Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
Kamidianka
Jola30

mama2 a może za szybko go kładziece spać, lub na siłe usypiacie ?
On płacze jak go usypiacie?
A nie możecie mu pozwolić posiedzić do 21 ?

No właśnie mnie też jakoś wczesna ta pora się wydaje. Lenka jakby usnęła o 19:30 to pewnie koło północy już zaczęłaby się krecić.

z ostatniej drzeki staje o 15.00 i o 19.00 juz ledwo zipie oczy mu sie same zamykaja a jak go wykapie i dam cyca to nawet nie zje czasem i juz spi w 5 minut!

No tak, to trudno go przetrzymywać, jak sam pada.
A jak wyglada dzień po takiej nocy? Jak się Maks zachowuje, śpi więcej? Jest wesoły?

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
Kamidianka
Jola30

mama2 a może za szybko go kładziece spać, lub na siłe usypiacie ?
On płacze jak go usypiacie?
A nie możecie mu pozwolić posiedzić do 21 ?

No właśnie mnie też jakoś wczesna ta pora się wydaje. Lenka jakby usnęła o 19:30 to pewnie koło północy już zaczęłaby się krecić.

to zalezy od dziecka. Młody sam się przestwił na 19, wczoraj zasnął o 18:35!!! o 01:30 jadł, i spał do prawie 8. ale w dzień spac nie chce, tzn nie potrafi choć chce :/

zazdroszcze

Daffodil
misia78
Hej Dziewczynki!!
Wpadłam do Was po pomoc bo już nie wiem co robić.Moja Lenka w ogóle nie chce jeść zupek ze słoiczków,ani gotowanych przeze mnie.Może Wy macie jakieś patenty na niejadka??

Ja bym systematycznie codziennie dawała po dwie łyżeczki. I zawsze o tej samej porze. Może po pewnym czasie Lenka wpadnie w rutynę i załapie o co chodzi.
I może spróbuj poeksperymentować, trochę zmienić skład. Na mojego Kubę podziałało mięsko. Warzywa niby jadł, ale bez entuzjazmu, a dopiero jak dodałam indyka, to zaczął jeść tak, że uszy mu się trzęsły.
A miksujesz tak, żeby nie było grudek? Może konsystencja nie do końca jej odpowiada? Może spróbuj robić troszkę rzadsze na początek?
misia78 - Do tego co Daffodil bardzo sparytnie tutaj napisala to dodam tylko, ze jak Maksik nie chcial jesc warzywek z mieskiem czy tez bez, to mu mieszalam z odrobina deserku jabluszkowego, bo jablka to on lubil i wtedy, tak oszukany, zjadal wsystko. Teraz, jak sie oswoil ze smakami, zjada prawie wszystko. No znaczy wylaczajac ostatnie dni, ale to sie nie liczy bo to skutek choroby.
Powodzenia!!!

Kamidianka
mama2
Kamidianka

z ostatniej drzeki staje o 15.00 i o 19.00 juz ledwo zipie oczy mu sie same zamykaja a jak go wykapie i dam cyca to nawet nie zje czasem i juz spi w 5 minut!

A jak wyglada dzień po takiej nocy? Jak się Maks zachowuje, śpi więcej? Jest wesoły?

no walsnie dzis wstal o 7 !! tak jak zawsze choc usnal o 22.00 :36_11_23: zadowolony bawil sie w lozeczku i zasnal o 9.40 tylko 20 minut wczesniej niz zwykle

mama2
Kamidianka
mama2

no walsnie dzis wstal o 7 !! tak jak zawsze choc usnal o 22.00 :36_11_23: zadowolony bawil sie w lozeczku i zasnal o 9.40 tylko 20 minut wczesniej niz zwykle

Hmmm, czyli jemu te noce w niczym nie przeszkadzają.
No tak, ale on dużo w dzień śpi, to jest w miarę zregenerowany. Moja mało w dzień drzemie, to w nocy śpi spokojnie.

jola22
gunia43
jola22

No właśnie wszystko było by spoko gdyby były też inne kolory (kolor bardziej kobiecy jak np. czerwony, różowy itp) - na razie czekam aż pojadę do Polski to może tam coś kupię, a jak nie to może upoluję w innym kolorze.
A no i ja bardzo chce się spotkać - do Brighton pociągiem jedzie się 40 minut wie nie ma problemu.
Co do wozka - moja siostrzenica miala niebieski. W sumie rozowy wozek to chyba juz za duzo tej slodyczy. Mnie sie wydaje, ze niebieski jest jak najbardziej dla dziewczynki. I tak ma duzo ladnych rzeczy Julka na sobie w innych kolorach a wozek bylby taki, zeby monotonnie nie bylo:-)
MOja siostra chwilowo przyprowadzila sie do Londynu. Ciekawe a jak dlugo...

