Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

elwira
a mój księciunio nie dał się Tacie położyć ale M sam wpadł na to ze Adacho głodny no bo przecież kaszka (270ml) nie całe 3godziny wcześniej to mało więc zrobiłam mu pierwszy raz całe jajko + żółtko i trochę chleba na parze .....do tej pory dawałam mu tylko żółtko ale jak je serki danio i nic mu nie jest to chyba teraz też będzie dobrze , pospał 40minut i właśnie się budzi więc uciekamy na spacerek bo słonko wychodzi

Elwira Adacho jest niesamowity - wcina wszystko jak odkurzacz............zuch chłopak.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

witajcie babeczki

mama2 filmik z dźwiękiem obejrzałam dopiero w domu i powiem Ci, ze zupełnie, ale to zupełnie inaczej sobie wyobrażałam Twój głos, a okazał sie bardzo delikatny. Ja wiem ze do dzieci mówi się nieco innym tonem niż normalnie, ale jakoś myślałam ze Twój jest niższy. I bardzo mi się to zaskoczenia podoba :)

Gunia a niby czemu Maksio ma lezec na kocyku skoro woli płytki :P Moze sprawcie sobie piankowe puzzle do ułożenia na podłodze. Fajna sprawa. A Twój głosik komentowałam juz kiedys to co się będę powtarzała :)

matragona i ja czekam na foty. I mam to samo, jak łapie doła to pierwsz myśl jaka przychodzi mi do glowy to krótka fryzurka. Ostatnio 2 razy mnie to dopadło, raz zrezygnowałam z wizyty na godzine przed umówionym cięciem.

Leniaczku Kami

Milenka to czy Magdalenka?
Kamili czy Diany słodka córeńka :P
Na papiloty nawija swe śliczne włoski
Efekt tego wprost Elvisowski.
Mama poetka :) tatuś brodaty
Lenka do mamci podobna
A nie do taty.
Dziś kończysz już 6 miesiąc
Przyjmij od ciotek całusków tysiąc.

Co do wprowadzanie nowości, my znowu zaczynamy od początku :/ Przerwa na samo mleko. DOszłam do wniosku ze to co ma na głowie to nie ciemieniucha, tylko efekt alergii. No bo ile można z ciemieniucha walczyć? Ma ją odkąd skończył 1,5 miesiąca. Poza tym ciągkle ma suche i czerwone policzki, i mam podejrzenie ze to przez marchew :/ Po tym jak zjadł jakis tydzień temu marchew z ziemniaczkami dostał mocnych wypieków na pyskach. No a marchew jest prawie wszędzie:36_2_43: sama nie wiem.

e2e2
elus.dreptus
tak mam vibrucol, podac mu?? ja myslalam ze to podaje sie w ekstremalnych momentach
moze poczekac z pol godzinki
??

Smiało możesz da i nie czekaj do ekstremalnych momentów!Ja dawałam i mam wrażenie że już na mojego te czopki nie działają,spróbuj.Lepiej Viburkol niż coś mocniejszego.

My już po wizycie,obadany osłuchany i wszystko dobrze!!!!Zdrowy jak ryba!!!Dostałam skierowanie na USG ciemiączka:11_6_203: i bioderek.

Super że wszystko z Filipkiem ok - no i kciuki za kolejne badania.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

lutka
witajcie babeczki

mama2 filmik z dźwiękiem obejrzałam dopiero w domu i powiem Ci, ze zupełnie, ale to zupełnie inaczej sobie wyobrażałam Twój głos, a okazał sie bardzo delikatny. Ja wiem ze do dzieci mówi się nieco innym tonem niż normalnie, ale jakoś myślałam ze Twój jest niższy. I bardzo mi się to zaskoczenia podoba :)

Gunia a niby czemu Maksio ma lezec na kocyku skoro woli płytki :P Moze sprawcie sobie piankowe puzzle do ułożenia na podłodze. Fajna sprawa. A Twój głosik komentowałam juz kiedys to co się będę powtarzała :)

matragona i ja czekam na foty. I mam to samo, jak łapie doła to pierwsz myśl jaka przychodzi mi do glowy to krótka fryzurka. Ostatnio 2 razy mnie to dopadło, raz zrezygnowałam z wizyty na godzine przed umówionym cięciem.

