Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
witam sie i ja poniedzialkowo oj u nas nieciekawie :36_2_14: Oliw przeziebila pecherz i placze mi bidulka :( ale ona jest troszke podstepna bo mowi jak mi przyniesiesz to czy tamto to mniej bedzie bolalo .....
na 10.50 z Alexandra do lekarza kontrolnie wiecie waga dlugosc i takie tam i chyba Oliw wezmiemy ze soba zeby lekarka dala skierowanie na badania bo moze miec pomnie sklonnosc do chorob pecherza :/ i nerek to moja udreka conajmniej raz w roku bolace nerki i leki :/:aj:

O losie pecherz - dobrze że idziecie do lekarza, to może da jakieś leki.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

mama2
Moj maksio znalazl sobie ostatnio zabawe zakrywa sie pielucha i dyszy pod nia jakby sie dusil ja w panice go odkrywam a on banan na buzi :D a jak sie zakryje i go wolam i sobie tej pieluchy nie umie sciagnac to smieje sie jak szalony ...

Maly sopraciak. Slodki jest.
Moj natomiast kaszle i to chyba niezle udaje, bo kaszle tak jakby na zawolanie. No, ale pewnosci nie mam. Z drugiej strony osluchany i wszstko czyste, wiec chyba se jaj ze mnie robi.

jola22
mama2corun
ok dziewczyny uciekam spac jeszcze cos slodkiego musze zjesc bo mnie poskreca taka mam ochote :D
Jola22 a w jakie okolice Polski Ty jezdzisz??a mozesz zadzwonic tez do tego faceta i poprostu zapytac go jakie ma spacerowki zeby mozna bylo przekladac przodem i tylem do mamusi i zapytac o rozstaw kol.bo chodzi o to ze sama spacerowke to trzeba zamawiac bo normalnie z gondola sprzedaja w kpl.jesli chodzi o te modele co ja mam.
ok ja uciekam spac dobranoc :apacz:

Mama2cor jadę w okolice Piotrkowa Trybunalskiego - mam zamiar iść do sklepu z dziecięcymi rzeczami i tak właśnie zrobić - mamy w Piotrkowie taki fajny sklep z dużą iloscia wózków.
Na pewno cos kupisz w Polszy :-)
A ja widzialm znow na zywo u lakarza w poczekalni ten Icoo i jest super musze powiedziec. Ale inny model niz ty chcesz kupic.

pat-k
Daffodil
lutka

pudło :P chodziło o Lenkę :D której fotę ostatnio dokładnie w takiej pozie wstawiła Kami :)

pokaz pokaz sztywniaka Kubka Jakubka

Przejrzałam zdjęcia i chyba nie mam odpowiedniego. Muszę jutro przed spacerem pstryknąć.
Ale w zamian wklejam inne: Jak to Jakub wyjechał z maty i dobrał się do paprotki :) Normalnie z oka go nie można spuścić :uff2:

[ATTACH]16585[/ATTACH] [ATTACH]16586[/ATTACH] [ATTACH]16587[/ATTACH]

biedna paprotka, swoja droga dobrze, ze Kuba nie zaczal jej wcinac :)
oj zbliza sie chwila, kiedy trzeba bedzie poprzestawiac wszystkie rzeczy na gorne polki :36_19_2:
U nas podobnie tylko dracena idzie w ruch!!!
Kuba chyba do Ciebie sie zrobil podobny.

Daffodil
elus.dreptus
Dostalam dzisiaj nauczek od malego....
chceilismy wyjsc z M do jego brata i 20 min przed wyjsciem maly nam zasnał, to go wzielam delikatnie i chcialam ubrac
zrobił taka awanture ze w kapie nie pasowalam!! musialam go odlozyc z powrotem a i tak budzil sie co jakis czas i płakał i to trwalo jakies 2 godziny...
no i oczywisnie nigdzie nie poszlismy

Oj wiem coś o tym, jak Kuba zaśnie to go nie ruszam, bo parę razy taką awanturę zrobił, że szkoda gadać. Ale on po pół godziny śpi, więc tyle to jeszcze można poczekać :)
U nas to samo. Tez nie ruszam, bo juz mialam nieraz za swoje, jak ruszylam.

