Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
mama2
Moja mama jest niesamowita ..mowilam jej ze klaudia chiala tez jesc jabluszko gerbera jak karmilam maksa i powiedzialam jej ze ona moze zjesc normalne jablko a nie takie noi mojej mamie sie zal klaudi zrobilo i dzis przyszla z deserkami z gerbera trzy dla maksia trzy dla klaudi :whoot:

fatycznie mama cudo :in_love: moja taka niejest :(

a my kochanego tatka wyslalysmy do Lwowa+ i juz tesknie za 20 minut bedzie w Kijowie i pociagiem do Lwowa wiec u rodzicow bedzie rano.a my lecimy jednak w czwartek trzabylo jrfnak ptzrlozyc slub na poniefzialek przeciucie mnie niemylilo.a;e nic lecimy w czwartek :in_love:
He, he. Juz doczytlam, ze szczesliwie dolecial.
Ja tez tesknie jak sie z M rozstaje juz w minucie jak wychodzi.

lutka
Od kilku dni wzięło mnie na 2 dziecko! I to tak konkretnie hmmmm ale póki co poczekamy conajmniej do ukończenia roczku przez Szymcia.

No proszę, plany poważne. Trzymam kciuki :zwyrazami_milosci:
My z M. ostatnio się zastanawialiśmy czy zaczynamy starania w przyszłe wakacje (bo znowu celujemy w maj) czy może dopiero w następne i jednogłośnie stwierdziliśmy, że jednak nie w te najbliższe :)

lutka
Daffo czasem tak mam, czytam posty, a po kilku dniach przypomina mi sie coś i wtedy pytam , czy odpowiadam.

U Was tez tak wieje????

wieje strasznie, juz zaczyna sie ta brzydsza jesien. ciekawe czy spacer dzisiaj sie uda

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Daffodil
mama2

hihi koniexcznie to nagrajcie bo super musi wygladac:D a kilka pobudek tzn ze Kubus zaczal sie budzic czesciej w nocy ??

Tak, pisałam ostatnio, że 3-4 pobudki są każdej nocy :love sick:
Na początku myślałam, że to przez zęby, bo ta gulka na dziąśle stanęła w miejscu i ani się nie powiększa ani nie maleje.
Ale widzę, że prawie wszystkie dzieciaczki tak mają, więc to chyba po prostu taki okres.
Mama teraz masz przewagę, bo jesteś już zahartowana, a my ledwo zipiemy :hahaha:

gdziesz przeoczylam ze to pisałas ..dziwne moj teraz sie budzi 2 razy a wasze na odwrot ...bardzo dziwne :D

A moja nadal nie budzi się wcale :D

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

pat-k
gunia43
Dzien dobry wtorkowo!!!!
Dzisiaj mialam isc do lekarza na 12.00, ale (dot eraz nie moge w to uwierzyc!!!) - zaspalam!!!!:36_11_23:
MOje malenstwo serwowalo mi pobudki o 4.00, potem 5.30 potem 7.30 i wypilo butle po czym po butli zasanelo. No to ja stwierdzilam, ze jeszcze sie tez kimne, bo obudzi sie pewnie o 9.00, zreszta M mial dzwonic o 10.00 na pauzie w pracy.
PO pieknym snie gdzie snilo mi sie, ze stoje w kolejce w barze kanapkowym po zjedzeniu juz jednej prze, przepysznej kanapki :36_1_11:spojrzalam na zegarek a tam 11.27!!!! Maly spi do teraz a M nie zadzwonil pierwszy raz od miesiecy:hahaha:. NO i nie pojde, chyba ze na popoludnie mnie przyjmie. Ale jaja. NO to wyspalam sie za wszystkie czasy:36_2_15:

Gunia nie dane Ci bylo trafic dzisiaj do tego lekarza, caly swiat stanal na przeszkodzie :36_2_15:
Najwyrazniej!!!!! :36_2_15:
MOze ktos uznal, ze nalezalo mi sie po ostatnich stresach.:36_2_15:

Daffodil
lutka
Witam wtorkowo

mama2cór Wasz dzień zbliża sie wielkimi krokami :36_1_22: a dziewczynki wyglądają pięknie :zwyrazami_milosci: Olcia ma śliczny sweterek, widac ile milosci im dajecie, są takie radosne.

mama2 Szymcio z kolei woli zwykłe plastikowe, kolorowe i tłukące się zabawki.

