Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

witam M za godzinke bedzie u swoich rodzicow.....oh jak ja juz teskne!!!!!:love sick:
Jola30 roznie Ola spi bo raz jej sie zdaza ok 4-5 godz spac a nieraz nawet nie 1 godzinke.
Jola30 mozesz mi napisac jak sie nazywa ten preparat na ciemieniuche??pisalam Ci na priv ale nieodpisalas niestety u nas sie pojawila ciemieniucha :36_1_77:
mama2 moj eks tez mial nadzieje takie ale rozwialy sie jak mnie zobaczyl w ciazy z I a Klaudia jest bardzo dzielna a daleko ma do szkoly??moja Oliw teraz niestety ma kawaleczek i musze ja codziennie odprowadzac i przyprowadzac....jeszcze z rok moze 2 poczekam az sama bedzie chodzic wkoncu jeszcze malutka jest ma 6 latek.ok ja ide sie zdrzemnac bo od 5 niespie a poszlam spac po23 wiec padnieta jestem a na 11 do US jade wiec no e ja sie wykoncze :/
a Olenka dzis pobudka o2 i o7 :) a o 7.40 juz koniec spania :) chyba ja chrapanie taty budzilo tyle razy :36_33_18:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

pat-k
Witajcie kochane,
przylaczam sie do grona mam niesypiajacych w nocy ;/
o 1.30 obudzilam sie pogryziona przez komara (pod koniec wrzesnia. komar!!) wstalam zakatrupic drania, napilam sie wody i buch z powrotem do wyrka. Leze i nie moge zasnac. I tu cos niesamowitego, zaczelo mi z cyca leciec mleko i po kilku minutach doslownie obudzila sie Tosia :36_19_2: jako ona to wyczula, ze zarcie sie leje??
wzielam ja do wyrka, nakarmilam, ponosilam do odbicia (to juz byla 3 w nocy), walnela kupe wiec wlaczylam swiatlo i na przewijak. Kupa okazala sie po pachy, wiec przebieranie mycie etc. ookolo 3.30 klade Tosie do lozeczka, gasze swiatlo i probuje zasnac. Nic z tego, bo Tosia ma ostatnio zakodowane, ze o 4 je, wiec znowu zaczela domagac sie cyca :36_2_12:
Impreza zywieniowa skonczyla sie o 5 nad ranem a ja bylam juz sina ze zmeczenia. Zasnelam razem z mala przy cycu i w koncu pospalam dluzej.
mama2 gdybym tak miala co noc, to chyba nie pamietalabym jak mam na imie

Ale się usmiałam a ja mam tak prawie codziennie i co żyć można z milości o malca:love sick:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2corun
witam M za godzinke bedzie u swoich rodzicow.....oh jak ja juz teskne!!!!!:love sick:
Jola30 roznie Ola spi bo raz jej sie zdaza ok 4-5 godz spac a nieraz nawet nie 1 godzinke.
Jola30 mozesz mi napisac jak sie nazywa ten preparat na ciemieniuche??pisalam Ci na priv ale nieodpisalas niestety u nas sie pojawila ciemieniucha :36_1_77:
mama2 moj eks tez mial nadzieje takie ale rozwialy sie jak mnie zobaczyl w ciazy z I a Klaudia jest bardzo dzielna a daleko ma do szkoly??moja Oliw teraz niestety ma kawaleczek i musze ja codziennie odprowadzac i przyprowadzac....jeszcze z rok moze 2 poczekam az sama bedzie chodzic wkoncu jeszcze malutka jest ma 6 latek.ok ja ide sie zdrzemnac bo od 5 niespie a poszlam spac po23 wiec padnieta jestem a na 11 do US jade wiec no e ja sie wykoncze :/
a Olenka dzis pobudka o2 i o7 :) a o 7.40 juz koniec spania :) chyba ja chrapanie taty budzilo tyle razy :36_33_18:

do szkoly ma bardzo blisko bo przechodzi przez boisko i juz , z balkonu ja widze az 3/4 drogi :D

Witam się wtorkowo.
Dzisiejsza noc jak każda, parę pobudek tylko po to, żeby mama przytuliła. Ani głodny nie jest, ani pić się nie chce, wystarczy się nad nim pochylić, dać buziaka i po chwili śpi wrażliwiec mój mały.
Za to teraz uciął sobie dwugodzinną drzemkę wtulony w mamę :zwyrazami_milosci: Wprawdzie zasypiał pół godziny, głaskając mnie po nosie, wkładając paluchy do oczu i ciągnąc za włosy. I jeszcze coś tam sobie do siebie gadał przy tym badaniu :) Muszę kiedyś M. poprosić, żeby nagrał to z ukrycia, bo rewelacyjnie to wygląda :)

