Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
e2e2
mama2

po moim trupie:o_noo::o_noo::o_noo:

Ja mam znajomą która ma dziewczynkę o 8 dni młodszą i daje jes takie zupy jak rosół,zalewajkę,krupnik ostatnio kapuśniak,kisiel.Tylko nie tak żeby się dziecko najadło tylko kilka łyżeczek na próbę ale niczym nie gardzi!!!

no to chyba nie robi dobrze, moim zdaniem jelita są jeszcze bardzo wrażliwe u takiego dziecka, po co je tak wcześnie obciażać? jeszcze zdąży się najeść tych wszystkich potraw. Ja tylko 2 razy podałąm młodemu i zupkę i owoce tego samego dnia, ma wrażenie ze nie najlepiej to znosi. Poczekam ze 3tyg i wtedy spróbuję.
Ja też tego zdania, pewnie, że nie umrze dziecko od tego, ale po co zamęt w jelitkach siać.

lutka wierszyk w pracy dałaś radę napisać :)) Stajesz się wielofunkcyjna :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jeszcze jeden dzień takiej pogody i normalnie do domu wariatów nas odwiozą :) 7 stopni i piździ jak cholera. I znowu siedzimy w chałupie :36_13_4:
Kuba już kataru zupełnie nie ma, tylko po nocy coś mu tam jeszcze świszczy w nochalu. I paskuda nie da sobie tego wyciągnąć. Dzisiaj to takie zapasy stoczyliśmy, że prawie na dziecku okrakiem siedziałam :) A ten co lepsze uważa to za dobrą zabawę i chichocze :lup: Ale tak głową rzuca, że nie jestem mu w stanie wpakować Fridy do nosa, ech co za łotr :)

Moja za to lubi, jak jej w uszku grzebię, uważa, że to takie pieszczotki :))

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

e2e2
mama2
jola22

Mama2 od twojej teściowej to będzie rosołek jadł aż będą mu się uszy trzęsły - hi, hi.:36_1_21:

Ja mam znajomą która ma dziewczynkę o 8 dni młodszą i daje jes takie zupy jak rosół,zalewajkę,krupnik ostatnio kapuśniak,kisiel.Tylko nie tak żeby się dziecko najadło tylko kilka łyżeczek na próbę ale niczym nie gardzi!!!

bo prawada taka ,że niektore daja ja tez się z tym już spotkałam,ja tam nie wiem czy dobrze ja za dużo z małym przeszłam z tymi kolkami ,gazami żeby teraz mu jeszcze ładowaqć zupy normalne.
Lekarka i tak mi zabroniła dawać deserków ,soków,i zupek z mięsem ze względu na jego jelita więc powinnam zacząć jak skończy 6 miesiecy dopiero a na dzień dzisiejszy mam podawać marchewke i warzywka po wyżej 4 miesiąca.Ja tam sie średnio do tego stosuje,ponieważ zawasze coś tam nowego mu dam zaczełam nawet dawac te powyżej 6 miesiąca.:uff2:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

e2e2
Jola30
lutka

co Ty za mleko kupujesz??????

Bebilon 1 tyle kosztuje u mnie w sklepie a w markecie 43 ale nie mam u mnie marketów i stracza na 5 dni.

:uff2::uff2::uff2:

e2e2- mleko jest drogie dlatego u mnie w mieście i w okolicznych miastach nie ma ponieważ nie kupują tego mleka bo drogie ludzie wolą tańsze,nawet problem kupić w markecie ale coż zrobić nie będe mu zmieniac mleka powieważ w Anglii pije to samo :apacz:a ja już swój koszmar z mlekiem przeszłam więc wiem jak to się może skończyć zmianą mleka np. na tańsze,zresztą pani dr też mi nie zaleciła nawet pochwaliła że pije to mleko więc chyba OK.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.
Jeszcze jeden dzień takiej pogody i normalnie do domu wariatów nas odwiozą :) 7 stopni i piździ jak cholera. I znowu siedzimy w chałupie :36_13_4:
Kuba już kataru zupełnie nie ma, tylko po nocy coś mu tam jeszcze świszczy w nochalu. I paskuda nie da sobie tego wyciągnąć. Dzisiaj to takie zapasy stoczyliśmy, że prawie na dziecku okrakiem siedziałam :) A ten co lepsze uważa to za dobrą zabawę i chichocze :lup: Ale tak głową rzuca, że nie jestem mu w stanie wpakować Fridy do nosa, ech co za łotr :)

z ciebie taka powsinoga jak ze mnie , dusze sie w domu i wariuje ale mysle ze teraz wiecej bedzie takich dni ...:((((((

