Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry babeczki

Gunia
Szymonek też pcha ciągle łapki do buzi, albo kocyk, albo pieluchę i wygląda jakby go swędziały dziąsła. Tez kupiłam gryzaczek, ale woli pieluchę,, własne paluchy ewentualnie psa którego dostal na cgrzciny od 4 letniej Oliwki.

mama2
pewnie wrócę do pracy, ale na prawdę tego nie chcę :/ zawsze to parę stówek.

odebralismy wyniki badań i wyszedl pierwszy stopień uczulenia na krowie mleko, czyli bardzo niski. Poszłam z tym do lekarza (dobrze ze moja jest na urlopie) i sam zaproponował skierowanie do poradni alergologicznej (moja nie chciala dać :/), bo jemu to wygląda jednak na AZS buuuuuuuuuuuuuuuuu. No ale przynejmniej bedziemy wiedzieli na czym stoimy. Dzis ide sie zapisac na wizytę. Szkoda tylko ze ta przychodnia jest w starym szpitalu, zagrzybiałym!!!!

kami
rewelacyjne zdjęcie Lenki:11_9_16:

Gunia widze ze i Ty lubisz suwaczkowe zmiany :D Maksik jak zwykle śliczny:11_9_16:

lutka
Dzień dobry babeczki

Gunia
Szymonek też pcha ciągle łapki do buzi, albo kocyk, albo pieluchę i wygląda jakby go swędziały dziąsła. Tez kupiłam gryzaczek, ale woli pieluchę,, własne paluchy ewentualnie psa którego dostal na cgrzciny od 4 letniej Oliwki.

mama2

odebralismy wyniki badań i wyszedl pierwszy stopień uczulenia na krowie mleko, czyli bardzo niski. Poszłam z tym do lekarza (dobrze ze moja jest na urlopie) i sam zaproponował skierowanie do poradni alergologicznej (moja nie chciala dać :/), bo jemu to wygląda jednak na AZS buuuuuuuuuuuuuuuuu. No ale przynejmniej bedziemy wiedzieli na czym stoimy. Dzis ide sie zapisac na wizytę. Szkoda tylko ze ta przychodnia jest w starym szpitalu, zagrzybiałym!!!!

kami

Gunia widze ze i Ty lubisz suwaczkowe zmiany :D Maksik jak zwykle śliczny:11_9_16:
Lutka -suwaczkowe zmiany saefektem tego, ze na forum troche pustawo w nocy bylo a mnie sie spac za Chiny ludowe nie chcialo. Jak sie w koncu polozylam o 2.00 to i tak usnac nie moglam chyba z pol godziny dobre.

Melduje ze wyskoczyly mi dwa piekne pryszcze na buzi, pierwszy raz po porodzie - takie niespodzianki. NIe dosc ze wlosy to teraz to. A okresu nie ma, choc karmie nieregularnie i rzadko.

Lutka - dobrze, ze Twojej lekarski niebylo. MOze wrszcie stwierdza co jest Szymkowi. A swoja droga nie myslalas zeby zmienic lekarza jak ona taka nie teges??

Ja chetnie bym do pracy poszla na takie wlasnei 4 godziny dziennie. NIe pracuje juz od 2 i pol roku i juz sie przyzwyczailam do siedzenia w domu ale z drugiej strony chetnie bym to zmienila, bo miedzy ludzi potrzebuje i troche kasy tez by sie przydalo, bo z 1 pensji ciezko np na wakacje fajne uzbierac. Jednak nie ma o czym gadac bo Maksiem nie ma mi sie kto zajac, wiec se moge .... pomarzyc.

lutka
Dzień dobry babeczki

Gunia

mama2

kami

pierwszy stopien to niezle. na pewno z tego wyrosnie. i jesli Szymek bedzie porzadnie zdiagnozowany, to bedzie mozna zadzialac skutecznie ze skorka. nawet jesli to AZS

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
gunia43
katja79

u mnie nawet to nie dziala maja znów drugi dzien bez kupy brykala ale baki puszcza tak smierdzace ze nos wykrzywia:whoot:
No bo wzytsko dlugo w jelitkach. A sliwki suszone probowalas??? Ktos gdzies pisal. NIe pamietam jak to bylo dokladnie, bo nie mamy takiego problemu. Dopajaj mala jak najczesciej. MOze jak rozszerzysz diete to to minie. Biedna Majka.