Gunia zaspac na 12 to nie lada sztuka :D hehe

Daffo a nie uważasz ze nauka zasypiania bez jedzenia nocnego w tym wieku to troszkę za wczesnie? Oczywiście trzymam kciuki za pierwsza nocke bez pobudki :) ale jakos tak mi sie wydaje Szymek za mały na takie eksperymenty. Póki co je 1 w nocy, i nie przeszkadza mi to.

No a ja jestem przeziębiona, tzn dopiero rozwija mi się jakieś badziewie. :/ Więc staram się nie podchodzić do Szymcia :(((((

Aaaa... i życzę szybciutkiego powrotu do zdrowia. Trzymam kciuki, żeby Szymcio się nie zaraził.

Dołączam się do życzeń :))

Daffodil
lutka
Od kilku dni wzięło mnie na 2 dziecko! I to tak konkretnie hmmmm ale póki co poczekamy conajmniej do ukończenia roczku przez Szymcia.

No proszę, plany poważne. Trzymam kciuki :zwyrazami_milosci:
My z M. ostatnio się zastanawialiśmy czy zaczynamy starania w przyszłe wakacje (bo znowu celujemy w maj) czy może dopiero w następne i jednogłośnie stwierdziliśmy, że jednak nie w te najbliższe :)
He, he!!!!! My tez podobnie. . Byle zdarzyc przed 40-stka:36_2_15:!NO ale zobaczymy czy wogole sie bedzioemy starac, choc checi sa to jednak toche nas to przeraza. U mnie to jest jeszcze kwestia wyboru czy drugie dziecko czy edukacja i praca w Niemczech :-(

Daffodil
lutka
Daffo czasem tak mam, czytam posty, a po kilku dniach przypomina mi sie coś i wtedy pytam , czy odpowiadam.

U Was tez tak wieje????

Też. Pogoda paskudna.
Dobrze, że Kuba dostał od mojej mamy kurteczkę jesienną, bo jakoś o tym nie myślałam i teraz bym pewnie nie miała go w co ubrać :lup:
U nas na szczescie nie jest az tak zle choc prognozy byly niefajne.

Kamidianka
mama2
Daffodil

Tak, pisałam ostatnio, że 3-4 pobudki są każdej nocy :love sick:
Na początku myślałam, że to przez zęby, bo ta gulka na dziąśle stanęła w miejscu i ani się nie powiększa ani nie maleje.
Ale widzę, że prawie wszystkie dzieciaczki tak mają, więc to chyba po prostu taki okres.
Mama teraz masz przewagę, bo jesteś już zahartowana, a my ledwo zipiemy :hahaha:

gdziesz przeoczylam ze to pisałas ..dziwne moj teraz sie budzi 2 razy a wasze na odwrot ...bardzo dziwne :D

A moja nadal nie budzi się wcale :D
Szczesciara!!!!!

gunia43
e2e2
Wczoraj fajnie minął dzionek,przyjechali moi rodzice ,zrobiłam obiadek i wszystko byłoby dobrze gdyby nie mój ból brzucha..................dostałam okres.
Myślałam że ból mi przejdzie po porodzie ale jest tragedia,dzisiaj nie miałam siły do południa podnieść Filipka,dobrze że M w domu.
Dla poprawy humorku pojechałam do fryzjera i odświeżyłam pasemka,w sobotę wesele i trzeba jakoś wyglądać!
Zdjęcia Maksów są świetne takie już dojrzałe te nasze dzieci się robią,obydwoje wyszli pięknie!!!Spodnie dżins, koszula ,mamusie stroją że szok!!!
Mama2corun.....................gratulację!!!Suknia piękna a dziewczynki na zdjęciach jeszcze ładniejsze!!!Oliw będzie niosła obrączki???
Jola22 bardzo praktyczne zabawki,Julcia będzie się cieszyła a mama więcej czasu dla siebie.

