Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Wiki20pl
Witam
Przepraszam że do Was nie zaglądałam, ale w niedziele miałam chrzciny i wczoraj jeszcze sprzątanie po ... wszystko wyszło SUPER !!! Majeczka też była grzeczna. Na zdjęciach troszke się buntowała bo była już śpiąca, ale dała sobie zrobić kilka póz :smile_move:

Wiki w takim razie brawa dla córci. Pochwal się zdjęciami koniecznie :)
Wprawdzie wyśledziłam już parę na NK, ale jeszcze więcej by się przydało :) Wszyscy wyglądaliście cudnie.

Daffodil
katja79
hej babeczki witam ja dzisiaj obudzilam sie z taka wysypka ze głowa mala cala buzie mam w plamach w dodatku z obrzekiem a na brzuchu i piersiach taka pokrzywka... jeny dziewczyny rece mi opadly jak myslicie moge karmic małą skoro to uczulenie jest równiez na piersiach??

Ja bym karmiła. Wypij wapno. Jadłaś coś co mogło Cię tak uczulić?

no juz wypilam a co do jedzenia to nie wiem nigdy nie bylam na nic uczulona wczoraj zjadlam pomidory ze smietana ale to chyba nie od tego ...chociaz cholercia wie teraz te pomidory cudami pryskane...

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
gunia43
Musialam znow chodzic do lozeczka glaskac. nawet na raczki wzielam bo nic to nie dalo. No ale znow wsadzilam - 2 minuty cisza i znow krzyki. Teraz chyba sie poddal. Niby placze ale milknie czsami. Chyba ze sily zbiera :-(( Kurcze juz pol godziny ponad zasypia i nic.

Gunia znam ten ból oj serce peka poprostu ale ja bym Ci radzila nie brac malego na rece pogłaszcz go mów do niego ale nie bierz ja tak z mala walczylam bardzo dlugo a potem stwierdzilam ze to nie ma sensu ona nigdy nie uspokajała sie swiadomie tylko poprostu padala od placzu jak plakala i ja ja bralam na rece to byl to dla niej sygnal zeby plakac w kółko bo wtedy ja wezme na rączki.
a jak poglaszczesz po główce powiesz cos do Maksia to bedzie wiedzial ze na wyjecie nie ma co liczyc ale mamunia jest przy nim i tyle...

mojej do tej pory zdarza sie plakac przy zasypianiu ale to tez troche przez moja niekonsekwencje czasami ja wyciagam bo wydaje mi sie ze jednak zle odcxzytalam sygnaly i ze nie byla spiaca ale na szczescie rzadko mi sie to zdarza:lup:

a moje dziecko juz 5 dzien bez kupy....nie wiem o co chodzi nic nie dziala ani sok ze sliwek ani jabluszka poprostu klapa.
Dziekuje Katja. Wlasnei tak zrobilam i juz nie wyciagalam (jak wyciagnelam to cwaniak maly sie usmiechnal, no to ja pomyslalam "tu Cie mam kolego, juz nie pekne!" )i go tylko glaskalam nastepnym razem po glowce. Kurcze trwalo to 40 minut razem ale w koncu zasnal. Ciekawe ile pospi teraz. On czasami zasnie ladnie bez buntu aczasmi takie cyrki. NIe wiem o co chodzi, bo zawsze postepuje tak samo: jak widze ze spiacy i oczka czerwone to do lozka, pielucha smok i wychodze.

Daffodil
katja79
gunia43
Musialam znow chodzic do lozeczka glaskac. nawet na raczki wzielam bo nic to nie dalo. No ale znow wsadzilam - 2 minuty cisza i znow krzyki. Teraz chyba sie poddal. Niby placze ale milknie czsami. Chyba ze sily zbiera :-(( Kurcze juz pol godziny ponad zasypia i nic.

Gunia znam ten ból oj serce peka poprostu ale ja bym Ci radzila nie brac malego na rece pogłaszcz go mów do niego ale nie bierz ja tak z mala walczylam bardzo dlugo a potem stwierdzilam ze to nie ma sensu ona nigdy nie uspokajała sie swiadomie tylko poprostu padala od placzu jak plakala i ja ja bralam na rece to byl to dla niej sygnal zeby plakac w kółko bo wtedy ja wezme na rączki.
a jak poglaszczesz po główce powiesz cos do Maksia to bedzie wiedzial ze na wyjecie nie ma co liczyc ale mamunia jest przy nim i tyle...

mojej do tej pory zdarza sie plakac przy zasypianiu ale to tez troche przez moja niekonsekwencje czasami ja wyciagam bo wydaje mi sie ze jednak zle odcxzytalam sygnaly i ze nie byla spiaca ale na szczescie rzadko mi sie to zdarza:lup:

a moje dziecko juz 5 dzien bez kupy....nie wiem o co chodzi nic nie dziala ani sok ze sliwek ani jabluszka poprostu klapa.