Leniaczku Kami

Milenka to czy Magdalenka?
Kamili czy Danuty słodka córeńka :P
Na papiloty nawija swe śliczne włoski
Efekt tego wprost Elvisowski.
Mama poetka :) tatuś brodaty
Lenka do mamci podobna
A nie do taty.
Dziś kończysz już 6 miesiąc
Przyjmij od ciotek całusków tysiąc.

luciu śliczny!!!!! Dziękujemy!!! Jutro Lence przeczytam jak wstanie :***

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
Dziś w końcu wyszliśmy na pierwszy zimowy spacer, krzyku było co niemiara przy ubieraniu:36_2_13:, no ale z tego co czytam to i Wasze bąble buntują się przy przebieraniu i ubieraniu - zawsze to raźniej wiedzieć ze nie jestem sama :P

Okutani jesteście oboje, przynajmniej porządnie wyglądacie, nie jak ja, wybrałam się bez czapki, w chustce na szyi i bez rękawic. W efekcie zmarzłam jak nie wiem. Szymcio wyraznie zadowolony :))

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Kamidianka
lutka
no i w końcu zdecydowałam się na kupno krzesełka do karmienia i spiworka do wózka. Dziś zamówiłam, zobaczymy co przyjdzie :l

Pewnie przyjdzie to, co zamówiłaś :)) :P

hehe, powinno, ale juz raz się nacięłam z wyborem i wolałabym 2 raz tego nie powtórzyć :/ zwłaszcza ze taka kasa drogą nie chodzi - niestety.

e2e2
elus.dreptus
e2e2

Smiało możesz da i nie czekaj do ekstremalnych momentów!Ja dawałam i mam wrażenie że już na mojego te czopki nie działają,spróbuj.Lepiej Viburkol niż coś mocniejszego.

My już po wizycie,obadany osłuchany i wszystko dobrze!!!!Zdrowy jak ryba!!!Dostałam skierowanie na USG ciemiączka:11_6_203: i bioderek.

my na usg bioderek jak maly skonczy pol roku,
juz chyba wiem dlaczego tak zle sie jemu spalo, bylo mu za goraco!! jak mu dalam wode to wypil pol butelki, to zabralam kolderke i przykrylam kocykiem i spał ładnie do rana

U nas jedna ze spokojniejszych nocek od trzech tygodni.Filip jadł o 21 150ml,o 12 już był głodny i ponownie 150 ml. a o 4 obudził mnie jego śpiew i gadanie,obwąchałam i strzelił kupę śpiewająco.Wczoraj zjadł dwa jabłka i może lepiej spał bo nie stękał tylko kupa lekka była po jabłuszku?Jeszcze od wczoraj zaczęłam mieszać mleko 1 z 2 .Niech sobie je ile chce i rośnie .Warzony dzisiaj 7400g.

Wczoraj spał 2 godziny 20 min a dzisiaj z zgarkiem w ręku 40 min???I być ty mądra i pisz wiersze!:gitarzysta:

To Filipek waży podobnie do Kuby, bo przy szczepieniu dwa tygodnie temu też było dokładnie 7400. Zgrabniochy z nich :)

Kamidianka
katja79
mama2
ja nie moge z tym moim dzieckiem dalam mu teraz mojej zupy i prawie zwymiotował ( a te z bobovity je chetnie) to go nie zmuszalam i dala kaszke z jabłkami i winogronami z gerbera Pycha i co ?? tez prawie zygnał!!!:36_2_43: kuzwa tego to juz nierozumiem on nie chce nic oprocz cyca!!!!!!!!!!!!!

mama2
widac i z Ciebie marna kucharka:D nasze dzieci wolą fast fudy:36_1_1:( nie wiem jak to sie pisze):lup:
moja ze sloiczka kupionego wcina az jej sie uszy trzesa a moje beeee
To moja się wyłamuje, bo bardzo chętnie je, co jej ugotuję. Nawet z grudkami. Zjada 1,5 słoiczka, a zjadłaby więcej.

