Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
gunia43
A tak poza tym to lekarz jak zwykle super. Wiedzial, ze jestem bez M i mowil do mnie wyraznie. Nawet zamiast spytac czy maly gaworzy w domu to sformulowal to tak:
Czy maly robi u gu, gaga, lolo..... ????? :hahaha::hahaha::hahaha:
Wiec powiedzialm ze tak:smile_move:!!!!
Powiedzial, ze Maksik pieknie sie rozwija, blyskawicznie reaguje i az sie mu dziub smial (lekarzowi :-)) jak go badal i widzial jak Maksik sobie radzi. Lubie faceta muszeprzyznac :11_9_16:.
Na konie dodam, ze Makisk jest 70 cm dlugi i wazy 7800.
To tyle. Po lekarzu moje dziecko zasnelo pieronem i spalo na miescie na spacerku do 13.00. Dalam mu flache a on znow o 13.30 zasnal. Stwierdzialm, ze nie bede go budzic ......... i lazilam po Hagen jak durna, bo Maksik obudzil sie o ......... 17.15!!!!!:uff:Nogi mi wchodza do d.... Po powrocie do domu szybko podgrzewalam gotowca w podgrzewaczu modlac sie, zeby dziecko mi awantury z glodu nie urzadzilo, ale spoko:36_1_11: Dodam tylko na koniec,ze znow jest spiacy :36_13_4:

miod a nie dziecko :)) Maksio kochany zaprezentowal sie lekarzowi z najlepszej strony!!! Slicznie wazy choc na to co wcina to myslalam ze wiecej!
On w sumie wcina duzo na raz i ma apetyt ale przerwy ma dlugie. A w nocy to dopiero. Z 10,11 godzin nie je.

gunia43
mama2
gunia43
A tak poza tym to lekarz jak zwykle super. Wiedzial, ze jestem bez M i mowil do mnie wyraznie. Nawet zamiast spytac czy maly gaworzy w domu to sformulowal to tak:
Powiedzial, ze Maksik pieknie sie rozwija, blyskawicznie reaguje i az sie mu dziub smial (lekarzowi :-)) jak go badal i widzial jak Maksik sobie radzi. Lubie faceta muszeprzyznac :11_9_16:.
To tyle. Po lekarzu moje dziecko zasnelo pieronem i spalo na miescie na spacerku do 13.00. Dalam mu flache a on znow o 13.30 zasnal. Stwierdzialm, ze nie bede go budzic ......... i lazilam po Hagen jak durna, bo Maksik obudzil sie o ......... 17.15!!!!!:uff:Nogi mi wchodza do d.... Po powrocie do domu szybko podgrzewalam gotowca w podgrzewaczu modlac sie, zeby dziecko mi awantury z glodu nie urzadzilo, ale spoko:36_1_11: Dodam tylko na koniec,ze znow jest spiacy :36_13_4:

miod a nie dziecko :)) Maksio kochany zaprezentowal sie lekarzowi z najlepszej strony!!! Slicznie wazy choc na to co wcina to myslalam ze wiecej!
On w sumie wcina duzo na raz i ma apetyt ale przerwy ma dlugie. A w nocy to dopiero. Z 10,11 godzin nie je.

Gunia tylko się cieszyć że Maks już tak ustawiony jak w zegarku i spioch:16_5_44:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43

no to suuuper ze wizyta sie udala i że Maksio pokazał sie doktorkowi z najlepszej strony:) a co do tej nauczycielki niemieckiego która spotkałas to ja tez tak mam ze przy osobach które mnie bardzo pesza nie potrafie sie wysłowic( i to po polsku a co tu mówic o innym jezyku:D) i gadam wtedy takie brednie ze po fakcie az mi słabo jak sobie przypominam:lup:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Jola30
Witam kobietki
Wpadłam na chwilke i znikam ,musze sie doprowadzić do porzadku bo wyglądam jak kuchta :le:nic tylko nikuś nie mam czasu dla siebie ale OK.
Dzis bylismy u lekarza niby po tych inhalacjach lepiej :36_19_2:ale mamy udac sie do laryngologa oczywiscie prywatnie:le: juz mam dosyc tych lekarzy:36_1_4:i wydawania kasy ktorej juz nie mam jestem na ogromnym debecie:36_1_4::le::36_2_40:!!!!!
Nikuś waży 7550kg więc od 3 tygodni przytył 500g bardzo ładnie i w normie.:hot over you:

oj biedna ty nasza ale dobrze ze z Nikim lepiej a moze na tym laryngologu sie juz skonczy wydawanie kasy na lekarzy. No a waga super pieknie przybiera mimo choroby.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
gunia43
Daffodil

