Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny słuchajcie ..Jestem w trakcie czytania tej ksiazki wiec jeszcze w zycie jej nie wprowadzam..waham sie cały czas ale w nocy jak zaczal sie budzic co 20 minut i plakal i cyca chcial to o 2.00 powiedzialam dosc!! głaskałam go , przytulalam .a on płakał az M przyszedl zaczal on go tulic calowac a Maksio placz i placz potem troszke przestal by znow zaczac i tak do 4.00 rano (cyca nie dalam!) o 4.00 jak padl to spal do 8.20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jeste wszoku
moze cos z tego bedzie , jeydnym minusem to byly moje cyce - jak dwa głazy :(:no1:

Dzień dobry dziewuszki.
Kuba dzisiaj o 6 się obudził i dosłownie przed sekundą padł. I to dopiero po porcji mocno wyczerpujących ćwiczeń, które za każdym razem uskutecznia na przewijaku :) Jak wrzucę filmik na youtube, to zobrazuję o co mi chodzi :)
Ale o dziwo nawet się z M. wyspaliśmy, nawet nam te śpiewy dochodzące z maty jakoś nie przeszkadzają :) A dzisiaj na popołudnie pozbywamy się dziecięcia i idziemy do kina :)

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Kuba dzisiaj o 6 się obudził i dosłownie przed sekundą padł. I to dopiero po porcji mocno wyczerpujących ćwiczeń, które za każdym razem uskutecznia na przewijaku :) Jak wrzucę filmik na youtube, to zobrazuję o co mi chodzi :)
Ale o dziwo nawet się z M. wyspaliśmy, nawet nam te śpiewy dochodzące z maty jakoś nie przeszkadzają :) A dzisiaj na popołudnie pozbywamy się dziecięcia i idziemy do kina :)

wstal o 6.00 i o 1200 zasna? moj by w zyciu 6 godzin nie wytrzymal gora i to raz wytrzymal 4 godziny! i zasypial na "stojaco"
Na jaki film idziecie ? super uwielbiam ogladac wasze filmiki :)

Jola30
A więc u Nikusia inhalacje przebiegają dobrze już sie przyzwyczajł i nareszcie skończył ten antybiotyk w środe mam do kontroli i mam nadzieje że będzie poprawa chodz pani dr powiedziała że dwa tyg.musze go inhalować.
Kupiłam ten inhalator dziś w aptece trudno nie ma wyjścia a pożyczony musiałam oddać ponieważ jak to bywa dzieciaki chore:36_27_2:
Wczoraj byłam u teściowej i co i się nasłuchałam na znajomy mi temat szkoda że ich gadanie mam w dupie hehe, a pozatym powiedziała że żle ubieram dziecko za lekko i ubrała go po domu w podwójne rajtki ,skarpetki,body z długim, bluzeczka , spodenki i bluza z kapturem przy tem. 24 stopnie i mały się darł w niebogłosy no to było bardzo mądre.(mnie nie było raptem 3 godziny)
A i jeszcze że ja go zaziębiłam ,że mleko nie takie bo mało je i że ja głodze:smile_jump:
pozatym to wszystko tak mnie wkurwiło że spakowałam sie w biegu i zapomniałam torebki ze wszystkim i dziś dieta bo w lodowce swiatło.:36_13_1:

Wszystkowiedząca teściowa :lup: A że się darł w takim stroju, to wcale się nie dziwię :no1:

e2e2
[ATTACH]16032[/ATTACH]

[ATTACH]16033[/ATTACH]

[ATTACH]16034[/ATTACH]

[ATTACH]16035[/ATTACH]

[ATTACH]16036[/ATTACH]
Kąpielowe igraszki moich chłopaków.

Ale się ekstra Filipek trzyma wanienki. Kuba też próbuje, ale na razie jeździ tyłkiem po dnie. Muszę coś antypoślizgowego kupić.

