elwira
pat-k
mama2

polecam taka corcia duzo pomoze..a i ogromna frajda jest z tego ze przezywa sie to wszystko raz jeszcze!!! po tak długiej przerwie

i jak mysle o plusach takiego rozwiazania, to jeszcze lepiej jak pierwsze dziecko juz ma glowne dzieciece choroby za soba. Nasz chrzesniak ma 3 latka i zaczal chodzic do przedszkola. Ciagle przynosi z tamtad jakies wirusy i infekcje i zaraza swojego pol rocznego braciszka :/ ktory ostatnio wyladowal w szpitalu, bo antybiotyki juz nie dawaly rady. Natomiast na pewno plusem jest, ze maluchy w podobnym wieku bawia sie razem

u nas jest 6lat różnicy między dziewczynkami i mimo wojen zawsze bawiły sie razem i czasami lepiej sie dogadują niż bym sie tego spodziewała, myślę ze to zależy od podejścia rodziców i nauczenia dzieci wspólnego życia, często jest tak ze rodzice w pracy zabiegani nie maja czasu to i dzieci robią co chcą i nie ma kto im pokazać jak zyc razem...poza tym uczą sie tez tego obserwując otoczenie

Dlatego Ci rodzice pózniej lepiej sprawdzają się w roli babci:mis:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

pat-k
Jola30
pat-k

ok, dam znac. Tosia teraz pije Hipp1 i bardzo dobrze toleruje. Isabela mi je polecila.
ale Bebilon jest bardzo dobrym mlekiem, jesli Nikiemu sluzy, to moze nie zmieniaj

Patka nie no nie mam zamiaru ale w razje to będzie pił HiPPa.
Dore mleko i Nikuś już je kiedyś pił i wówczas wypijał mi nawet 170ml,ale powalana pani wizytator kazała mi zmienić i ja głupia posłuchałam,ponieważ niby miał po nim kolki i że to jakieś tam mleko organiczne i że nie dobre :le:.Więć jak coś słysze na temat mleka to już mi niedobrze się robi.

a co to jest mleko organiczne??
Isabela wlasnie tak mi napisala: najlepsze mleko organiczne na rynku i ze bardzo poleca i jej Mia tez to mleko pije. nie myslalam, ze organiczne to to samo, co dostosowane dla niemowlat...
a Isabela pojawiala sie na forum ostatnimi czasy?

nie mam pojęcie co oznacza termin mleko organiczne:uff2:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43
pat-k
mama2
patka czy ja jak bede wkoncu w tej warszawie to sie spotkamy ???????????????????????????

Fajnie macie:-) NO ale ja mam nadzieje, ze sie spotkamy z Jolami i moze Isabela da sei skusic :-)
Ja wlasnie doszlam do wniosku, ze mieszkajac tutaj za granica z dala od wilu bliskich i znajomych to net jest dla mnie wybawieniem. Odczulam to bardzo wyraznie jak skonczyl sie weekend i mi neta braklo.

oj ja mam tak samo :) net i to forum to czesc mojego zycia kazda z was jest kims wyjatkowym i uczestniczy w moim zyciu kazda podsunie jakas rade jakis wzor zachowanie etc.

Olenka spi po deserku jeju dziewczyny jak ja sie ciesze ze ona zaskoczyla z czyms innym niz cyc :)
a ja juz koncze robic obiad :D jak zdaze to sie troszke zdrzemne :) bo noc mielismy nieciekawa Olenka marudzila jak niewiem co przystawialam do cyca to jeszcze gorzej cala noc w naszym lozku w poprzek przespala a ja w bardzo dziwnej pozycji spalam byle sie zmiescic w lozku a ja tak przymulona bylam ze kurcze nieposmarowalam jej dziaselek jak tak marudzila dopiero jak rano musialam wstac bo Oliw do szkoly to sobie uswiadomilam ze durna jestem i tyle ze trzabylo posmarowac dziaselka i bylby spokuj a glupia jestem i tyle ;/

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
gunia43
pat-k

oj ja mam tak samo :) net i to forum to czesc mojego zycia kazda z was jest kims wyjatkowym i uczestniczy w moim zyciu kazda podsunie jakas rade jakis wzor zachowanie etc.

Olenka spi po deserku jeju dziewczyny jak ja sie ciesze ze ona zaskoczyla z czyms innym niz cyc :)
a ja juz koncze robic obiad :D jak zdaze to sie troszke zdrzemne :) bo noc mielismy nieciekawa Olenka marudzila jak niewiem co przystawialam do cyca to jeszcze gorzej cala noc w naszym lozku w poprzek przespala a ja w bardzo dziwnej pozycji spalam byle sie zmiescic w lozku a ja tak przymulona bylam ze kurcze nieposmarowalam jej dziaselek jak tak marudzila dopiero jak rano musialam wstac bo Oliw do szkoly to sobie uswiadomilam ze durna jestem i tyle ze trzabylo posmarowac dziaselka i bylby spokuj a glupia jestem i tyle ;/

ja też już napisałam pare razy,że forum mnie tak wciągło :uff2:aż strach pomyśleć :le:.
Ale niestety ja tak jak Gunia.
A pozatym ja mam ciężki charakterek.