Już wysłałam. Ale tam też główną metodą jest przetrzymanie dziecka, więc chyba raczej nie będzie Wam pasować.
Ale w sumie babka wiele madrych rzeczy tam pisze :-)
Ja niektorymi sie sugerowalam i na dobre nam wyszklo. NO ale z zasypianiem jej metoda to faktycznie u nas nie zaskoczylo przez tydzien.

przez tydzien ? Gunia a konsekwentnie naprawde go uczylas > zostawialas go i plakal?
NO ... moze 4 dni ha, ha!!!!! Bo dalej nie dalam rady, a on taki biedny i nerwowy mi sie wydawal. Ja to robilam w sumie glownie dlatego, zeby on w wozku umial spac, bo spacery to byl horror- jak sie obudzil (srednio po 10 minutach n dworze) to szukal w wozku cycka i ryk jakby go ze skory obdzierali!!!!! Na niego tez tylko cyc na sen pomagal i on tego cycka tak szukal za kazdym razem i nie umial bez niego zasnac.
Podczas nauki on plakal w lozeczku, a ja wylam okropicznie jak tego sluchalam. Czasami nawet zdarzalo sie, ze jeknal pare razy i zasnal ale to bardzo rzadko i potem znow ryczal przy nastepnym podejsciu.
No ale za kazdym razem kladlam malego do lozeczka jak by spiacy a w nocy niegdy do niego nie mowilam i nie swiecilam swiatla tylko malutka lampke, zeby wiedzial, ze jest noc. To pewnie pomoglo, ze w nocy tak ladnie spi. No ale w dzien sam zaskoczyl i teraz nawet jak jeczy to jednak nie jest to to co bylo i ladnie umie pospac. NO i pewnie ta butla tez pomogla.
Koniec elaboratu:-) Hawk!!!!!

Jola30
gunia43
mama2

Gunia tylko się cieszyć że Maks już tak ustawiony jak w zegarku i spioch:16_5_44:
NO dzisiaj to serio przegiol. 4 godziny spal kurde. Nogi mam w dupie od tego sparecowania ha, ha!!!!

mama2
Przeczytalam juz cal ta ksiazke od daffodili i jedno jest pewne moje dziecko jest zdrowe i nie ma zanych zaburzen snu tylko brak umiejetnosci zasypiania samemu , jego zaburzenia sa nawykowe ..i jedyna na to metoda jest nauczyc zaspyiac dziecko bez zadnych wspomagaczy pozostawiajac płaczace samo w lozeczu ..to oznacza ze nie moge dac piersi i cala noc chocby nie wiem jak plakalo mam cyca nie dac to przechodzi moje mozliwosci , nie umiem tak , tak sie przzywczailam ze go w nocy przytulam do piersi ze ...nie moge idealnie bybylo gdyby budzil sie 2 razy tylko ..ale tak nie jest ....:36_1_4::36_1_4::36_1_4:Mowie wam ten Maksio mnie wykonczy ..a potem jest jeszcze trudniej kiedy maksio bedzie umial mowic i bedzie płakał mamo, mamo! Jestem słaba i nie umiem przebrnac przez ta nauke ..:36_1_4::36_1_4::le::le:

mama2 moim zdaniem ta nauke moglabyc zaczac najpierw w ciagu dnia wiem jakie to trudne bo sama przez to przechodzilam ale powiem Ci kochana ze jesli sie w koncu zdecydujesz jeszcze raz to pierwszy dzien jest najgorszy potem juz jest coraz lepiej i dziecko placze coraz krócej...chociaz oczywiscie to marne pocieszenie bo mi to serce pekalo nawet jak maja plakala 5minut ale potem juz przestawala plakac tylko sobie pokrzykiwala...no ale cóz z tego jak w nocy do tej pory lulana jest przy cycu jakos w nocy nie jestem w stanie sluchac jej placzu i niestety brakuje tu konsekwentnego dzialania. a potem tak jak piszesz bedzie coraz trudniej bo dziecko zacznie wstawac i tak jak piszesz wolac mamo a tego zadko które serce mamu jest w stanie zniesc.