elwira
Witam mamuśki:)

Jola30 ja za pierwszym razem schudłam 6kg ale średnia waha się między 5-20kg ale to tak jak Daffo pisała zależy od osoby

a co do tatuażu to bardzo lubię mam już 6 i na tym nie koniec ;D
Wow - 6 kilo to bardzo duzo. Z tymi tatuazami to trzeba lubiec. Ja lubie na kims a na sobienie wiem bo w zyciu bym sie nie odwazyla, bo jak siebie znam to by mi sie znudzil po tygodniu i bym chciala inny i bym zalowala i szkoda gadac.
Daffodil - sliczna zdjecie Kubusia w suwaczku.

gunia43
pat-k
Daffodil

Przejrzałam zdjęcia i chyba nie mam odpowiedniego. Muszę jutro przed spacerem pstryknąć.
Ale w zamian wklejam inne: Jak to Jakub wyjechał z maty i dobrał się do paprotki :) Normalnie z oka go nie można spuścić :uff2:

[ATTACH]16585[/ATTACH] [ATTACH]16586[/ATTACH] [ATTACH]16587[/ATTACH]

biedna paprotka, swoja droga dobrze, ze Kuba nie zaczal jej wcinac :)
oj zbliza sie chwila, kiedy trzeba bedzie poprzestawiac wszystkie rzeczy na gorne polki :36_19_2:
U nas podobnie tylko dracena idzie w ruch!!!
Kuba chyba do Ciebie sie zrobil podobny.

Oj chyba nie. Na żywo jednak praktycznie wszyscy twierdzą, że cały M.

Daffodil
Jola30
Witam się poniedziałkowo
Elwira jak tam dieta a tak zapytaniem ile można schudnąć przez 2 tyg. na tej diecie kopenhadzkiej?
Tatułaż dobry pomysł -ale Ty już chyba masz tatułaże jesteś miłośniczką takiej ozdoby ciała.
Mnie też nosi żeby sobie coś zrobić wprawdzie jeden już mam zakryty głęboko i nikt nie widzi :taniec1:ni chyba że M.:36_15_9:

Jola wszystko zależy od tego ile się je normalnie. Najwięcej schudną te osoby, które na co dzień pożerają ogromne ilości. Ja na przykład na tej diecie schudłam 1 kg :lup:
Ale normalnie też jem niedużo, dla przykładu ostatni posiłek o 16 i wszystko w niedużych ilościach. Zawsze miałam kiepską przemianę materii i jak tylko bym coś więcej zaczęła jeść, to od razu tyję. Bo żeby schudnąć, to chyba bym musiała przejść na samą wodę.

DAffodil no widzisz ja potrafie np. nie jeśc nic nawet do 18-19 godziny a póżniej nadrabiam ponieważ chodz ziem nie wiele ale o póżnych porach a nawet do 24 w nocy efekt tego nawet nie tyje ale strasznie żle się czuje i mam ochote wstać i sie zmusić do wymotów.
W ciąży zmuszałam sie do śniadania a póżniej coś tam jadłam ale za dużo mi sie nie mieściło wiec i mało przybrałam.
Wiem że cokolwiek schudnąć będzie mi szło ciężko bo nawyki robią swoje a i boje się jojo,niestety kiedyś mi wszystko wróciło bo wróciły nawyki nocnego żarcia.
Słodyczy ,fasfuów,pizzy,lodów niejem więc nie będe za tym tęsknić a i nie jem owoców .
Więć dziś kupie sobie na siłe na wieczór-jak będzie mnie coś mulić na pocieszenie lodówka pusta kasy brak.:aj::taniec1:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43
jola22
mama2corun
ok dziewczyny uciekam spac jeszcze cos slodkiego musze zjesc bo mnie poskreca taka mam ochote :D
Jola22 a w jakie okolice Polski Ty jezdzisz??a mozesz zadzwonic tez do tego faceta i poprostu zapytac go jakie ma spacerowki zeby mozna bylo przekladac przodem i tylem do mamusi i zapytac o rozstaw kol.bo chodzi o to ze sama spacerowke to trzeba zamawiac bo normalnie z gondola sprzedaja w kpl.jesli chodzi o te modele co ja mam.
ok ja uciekam spac dobranoc :apacz:

Mama2cor jadę w okolice Piotrkowa Trybunalskiego - mam zamiar iść do sklepu z dziecięcymi rzeczami i tak właśnie zrobić - mamy w Piotrkowie taki fajny sklep z dużą iloscia wózków.
Na pewno cos kupisz w Polszy :-)
A ja widzialm znow na zywo u lakarza w poczekalni ten Icoo i jest super musze powiedziec. Ale inny model niz ty chcesz kupic.