Oj szkoda, ze bol taki mocny. U mnie jest lepiej po porodzie. Ale jeszcze wsyzstko moze sie zmienic. Prosimy o fotke "nowych" wlosow!!!!

Mnie nietsety tak mocno leca, ze cale mieszkanie we wlosach, moje grzywka widocznie przerzedzona. Dzisiaj poprosze o skierowanie do dermatologa. MOze cos zaradzi. No i kupie sobie te ampulki z Vichy. Chyba sie poplacze!!!!!!

Właśnie niedawno miałam spytać, jak tam Guniu u Ciebie z włosami. Mnie wyraznie pomogła kuracja skrzypem, teraz wypadają prawie normalnie, czyli znikome ilości. Ale biorę dalej. A Ty Guniu nie chcesz spróbować?
Ja za to coraz poważniej myślę o zmianie fryzury, korci mnie i może coś wykombinuję.

e2e2
mama2corun
mama2
Moja mama jest niesamowita ..mowilam jej ze klaudia chiala tez jesc jabluszko gerbera jak karmilam maksa i powiedzialam jej ze ona moze zjesc normalne jablko a nie takie noi mojej mamie sie zal klaudi zrobilo i dzis przyszla z deserkami z gerbera trzy dla maksia trzy dla klaudi :whoot:

fatycznie mama cudo :in_love: moja taka niejest :(

a my kochanego tatka wyslalysmy do Lwowa+ i juz tesknie za 20 minut bedzie w Kijowie i pociagiem do Lwowa wiec u rodzicow bedzie rano.a my lecimy jednak w czwartek trzabylo jrfnak ptzrlozyc slub na poniefzialek przeciucie mnie niemylilo.a;e nic lecimy w czwartek :in_love:
Moja Mama też jest kochana,myśli o wszystkich dzieciach i wnukach tylko nie o sobie.Tata też jest suuper ,jest bardzo uczuciowy.21 ma operacje na kręgosłup a ja już się bardzo martwię!Ja zawsze byłam taka typowa córusia tatusia,mam trzech braci z którymi toczyłam walki i zawsze tata mnie bronił i miałam największe względy.
Zycze, zeby operacja przebiegla pomyslnie.

Kamidianka
gunia43
e2e2
Wczoraj fajnie minął dzionek,przyjechali moi rodzice ,zrobiłam obiadek i wszystko byłoby dobrze gdyby nie mój ból brzucha..................dostałam okres.
Myślałam że ból mi przejdzie po porodzie ale jest tragedia,dzisiaj nie miałam siły do południa podnieść Filipka,dobrze że M w domu.
Dla poprawy humorku pojechałam do fryzjera i odświeżyłam pasemka,w sobotę wesele i trzeba jakoś wyglądać!
Zdjęcia Maksów są świetne takie już dojrzałe te nasze dzieci się robią,obydwoje wyszli pięknie!!!Spodnie dżins, koszula ,mamusie stroją że szok!!!
Mama2corun.....................gratulację!!!Suknia piękna a dziewczynki na zdjęciach jeszcze ładniejsze!!!Oliw będzie niosła obrączki???
Jola22 bardzo praktyczne zabawki,Julcia będzie się cieszyła a mama więcej czasu dla siebie.

Oj szkoda, ze bol taki mocny. U mnie jest lepiej po porodzie. Ale jeszcze wsyzstko moze sie zmienic. Prosimy o fotke "nowych" wlosow!!!!