Gunia jak nie znajdę nic ciekawszego to kupie niebieski..............może być ten kolor – lepszy niż czarny.
Guniu gdybyś była gdzieś przypadkiem w sklepie i widziała ten wózek I Coo Targo to przyjrzyj się mu - please !!!!
A gdzie w Lądku siostra teraz mieszka ???
No i jak przyjedziesz do niej w odwiedziny to na pewno się zobaczymy. :36_1_73:
JOla22 - mnie sie serio ten niebieski bardzo podoba. Mama2corun ma zielony i dla dziewczynki tez jest ok. Przyjrze sie na pewno jak bede nmoze w sobote. O ile bedzie ten model oczywiscie.
Gdzie ona mieszkac bedzie (bo dopiero sie przeprowadza) to nie wiem dokladnie. Jak da znac to napisze. Spotkamy sie na pewno. Juz sie ciesze :-) na dwie Jole!!!!

Kamidianka
mama2
Kamidianka

No tak, ale on dużo w dzień śpi, to jest w miarę zregenerowany. Moja mało w dzień drzemie, to w nocy śpi spokojnie.

ja wiem czy duzo ..ile twoja spi w dzien? i o ktorej? bo moj okolo 10.00 40 minut , potem o 14.00 1.5 godziny i to wszystko

mama2
Kamidianka
mama2

ja wiem czy duzo ..ile twoja spi w dzien? i o ktorej? bo moj okolo 10.00 40 minut , potem o 14.00 1.5 godziny i to wszystkoTo myślałam, że więcej. Moja mniej regularnie śpi. Najczęściej są to 3 drzemki po 30 minut. Nierzadko tylko dwie po 30 min. Nieraz przyśnie nawet na 1,5 godziny za jednym razem.

Kamidianka
mama2
Kamidianka

ja wiem czy duzo ..ile twoja spi w dzien? i o ktorej? bo moj okolo 10.00 40 minut , potem o 14.00 1.5 godziny i to wszystkoTo myślałam, że więcej. Moja mniej regularnie śpi. Najczęściej są to 3 drzemki po 30 minut. Nierzadko tylko dwie po 30 min. Nieraz przyśnie nawet na 1,5 godziny za jednym razem.

to tyle co moj . Moj jak nie spi 1.5 godziny o tej 14.00 tylko np. 40 minut to jeszcze 3 drzemke sobie utnie taka 30 minut wiec na to samo wychodzi

mama2
HEEEJJJ

dziewczyny z m przezylismy koszmarna noc..wiem wiem mialam nie pisac ale tego jeszcze nie bylo!!
Kami Daffodil przepraszam ze wczoraj nie odpisałam ale zaraz jak tylko napisałam posta wyl. kompa.
tak wiec Maksio spał dwa razy po 1.5 godz w dzien (troche duzo jak na niego) wiec go dluzej przytrzymalam i o 19.30 lulu o 20.00 obudzil sie ..płakakł dalam cyca trwalo to godzine ponad ..mleko mu juz bokami wyplywalo mialam wrazenie ze spuchl od tego jedzenia ..odbijalo mu sie i czulam ze zaraz zygnie! wiec go polozylam a on w ryk , zaczal go M po pokoju nosic bo widac bylo ze ziewa i spiacy ..a on zaczal gadac bylismy tak rozbawieni ze prawie sikalam z esmiechu ..my taka powaga i cisza a Maks mial nas w d.... i tak sie zmienialismy co chwila probujac go odkladac i trwalo to do 22.00 wkoncu dalam znow cyca i zasnal za godzine sie obudzil i domagal cyca ..potem budzil sie z placzem co 15 minut..czasem jak zasnal i odwrocilam sie na drugi bok to juz sie budzil :36_11_23: probowalam nie dac cyca ale wtedy zaczynal mocno plakac o 3.00 (nic nie spałam do 3) poszlam po M i poszlam spac do Maksa do pokoju . O 6.00 M niestety musial mnie obudzic po szedl do pracy i co? i mowi ze ryczal jeszcze z 4 razy i musial go nawet po pokoju nosic bo cyca nie ma a on sie tak darl ze nie szlo go uspokoic ...WNIOSEK?Rano sie z M spotkalismy w kuchni wykonczeni niewyspani a Maks o 7.00 juz wstal :36_11_23: od 22.00 to jest 9 godzin z czego cala noc pobudki co 15 minut:arrow1:
To wszystko ... wiem rece opadaja i słow pocieszenia brak ..Nie wiem chyba zeswiruje a do parcy za 5 tyg!!Powiem tak to ze chce cyca to normalne ..dzieci cycusiowe tak maja ze jak sie przebudza to sie domagaja ale w jego wieku zdarza sie to 3 , 4 razy (u cycusiowych dzieci) i to i tak jest za duzo ale jesli on sie wybudza co 10 minut nawet to tu nawet o cyca nie chodzi i tylko o porzadne problemy ze spaniem!:arrow1:
Mama2 - NO kurcze!!! Moze do jakiegos psychologa dzieciecego bys poszla z Maksikiem. Serio ma chlopak problemy ze spaniem i moze trzeba by jakis magicznych sposobow uzyc.
Moj Maksik mial takie jazdy z cycem, ale jak mial 2 miesicce a potem to juz nie bylo takich szopek. Zreszta on jajdalej o 24.00 zaspial i pospal od 3-5 godzin ciurkiem. Ale przypadek z tego Twojego synka. Moze gdzies tkwi przyczyna, tylko sztuka odkryc gdzie do cholery....
NIe bede pisac , ze wspolczuje, bo pisze juz codziennie, wiec napisze, ze 5 tygodni to jeszcze w sumie szmat czasu ...... :-)