Póście linka tego wózka bo nie moge znaleść!!!!

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
Jola30
Witam się poniedziałkowo
Elwira jak tam dieta a tak zapytaniem ile można schudnąć przez 2 tyg. na tej diecie kopenhadzkiej?
Tatułaż dobry pomysł -ale Ty już chyba masz tatułaże jesteś miłośniczką takiej ozdoby ciała.
Mnie też nosi żeby sobie coś zrobić wprawdzie jeden już mam zakryty głęboko i nikt nie widzi :taniec1:ni chyba że M.:36_15_9:

Jola wszystko zależy od tego ile się je normalnie. Najwięcej schudną te osoby, które na co dzień pożerają ogromne ilości. Ja na przykład na tej diecie schudłam 1 kg :lup:
Ale normalnie też jem niedużo, dla przykładu ostatni posiłek o 16 i wszystko w niedużych ilościach. Zawsze miałam kiepską przemianę materii i jak tylko bym coś więcej zaczęła jeść, to od razu tyję. Bo żeby schudnąć, to chyba bym musiała przejść na samą wodę.
Dafo dziekuje bo już myślałam że zadna sie nie przyzna że mało je a ja wiem ,że jak się jest szczupłym no to raczej nie możan sobie na wszystko pozwolić i siekobiety oszczędzają no może sa wyjątki szkoda że ja takaich nie znam co jedzą nie zwracając uwagi co sie je i kiedy.
Ja jak byłam chuda to jadłam :36_15_9: bardzo mało i o 17 ostatni posiłek
na śniadanie bułka malutka, jogurt 0%,obiad jedno skąpe danie a i to póżnio dlatego kolacji 0. ni i figura była 50-55 kg hehe

witam sie znowu juz po lekarzu zla jestem ze niewiem!!!
a najpierw Jola30 uwierz ze niezawsze zalezy od jedzenia ale od organizmu i od przemiany materi ja mam az za dobra poprostu koszmarnie dobra przemiane materi a jem normalnie czyli sniadanie obiad czasem 2 razy obiad jem kolacje i slodkosci podjadam w nocy mimo to waga w najlepszym przypadku stoi w miejscu a jak wystarczy ze opuszcze jeden posilek 2-3 dni to waga leci mi w dol dlamnie to bardzo uciazliwe ale wiem ze to jak ja bardzo chce zgrubnac tak Ty schudnac i wirtualnie wspieram !!!!a wy mnie zebym przytyla jem kaszy makarony z gulaszami etc po czym mozna przytyc :) zobaczymy :)
a u lekarza tak Olenka bardzo malo przybrala na wadze i dolnejj granicy sie miesci wazy 6880 przez 8 tyg 430 wiec naprawde malo :uff2: dobrze ze choc ta kaszke zaczela pic wiec moze nadrobi :) a co do Oliwi to ona niechciala isc z nami no to ok zgodzilam sie mowie w sumie mozna wziasc skierowanie na badanie i niemusi przy tym byc i co uslyszalam ze przeziebiony pecherz to nie choroba :/(lekarka polka) parodia jakas ,bo dzicko niema goraczki wiec nie chora :/ wrrryyy poprostu sie wku.... nieziemsko!!!udzielilo sie jej holendreski system franca jedna!!!Alexandrze robia sie ranki w zgieciach i na szyjce i to czasem naprawde paskudnie to wyglada i ma nieladny zapach i co ona na to przejdzie,Alexandrze zrobily sie takie suche plamki kolorem sie nieodznaczaja i mowie jej co to moze byc...a ona ze przejdzie tylko smarowac oliwka jak nieskutkuje to oliwa z oliwek bo tlusciejsza,a i te ranki tez ta oliwa a kazdy glupi wie ze zadnej ranki niemozna smarowac bo powinna oddychac...smaruje jej to z wlasnej inicjatywy tormentiolem i jej schodzi a po paru dniach znowu to samo:le:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Jola30
Daffodil
Jola30
Witam się poniedziałkowo