Maja

gunia43
Jola30
gunia43

NO dzisiaj to serio przegiol. 4 godziny spal kurde. Nogi mam w dupie od tego sparecowania ha, ha!!!!

Gunia prawda jest taka zze Niki też by mi na spacerku spał ale w PL. bardzo ograniczyłam spacerki minmum 2 godziny i jak zasnie a ja wracam to mi sie budzi i imprezka :le:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

no dobra, uzbrojona w karmi i pake paluszkow biore sie za nadrabianie postow. z gory przepraszam, jesli cos pomine. Pewnie z czasem dopytam.
mam nadzieje, ze nie wyjdzie mi nudny wieczorny monolog :16_5_44:

Ciezki dzien mam za soba. nie wiem, co sie z mala dzieje. albo jest przemeczona, bo zupelnie zgubilysmy rytm albo zaczyna manipulowac placzem... bo chyba jej nic nie boli, skoro latwo z tego placzu ja rozsmieszyc, moze to skok kolejny? :36_2_12:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
elus.dreptus

Śliczne.

Buciki fajne ale jak sie chce miec cos fajnego to niestety kosztuje ja też tak płace w takiej cenie za buty małego .A kozaczki kupiłam za 17 zł i sa ładniejsze niż te z nexta:36_19_2:ale jakoś moj Nikuś nie zapałał do nich miłoscią i tak wirzga nogami że je ściąga hehe

Kamidianka
lutka a może skok, bo dzieci podobno tez mniej jedzą wtedy. A jak poprzednie skoki Szymko przechodził? A nie widzisz żadnych oznak uczulenia? Bo może go brzusio boli.

nie brzuszek Go nie boli, co do oznak alergii to sucha szorstka, łuskowata skora głowy. Bidulek od wczoraj się drapie :( nauczył się machac tak rączką ze majta nią po głowie tam i z powrotem.

Jola30
U mnie Niki robi takie boruty że włos się na głowie jezy chyba zaczynają się ząbki :36_1_4: nic nie pomaga mama2 mnie też wykańcza dziecko i nie mam siły zostawić żeby wył mi w niebo głosy nosze tule i padam na ryjek:36_1_4:

Mysle, ze kazda z nas by tak robila. NO bo jak to zostawic takiego maluszka, ktory jst od nas calkowicie zalezny zeby sobie tak lezal i wyl ....
No i napewno bym przy tym nerwowa byla i M ochrzaniala o byle co :-)

katja79
gunia43

no to suuuper ze wizyta sie udala i że Maksio pokazał sie doktorkowi z najlepszej strony:) a co do tej nauczycielki niemieckiego która spotkałas to ja tez tak mam ze przy osobach które mnie bardzo pesza nie potrafie sie wysłowic( i to po polsku a co tu mówic o innym jezyku:D) i gadam wtedy takie brednie ze po fakcie az mi słabo jak sobie przypominam:lup:
Dziekuje Katja. Jakos tam mi sie lzej na duzsy zrobilo odrazu :-)

Ewciaa
witam wieczorkową porą

u nas bez zmian, zuzka nie chce jeść (myślałam że będzie lepiej ale nadal zero jedzenia) :36_1_4: już nie mam do niej sił, ja ciągle praca i zuzka

nic mi się nie chce, nawet jutro praca:uff2:

ale już niedługo będe miec wiecej czasu
pozdrawiam wszytskie majowe mamy i ich pociechy
Ewciaa - fajnie ze bedziesz czesciej zagladac. A Zuzce sie zmieni mze z czasem. MOze serio to mleko jej nie odpowiada a moze poprostu jest niejadek i juz. Przynajmniej potem, jak bedzie starsza, nie bedzie sie musiala wiecznie odchudzac. Jak ja na ten przyklad :-)

uuuuu alez Wy produktywne jestescie. ze tez nikt nie wymyslil elektrowni zasilanej klawiatura komputerow....
zaczne jednak od konca, bo pewnie sporo spraw juz sie zdezaktualizowalo

