Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
No tak, jak was nadrobiłam to trza iść spać.
Na dobranoc pare fotek mojej rybki.
1. Króliczek
2. Jem chrupkę
3. w zimowym wydaniu
4, 5. Mały dziabełek
Dobranoc kochane, do juterka

Julka we wszytkich wydaniach wyglada przecudnie, a jako devil wcale nie staraszy wrecz przeciwnie :-) Brawo dla mamusi za pomyslowosc przy malym kroliczku :-)

Witam się weekendowo
My od rana ciężko pracuje najpierw zrobiłam prezentacje dla mojego M bo ma dziś jakiś referat i biedaczek nie wyrobił się - bo za dużo miał pracy - więc musieliśmy pomóc. Teraz mieliśmy mieć gości ale nie przyjdą więc całe popołudnie mamy tylko dla siebie :) tzn Ja i Filosław:)
Właśnie wróciliśmy ze spacerku, mój maluch ciągle śpi więc mam czas żeby nadrobić forum
lutka dafowszystkie zakupy pierwsza klasa bardzo mi się podobają, sama musze pomyśleć o ciepłej czapce zarówno dla siebie jaki dla Filipa oczywiście.
Znając życie dla siebie nic nie kupie bo ja w czapce strasznie nie lubie chodzić.

tymczasem uciekam musze coś zrobić na obiad a inspiracji brak :(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

mama2
Katja jesli decydujesz sie nie dawac cyca to zrobilabym to odrazu bo tak Maja wciaz liczy na cyca i ma wybor a tak to pare dni bedziesz miala przechlapane a potem Maja bedzie musiala zaakceptowac butle tym bardziej ze chodzi o jej dobro zeby troszke przytyla ..

no wlasnie do takich samych wniosków doszlam:D tylko nie wiem jak z tym laktatorem czy dam rade...a mleko z cyca cos lub ktos wydoic musi:D jak mala miala te dwa dni z butla to mialam cycki jak glazy no i niestety dostawiac ja musialam wiec metlik w glowie miala biedna i znów wolala cyca

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

e2e2
mama2
e2e2

U nas jedna ze spokojniejszych nocek od trzech tygodni.Filip jadł o 21 150ml,o 12 już był głodny i ponownie 150 ml. a o 4 obudził mnie jego śpiew i gadanie,obwąchałam i strzelił kupę śpiewająco.Wczoraj zjadł dwa jabłka i może lepiej spał bo nie stękał tylko kupa lekka była po jabłuszku?Jeszcze od wczoraj zaczęłam mieszać mleko 1 z 2 .Niech sobie je ile chce i rośnie .Warzony dzisiaj 7400g.

Wczoraj spał 2 godziny 20 min a dzisiaj z zgarkiem w ręku 40 min???I być ty mądra i pisz wiersze!:gitarzysta:

oo widzisz moze sie juz naprawi !!!!!!! i tylko ja i Jola30 zostaniemy na placu boju

22:00 150 mleka
23:00 150 herbatki
24:00 150 mleka
02:00 kupa
02:00 do 04:00 marudzenie i szukanie smoka
04:00 do 6 sen łał całe 2 godziny!!!
a miało być tak pięknie!
Już w to nie wieże!

to tez bidulo nie pospalas

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
Witam sie i ja po całej nocy karmienia!!!!!!!!!! maks płakał jakby go ze skory obdzierali i caly czas cyca sie domagał!!!!!!!!!!
NAwet nie moglam sie z M zamienic jak rto robie ostatnimi czasy efekt byl taki ze rano zaspałam klaudi szkole ale M czujny w ostatniej chwili obudzil mnie i podwiozł ja

Gunia super ze maksik walczy z choroba dzis juz napewni lepiej!!
Lutka slicznie wygladacie , widac Szymcia sliczne oczeta (on jest przepieknym dzieckiem)
Katja no to dziwne ze Maja wisi na cycu i tak malo przybiera ale kaszka to bedzie bardzo dobry pomysl , przytuczy sie troche !Ale swoja droga Maksiowi taka laska napewno sie spodoba , delikatna , filigranowa :D a i wspolczuje pobudek moj 4 pobudki zalicza od 20.00 do 21.30 !!!!!!!
Jola22 i ja uwazam poraz 2 ze Julcia do taty sie robi podona , sliczna z niej dziewuszka i ta powaga przy konsumowaniu chrupka:smile_jump:
W sumie lepiej z goraczka juz od wczoraj a dzis z rana 37,7 takze jestem dobrej mysli. Wczoraj o 00.30 pobudka z takim rakiem jakoby go kolem traktowali. Spal oczywiscie cala noc ze mna. No ale nie bylo juz tak zle, bo z przerwami na placz i stekanie do 7.00 a poem do 10.30 juz bez placzu za to z pomilkiwaniem :-) Dzisiaj ciagle marudny, noc mu nie pasuje tylko raczki najlepiej, nawet bujanie sie w foteliku jest przewaznie beeee!!! NO i je malo. Rano o 7.00 90 ml, potem o 11.00 znow 90 ml, o 14.00 pol sloiczka jagodek czyli jakies 100 ml i 30 ml wody i nic nie chce wicej. Troche malo, jak na niego :-( Obiadku z warzywek i mieska wcele prawie nie tknal, tylko 4 lyzki i do wiedzenia. NO a jutro idziemy do tesciowej na zalegle urodziny i nie wiem czy isc czy nie. Jak nie bedzie goraczki to moze pojdziemy, ale sie waham. Przy jego nastroju zreszta moze byc ciezko.