Dafo dziekuje bo już myślałam że zadna sie nie przyzna że mało je a ja wiem ,że jak się jest szczupłym no to raczej nie możan sobie na wszystko pozwolić i siekobiety oszczędzają no może sa wyjątki szkoda że ja takaich nie znam co jedzą nie zwracając uwagi co sie je i kiedy.
Ja jak byłam chuda to jadłam :36_15_9: bardzo mało i o 17 ostatni posiłek
na śniadanie bułka malutka, jogurt 0%,obiad jedno skąpe danie a i to póżnio dlatego kolacji 0. ni i figura była 50-55 kg hehe

Jola ja znam parę szczęściar, które wsuwają tyle, że mojemu M. się słabo robi, jak na to patrzy, co chwilę głodne, słodycze uwielbiają i chude jak szczapy. Po prostu im się poszczęściło :)

ide sie zdrzemnac bo Olenka po butli w poczekalni w drodze do domu zasnela i spi jeszcze :) Oliwka w lozeczku lezy daje jej herbate zurawinowa i tabletki mowi ze juz lepiej ze juz jej tak nieboli wiec przynajmniej takie pocieszenie.a jak pojedziemy do PL znowu to tam badania jej porobie i na USG pojdziemy zeby sprawdzili jej nereczki bo tu to ich mam naprawde w du...e

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
a najpierw Jola30 uwierz ze niezawsze zalezy od jedzenia ale od organizmu i od przemiany materi ja mam az za dobra poprostu koszmarnie dobra przemiane materi a jem normalnie czyli sniadanie obiad czasem 2 razy obiad jem kolacje i slodkosci podjadam w nocy mimo to waga w najlepszym przypadku stoi w miejscu a jak wystarczy ze opuszcze jeden posilek 2-3 dni to waga leci mi w dol dlamnie to bardzo uciazliwe ale wiem ze to jak ja bardzo chce zgrubnac tak Ty schudnac i wirtualnie wspieram !!!!a wy mnie zebym przytyla jem kaszy makarony z gulaszami etc po czym mozna przytyc :) zobaczymy :)
a u lekarza tak Olenka bardzo malo przybrala na wadze i dolnejj granicy sie miesci wazy 6880 przez 8 tyg 430 wiec naprawde malo :uff2: dobrze ze choc ta kaszke zaczela pic wiec moze nadrobi :) a co do Oliwi to ona niechciala isc z nami no to ok zgodzilam sie mowie w sumie mozna wziasc skierowanie na badanie i niemusi przy tym byc i co uslyszalam ze przeziebiony pecherz to nie choroba :/(lekarka polka) parodia jakas ,bo dzicko niema goraczki wiec nie chora :/ wrrryyy poprostu sie wku.... nieziemsko!!!udzielilo sie jej holendreski system franca jedna!!!Alexandrze robia sie ranki w zgieciach i na szyjce i to czasem naprawde paskudnie to wyglada i ma nieladny zapach i co ona na to przejdzie,Alexandrze zrobily sie takie suche plamki kolorem sie nieodznaczaja i mowie jej co to moze byc...a ona ze przejdzie tylko smarowac oliwka jak nieskutkuje to oliwa z oliwek bo tlusciejsza,a i te ranki tez ta oliwa a kazdy glupi wie ze zadnej ranki niemozna smarowac bo powinna oddychac...smaruje jej to z wlasnej inicjatywy tormentiolem i jej schodzi a po paru dniach znowu to samo:le:

O rany, jak to nie choroba?? Przecież to podobno boli tak, że się po ścianach chodzi :36_2_21: A dała jej chociaż jakieś lekarstwo?