lutka
a ta wogółe to M pojechał wczoraj, ale już za ponad tydzień sie zobaczymy, bo jedziemy do Kraka. Tzn ja mam tam jechać z Młodym, i spotkamy sięna miejscu. Duze to dla mnie wyzwanie przyznam się bez bicia :/ Moja najdalsza trasa to około 150 km, ale samej bez dziecka :/

Dasz rade. Najgorszy jest pierwszy raz, a potem pojdzie z gorki. A jak Szymus znosi jazde? Spi?

hej babeczki witam w ten ponury dzien u nas leje jak z cebra:(cała nocke spalam z Maja i pociągnęla snem do 9 wiec pospalysmy teraz tez juz spi wiec mam chwilke..

mama2 o kurcze brak mi słów na te wasze nocki ja na Twoim miejscu spróbowalabym jednak przetrzymac Maksia wiem ze to bardzo trudne ale to nie tylko dla Twojego dobra ale tez i dla dobra Maksia. Ja jak z Maja zaczynalam nauke zasypiania tez myslalam ze mi serce peknie ale wierz mi ze juz nastepnego dnia bylo lepiej a tez plakala mi strasznie i chociaz rewelacji moze ze spaniem u nas nie ma bo mala tez lubi w nocy polezec przy cycu to jednak w dzien chociaz jest lepiej łatwiej zasypia potrafi sie wyciszyc no i nie musze jej nosic godzinami zeby zasnela.

Jola30 ja mysle ze mama2 ma racje moze lepiej zostan z Nikim w domku skoro biedaczek jeszcze nie doszedl zupelnie do siebie taka pogoda naprawde mu tego nie ułatwia..

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
hej babeczki witam w ten ponury dzien u nas leje jak z cebra:(cała nocke spalam z Maja i pociągnęla snem do 9 wiec pospalysmy teraz tez juz spi wiec mam chwilke..

mama2 o kurcze brak mi słów na te wasze nocki ja na Twoim miejscu spróbowalabym jednak przetrzymac Maksia wiem ze to bardzo trudne ale to nie tylko dla Twojego dobra ale tez i dla dobra Maksia. Ja jak z Maja zaczynalam nauke zasypiania tez myslalam ze mi serce peknie ale wierz mi ze juz nastepnego dnia bylo lepiej a tez plakala mi strasznie i chociaz rewelacji moze ze spaniem u nas nie ma bo mala tez lubi w nocy polezec przy cycu to jednak w dzien chociaz jest lepiej łatwiej zasypia potrafi sie wyciszyc no i nie musze jej nosic godzinami zeby zasnela.