mama2
mama2corun
mama2
Moja mama jest niesamowita ..mowilam jej ze klaudia chiala tez jesc jabluszko gerbera jak karmilam maksa i powiedzialam jej ze ona moze zjesc normalne jablko a nie takie noi mojej mamie sie zal klaudi zrobilo i dzis przyszla z deserkami z gerbera trzy dla maksia trzy dla klaudi :whoot:

fatycznie mama cudo :in_love: moja taka niejest :(

a my kochanego tatka wyslalysmy do Lwowa+ i juz tesknie za 20 minut bedzie w Kijowie i pociagiem do Lwowa wiec u rodzicow bedzie rano.a my lecimy jednak w czwartek trzabylo jrfnak ptzrlozyc slub na poniefzialek przeciucie mnie niemylilo.a;e nic lecimy w czwartek :in_love:

pare w dni w ta czy w tamta nie stanowi roznicy dla milosci :) Ale ci zazdroszcze tego wydarzenia!:zwyrazami_milosci:

Ja też zazdroszczę :) Czasem jak wspominam nasz ślub, to aż mi żal, że nie przeżyjemy tego jeszcze raz :)

mama2
Witam sie wtorkowo ...moj synek obudzil sie o 23.30 i 2.00 :D:D:D wyraznie zamienil sie z niektorymi waszymi dzieciaczkami i moglabym powiedziec dzis o sobie ze jestem super wyspana gdyy....nie bol cyca od 4 rano !!!!!!!!!!!!!bo głupia sie skusilam i nakarmilam go bo juz byyl taki pełny ...w nocy juz wogol z niego nie bede karmic...
Dzis "tatus "Klaudi przychodzi po nia ..zakupow ciag dalszy ..wczoraj do mnie dzwonil pogadac to M zazdrosnym okem patrzyl:D bo moj byly M podobno do teraz ma jeszcze mala nadzieje ze jeszcze kiedys bedziemy razem :36_1_77:

Trochę zazdrości nie zaszkodzi :)
A skoro były ma takie nadzieję i jest tak bezwzględny jak mówisz, to trzeba na niego uważać, bo pierwszą osobą, którą zacznie buntować będzie Klaudia :36_27_4:

Daffodil
Witam się wtorkowo.
Dzisiejsza noc jak każda, parę pobudek tylko po to, żeby mama przytuliła. Ani głodny nie jest, ani pić się nie chce, wystarczy się nad nim pochylić, dać buziaka i po chwili śpi wrażliwiec mój mały.
Za to teraz uciął sobie dwugodzinną drzemkę wtulony w mamę :zwyrazami_milosci: Wprawdzie zasypiał pół godziny, głaskając mnie po nosie, wkładając paluchy do oczu i ciągnąc za włosy. I jeszcze coś tam sobie do siebie gadał przy tym badaniu :) Muszę kiedyś M. poprosić, żeby nagrał to z ukrycia, bo rewelacyjnie to wygląda :)

hihi koniexcznie to nagrajcie bo super musi wygladac:D a kilka pobudek tzn ze Kubus zaczal sie budzic czesciej w nocy ??

Jola30
Witam
w końcu udało mi się wyrwać od szpon dobvoczynnej teśiowej i nadaje juz wlasnego domu jestem na razie tu ale i tak musze w srode do niej wrocić bo musze wyjechać i spawy pozaławiać póki co jestem i odpoczywam:36_1_22:
niestety w domu meksyk po remoncie wiec będe sprzątac i zaglądać.Nikuś spi kuzwa ale i tak mi kaszle i ma katar :36_1_77:
Ale mam wizyte u lekarza dziś ale przełoże ją na jutro bo to nie moja pani doktor a nie chce już zmieniac lekarza!

Jolu witaj, wieki całe Cię nie było.
Biedny Niki, ciągle coś go trzyma. Popytaj lekarza o jakieś lekarstwa/witaminki uodparniające i może podawaj mu nawet jak już wyzdrowieje, bo widzę, że straszny chorowitek z niego. Dużo zdrówka Wam życzę.

Daffodil
mama2
Witam sie wtorkowo ...moj synek obudzil sie o 23.30 i 2.00 :D:D:D wyraznie zamienil sie z niektorymi waszymi dzieciaczkami i moglabym powiedziec dzis o sobie ze jestem super wyspana gdyy....nie bol cyca od 4 rano !!!!!!!!!!!!!bo głupia sie skusilam i nakarmilam go bo juz byyl taki pełny ...w nocy juz wogol z niego nie bede karmic...
Dzis "tatus "Klaudi przychodzi po nia ..zakupow ciag dalszy ..wczoraj do mnie dzwonil pogadac to M zazdrosnym okem patrzyl:D bo moj byly M podobno do teraz ma jeszcze mala nadzieje ze jeszcze kiedys bedziemy razem :36_1_77:

Trochę zazdrości nie zaszkodzi :)
A skoro były ma takie nadzieję i jest tak bezwzględny jak mówisz, to trzeba na niego uważać, bo pierwszą osobą, którą zacznie buntować będzie Klaudia :36_27_4:

swieta prawda :(

Jola30
Ile Wasze dzieci śpią w dzień?