:whoot:śliwki nie ne próbowalam a w jakiej postaci? a z tym dopajaniem wlasnie problem bo butelka z woda nie wchodzi w gre ewentualnie soczek ale tez niewielkie ilosci...a wszystko sie zaczelo od tego cholernego soku z marchewki kilka dni pod rzad...ehhhh

Katja wczoraj jak kupowałam Kubusiowi soczki, to wypatrzyłam coś takiego:
HiPP: Nektar Śliwka

Moja kuzynka czasem córce daje i u dwulatki działa praktycznie od razu.

gunia43
Lutka - dobrze, ze Twojej lekarski niebylo. MOze wrszcie stwierdza co jest Szymkowi. A swoja droga nie myslalas zeby zmienic lekarza jak ona taka nie teges??

Ja chetnie bym do pracy poszla na takie wlasnei 4 godziny dziennie. NIe pracuje juz od 2 i pol roku i juz sie przyzwyczailam do siedzenia w domu ale z drugiej strony chetnie bym to zmienila, bo miedzy ludzi potrzebuje i troche kasy tez by sie przydalo, bo z 1 pensji ciezko np na wakacje fajne uzbierac. Jednak nie ma o czym gadac bo Maksiem nie ma mi sie kto zajac, wiec se moge .... pomarzyc.

a mi sie do pracy W OGOLE nie spieszy. narobilam sie kariery przez ostatnie 5 lat i teraz o niczym tak nie marze, jak o tym, zeby byc z Tosia w domu do ukonczenia roczku przynajmniej. Kasa tez potrzebna, ale czekamy co M znajdzie i czy damy rade z 1 pensji przezyc. Niania w Otwocku kosztuje 2 tys zl. wiec musialabym zarabiac sporo ponad 2 tys, zeby byl sens isc do pracy. Do centrum warszawy dojazd, to okolo 1,5h, w korkach tkwi sie troche. jesli bede konczyc prace o 16 to przy dobrych wiatrach o 17.30 bede w domu. jesli po drodze jeszcze jakies zakupy, to o 18 :((
Po prostu musze cos wymyslec, jak zarabiac w domu

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Witam was zesresowana i wyspana !Moje dziecko wczoraj bylo cudownie grzeczne:smile_move: a w nocy obudzilo sie o 23.00 i 1.00 i to wsystko i jak jak sie obudzilam o 5.00 to na spiocha mu cyca dałam bo juz cala koszula była mokra !!!!!!!!!

Gunia moze to ząbki bardzo ci wspoczuje bo serce peka jak szkrabik sie tak meczy !! nie wiem ile to moze potrwac bo u Klaudi zero objawow , kiedys ja ubierałam ona sie usmiechneła ja patrze a tam zab!!!!!

Daffodil naisz jak robisz ziemniaczki z marchewka !!
Lutka super ze wszystko sie jednak udało i ze masz to juz za soba ..to wracasz do pracy czy nie ?

wasze maluszki juz wcinaja roznosci a moj na cycu wciaz tylko:16_11_9:

Brawa dla Maksia, wreszcie mama będzie się mogła wyspać :smile_move:

A ziemniaczki z marchewką będę robić tak samo jak samą marchewkę. Gotuję osobno, pokrojone na nieduże kawałki w małej ilości wody, żeby konsystencja była dość gęsta. Potem miksuję razem i dolewam ciut oliwy.

lutka
Dzień dobry babeczki

Gunia

mama2

kami

Lutka to trzymam kciuki, żeby to jednak nie było AZS. A jeśli nawet będzie, to przynajmniej będziecie znali diagnozę i dowiecie się jak zapobiegać. Najważniejsze, żeby poprawa była. Buziaczki dla Ciebie i Szymcia.

gunia43

a mi sie do pracy W OGOLE nie spieszy. narobilam sie kariery przez ostatnie 5 lat i teraz o niczym tak nie marze, jak o tym, zeby byc z Tosia w domu do ukonczenia roczku przynajmniej. Kasa tez potrzebna, ale czekamy co M znajdzie i czy damy rade z 1 pensji przezyc. Niania w Otwocku kosztuje 2 tys zl. wiec musialabym zarabiac sporo ponad 2 tys, zeby byl sens isc do pracy. Do centrum warszawy dojazd, to okolo 1,5h, w korkach tkwi sie troche. jesli bede konczyc prace o 16 to przy dobrych wiatrach o 17.30 bede w domu. jesli po drodze jeszcze jakies zakupy, to o 18 :((

witam kochane Oliwka w szkole M z Ola spia a ja mam czas na forum:smile_move::36_1_21:
Guniu na dziaselka polecam Sachol bardzo dobry zel jak Oliw zabkowala ona zaczela jak miala 10 miesiecy to rewelka raz posmarowalam i spala cala noc spokojnie a te dla boboti czy jakos tak o dupe rozbic.
mama2 pewnie juz w szkole jestescie ale wieeelkie buziaki dla naszej pierwszoklasistki
Lutka super ze chrzciny udane no i ze lekarki niebylo to przynajmniej masz skierowanie i zmien lekarza.
Kami spozniona jestem jak zwykle ale szczerze wszystkiego najlepszego zycze:zostań moją!:
no i kilka fotek objecanych z placu zabaw z tatkiem :smile_move:
aaGuniusliczne zdjecie Maksia!!!ah i Maksio dzis 4 miesiace konczy wieeelkie buziaki z tej okazji