A ja dziewczyny nie wyobrażam sobie powrotu do Anglii i siedzenia w domu przy 12-14 stopniach przy kaloryferach na ful :le:chyba bede w sklepie siedzieć cały dzień no masakra jakaś może niech juz tem mój men znajdzie jakiś dom i się spręży bo na samą myśl chce mi się płakać.:le::le:

Jola30
e2e2
Jola30

Bebilon 1 tyle kosztuje u mnie w sklepie a w markecie 43 ale nie mam u mnie marketów i stracza na 5 dni.

e2e2- mleko jest drogie dlatego u mnie w mieście i w okolicznych miastach nie ma ponieważ nie kupują tego mleka bo drogie ludzie wolą tańsze,nawet problem kupić w markecie ale coż zrobić nie będe mu zmieniac mleka powieważ w Anglii pije to samo :apacz:a ja już swój koszmar z mlekiem przeszłam więc wiem jak to się może skończyć zmianą mleka np. na tańsze,zresztą pani dr też mi nie zaleciła nawet pochwaliła że pije to mleko więc chyba OK.
W anglii tez jest takie drogie?? ja widzialam to mleko za 37 zl

elus.dreptus
Jola30
e2e2

no widzisz po starej cenie może i było kiedyś 37 zł co mi sie nie zdarzyło kupić:le:
W Anglii kosztuje BEBILON 1 w Polskim sklepie 15 funtów ja głupia kupowałam na początku dopóki nie obcziłam że mleko APTAMIL jest to samo mleko tylko inaczej pakowane na U.E. kosztuje 8 funtów i jest więcej bo 900 deka

Jola30
e2e2
mama2

bo prawada taka ,że niektore daja ja tez się z tym już spotkałam,ja tam nie wiem czy dobrze ja za dużo z małym przeszłam z tymi kolkami ,gazami żeby teraz mu jeszcze ładowaqć zupy normalne.
Lekarka i tak mi zabroniła dawać deserków ,soków,i zupek z mięsem ze względu na jego jelita więc powinnam zacząć jak skończy 6 miesiecy dopiero a na dzień dzisiejszy mam podawać marchewke i warzywka po wyżej 4 miesiąca.Ja tam sie średnio do tego stosuje,ponieważ zawasze coś tam nowego mu dam zaczełam nawet dawac te powyżej 6 miesiąca.:uff2:

Jola nie obraź się, ale po co to robisz? Nikuś ma klopoty z brzuszkiem, miał i miewa kolki, po jaką cholerę dajeszc mu dania przeznaczone dla dzieci powyzej 6 miesiąca??? I ta kaszka mleczno - ryżowa tez obciąża jego żołądek i nerki, czemu nie czytasz z opakowania instrukcji przygotowania?

mama2
Wiki20pl
pat-k

Wiki wielki przytulas dla Ciebie. daleko masz z domu do pracy? ile godzin w sumie bedziesz poza domem?

piechotką mam 15 minut grafik mam taki :
pn 6-14
wt wolne
śr 6-14
czw wolne
pt 6-14
so 6-14
nd 8:45-20:45

e niedziele 12 godzin?i tylko 2 dni wolne??????????????/ o zgrozo:noooo:
O Boze!!!!!! Tak mi w glowie zostaly te rozmowy Wasze o powrocie do pracy, ze az dzisiaj mi sie silo, ze wrocilam do Sadu i musialam z Masikiem pracowac a kierowniczka sie krzywym okiem na niego patrzyla. Ech!!! I jeszcze do tego nie umialam sie na pracy skupic bp tylko myslalam o dziecku, ze tak musi biedny w tym Sadzie wsrod akt zakurzonych ze mna siedziec, zamiast w domuciu wsrod zabawek.

jola22
lutka
jola22
M jest zachwycony - a ja bym chciała jeszcze schudnąć kolejne 5 kg.

moim zdaniem teraz jest świetnie, moge zapytac ile wazysz?

