Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elus.dreptus
Daffodil
lutka
macie już czapki zimowe? te takie grube, na polarze?

Tak!! Ja wczoraj kupiłam. Obeszłam parę sklepów dziecięcych i przyznam, że wyboru jak na razie wielkiego nie ma. Kupiłam taki całkiem fajny komplecik z szalikiem i rękawiczkami, ale nie do końca jest to to co chciałam, bo czapa nie ma nauszników i nie jest wiązana pod szyją. No ale serio nic nie było, więc kupiliśmy bo i tak zawsze się kaptur dziecku ubiera.
Za chwilkę jakieś zdjęcia wkleję.

ja przesadzam?? zakladam malemu czapke jesienna i na to kaptur

Nie przesadzasz :) Kuba też na razie w jesiennej bryka :) Ale na mrozy, to już raczej polarkowa się przyda.

katja79
jola22
lutka
macie już czapki zimowe? te takie grube, na polarze?

Dla siebie czy dziecka??? - bo jak dla dziecka to mam, a dla siebie nie, bo nie chodzę w czapie.

Jolcia ty masz takie wlosy ze mozesz bez czapki biegac...:D ja mam 3 w pieciu rzedach wiec bez czapki zima ani rusz:36_1_1:

:hahaha: dobre

Daffodil
elus.dreptus
Daffodil

Tak!! Ja wczoraj kupiłam. Obeszłam parę sklepów dziecięcych i przyznam, że wyboru jak na razie wielkiego nie ma. Kupiłam taki całkiem fajny komplecik z szalikiem i rękawiczkami, ale nie do końca jest to to co chciałam, bo czapa nie ma nauszników i nie jest wiązana pod szyją. No ale serio nic nie było, więc kupiliśmy bo i tak zawsze się kaptur dziecku ubiera.

Nie przesadzasz :) Kuba też na razie w jesiennej bryka :) Ale na mrozy, to już raczej polarkowa się przyda.

i ja zakładam jesienną, taką z podwójnej grubszej bawełny. Na to kaptur, a w wózku przecież nie wieje.

Daffodil
elus.dreptus
Daffodil

:) na mrozy oczywiscie ale teraz tak dziwnie na dworze ze przeszlo mi przez mysl ze za lekko glowka opaulona

Kamidianka
mama2 właśnie wyczytałam, że jeśli w dzień dziecko je co kilka godzin, za to w nocy domaga się piersi niemal bez przerwy, przyczyną kłopotów nie jest głód!! Może smyk ma lekki sen i budzi się, gdy tylko poczuje, że jest sam. Spóbuj przetrzymać go chwilę i nie przychodz do razu, gdy się obudzi. Tak samo, jak dziecko wierci się i płacze przez sen, to się go nie budzi, powinno samo sie uspokoić.
To tyle gazetowych rad.

" nie przychodz odrazu " hehe maksio spi ze mna kochana!!!!!!

katja79
wiecie co a ja jeszcze wróce do tego glutenu..no bo jak podawac ta kasze manne przeciez ja trzeba ugotowac...na mleku chyba nie bo mleko straciloby wszystkie witaminy a na wodzie niedobra wiec maluch nie zje..chyba ze gotowac na wodzie i dodawac do zupek...?jak myslicie?

Tak, dokładnie w ten sposób się podaje. Gotujesz na wodzie i dodajesz do obiadku.

lutka
katja nie pomogę niestety bo zielona jestem jesli chodzi o gotowanie, ale będę musiałą pomysleć o propozycji Daffo, zeby samej gotować. Ja wiem, ze stwierdzicie ze przesadzam, ale jakoś ni emogę sie przemóc do kupienia warzyw w zwykłym warzywniaku :/

Lutka ja tez sie balam ale kupilam na targu na takim stoisku od rolnika czyli marchewka nie umyta cala w piachu niczym nie popryskana zeby sie nie psula tak jak te wyczyszczone na maksa wrecz gotowe na oko do zjedzenia bez obierania...pietruszka tak samo no i ugotowalam jednak marna ze mnie kucharka bo dziecko nie chce jesc :lup: ale moze spróbuj kupic wlasnie takie warzywa.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
A to mój model pozujący w czapie. I rajtuzki, w których już nie chciał pozować i zwiał :)