Jola30 ja mysle ze mama2 ma racje moze lepiej zostan z Nikim w domku skoro biedaczek jeszcze nie doszedl zupelnie do siebie taka pogoda naprawde mu tego nie ułatwia..

moze jeszcze sprobuje ..ale wiesz mi sie wydaje ze tu nie o to chodzi jak go tak obserwuje . Bo nawet gdybym go od cyca odstawila to mysle ze i tak by sie budzil i trzeba by go bylo wtedy na rekach po nocach nosic (tak jak moj M dzisiaj) .A to juz by bylo straszne A czesto jak sie wybudzi to widze ze probuje sam usnac ..i po 5 minutach zaczyna plakac jak nie moze ..i to jest nienormalne! zdrowe dziecko powinno byc tak zmeczone ze powinno spac!! no gora 4 razy sie przebudzic ale cala noc prawie czuwac to juz chore jest

Jola30
Witam
U nas pogoda pod psem ale cóż zrobic musze wyjść na miasto.
A mały musi zaliczyć spacerek!!!
Mam pytanie czy któraj z Was kupiła już szpiworek.

Jola30 - Ja kupilam i nawet niedrogo bo za 16 jurkow. Nic specjalnego, ale na tutejsze warunki moze byc. Poza tym mam jeszcze nakrycie z wozka. Lutka kupila na ebayu niedrogo bardzo fajny z polarkiem.

Kamidianka
Jola30
Witam

Ja jeszcze nie mam spiworka, na razie kołderką przykrywam i starcza. Nie wiem w ogóle, czy kupię śpiworek.
Jak Nikuś, lepiej?
Aaaaa.... taki spiworek do lozeczka. Nie kupilam, bo dostalam. Super sprawa. Mam 3 i Maksio w nich od jakiegos miesiaca spi, bo jak sie przebudza to strasznie sie rozkopuje, a ja nie zawsze slyszalam i zanim do niego wstalam to taki zimniutki byl. A sypialnie mam dosc zimna, wiec spiwore jest jak najbardziej ok!!!!!

mama2
katja79

moze jeszcze sprobuje ..ale wiesz mi sie wydaje ze tu nie o to chodzi jak go tak obserwuje . Bo nawet gdybym go od cyca odstawila to mysle ze i tak by sie budzil i trzeba by go bylo wtedy na rekach po nocach nosic (tak jak moj M dzisiaj) .A to juz by bylo straszne A czesto jak sie wybudzi to widze ze probuje sam usnac ..i po 5 minutach zaczyna plakac jak nie moze ..i to jest nienormalne! zdrowe dziecko powinno byc tak zmeczone ze powinno spac!! no gora 4 razy sie przebudzic ale cala noc prawie czuwac to juz chore jest

no wlasnie mi tez sie wydaje ze u was nie chodzi o cyca tylko Maksio poprostu nie potrafi biedaczek zasypiac i nawet jak juz zasnie ze zmeczenia to male wybudzenie(a dzieci podobno maja ich sporo)powoduje ze meczy sie biedak znów o Was nie wspomnę.Maja tez tak miala...a teraz jak spi i w trakcie otworzy oczka to popatrzy sobie chwilkę odwraca główkę na bok i zasypia bez problemu.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

kami w pracy, w pracy :) laby to ja sobie nie robię ot tak sobie, nie z moim szefem :D pracowałam do 25 kwietnia, bo ciągle byłam potrzebna, a urodziłam 8 maja, tak ze sobe nie odpoczęłam :D

Dzięki dziewczyny za wsparcie :* to ze napisałyście ze dam radę dużo dla mnie znaczy :*

gunia43
Kamidianka
Jola30
Witam

Ja jeszcze nie mam spiworka, na razie kołderką przykrywam i starcza. Nie wiem w ogóle, czy kupię śpiworek.
Jak Nikuś, lepiej?
Aaaaa.... taki spiworek do lozeczka. Nie kupilam, bo dostalam. Super sprawa. Mam 3 i Maksio w nich od jakiegos miesiaca spi, bo jak sie przebudza to strasznie sie rozkopuje, a ja nie zawsze slyszalam i zanim do niego wstalam to taki zimniutki byl. A sypialnie mam dosc zimna, wiec spiwore jest jak najbardziej ok!!!!!

hehe kupiłam jeszcze jesen własnie do łózeczka na 104 cm :D będzie na "lata"

katja79
a ja wczoraj kupilam w koncu Mai kombinezon na zime i powiem Wam ze mialam spory problem z rozmiarem najpierw kupilam na 80 ale mala poprostu sie w nim utopila i zamienilam na 74 bo i ten jest spory i ma zapas i w rekawkach i w nogawkach.

a Wy jakie rozmiary kupujecie?

my kupiliśmy na 68 i jest z zapasem :) Jest an nim napisane od 3-6, ale jakiś taki większy, bo nei wydaje mi sie zeby Szymek był malutki.co firma to rozmiar.