Może zastąp Tormentiol maścią Tormazol? Skład zbliżony, ale nie zawiera kwasu bornego, który może być bardzo niebezpieczny, jeśli dostanie się do krwi takiego małego dzieciaczka. Wyczytałam o tym ostatnio w Mam dziecko, trochę doedukowałam się w necie i naprawdę nie smarowałabym tym dziecka przed 3 rokiem życia.

mama2corun

kurcze dlaczego Olenka tak slabo przybiera?? duzo je cyca w nocy? a zupki i deserki??
Dobrze ze Oliwi juz lepiej..a ciekawe skad te ranki u Oli??

mama2corun
witam sie i ja poniedzialkowo oj u nas nieciekawie :36_2_14: Oliw przeziebila pecherz i placze mi bidulka :( ale ona jest troszke podstepna bo mowi jak mi przyniesiesz to czy tamto to mniej bedzie bolalo .....
na 10.50 z Alexandra do lekarza kontrolnie wiecie waga dlugosc i takie tam i chyba Oliw wezmiemy ze soba zeby lekarka dala skierowanie na badania bo moze miec pomnie sklonnosc do chorob pecherza :/ i nerek to moja udreka conajmniej raz w roku bolace nerki i leki :/:aj:

oj no to faktycznie nieciekawie biedna Oliwka trzymam kciuki co by to nie byla jakas duza infekcja i zeby szybko przeszlo. Buziaki od ciotki i Mai:Kiss of love:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
mama2
Daffodil Kubus miłosnik zieleni :D a swoja droga jak to trzeba teraz na dzieciaczki uwazac..im bardziej pomyslowe tym wiecej trzeba sie miec na bacznosci

A moj Maksio ostatnio mi numer wywinal..zostawilam go na lozku na brzuszku i poszlam wyrzucic pamersa jak wrocilam to nogi mu juz wisialy poza lozko...ale sie wystraszylam !!
co do wlosow dobrze za mam krotkie bo mi ich nie ciagnie ale jak go karmie i jedna raczka mu zwisa wzdloz mojego boku to szczypie mnie w bok tak ze czasem zaciskam zeby z bolu :36_2_14:

Witam sie z wami kaszlaca ...przyszedl i czas na mnie sieklo mnie w jeden wieczor ale tego sie mozna bylo spodziewac bo jestem mega osłabiona...teraz tylko licze ze maks nie złapie...:aj:
Co do nocy to co godzine pobudka zasnal o 21.00 a 6.20 pobudka ..moje dziecko nie jest milosnikiem snu ..tak jak Klaudia:36_2_14::36_2_14:

Oj biedulko, jakieś paskudztwo Cię dopadło. Herbatka z miodem i cytryną koniecznie.

oj kochana kuruj sie na calego...kurcze zaczyna sie ten paskudny okres ze chorubska beda nas dopadac.Dbaj o siebie i oby Maksio sie nie zaraził...

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
:whasa:Witam po dwudniowej nieobecnosci!!!:36_2_15:
Myslam, ze zalame strzele:uff:, bo internet mi przestal chodzic. W weekend bylo ok, ale dzisiaj z rana normalnie kombinowalam co tu zrobic, normalnie to kawka, Maksik w lezaczku a ja odpalalam forum. NIe ma to jak nalog.
NO ale od ranca siedzialam i w koncu doszlam do tego, ze po instalacji upgrade´a do Internet Explorera 8 zmienila sie konfiguracja i szybko go odinstalowalam i znow net chodzi :36_7_8::36_7_8:. Kurde, jakis ten Windwos czasami niedorobiony.
NO, ale juz wszytsko ok i mam znow forum :36_13_4:
NO i popstrykalam sie z M i mi nieswojo bardzo z tego powodu :temperature:
Coprawda uz dzwonil, ale ja to taka czasmi jestem, ze nie umiem odpuscic i go zbylam oschle bez sensu.
Patka - witaj po przerwie.
Lutka, Patka - sliczne awki

oj Gunia to Ty niezle ogarnieta pod tymm wzgledem ja o zadnych konfiguracjach nie mam bladego pojecia i bez M byle pierdoły nie naprawie ewentualnie cos zchrzanie dodatkowo:36_1_1: a z M wieczorkiem sie pogodzicie oby tylko Maksio ładnie spał...:36_1_1:

Maja