Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

matragona
i moja nowa fryzura no i resztki fryzury mojego synusia:

SUPER! w awku widzę ze próbowałas zapuścić włosy, miałam to samo. To jets najgorsza długość, ani związać ani ułozyć, mi udało się jakos wytrwa. Ale Tobie wkrótkich jest świetnie. Wasz Synus to ma pyski cudne :)

katja79
mama2
wlasie przeczytalam na kwietniowkach ze niektore dziewczyny daja swoim maluchom normalne obiadki tylku miksuja .miesko, makaron, rogaliki

o losie to niezle ja tam jednak wole ostrozniej od tego ze cos pózniej dziecko zje nic mu sie nie stanie a odwrotnie jednak moze...wiec po co ryzykowac przeciez uklad pokarmowy naszych maluszków jest jeszcze mlodziutki...a na te wszystkie smakolyki przyjdzie pora:)

Zgadzam się z przedmówczynią w 100% :)

gunia43
mama2
e2e2

Guniu jak czytam co się dzieję z Maksem to tak samo było z Filipkiem.NIe miał kaszlu tylko taki udawany bardziej,nie miał kataru tylko jakieś baby w nosie ale nie dużo.Pojechałam do p.doktor i stwierdziła drobną infekcję.Przepisała leki ,jedyne co mu najbardziej dolegało to duża gorączka,w nocy 39stopni a ja nie wiedziałam co robić ,podałam nurofen i przeszło troszkę do 37.Jak się później okazało to jesr takie coś jak trzydniówka którą się przechodzi raz w życiu.Filip tp miał bo charakterystyczne jest to że dziecko w 3 dobie dostaje wysypkę i już jest zdrowe!Filip miał wysypkę a ja myślałam że od wit.C.

Oby to było to co piszę a nie jakieś choróbsko wstrętne!!!Mierz często temperaturę i dawaj dużo pić a do lekarza nie zaszkodzi pojechać.

moja Klaudia tez to miala ..to nioc groznego trzeba tylko zbjac bardzo wysoka temp.!
To nie to chyba. Przynajmniej tak stwierdzil lekarz. Powiedzial, ze ta goraczka to pierwsze Maksika zetkniecie z zarazkami. Przebadal go dokladnie plucka i oskrzela osluchal, gardelko i jezyczek zobaczyl, uszka tez (?) i brzuszek i powiedzial, ze to raczej nie jest trzydniowka, tylko dziecko jakiegos bakcyla zlapalo i walczy ale wszystko na razie ok, jesli sie nie rozwinie oczywiscie. Kazal mu podawac czopki jak temperatura przektoczy 38 stopni i zakraplac nosek sola fizjologiczna. Maksik ma sie juz lepiej. Mierzalam mu temperature wieczorem i mial juz 37,5 bez czopka wiec o niebo lepiej. Caly stopien w dol.

no to kamien z serca oby tak dalej.Buziaczki dla Maksia:Kiss of love:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
lutka
i jeszcze to:

Miód nie dla niemowl�t | Ochoroba.pl
Lutka - szczerze mowiac to wszystko szkodzi jak sie w neta wczytac. Ja az tak sobie tego co tutaj pisza nie biore do serca. Slucham bardziej lekarza.

a przeczytałaś co tu jest napisane? To akurat nie z netu wyczytałam, tylko z jakiejś gazety dla mam, i przyznam ze brzmi to bardzo groźnie.

lutka
Co do wprowadzanie nowości, my znowu zaczynamy od początku :/ Przerwa na samo mleko. DOszłam do wniosku ze to co ma na głowie to nie ciemieniucha, tylko efekt alergii. No bo ile można z ciemieniucha walczyć? Ma ją odkąd skończył 1,5 miesiąca. Poza tym ciągkle ma suche i czerwone policzki, i mam podejrzenie ze to przez marchew :/ Po tym jak zjadł jakis tydzień temu marchew z ziemniaczkami dostał mocnych wypieków na pyskach. No a marchew jest prawie wszędzie:36_2_43: sama nie wiem.

O kurcze, to ciężko Wam będzie marchewki uniknąć, bo to tak naprawdę podstawa każdego słoiczka. Chyba będziesz musiała sama gotować.

Daffodil
lutka
Co do wprowadzanie nowości, my znowu zaczynamy od początku :/ Przerwa na samo mleko. DOszłam do wniosku ze to co ma na głowie to nie ciemieniucha, tylko efekt alergii. No bo ile można z ciemieniucha walczyć? Ma ją odkąd skończył 1,5 miesiąca. Poza tym ciągkle ma suche i czerwone policzki, i mam podejrzenie ze to przez marchew :/ Po tym jak zjadł jakis tydzień temu marchew z ziemniaczkami dostał mocnych wypieków na pyskach. No a marchew jest prawie wszędzie:36_2_43: sama nie wiem.