Kuba też na szczęście maminą kuchnię preferuje :) Ze słoiczków cały zjadł tylko ziemniaczek z królikiem Hippa, resztę rozgrzebuje. A moich obiadków zjada ostatnio około 250 ml i jeszcze paszczunię otwiera :) Ale na razie nie chcę mu więcej dawać.

mama2
Kamidianka
katja79

oj widze ze i u Guni to samo jeny az sie boje zimy jak pomysle o tej swojej rozdartej spoconej królewnie:lup:

Moja też jak tylko czapkę poczuje na głowie, to krzyczy. A kurtkę to już fortelem zakładam. Śpiewam i zagaduję, liczę paluszki i takie tam.

wszystkiego najlepszego z okazi pol roczku dla LENKI

Oooo, to ja też się dołączam do życzeń. Buziaczki dla naszego Leniaczka :zwyrazami_milosci:

Kamidianka
I wreszcie mogę się przywitać, ojć!

guniu trzymam kciuki za Maksia, oby to nic poważnego. Daj natychmiast znać po lekarzu.

e2e2 super, że Filipek zdrowiuteńki, w co nie wątpiłam ani przez chwilkę. No i ładnie w nocy przespał. Oby tak dalej.

katja Maja chyba się do Maksa dostosowuje w spaniu, w końcu jak mają być parą, to muszą jakoś współgrać na tym polu ;) A poważnie, wierzę, że jesteś padnięta. Może dzisiaj da Ci mała pospać.

mama2 Maksiu po prostu nie życzy sobie konkurenta w postaci dodatkowego brata albo siostry, bo co on biedny by zrobił, gdyby się miał cycami podzielić?? Stąd jego "przeszkadzanie" w nocy.

Jola no to noc pełna wrażen. Jak tam oczko, przemywasz rumiankiem?

Ja za to w nocy spałam jak dziecko. Oczywiście po masażu w wykonaniu M. :)) Lenka o 5-tej się obudziła, pomarudziła, ale dałam pieluchę i smoka, no i zasnęła. Potem jak M. wyszedł to sie jej zebrało na gadanie, ale też jakoś sama usnęła. Przed 8-mą jednak nie było zmiłuj i szorowałam do kuchni po butlę.

Pogoda niby lepsza niż wczoraj, ale wczoraj to siedziałam w domu, a dzisiaj na spacer, wiec odczułam tę aurę na sobie. Gdyby nie to, że Lenka zasnęła, to szybko bym wróciła. Ale nie chciałam jej budzić i pochodziłam godzinę. Ze 3 razy były napady większego deszczu ze śniegiem. Ogólnie niemiło, zimno, wietrznie.

Lenka teraz zasnęła, ale zaliczyła z 1,5 godziny marudzenia. Płacz, histeria. Chciała wyskoczyć z leżaczka. Na szczęście biedulka zasnęła. Oby pospała. To chyba zęby następne idą, coś mi się wydaje, ze dwójki na dole. Zobaczymy, co następne dni przyniosą.

O rany, biedna Lenka. Ale jej się te zębiska rozpędziły :36_2_13: Oby szybko wyszły :36_1_11:

katja79
no my wlasnie wrócilysmy od pani dr i niestety Maja nie zaszczepiona ma czerwone gardło i wydzieline w nosku( chociaz mi sie wydaje ze to byl katar taki z placzu) no ale lepiej dmuchac na zimne mamy poczekac czy sie nic nie rozwinie i przyjsc w przyszlym tygodniu.
pytalam o ten gluten lekarka kazala juz wprowadzac w postaci kaszy manny do zupek
no i wiecie zdziwilam sie bo mówilam jej tez o tym ze Maja robi twarde kupy tzn takie dorosle no i kazala jak najwiecej przepajac najlepiej woda wiec jej mówie ze mala mi wody nie wypije ze tylko soki i to tez nie wszystkie a ona zeby jej robic wode z miodem...a ja cale zycie myslalam ze miód jest silnym alergenem i malym dzieciom sie nie daje...no ale bylo takie zamieszanie ze juz nie dopytałam.no i Maja wazy 6600 wiec malawo drobinka moja malutka postanowilam ze przez ten tydzien niech jeszcze doi cyca ale od przyszlego tygodnia kategorycznie przechodzimy na butle bede mogla bardziej kontrolowac to ile zjadla( bo przeciez ona nie jest w stanie wypic wiecej niz 90ml) no i kaszki te sprawy zawsze to cos tresciwszego bo troche sie zmartwilam.