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
witam kochane Oliwka w szkole M z Ola spia a ja mam czas na forum:smile_move::36_1_21:
Guniu na dziaselka polecam Sachol bardzo dobry zel jak Oliw zabkowala ona zaczela jak miala 10 miesiecy to rewelka raz posmarowalam i spala cala noc spokojnie a te dla boboti czy jakos tak o dupe rozbic.
mama2 pewnie juz w szkole jestescie ale wieeelkie buziaki dla naszej pierwszoklasistki
Lutka super ze chrzciny udane no i ze lekarki niebylo to przynajmniej masz skierowanie i zmien lekarza.
Kami spozniona jestem jak zwykle ale szczerze wszystkiego najlepszego zycze:zostań moją!:
no i kilka fotek objecanych z placu zabaw z tatkiem :smile_move:
aaGuniusliczne zdjecie Maksia!!!ah i Maksio dzis 4 miesiace konczy wieeelkie buziaki z tej okazji

hihi foto trzecie SUPER! taka hustawka to ja rozumiem! dla calej rodzinki :)
dziewczynki sliczne a Ty jak starsza siostra wygladasz

napisałam się jak głupia i wszystko gdzieś wywiało:(

witam:)

Dafodill nie obawiam sie glutenu bo obje dziewczynki przy ząbkowaniu żuły skórkę od chleba bo to im dawało ulgę

ja wiem ze dieta mojego dziecka może szokować ale ja mam inne podejście to tego jak nie dam dziecku spróbować to skąd mam tak naprawdę wiedzieć czy już moge to podać czy nie bo kiedyś nie było słoiczków i specjalnego mleka a my czy nasi rodzice jakoś wyrośliśmy:) to co jest napisane na opakowaniach nie zawsze się sprawdza w praktyce

Adaś dzisiaj na śniadanie dostał pół parówki i darł się jak tylko przestałam mu ja dawać, jeśli po 2-3dniach nic mu nie będzie to znów ja dostanie

http://www.suwaczek.pl/cache/81f6d70ef3.png
http://www.suwaczek.pl/cache/b444194b7a.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/de95d1bd24.png

pat-k
gunia43

Patka to jesteśmy w podobnej sytuacji, z tym, że mój M. ma pracę, ale kasy mało i z jednej pensji nie wyżyjemy. Poza tym czas pomyśleć o planach mieszkaniowych. Ja też muszę cos wymyślec, żeby w domu mieć zajęcie zarobkowe.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Daffodil
matragona
Witam wieczorową porą
Czytam i czytam i Wasze słoneczka rozwijają się w zabujczym tempie :) GRATULUJE
Ja dziś w końcu wyrwałam się z domu, postanowiłam zapisać się na jakiś areobik czy coś ;)
Wychodząc z domu wracałam się jeszcze chyba ze 4 razy bo moje dziecko postanowiło urządzić histerie - wogóle jakoś ostatnio złości się okrutnie - mój M w końcu wygodnił mnie no i poszłam...
Moje mocne postanowienie polepszenia kodycji zaczełam od pilatesu. Dziewczyn wstyd się przyznac ale ja na pilatesie na moment zapomniałam o dziecku, że ono tak strasznie żałośnie płakało jak wychodziłam, o tym ze tata go dziś sam kąpie itd. (Mój M przeważnie go myje sam ale, gdy ja mam na nich oko jestem spokojniejsza). No mówie Wam totalny relaks. Jutro ide spróbować zajęć z areobiku.
Kończe Was czytac do końca i ide spać. Spokojnej nocki i kolorowch snów

Brawo. Ja na środę zaplanowałam siłownię i mam zamiar przynajmniej raz w tygodniu (a najlepiej dwa) się tam pojawiać :) Trzeba trochę rozruszać stetryczałe kości :)

I przy okazji mam pytanie odnośnie krzesełek na rowery. Mogą w tym jeździć roczne dzieci? Bo chcemy na przyszły rok takie Kubie zafundować i powrócić do wspólnych wycieczek rowerowych :)

No właśnie ja po to się zapisałam bo już mnie tu i ówdzie zaczęło strzykać ;)

Witam Mamusie wtorkowo :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-62792.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-63254.png