O kurcze, to ciężko Wam będzie marchewki uniknąć, bo to tak naprawdę podstawa każdego słoiczka. Chyba będziesz musiała sama gotować.
MOj ma dalej ciemieniuche ale jakos sie nia zbytnio nie przekmuje. Majej kolezanki synek mial caly rok potem sama zniknela. Co do marchewki to nie wiem. Policzki moze smaruj jakims tlustym kremem. dla dzieci np. nagietkowym.

Daffodil
lutka
Dziś w końcu wyszliśmy na pierwszy zimowy spacer, krzyku było co niemiara przy ubieraniu:36_2_13:, no ale z tego co czytam to i Wasze bąble buntują się przy przebieraniu i ubieraniu - zawsze to raźniej wiedzieć ze nie jestem sama :P

Śliczne zimowe zdjęcie. Cudnie Szymcio opatulony, a Ty też ekstra wyglądasz.

właśnie miałam to napisać :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png

katja79
no my wlasnie wrócilysmy od pani dr i niestety Maja nie zaszczepiona ma czerwone gardło i wydzieline w nosku( chociaz mi sie wydaje ze to byl katar taki z placzu) no ale lepiej dmuchac na zimne mamy poczekac czy sie nic nie rozwinie i przyjsc w przyszlym tygodniu.
pytalam o ten gluten lekarka kazala juz wprowadzac w postaci kaszy manny do zupek
no i wiecie zdziwilam sie bo mówilam jej tez o tym ze Maja robi twarde kupy tzn takie dorosle no i kazala jak najwiecej przepajac najlepiej woda wiec jej mówie ze mala mi wody nie wypije ze tylko soki i to tez nie wszystkie a ona zeby jej robic wode z miodem...a ja cale zycie myslalam ze miód jest silnym alergenem i malym dzieciom sie nie daje...no ale bylo takie zamieszanie ze juz nie dopytałam.no i Maja wazy 6600 wiec malawo drobinka moja malutka postanowilam ze przez ten tydzien niech jeszcze doi cyca ale od przyszlego tygodnia kategorycznie przechodzimy na butle bede mogla bardziej kontrolowac to ile zjadla( bo przeciez ona nie jest w stanie wypic wiecej niz 90ml) no i kaszki te sprawy zawsze to cos tresciwszego bo troche sie zmartwilam.

Katja - E tam. Jak na dziecko cyckowe i dziewczynka to wydaje mi sie ze normalnie wazy i nie ma sie co martwic. No a z tym miodem. Hmmm. NIe wiem. Jak znam zycie t mnie pewnie mama i babcie dawaly.

katja79
no my wlasnie wrócilysmy od pani dr i niestety Maja nie zaszczepiona ma czerwone gardło i wydzieline w nosku( chociaz mi sie wydaje ze to byl katar taki z placzu) no ale lepiej dmuchac na zimne mamy poczekac czy sie nic nie rozwinie i przyjsc w przyszlym tygodniu.
pytalam o ten gluten lekarka kazala juz wprowadzac w postaci kaszy manny do zupek
no i wiecie zdziwilam sie bo mówilam jej tez o tym ze Maja robi twarde kupy tzn takie dorosle no i kazala jak najwiecej przepajac najlepiej woda wiec jej mówie ze mala mi wody nie wypije ze tylko soki i to tez nie wszystkie a ona zeby jej robic wode z miodem...a ja cale zycie myslalam ze miód jest silnym alergenem i malym dzieciom sie nie daje...no ale bylo takie zamieszanie ze juz nie dopytałam.no i Maja wazy 6600 wiec malawo drobinka moja malutka postanowilam ze przez ten tydzien niech jeszcze doi cyca ale od przyszlego tygodnia kategorycznie przechodzimy na butle bede mogla bardziej kontrolowac to ile zjadla( bo przeciez ona nie jest w stanie wypic wiecej niz 90ml) no i kaszki te sprawy zawsze to cos tresciwszego bo troche sie zmartwilam.

Katja
ale co Ty moja Olenka wazy ( w sb na pogotowiu wazona)6750 wiec strasznie przystopowala z waga bo bylismy u lekarza 6 tyg temu i wazyla 6450 wiec no jakos naprawde malo przybrala ale miesci sie w normie a i ja tez dzis dalam jej butle z kaszka bo jednak sie martwie powinna juz wcinac chocby marhewke a ta malpeczka niechce :(

a i apropo wody destylowanej kupisz na kazdej stacji benzynowej nawet 5 litrowe baniaki i jest bardzo tania :)

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
Dziś w końcu wyszliśmy na pierwszy zimowy spacer, krzyku było co niemiara przy ubieraniu:36_2_13:, no ale z tego co czytam to i Wasze bąble buntują się przy przebieraniu i ubieraniu - zawsze to raźniej wiedzieć ze nie jestem sama :P

Ale Wam tam napadalo, ho, ho!!!
Wygladacie slicznie a wozek wcale nie taki zly jak go pisalas. Szczerze - to mi sei podoba:-) Jakos mi moj przypomina w konstrukcji.