Wodę z miodem?? Przyznam, że zaskoczona jestem :)
A z tym glutenem to ja już sama nie wiem co robić. Nie chcę dać za późno, a na razie serio się boję, bo dwa przypadki nietolerancji w bliskiej rodzinie mnie jakoś powstrzymują.

mama2
e2e2
gunia43
I ja sie witam po niezbyt przespanej nocy. Niepoprztulalam sie do M :-(
Maksik sie obudzil z placzem wiec wzielam go do pokoju i tak jakko spalismy razem caly czas budzil sie z placzem, zasypial i znow placz az w koncu tak sie rozplakal, ze nic juz nie pomagalo:36_11_23:. Dalam mu czopka i wzielam na rece i tak kimalismy z pol godziny. Jak go odlozylam znow plakal ale juz mniej. No i tak cala nocke. O 6.00 znow placz, wiec dalam mu mleko ale wypil tylko 90 ml, jak normalnie wydoi spokojnie 230:uff:
Zasnal wreszcie i spal do 10.00. Znow prawie nic nie wypil, bo 100 ml. Zmierzalam mu goraczke i ma w pupie 38 stopni. Katarku nie ma zbytnio tylko nosek lekko przytkany byl rano. Teraz leciutko pokasluje, ale nie jestem pewna czy nie spacjalnie, cholewcia. NIe wiem czy isc do lekarza czy poprostu zostac w domu i czekac co bedzie. Na razie nie jest tak zle oprocz goraczki lekkiej i marudzenia tez w normie.
Nie wiem, dawac czopek czy tez nie?????

Guniu jak czytam co się dzieję z Maksem to tak samo było z Filipkiem.NIe miał kaszlu tylko taki udawany bardziej,nie miał kataru tylko jakieś baby w nosie ale nie dużo.Pojechałam do p.doktor i stwierdziła drobną infekcję.Przepisała leki ,jedyne co mu najbardziej dolegało to duża gorączka,w nocy 39stopni a ja nie wiedziałam co robić ,podałam nurofen i przeszło troszkę do 37.Jak się później okazało to jesr takie coś jak trzydniówka którą się przechodzi raz w życiu.Filip tp miał bo charakterystyczne jest to że dziecko w 3 dobie dostaje wysypkę i już jest zdrowe!Filip miał wysypkę a ja myślałam że od wit.C.

Oby to było to co piszę a nie jakieś choróbsko wstrętne!!!Mierz często temperaturę i dawaj dużo pić a do lekarza nie zaszkodzi pojechać.

moja Klaudia tez to miala ..to nioc groznego trzeba tylko zbjac bardzo wysoka temp.!
To nie to chyba. Przynajmniej tak stwierdzil lekarz. Powiedzial, ze ta goraczka to pierwsze Maksika zetkniecie z zarazkami. Przebadal go dokladnie plucka i oskrzela osluchal, gardelko i jezyczek zobaczyl, uszka tez (?) i brzuszek i powiedzial, ze to raczej nie jest trzydniowka, tylko dziecko jakiegos bakcyla zlapalo i walczy ale wszystko na razie ok, jesli sie nie rozwinie oczywiscie. Kazal mu podawac czopki jak temperatura przektoczy 38 stopni i zakraplac nosek sola fizjologiczna. Maksik ma sie juz lepiej. Mierzalam mu temperature wieczorem i mial juz 37,5 bez czopka wiec o niebo lepiej. Caly stopien w dol.