Daffodil
e2e2
elus.dreptus

my na usg bioderek jak maly skonczy pol roku,
juz chyba wiem dlaczego tak zle sie jemu spalo, bylo mu za goraco!! jak mu dalam wode to wypil pol butelki, to zabralam kolderke i przykrylam kocykiem i spał ładnie do rana

U nas jedna ze spokojniejszych nocek od trzech tygodni.Filip jadł o 21 150ml,o 12 już był głodny i ponownie 150 ml. a o 4 obudził mnie jego śpiew i gadanie,obwąchałam i strzelił kupę śpiewająco.Wczoraj zjadł dwa jabłka i może lepiej spał bo nie stękał tylko kupa lekka była po jabłuszku?Jeszcze od wczoraj zaczęłam mieszać mleko 1 z 2 .Niech sobie je ile chce i rośnie .Warzony dzisiaj 7400g.

Wczoraj spał 2 godziny 20 min a dzisiaj z zgarkiem w ręku 40 min???I być ty mądra i pisz wiersze!:gitarzysta:

To Filipek waży podobnie do Kuby, bo przy szczepieniu dwa tygodnie temu też było dokładnie 7400. Zgrabniochy z nich :)

Tak jak mówisz,nie inaczej.

mama2
mama2corun
witam sie i ja :)
my czekamy na M juz lada moment powinien byc :36_3_18:
mama2 wspolczuje nocki.a co do zaspania i spoznien Oliw do szkoly to w tym tyg 3 razy mi sie zdarzyly lacznie z dzis ;/ tylko ze dostalam dzis list upominajacy :no1: tu to jest tragedia chyba Oliw zmienie szkole bo ta ich obecna nauczycielka jest wstretna straszna sluzbistka!!!poprostu mnie dzis wku....la na maksa!!!!nauczycielka w pierwszych dwuch latach byla rewelacyjna zawsze wyrozumiala chetna do pomocy i wogole do rany przyloz,a ta teraz makabra.u nas jest tak ze jak nieuzasadniona nieobecnosc to mozna kare zaplacic albo nawet do sadu ida...i juz 3 kobieta takie listy przyszly i nam tez!!!i to wszystkim polka!!!mozna sie wkurzyci !!jak jezdze do PL potem musze tlumaczyc wszystkie dokumenty recepty poprostu wszystko!!i to niby jest rowne traktowanie???moim zdaniem to dyskryminacja!!!!! M pojdzie dzis po Oliw do szkoly i sobie z nimi porozmawia!!!

Jola22 fotki cudne a diabelek to mnie powalil na kolana.gdzie kupilas taki sruj my tez chcemy taki :D

o matko to rzeczywiscie jaikes chore :no1: mi sie zdarzylo klaudi nie poscic bo postanowilam jej zrobic wagary :))
Mama2corun - o raju!!! Z ta nauczycielka to faktycznie. Jak tam dalej pojdzie to ja bym szkole zmienila tylko zskoda dziecka, no ale co zrobic jak takie trudnosci robi.

gunia43
mama2
e2e2

Guniu jak czytam co się dzieję z Maksem to tak samo było z Filipkiem.NIe miał kaszlu tylko taki udawany bardziej,nie miał kataru tylko jakieś baby w nosie ale nie dużo.Pojechałam do p.doktor i stwierdziła drobną infekcję.Przepisała leki ,jedyne co mu najbardziej dolegało to duża gorączka,w nocy 39stopni a ja nie wiedziałam co robić ,podałam nurofen i przeszło troszkę do 37.Jak się później okazało to jesr takie coś jak trzydniówka którą się przechodzi raz w życiu.Filip tp miał bo charakterystyczne jest to że dziecko w 3 dobie dostaje wysypkę i już jest zdrowe!Filip miał wysypkę a ja myślałam że od wit.C.