I tu was zaskoczę - 65 kg !!!!!!!!!:noooo::36_1_21:

Ja myślałam że z 55 kilo ,serio!!!Dobrze wyglądasz,bardzo i nie zrzucaj więcej bo ja ważę 52 a najlepiej się czułam w wadze tak 65-60!!!W ciąży mi przybyło 22kilo!

Jola30
elus.dreptus
Jola30

no widzisz po starej cenie może i było kiedyś 37 zł co mi sie nie zdarzyło kupić:le:
W Anglii kosztuje BEBILON 1 w Polskim sklepie 15 funtów ja głupia kupowałam na początku dopóki nie obcziłam że mleko APTAMIL jest to samo mleko tylko inaczej pakowane na U.E. kosztuje 8 funtów i jest więcej bo 900 deka

A ja daje za Aptamil 12,95 za 800 gram. Za taki pierwsze do dokarmiania z przedrostkiem Pre dawalam 15,95 !!!!!Kurde!!!!Chyba zrobie w Agnlii zapasy, jak pojade :-)

lutka
Jola30
e2e2

Jola nie obraź się, ale po co to robisz? Nikuś ma klopoty z brzuszkiem, miał i miewa kolki, po jaką cholerę dajeszc mu dania przeznaczone dla dzieci powyzej 6 miesiąca??? I ta kaszka mleczno - ryżowa tez obciąża jego żołądek i nerki, czemu nie czytasz z opakowania instrukcji przygotowania?
Na sloiczkach, przynajmniej tutaj pisze od 6 miesiaca czyli teraz juz mozna dawac. A kaszke ryzowo-pszenna tez daje i z pelnego ziarna tez. Tutaj to sa one od 4 miesiaca.
No ale z NIkiem moze inna brocha, bo moj Maksio to jak na razie wszystko trawi i na nic uczulony.
Nawet cytrusy juz za nami i nic.

mama2
Ja kiedys cieprpialam na powazna bezsennosc wywołana nerwica i cholera widze ze ona wraca ..a lekow teraz nie moge brac jak karmie :le: bo dzis Maksiolek nawet spał ale ja prawie wogole:uff2::uff2:

Ja mam kolejną nieprzespaną noc!!!W pewnym momencie jak się przebudziłam to nie wiedziałam czy Filip jest w łóżeczku czy z nami w łóżku,mówię wam już się zakręciłam!!!!W dzień je po 120ml góra a w nocy 150 ml pije!!!Często mu daję w nocy herbatkę ale jak jest głodny to go wodą poić nie będę!!!Mama2 witaj w klubie chodzących na rzęsach!

Jola30
no trzymajcie kciukasy za tego nieszczęsliwego lekarza bo coś czuje że dziś się z nią pokłuce i tak się skończy znów 50 dych za wizyte ech:le:a lekarstwa nawet nie mam ochcoty mysleć
Ciekawe jak bym była z tych mam co nie ma kasy lub woli wydać na siebie co by było z dzieckiem :dzidzia_mis:

Jola30
- ale jezeli dostalas kase za urodzenie dziecka w Polsce to musi ono tez byc jakos ubezpieczone i nalezy mu sie opeka. To bez sensu, przeciez nie musisz pracowac, zeby Twojemu dziecku nalezala sie darmowa opieka. Popytaj lekarke moze cos podpowie, a jak nie to zadzwon do ZUS-u. MOze powiennac zameldowac sie jako bezrobotna i tyle. W Zusie powinni wiedziec.
Ja tez nie pracuje i nie mam prywatnego ubezpieczenia tylko naleze do Kasy chorych normalnie bo moj M pracuje i my z Maksiem jestesmy na niego ubezpieczeni. Popytaj, bo cos mi sie wydaje, ze te kase to bez sensu wydajesz. Powodzenia!!!!!
A do Anglii masz jaks karte jak chodzisz do lakarza. Ja tutaj mam i wyrobilam Maksiowi tez i od razu taka sama tylko na UE i w Polsce mamy za darmo alebo ze zwrotem kosztow na miejscu.

Daffodil
Dzień dobry dziewuszki.

A mojemu Maksikowi to jakos charakterek sie wyostrzyl!!!!! Krzyczy na mnie czasami i wyraznie sie zlosci, co chetnie okazuje pokrzykujac, piszczac i sie wyginajac w luk zalamanej mamusi!!!!!
Oj czuje ze krotki okres spokojnego dziecinstwa (wylaczajac pierwsze 2 miesiace) sie skonczyl.