A kąpiel w wannie też bardzo mu się podobała, jak widać :)

mama2
Dziewczyny słuchajcie ..Jestem w trakcie czytania tej ksiazki wiec jeszcze w zycie jej nie wprowadzam..waham sie cały czas ale w nocy jak zaczal sie budzic co 20 minut i plakal i cyca chcial to o 2.00 powiedzialam dosc!! głaskałam go , przytulalam .a on płakał az M przyszedl zaczal on go tulic calowac a Maksio placz i placz potem troszke przestal by znow zaczac i tak do 4.00 rano (cyca nie dalam!) o 4.00 jak padl to spal do 8.20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jeste wszoku
moze cos z tego bedzie , jeydnym minusem to byly moje cyce - jak dwa głazy :(:no1:

No to chyba zrobiliście krok milowy!! Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej i coraz łatwiej.

mama2
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.

wstal o 6.00 i o 1200 zasna? moj by w zyciu 6 godzin nie wytrzymal gora i to raz wytrzymal 4 godziny! i zasypial na "stojaco"
Na jaki film idziecie ? super uwielbiam ogladac wasze filmiki :)

Ja też jestem w szoku. Zwykle po 3 godzinach jest jak dętka, a dzisiaj to dopiero jak się wyszalał i spocił jak szczur, wykazał pierwsze oznaki zmęczenia. Próbowałam go już wcześniej zachęcić do spania, ale zupełnie nie wiedział o co tej matce chodzi :)

A idziemy na Galerianki.

:36_3_15:
Hej dziewczyny. Tak sobie czytam codziennie to ,,nasze,,forum i sie jakoś wdrążyć nie umiem :ehhhhhh:
Może powinnam poprostu częściej tutaj zaglądać.
Czytałam dziś Wasze posty. Widzę że niektóre bobasy dają popalić.
Ja na szczęście nie mam problemu z wysypianiem się bo moja Nadja całą noc przesypia.
Zaczynam się tylko martwić jak mi pójdzie z odstawieniem jej od cycka.
Już je obiadki i kaszkę(rano i na wieczór), ale cycka i tak dostaje. Już nie tak często, ale jednak.
Jakie Wy macie sposoby na odstawienie dziecka od piersi?Może mi coś doradzicie :36_2_53:

:cute_l:

Iga 25
Hej dziewczyny. Tak sobie czytam codziennie to ,,nasze,,forum i sie jakoś wdrążyć nie umiem :ehhhhhh:
Ja na szczęście nie mam problemu z wysypianiem się bo moja Nadja całą noc przesypia.
Już je obiadki i kaszkę(rano i na wieczór), ale cycka i tak dostaje. Już nie tak często, ale jednak.
Jakie Wy macie sposoby na odstawienie dziecka od piersi?Może mi coś doradzicie :36_2_53:

Ja odstawiłam z dnia na dzień. Po prostu Kuba zamiast cycka zaczął dostawać za każdym razem butlę. U nas przeszło to zupełnie bezboleśnie i bezproblemowo, ale on do butli był przyzwyczajony, bo dostawał ją raz na jakiś czas w zasadzie od urodzenia. Praktycznie na każdy dłuższy spacer zabierałam odciągnięte mleko, żeby się publicznie nie obnażać :hahaha: I w sumie dzięki temu nigdy nie miałam problemu z zostawieniem go nawet na cały dzień i przejście na modyfikowane też poszło banalnie prosto.

Daffodil
Iga 25

Ja odstawiłam z dnia na dzień. Po prostu Kuba zamiast cycka zaczął dostawać za każdym razem butlę. U nas przeszło to zupełnie bezboleśnie i bezproblemowo, ale on do butli był przyzwyczajony, bo dostawał ją raz na jakiś czas w zasadzie od urodzenia. Praktycznie na każdy dłuższy spacer zabierałam odciągnięte mleko, żeby się publicznie nie obnażać :hahaha: I w sumie dzięki temu nigdy nie miałam problemu z zostawieniem go nawet na cały dzień i przejście na modyfikowane też poszło banalnie prosto.

No Nadja dostaje też od dłuższego juz czasu soczki w butelce wiec z butelka problemu nie ma. Raczej problem w tym ze jej to mleko modyfikowane, ani kaszka z butelki nie podchodzi. Kaszke dostaje taka gesciejsza z miseczki.

:cute_l:

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.

Jak ja Wam zazdroszczę. Ja ani nie mam z kim zostawić Filka ani mój M nie przejawia żadnej inicjatywy w tej materii :(( a sama nie lubie :((

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

mama2

trzymam kciuki, wierze że Wam się uda!!!!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png