Kuba bardzo mało. Z reguły ma trzy drzemki po 30 minut, a i tak ostatnią drzemkę popołudniową często przegapia :lup:
Czasem po śniadaniu między 7 a 8 rano uda mu się pospać dłużej, ale to tylko jak śpię koło niego.
W ogóle parę razy zauważyłam, że się wtedy przebudza, zerka czy jestem i zasypia od razu.

mama2corun

O rany, to jeszcze teraz ciemieniucha może się pojawić? Bo Kuba jeszcze nie miał i już myślałam, że nam się upiekło :)

Dzien dobry wtorkowo!!!!
Dzisiaj mialam isc do lekarza na 12.00, ale (dot eraz nie moge w to uwierzyc!!!) - zaspalam!!!!:36_11_23:
MOje malenstwo serwowalo mi pobudki o 4.00, potem 5.30 potem 7.30 i wypilo butle po czym po butli zasanelo. No to ja stwierdzilam, ze jeszcze sie tez kimne, bo obudzi sie pewnie o 9.00, zreszta M mial dzwonic o 10.00 na pauzie w pracy.
PO pieknym snie gdzie snilo mi sie, ze stoje w kolejce w barze kanapkowym po zjedzeniu juz jednej prze, przepysznej kanapki :36_1_11:spojrzalam na zegarek a tam 11.27!!!! Maly spi do teraz a M nie zadzwonil pierwszy raz od miesiecy:hahaha:. NO i nie pojde, chyba ze na popoludnie mnie przyjmie. Ale jaja. NO to wyspalam sie za wszystkie czasy:36_2_15:

mama2
Daffodil
Witam się wtorkowo.

hihi koniexcznie to nagrajcie bo super musi wygladac:D a kilka pobudek tzn ze Kubus zaczal sie budzic czesciej w nocy ??

Tak, pisałam ostatnio, że 3-4 pobudki są każdej nocy :love sick:
Na początku myślałam, że to przez zęby, bo ta gulka na dziąśle stanęła w miejscu i ani się nie powiększa ani nie maleje.
Ale widzę, że prawie wszystkie dzieciaczki tak mają, więc to chyba po prostu taki okres.
Mama teraz masz przewagę, bo jesteś już zahartowana, a my ledwo zipiemy :hahaha:

gunia43
Dzien dobry wtorkowo!!!!
Dzisiaj mialam isc do lekarza na 12.00, ale (dot eraz nie moge w to uwierzyc!!!) - zaspalam!!!!:36_11_23:
MOje malenstwo serwowalo mi pobudki o 4.00, potem 5.30 potem 7.30 i wypilo butle po czym po butli zasanelo. No to ja stwierdzilam, ze jeszcze sie tez kimne, bo obudzi sie pewnie o 9.00, zreszta M mial dzwonic o 10.00 na pauzie w pracy.
PO pieknym snie gdzie snilo mi sie, ze stoje w kolejce w barze kanapkowym po zjedzeniu juz jednej prze, przepysznej kanapki :36_1_11:spojrzalam na zegarek a tam 11.27!!!! Maly spi do teraz a M nie zadzwonil pierwszy raz od miesiecy:hahaha:. NO i nie pojde, chyba ze na popoludnie mnie przyjmie. Ale jaja. NO to wyspalam sie za wszystkie czasy:36_2_15:

M. się z Maksiem zmówił i dali mamie pospać :)

Witam wtorkowo

mama2cór Wasz dzień zbliża sie wielkimi krokami :36_1_22: a dziewczynki wyglądają pięknie :zwyrazami_milosci: Olcia ma śliczny sweterek, widac ile milosci im dajecie, są takie radosne.

mama2 Szymcio z kolei woli zwykłe plastikowe, kolorowe i tłukące się zabawki.

Gunia zaspac na 12 to nie lada sztuka :D hehe

Daffo a nie uważasz ze nauka zasypiania bez jedzenia nocnego w tym wieku to troszkę za wczesnie? Oczywiście trzymam kciuki za pierwsza nocke bez pobudki :) ale jakos tak mi sie wydaje Szymek za mały na takie eksperymenty. Póki co je 1 w nocy, i nie przeszkadza mi to.

No a ja jestem przeziębiona, tzn dopiero rozwija mi się jakieś badziewie. :/ Więc staram się nie podchodzić do Szymcia :(((((