Może czopek glicerynowy? Wiadomo, że często nie można, ale jak już 5 dni się męczy, to chyba bym dała.
Kuba na szczęście kupę robi jak w zegarku :) Od paru dni pije soczek marchwiowy, na obiad micha marchewki z ziemniaczkiem i jak się rano budzi, stęknie parę razy i kupa jest :) A myślałam, że go trochę przytka po tej marchewce.
Dzisiaj go przebrałam, wzięłam do siebie do łóżka i obudziliśmy się o 10.30 :16_12_7: Dopiero śniadanie zjadłam, muszę się zorganizować szybko, bo M. z pracy wróci, a my jeszcze na spacer nie zdążymy wyjść :)

no to pospaliscie moja teraz budzi sie o 7 i do 9 ssie cyca ze mna w łózku dobre i dwie godzinki do przodu :D
a co do kupy to wlasnie nie chce jej dawac tego czopka bo ona jak narazie wogóle sie nie meczy tzn nie steka brzuszek jej nie boli wiec nie daje no zobacze jak do konca dnia nic nie wyprodukuje to jej podam.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Daffodil
katja79
gunia43

Może czopek glicerynowy? Wiadomo, że często nie można, ale jak już 5 dni się męczy, to chyba bym dała.
Kuba na szczęście kupę robi jak w zegarku :) Od paru dni pije soczek marchwiowy, na obiad micha marchewki z ziemniaczkiem i jak się rano budzi, stęknie parę razy i kupa jest :) A myślałam, że go trochę przytka po tej marchewce.
Dzisiaj go przebrałam, wzięłam do siebie do łóżka i obudziliśmy się o 10.30 :16_12_7: Dopiero śniadanie zjadłam, muszę się zorganizować szybko, bo M. z pracy wróci, a my jeszcze na spacer nie zdążymy wyjść :)
Kubus ladnie pospal przy mamusi. MOj Maksio ze mna tez zawsze dluzej nad ranem niz sam.
Co do czopka. Tez bym dala. Niby dzieci moga nie robic kupy 7 dni no ale ja dzikuje. Przeciez ona ma to wszystko w srodku i na pewno jej to nie jest wszystko jedno. Bidulka.

witam sie po wczorajszej nieobecnosci :36_7_4:
a u mnie hmm jakos mam balagan w domu ze masakra tylko TV i net :/ zaczyna mnie to sama denerwowac i notoryczny bol glowy :/ taki bol ze momentami mam az zawroty glowy ;/ oj na[rawde niefajnie ;/
Daffo sliczny filmik :) kubus rosnie jak na drozdzach :D
Wiki sliczna Maja i super ze juz chrzciny za wami ze wszystko super wyszlo :) i torcik baardzo apetyczny :D
Katja a moze jakis plyn lub perfum?mialas urodzinki moze cos dostalas cos zjadlas posmarowalas sie czyms?pomysl i uwazaj moja siostra jak dostala uczulenia wlasnie taka pokrzywka w pewnym momencie zaczela tak puchnac ze niemogla zlapac oddechu.ah i ona tez cale zycie na nic niebyla uczulona a nagle w wieku25 lat zaczelo ja uczulac prawie wszystko,zloto siarka pachnace mydla plyny no polowa produktow jakie istnieja albo wiecej ja uczulaja :/

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

katja79
Daffodil
katja79
hej babeczki witam ja dzisiaj obudzilam sie z taka wysypka ze głowa mala cala buzie mam w plamach w dodatku z obrzekiem a na brzuchu i piersiach taka pokrzywka... jeny dziewczyny rece mi opadly jak myslicie moge karmic małą skoro to uczulenie jest równiez na piersiach??

Ja bym karmiła. Wypij wapno. Jadłaś coś co mogło Cię tak uczulić?

no juz wypilam a co do jedzenia to nie wiem nigdy nie bylam na nic uczulona wczoraj zjadlam pomidory ze smietana ale to chyba nie od tego ...chociaz cholercia wie teraz te pomidory cudami pryskane...