Jola ladnie Niki rosnie. Nic nie odsapniesz: skonczyly sie kolki zaczyna zabkowanie. dobrze, ze do laryngologa idziecie, moze w koncu sie wyjasni

mama2 nadal walczysz o sen swoj i Maksia? ja chyba tez profilaktycznie przeczytam ta ksiazke, bo u nas ewoluuje w niewlasciwym kierunku

Gunia Maks ma 70 cm?! dlugasny :) ile Twoj m ma wzrostu? a co do stresu językowego, ja w ciazy w Rosji zapisywalam sobie czasami, co mi mowil ginekolog i tlumaczylam w domu :))

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
gunia43
Jola30

Gunia prawda jest taka zze Niki też by mi na spacerku spał ale w PL. bardzo ograniczyłam spacerki minmum 2 godziny i jak zasnie a ja wracam to mi sie budzi i imprezka :le:
MOj tez sie zawsze budzi. Ani razu nie udalo mi sei go przeniesc z wozka do lozeczka, zeby nsie nie obudzil. Jak spi w lozeczku to ok ale jak przenosze to zawsze skuma i sie rozbudzi i upierdliwy dzieciak, bo drzemke mu przerwali.

katja79
mama2
Przeczytalam juz cal ta ksiazke od daffodili i jedno jest pewne moje dziecko jest zdrowe i nie ma zanych zaburzen snu tylko brak umiejetnosci zasypiania samemu , jego zaburzenia sa nawykowe ..i jedyna na to metoda jest nauczyc zaspyiac dziecko bez zadnych wspomagaczy pozostawiajac płaczace samo w lozeczu ..to oznacza ze nie moge dac piersi i cala noc chocby nie wiem jak plakalo mam cyca nie dac to przechodzi moje mozliwosci , nie umiem tak , tak sie przzywczailam ze go w nocy przytulam do piersi ze ...nie moge idealnie bybylo gdyby budzil sie 2 razy tylko ..ale tak nie jest ....:36_1_4::36_1_4::36_1_4:Mowie wam ten Maksio mnie wykonczy ..a potem jest jeszcze trudniej kiedy maksio bedzie umial mowic i bedzie płakał mamo, mamo! Jestem słaba i nie umiem przebrnac przez ta nauke ..:36_1_4::36_1_4::le::le:

mama2 moim zdaniem ta nauke moglabyc zaczac najpierw w ciagu dnia wiem jakie to trudne bo sama przez to przechodzilam ale powiem Ci kochana ze jesli sie w koncu zdecydujesz jeszcze raz to pierwszy dzien jest najgorszy potem juz jest coraz lepiej i dziecko placze coraz krócej...chociaz oczywiscie to marne pocieszenie bo mi to serce pekalo nawet jak maja plakala 5minut ale potem juz przestawala plakac tylko sobie pokrzykiwala...no ale cóz z tego jak w nocy do tej pory lulana jest przy cycu jakos w nocy nie jestem w stanie sluchac jej placzu i niestety brakuje tu konsekwentnego dzialania. a potem tak jak piszesz bedzie coraz trudniej bo dziecko zacznie wstawac i tak jak piszesz wolac mamo a tego zadko które serce mamu jest w stanie zniesc.
I tak jestes twardzielem :-)

Jola30
Daffodil
elus.dreptus

Śliczne.

Buciki fajne ale jak sie chce miec cos fajnego to niestety kosztuje ja też tak płace w takiej cenie za buty małego .A kozaczki kupiłam za 17 zł i sa ładniejsze niż te z nexta:36_19_2:ale jakoś moj Nikuś nie zapałał do nich miłoscią i tak wirzga nogami że je ściąga hehe

sliczne buciki, ja mojej zuzce kupiłam za 18zł kozaczki

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png