Oby to było to co piszę a nie jakieś choróbsko wstrętne!!!Mierz często temperaturę i dawaj dużo pić a do lekarza nie zaszkodzi pojechać.

moja Klaudia tez to miala ..to nioc groznego trzeba tylko zbjac bardzo wysoka temp.!
To nie to chyba. Przynajmniej tak stwierdzil lekarz. Powiedzial, ze ta goraczka to pierwsze Maksika zetkniecie z zarazkami. Przebadal go dokladnie plucka i oskrzela osluchal, gardelko i jezyczek zobaczyl, uszka tez (?) i brzuszek i powiedzial, ze to raczej nie jest trzydniowka, tylko dziecko jakiegos bakcyla zlapalo i walczy ale wszystko na razie ok, jesli sie nie rozwinie oczywiscie. Kazal mu podawac czopki jak temperatura przektoczy 38 stopni i zakraplac nosek sola fizjologiczna. Maksik ma sie juz lepiej. Mierzalam mu temperature wieczorem i mial juz 37,5 bez czopka wiec o niebo lepiej. Caly stopien w dol.
Coby to nie było niech szybko przejdzie bo szkoda dzieciaczka jak tak się męczy!I mamusia też zmęczona!

lutka
Witajcie baboszki

Dziś jets piękna aura:) Słońce, lekki wiaterek, tylko ten śnieg psuje wszytsko, ale co tam śniego skoro niebo bezchmurne :)

Jolcia JUleńka to sama słodycz, nic tylko ją ściskać i całować:36_27_2: podszkolę w tym Szymcia, zeby w przyszlości jej tego nie zabrakło :)

mama2 dźiwne te krzyki :? i cały czas był głodny??? Moze masz mniej pokarmu? sama nie wiem.

kami
jak to czas Cię zdołował? w sensie wiek? Mój M jest w Twoim wieku i Młoda z niego dupa :P
Kami sorki jaki wiek???? Nie przsadzaj, bo ja to juz sie dawno powinnam zalamac ha, ha!!!
No ale pogoda nie sluzy dobrym nastrojom. Caluski dla Ciebie!

mama2
lutka
Witajcie baboszki

Dziś jets piękna aura:) Słońce, lekki wiaterek, tylko ten śnieg psuje wszytsko, ale co tam śniego skoro niebo bezchmurne :)

Jolcia JUleńka to sama słodycz, nic tylko ją ściskać i całować:36_27_2: podszkolę w tym Szymcia, zeby w przyszlości jej tego nie zabrakło :)

mama2 dźiwne te krzyki :? i cały czas był głodny??? Moze masz mniej pokarmu? sama nie wiem.

kami
jak to czas Cię zdołował? w sensie wiek? Mój M jest w Twoim wieku i Młoda z niego dupa :P

nie nie , dwa razy zakrzyczal glosno bo niereagowałam a on chcial jesc ! a mleka mam duzo bo obudzialm sie dzis z prawym cycem jak balon:D a potem popłakiwał ale to juz nie wiem czemu
A ja tam bolac cyc? Lepiej juz?

lutka
Jola 3 godziny wczoraj oglądałam same śpiowory, bo nie mogłam sie zdecydować co do długości, później jak jużsię zdecydowalam to nie mogłam znaleźć odpowiedniej aukcji. Ale ufffff zamówione.

Kami
krzesełko takie

PROMOCJA Krzesełko do karmienia. MAX WYPOSAŻENIE (761156116) - Aukcje internetowe Allegro
Fajne i funkcjolane. Cena ok!!!

Kamidianka
Siostrzeniec mojego M. jak miał roczek to 15 czy 17 kilo ważył. Ciągle głodny, dawały mu herbatniki, biszkopty, Milky Waye i takie tam oprócz normalnego jedzenia. Zrzucił jak zaczął chodzić, co nie znaczy, że kiedyś się to nie odezwie, bo komórki tłuszczowe zostają na zawsze.