Ja kilka razy miałam taką reakcję alergiczną, ze wszyscy w strachu byliśmy. Dostałam czerwone place i grudki bardzo piekące, skóra jak u jaszczurki, na rękach, klatce piersiowej, nogach. Zmieniało się to w ciągu kilku minut, jak do tego wrócę, to strach się bać!! Od roku cisza, tfu, tfu. Dostałam na testy, ale byłam potem w ciązy i nie robiłam. I to chyba po pomidorach, pryskane, bo normalnie je jem albo po mandarynkach.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2corun
witam sie po wczorajszej nieobecnosci :36_7_4:
a u mnie hmm jakos mam balagan w domu ze masakra tylko TV i net :/ zaczyna mnie to sama denerwowac i notoryczny bol glowy :/ taki bol ze momentami mam az zawroty glowy ;/ oj na[rawde niefajnie ;/
Daffo sliczny filmik :) kubus rosnie jak na drozdzach :D
Wiki sliczna Maja i super ze juz chrzciny za wami ze wszystko super wyszlo :) i torcik baardzo apetyczny :D
Katja a moze jakis plyn lub perfum?mialas urodzinki moze cos dostalas cos zjadlas posmarowalas sie czyms?pomysl i uwazaj moja siostra jak dostala uczulenia wlasnie taka pokrzywka w pewnym momencie zaczela tak puchnac ze niemogla zlapac oddechu.ah i ona tez cale zycie na nic niebyla uczulona a nagle w wieku25 lat zaczelo ja uczulac prawie wszystko,zloto siarka pachnace mydla plyny no polowa produktow jakie istnieja albo wiecej ja uczulaja :/

Albo coś z niklem, ja jestem uczulona, jak miałam taki zegarek z bransoletą, kótra zawierała nikiel, to aż rany miała pod spodem.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
e2e2
mama2corun
a my dzis tez niewyspani choc Ola znowu spala od21 do 5 rano a potem do 9.30 :D cycki to mialam jak kamienie :D a niewyspani bo M z kolegami popili i mimo ze wziolam Oliw do nas do sypialni a jemu nakazalam ze ma isc spac do Oliw pokoju to on i tak sie do nas wpakowal no i ja czuwanie wlaczylam zeby sie niepolozyl na Oliw bo wiecie jak wypity facet no i niebardzo sie wyspalam.

Mój M wczoraj na chrzcinach nie pił a dzisiaj porządnie opił syna z moimi braćmi a mam ich trzech a teraz śpi w pokoju obok a ja z Filipkiem w wielkim łóżku a co mam spać sama??!!Zawsze biorę Filipa nad ranem do łózka i też nieraz się boję jak wyjdę na chwilkę do wc albo do kuchni żeby M nie przekręcił się na małego.

Ja bym dzieciaka polozyla do lozeczka.

Witam się wtorkowo bo to chyba wtorek jest straciłam poczucie czasu.Jakaś taka drętwa chodzę od soboty,pewnie dlatego że Filip ma chyba skok i jest marudny i w nocy spać nie może!!!Guniu dla wyjaśnienia mój M śpi bardzo twardo i dlatego moje obawy,M twierdzi że śpi bardzo czujnie i nic takiego się nie stanie,zresztą jak biorę Filippo do wyrka to jest już taka godzina że M wstaje już do pracy.

gunia43
e2e2
Kamidianka

Moja już śpi, zwykle przed 21-szą już chrapie. My kładziemy się przeważnie po północy, potem jeszcze masowanko i czytanko, więc wychodzi, że koło 1-szej zasypiamy jak nie dalej.
Filip najpóźniej zasypia o 22 a ja wtedy z M przeważnie jemy obiadokolację,biorę prysznic i siadam na naszym forum i siedzę tak jak dzisiaj.Czyli nie kłade się wcześniej niż 23.Myślałam że dam radę was przeczytać ale jeszcze sporo stron mi zostało ale nie dam rady dzisiaj bo dwa dni na nogach od rana a jeszcze od noszenia Filipa na rękach narobiły ni się zakwasy i po prostu nie mam siły!!!Stęskniłam się za wami , jeju jak to forum wciąga!!!
A dlaczego malego tak duzo nosisz????
W czwartek i piątek Filippo był bardzo marudny,na leżąco źle na rączkach troszkę lepiej i dlatego nawet w sadzie na spacerku bez rączek się nie obyło.W sobotę na chrzcie płakał jak tylko usłyszał organy a jak zobaczył księdza to już koniec!!!I tak całą mszę na rączkach,oczywiście M chciał go zabrać ale mu nie dałam bo uparte ze mnie babsko!W lokalu ciotki go troszkę ponosiły ale mieliśmy pokój na górze wynajęty żebym mogła Filipa z spokoju nakarmić i przebrać i tak kursowałam góra i dół.Filip od urodzenia tylko w skrajnych przypadkach był brany na raczki a nawet mu lepiej,dużo lepiej na leżąco a ja dopiero teraz poczułam jego ciężar i tak się zrobiły zakwasy.Dzisiaj już jest ok tylko nie wyspana jestem!!!Jak niewyspana to zła jak cholera!