[ATTACH]16006[/ATTACH] [ATTACH]16007[/ATTACH] [ATTACH]16008[/ATTACH] [ATTACH]16009[/ATTACH]

boski niedźwiadek :)
kupiłam te same rękawice w 5.10.15, była czapa w komplecie z nausznikami ale za mała, więc się nie zdecydowałam na tę bez. I rajtki też chciałam takie kupic ale zostały tylko w rozmiarze 62 :/

mama2
Kamidianka
mama2 właśnie wyczytałam, że jeśli w dzień dziecko je co kilka godzin, za to w nocy domaga się piersi niemal bez przerwy, przyczyną kłopotów nie jest głód!! Może smyk ma lekki sen i budzi się, gdy tylko poczuje, że jest sam. Spóbuj przetrzymać go chwilę i nie przychodz do razu, gdy się obudzi. Tak samo, jak dziecko wierci się i płacze przez sen, to się go nie budzi, powinno samo sie uspokoić.
To tyle gazetowych rad.

" nie przychodz odrazu " hehe maksio spi ze mna kochana!!!!!!hehe

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
mama2
Ja zwariuje przed chwila byla znowu walka Maks konr zupa idzie mu z dnia na dzien coraz gorzej...pic z kubka i butelki tez nie ma nawet mowy!!!!!!!!!!!k...a

Katja wgole juz cyca malej nie bedziesz dawac?

Sposobem na Maksa byłoby chyba jedynie zupełne odstawienie od cyca, czego oczywiście nie doradzam. Po prostu fakt stwierdzam :)

alez ja doskonale o tym wiem ... i po tej nieszczesnej zupie zrobil sie bardzo marudny wkoncu zaczal ryczec niewiedzialm o co mu chodzi wkoncu dalam cyca pojadl i dziecko aniol

Kamidianka
matragona
i moja nowa fryzura no i resztki fryzury mojego synusia:
Fryzurka niezła :)) Podoba mi się zwłaszcza grzywka :) Nie wiem, czy to zamierzone, ale teraz masz włoski podobne do Moniki Richardson po przemianie :)

wow nawet nie widziałam Moniki Richardson w nowej fyzurze niemniej jednak bardo ją cenie jako dziennikarkę za "Zwierciadło", za jej czasów to było coś

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

mama2
e2e2
elus.dreptus

my na usg bioderek jak maly skonczy pol roku,
juz chyba wiem dlaczego tak zle sie jemu spalo, bylo mu za goraco!! jak mu dalam wode to wypil pol butelki, to zabralam kolderke i przykrylam kocykiem i spał ładnie do rana

U nas jedna ze spokojniejszych nocek od trzech tygodni.Filip jadł o 21 150ml,o 12 już był głodny i ponownie 150 ml. a o 4 obudził mnie jego śpiew i gadanie,obwąchałam i strzelił kupę śpiewająco.Wczoraj zjadł dwa jabłka i może lepiej spał bo nie stękał tylko kupa lekka była po jabłuszku?Jeszcze od wczoraj zaczęłam mieszać mleko 1 z 2 .Niech sobie je ile chce i rośnie .Warzony dzisiaj 7400g.

Wczoraj spał 2 godziny 20 min a dzisiaj z zgarkiem w ręku 40 min???I być ty mądra i pisz wiersze!:gitarzysta:

oo widzisz moze sie juz naprawi !!!!!!! i tylko ja i Jola30 zostaniemy na placu boju

22:00 150 mleka
23:00 150 herbatki
24:00 150 mleka
02:00 kupa
02:00 do 04:00 marudzenie i szukanie smoka
04:00 do 6 sen łał całe 2 godziny!!!
a miało być tak pięknie!
Już w to nie wieże!