Mnie nietsety tak mocno leca, ze cale mieszkanie we wlosach, moje grzywka widocznie przerzedzona. Dzisiaj poprosze o skierowanie do dermatologa. MOze cos zaradzi. No i kupie sobie te ampulki z Vichy. Chyba sie poplacze!!!!!!

Właśnie niedawno miałam spytać, jak tam Guniu u Ciebie z włosami. Mnie wyraznie pomogła kuracja skrzypem, teraz wypadają prawie normalnie, czyli znikome ilości. Ale biorę dalej. A Ty Guniu nie chcesz spróbować?
Ja za to coraz poważniej myślę o zmianie fryzury, korci mnie i może coś wykombinuję.
Ja biore skrzyp z histamina w tabletkach ale nieregularnie ale pozy tym witaminki lykam. Jakos przy Maksiu nie mam glowy do tabletek, mimo, ze czas w sumie jest. NIc wychodzej jednak i umowie sie na kolejna wizyte do lekarza, bo tragedia normalnie. A recepte na tarczyce to moze mi bez terminu wypisze. Juz trzy dni nie biore lekow, cholewcia.
W moim domu dywan z wlosow codziennie a na glowie juz niewesolo. Chyba polowa wlsow mi wyleciala przez te 2 miesiace i leca coraz bardziej. Normalnie najbardziej po grzywce widac, ze polowa z niej zostala. Straszne. No ale ostatnia nerwowka tez chyba sie do tego przyczynila.
Mam nadzije, ze w kocu sie to skonczy i wlosy odrosna. HJak na razie dzisiaj skrocilam zupelnie do ramion,wiec mam coraz krotsze a na krotkich zupelnie sie skonczy tylko musze sie jakos do fryzjera zebrac.

Daffodil
lutka
Witam wtorkowo

mama2cór Wasz dzień zbliża sie wielkimi krokami :36_1_22: a dziewczynki wyglądają pięknie :zwyrazami_milosci: Olcia ma śliczny sweterek, widac ile milosci im dajecie, są takie radosne.

mama2 Szymcio z kolei woli zwykłe plastikowe, kolorowe i tłukące się zabawki.

Gunia zaspac na 12 to nie lada sztuka :D hehe

Daffo a nie uważasz ze nauka zasypiania bez jedzenia nocnego w tym wieku to troszkę za wczesnie? Oczywiście trzymam kciuki za pierwsza nocke bez pobudki :) ale jakos tak mi sie wydaje Szymek za mały na takie eksperymenty. Póki co je 1 w nocy, i nie przeszkadza mi to.

No a ja jestem przeziębiona, tzn dopiero rozwija mi się jakieś badziewie. :/ Więc staram się nie podchodzić do Szymcia :(((((

W sumie to uważam, że jest już na to wystarczająco duży, zresztą sam nie raz pokazał, że potrafi. Ale i tak nasza nauka w lesie, a czemu akurat teraz Ci się to przypomniało? :) Ostatnio patrzę po prostu czego chce i jak widzę, że wystarczy pogłaskać i już śpi, to nie wpycham mu mleka. Ale jak jest głodny, to butlę daję, więc nauki nie ma żadnej :)
Lutka - gdzeis przeoczylam tego posta. Zycze szybkiej poprawy. Oby Szymus sie nie zarazil, bo chore dziecko brzmi dla mnie przerazajaco po opisach kolezanek!!!!!!
Przesylam pozytywne wibracje !!!!!

pat-k
Daffodil
e2e2

Nasze dzieci się zmówiły i mam nadzieję że to przejściowe!
Daffodil jak szczepienia?To chyba jutro,o której?trzymam kciukole żeby Kubuś nie płakał!MY mamy w środę,aż się boje.

O 14.30 mamy wizytę u lekarza. Mam nadzieję, że obejdzie się bez łez.

trzymam kciuki
Oj to juz pewnie po. NO ale i tak kibicuje!!!!