MOja niania robila tosty na zamowienie z takimi kremami maslanymi a ja jak widzialam maslo to wolalam am, am i ona mi dawala je luzeczka. Bylam troche pulpet ale bez przesady. Teraz tez nie ejst tak zle ze mna, ale jak mialam lat nascie to bylym paczus. Zrszta moja siostra tez w tym czasie a jak mala byla to niejadek do n-tej potegi. Oja mama musiala jej pomioidora cukrem posypywac zeby choc troche zjadla.

elus.dreptus
witajcie wieczorowo:):)
tak sie dziaj usmialam z M z naszego Tomaszka:):)
moj M wzial malego na rece i sie do niego przytulal, za kazdym razem jak malego buzka zblizala sie do twarzy taty to wywieszal jezyczek i go lizal :) i taki uparty byl przy tym hehe ciagnal do niego łepetynka z wywieszonym ozorkiem
poplakalismy sie ze smiechu

U nas w trakcie kolacji M oglądał wiadomości a Filip tak nadawał że nie dało się oglądać TV i M kazał zabrać MAŁY NADAJNIK z kuchni,a że wracałam się do kuchni kilka razy to za każdym razem jak filip zobaczył tatę to zaczynał operetkę a my padaliśmy na podłogę ze śmiechu!Tyle radości daje nam nasz maluch że aż strach mi powiedzieć na głos że JESTEM SZCZĘŚLIWA!!!Boje się żeby nie pękła bańka mydlana.

Dziś w programie "sekrety dobrej niani" jakaś pani doktor mówiła że u niemowląt prawidłowa temperatura waha sie od 36,6 do 37,6; dopiero od 38,6 jest gorączka którą należy zbijać albo środkami farmaceutycznymi albo w kąpieli o stopień niższej niż temeratura dziecka. Oczywiście trzeba dziecku podawać do picia byle nie nic słodkiego.

a wogóle to jak się pisze jeśli chodzi o leki, że są to środki farmaceutyczne czy farmakologiczne???

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

mama2
moj M kupil wczoraj kubek niekapek..i moje dziecko nie bardzo wiem po co to jest ..wszysko co mu w buzie wkladam oprocz cyca jest z oporem przyjmowane co za dziecko!!!!!!!!!!!
Kurcze to prawda ze jedno jak bezproblemowe to 2 na odwrot z Klaudia 1/4 tego co z maksem nie przeszlam!!!!!

Wczoraj też wypróbowałam niekapek ale jeszcze Filip stwierdził że za wcześnie bo po brodzie mu ciekło,chyba za duże dziurki ma.

[
QUOTE=Kamidianka]mama2 właśnie wyczytałam, że jeśli w dzień dziecko je co kilka godzin, za to w nocy domaga się piersi niemal bez przerwy, przyczyną kłopotów nie jest głód!! Może smyk ma lekki sen i budzi się, gdy tylko poczuje, że jest sam. Spóbuj przetrzymać go chwilę i nie przychodz do razu, gdy się obudzi. Tak samo, jak dziecko wierci się i płacze przez sen, to się go nie budzi, powinno samo sie uspokoić.
To tyle gazetowych rad.
Łatwo napisać !!!!Jak Filip szuka smoczka co 30 min w nocy to co mam mu go nie dać to wiadomo że skończy się płaczem!!!I mam pozwolić żeby z byle powodu moje dziecko płakało oooooo nigdy w życiu wolę wstawać 50 razy w nocy niż pozwolić żeby mi się dziecko rozpłakało bo cały czas mam strach przed tym że mi się zaniesie tak jak kiedyś!!!!

elus.dreptus
Daffodil
lutka
macie już czapki zimowe? te takie grube, na polarze?

Tak!! Ja wczoraj kupiłam. Obeszłam parę sklepów dziecięcych i przyznam, że wyboru jak na razie wielkiego nie ma. Kupiłam taki całkiem fajny komplecik z szalikiem i rękawiczkami, ale nie do końca jest to to co chciałam, bo czapa nie ma nauszników i nie jest wiązana pod szyją. No ale serio nic nie było, więc kupiliśmy bo i tak zawsze się kaptur dziecku ubiera.
Za chwilkę jakieś zdjęcia wkleję.

ja przesadzam?? zakladam malemu czapke jesienna i na to kaptur

Ja jeszcze nie mam ani czapki ani szalika ani rękawiczek,jeszcze nie ma temp na minusie.Tak jak pisała Eluś to kapturek się zakłada na czapkę,to będzie w sam raz dla Filipa.Kupiłam tylko kombinezon i dwa mam dostać od koleżanki i będę miała problem w który ubierać!

lutka
katja nie pomogę niestety bo zielona jestem jesli chodzi o gotowanie, ale będę musiałą pomysleć o propozycji Daffo, zeby samej gotować. Ja wiem, ze stwierdzicie ze przesadzam, ale jakoś ni emogę sie przemóc do kupienia warzyw w zwykłym warzywniaku :/

Mama moja kupiła marchew w markecie i obrała i w sekundzie się czarna zrobiła,i weź teraz kup dziecku jak to takie spryskane nie wiadomo czym!!!!!!!!