gunia43
Daffodil
A my z M. podjęliśmy wczoraj decyzję, że przechodzimy na butlę, jak Kuba skończy 6 miesięcy. M. mnie trochę zmolestował, ale nie ukrywam, że cieszy mnie ta perspektywa :) Zobaczymy tylko czy się nie zapłaczę jak przyjdzie co do czego :)

Ja bylam jakos tak smutna tylko przez tydzien a potem odpuscilam i terza musze przyznac ze jest super. No ale ja jeszcze dokarmiam. Ale nie wiem jak dlugo jeszcze. Zobaczymy jak tam moj pokarm. Na razie w nocy mi wygiodniej tak, ale czy pokarmu starczy przy tak rzadkim karmieniu.

Ja byłam załamana jak mi zaczęło brakować pokarmu!A teraz wyluzowałam i jest tak że w ciągu dnia jest butla a piersią karmię nad ranem i raz w ciągu dnia,a teraz moja piersi są raczej na uspakajanie niż na karmienie z tym że zauważyłam że od kilku dni nie zwracam uwagi co jem,na chrzcinach wcinałam wszystko co leciało surówkę z kapusty,ciasta z orzechami ,piłam kawę normalną to znaczy nie inkę i napiłam się troszkę martini a Filipowi nic nie było a mi przybyło mleka i teraz dwa razy dziennie jest cycek.Tylko mój leniuszek jest już tak przyzwyczajony do butki że mu się nie chce cycka mordować!!!!Takie karmienie mi bardzo odpowiada pół na pół.

Daffodil
gunia43
Daffodil
A my z M. podjęliśmy wczoraj decyzję, że przechodzimy na butlę, jak Kuba skończy 6 miesięcy. M. mnie trochę zmolestował, ale nie ukrywam, że cieszy mnie ta perspektywa :) Zobaczymy tylko czy się nie zapłaczę jak przyjdzie co do czego :)

Ja bylam jakos tak smutna tylko przez tydzien a potem odpuscilam i terza musze przyznac ze jest super. No ale ja jeszcze dokarmiam. Ale nie wiem jak dlugo jeszcze. Zobaczymy jak tam moj pokarm. Na razie w nocy mi wygiodniej tak, ale czy pokarmu starczy przy tak rzadkim karmieniu.

Ja wtedy chce zupełnie z piersi zrezygnować. Na razie plan jest taki, że 30 października Kuba dostaje cyca po raz ostatni, później już tylko butla. He he musiałam sobie jakąś konkretną datę ustalić, bo inaczej to pewnie bym to w nieskończoność odwlekała :)
Kubuś na pewno zniesie to dobrze, bo dla niego cycuś jakąś ogromną atrakcją nie jest, ważne żeby żarełko było :) Ciekawe jak mama da radę :)
Tylko stopniowo musisz Kubusia odstawiać od piersi bo od razu to by przeżył szok i nie wiedział co się dzieje! Ja i tak bym rano albo wieczorkiem dawała cycusia nawet jakbym wróciła do pracy.

katja79
witam babeczki i ja poniedzialkowo ale jestem dzisiaj zblazowana mojej Mai dzisiaj w nocy odbił bzik i obudzila sie o 3 w nocy skora do zabawy....brykala do 6 i ani cyc ani glaskanie nie pomagalo o 6 cierpliwosc mi sie skonczyla wlozylam do łózeczka poszlam spac plakala,plakala w koncu zasnęla az mi sie serce kroilo ale juz nie mialam na nia sily no i przyszlo mi do glowy ze nie moze jej sie zabawa o tej porze nocy kojazyc zbyt dobrze bo jeszcze bedzie sklonna wprowadzic to do harmonogramu dnia codziennie a wtedy biada mi:lup::lup:
dzieki za komplementy babeczki co do tej mojej kiecki no a co do zakietu to wlasnie buty mam bezowe wiec z czarnym nie bardzo czarne niby tez mam ale fajniej wyglada do tych jasnych wstawie Wam fotki jak znajde chwilke...
no a ja dzis mam pelne rece roboty wieczorkiem swietujemy z M moją 30-tkę i chce cos dobrego upitrasic ehhhhh nic tylko spiewac.... 30 lat minelo jak jeden dzien....:whoot:

I ja się dokładam do życzeń dla Ewci i Katji więc kochane babeczki życzę wam subtelnej cierpliwości wiosny,łagodnego wzrastania lata,cichej dojrzałości jesieni i mądrości dostojnej zimy,wielu chwil radości ,by każdy dzień z waszymi maleństwami był prawdziwą przygodą i powodem do zadowolenia.Aby nigdy nie zabrakło wam ciepła i miłości najważniejszych osób w waszym życiu!!!:dzidzia_mis:

katja79
Daffodil
Ewciaa

skąd wy macie takie maleńkie buty??? bo ja mam ale sa za duże na zuzke

Ewcia jeśli masz Reala gdzieś w pobliżu, to tam są rewelacyjne adidaski za 15 zł :) Wybór jest spory i są naprawdę śliczne.

w tesco tez w cheroke poprostu trudno sie zdecydowac na jakies bo co jedne to ładniejsze
mi mama kupiła w Lidlu

lutka
Dziewczyny nie pochwaliłam Wam się, ze tej nocy mój Synus po raz pierwszy nie obudzil się na jedzenie. zasnął po 20 a jadl o 6 :) O 5 sprawdzałam czy zyje :lup: nie licze oczywiscie na to ze ta sytuacje się powtórzy w najbliższym czasie :)

Brawo dla niego za taki bobry sen!!!Oby więcej takich nocek przespanych,a Lutka nie denerwuj się ,ja też sprawdzałam czy żyje jak mi ostatnio spał 10 godzin!!!!

gunia43
mama2
lutka
Dziewczyny nie pochwaliłam Wam się, ze tej nocy mój Synus po raz pierwszy nie obudzil się na jedzenie. zasnął po 20 a jadl o 6 :) O 5 sprawdzałam czy zyje :lup: nie licze oczywiscie na to ze ta sytuacje się powtórzy w najbliższym czasie :)

Brawo ! no to chyba wszystkie juz majowe sloneczka przesypiaja prawie całe noce oprocz JEDNEGO - MAKSYMILIANA
MOj ostatnio nie przesypia. MOze glodny..... Nie wiem. Dzisiaj dodalam mu lyzeczke kaszki. Zobaczymy jak bedzie.[/QUOTEOJ oj mój Filippo dwie ostatnie nocki dał mi popalić bo zasypiał pięknie ok 22 a po trzech godzinach jęki stękanie płacz taki przez sen no to do bach do swojego łóżka i co i tak nic nie pomogło bo co chwila to samo tylko ON to robi na śpiocha a ja się budzę albo inaczej prawię nie śpię!!!:le:

mama2
jak wasze dzieciaczki teraz spia? tzn jak sa ubrane?

Filip jest ubrany przeważnie w pajaca ale nie takiego grubego i jest przykryty kołderką którą wciskam z prawej i lewej strony między materac a szczebelki od łóżeczka i wiem że mi się nie odkopie!Kilka nocy teraz spał w body ale krótki rękawek i śpiochy.A ja ma takie pytanie czy wasze dzieci też się tak pocą przy karmieniu???Bo Filip to siódme poty ma !!!!

e2e2
Daffodil
gunia43

Ja wtedy chce zupełnie z piersi zrezygnować. Na razie plan jest taki, że 30 października Kuba dostaje cyca po raz ostatni, później już tylko butla. He he musiałam sobie jakąś konkretną datę ustalić, bo inaczej to pewnie bym to w nieskończoność odwlekała :)
Kubuś na pewno zniesie to dobrze, bo dla niego cycuś jakąś ogromną atrakcją nie jest, ważne żeby żarełko było :) Ciekawe jak mama da radę :)
Tylko stopniowo musisz Kubusia odstawiać od piersi bo od razu to by przeżył szok i nie wiedział co się dzieje! Ja i tak bym rano albo wieczorkiem dawała cycusia nawet jakbym wróciła do pracy.

Kubulek jest pod względem jedzenia dość elastyczny. W tym roku mieliśmy parę wesel, zostawał praktycznie na całą dobę z moją mamą i zupełnie mu butelka nie przeszkadzała, więc myślę, że teraz też da radę :) Poza tym raz dziennie dostaję kaszkę z butelki, więc jakaś zaprawa już jest :)

Witam
Ja tylko na chwilke udalo mi sie zalogować zostałam w PL. a M wrócił do Anglii.
Nikuś chory ma zapalenie oskrzeli nie spałam cała noc dostał antybiotyk i jutro do kontroli do lekarza jak narazie poprawy nie widze ma infekowane cale gardło i nie ma jak kopary wydzierać:uff2:
Może jak mi pozwola wejde na wieczor na internet jestem u teściowej :8_15_7:
póki co no-stop go nosze na rekach po stranie zle sie czuje :36_15_44:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png