Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
Razem z moim dzieckiem umarła część mnie...- Onet.pl - Wiadomości -26.08.2009
siostra mi wyslala artykul normalnie sie pobeczalam :(
a dziewczyny jak dlugo dzieciatko moze byc oslabione po szczepieniu Ola miala w srode a kurcze mi dzis spi i spi zaczynam sie martwic jak o10 usnela to o13 ja ja obudzilam a raczej prubowalam w efekcje na wpol spiaca nakarmilam o14.30 wyszlysmy z domu po Oliw i kurcze ona znowu w kimono to zaczelam ja laskotac mowic i wogole rozbudzilam ale jak wyszlysmy ze szkoly to o15 juz spala i teraz tak ok16.20 widze ze przez sen ssie paluszka to ja do cyca przystawilam i obudzila sie ale kurcze jakos mi sie to niepodoba co myslicie ??

ten artykuł straszny łzy miałam w oczch jak czytłam jak tak pożna potraktowac kobietę w ciązy
moja zuza spała po szczepiące ale tylko 1 dzień , później odzyskała energię....a może ma gorączkę ?

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Kamidianka
e2e2
Kamidianka

Ty masz pewnie większy komfort, bo w domu, prawda? Ja w mieszkaniu.

Ja to bym się chyba z teściową na noże zmierzyła jak bym miała jedną kuchnię i łazienkę!Mieszkamy pod jednym dachem ale Teście na dole my na górze,ale i tak marzy mi się taki mały biały domek,piękny ogródek,kudłaty piesek na trawce itd.Na swoim to ma swoim i nikt ci w kąty nie zagląda i na nagusa se można polatać hi hi hi

No ja z teściową to też nie za bardzo, nie ma to jak mama, nawet się posprzeczać można i szczerze pogadać, nikt się nie obrazi na śmierć i życie. Poza tym u moich teściow ich córka z mężem i 2 dzieciaków.

naszczęście ja tez u mamy

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2
dafodil a dobre to wyszło:)) ta marchewka?

Ha ha Kuba w mojej kuchni nie gustuje :hahaha:
Krzywił się, ale jak mu wkładałam do pyszczka, to jadł. Bez większego entuzjazmu, ale buźkę otwierał :) A matka jest uparta i założyła, że dopóki dziecko nie ryczy i nie rzyga, to mu smakuje :) I tak w trzech podejściach zjadł całą porcję. Później dojadł cycem i żeby tradycji stało się zadość, pięknie mu się ulało mlekiem marchewkowym :lup:

gunia43
I j jeszcze Was pomecze. Oto fotki nowego miejsca Maksika. Wczoraj pierwsza noc w lozeczku. Bylo ok. Dzsiaij juz bardzo mu sie tam podoba. Nawet bardziej niz w kolysce. Baldachimu nietety juz nie bedzie, bo pretynie pasuja do tego typu lozka. Podaruje kolezance z kolsyka to nie bedzei musiala kupowac. Chyba sie uceszy. Trudno, Maksik ma za to naklejki na sciane i szersze pole widzenia.

[ATTACH]12768[/ATTACH][ATTACH]12769[/ATTACH]

Kącik śliczny. I jak widać brak baldachimu zupełnie Maksiowi nie przeszkadza :)

e2e2
Daffodil
pat-k

Daffodil to robicie juz drugie usg? nam kazali przyjsc na kontrole w 8 miesiacu (?)

Widocznie co lekarz, to inne zasady :)

MY jeszcze nie mieliśmy tego badania,ciekawe dlaczego?

To następnym razem się upomnij. Powinno być po 6. tygodniu u każdego dziecka robione. Wprawdzie chłopcy dość rzadko mają problemy z bioderkami, ale zawsze lepiej skontrolować.

mama2corun
Razem z moim dzieckiem umarła część mnie...- Onet.pl - Wiadomości -26.08.2009
siostra mi wyslala artykul normalnie sie pobeczalam :(
a dziewczyny jak dlugo dzieciatko moze byc oslabione po szczepieniu Ola miala w srode a kurcze mi dzis spi i spi zaczynam sie martwic jak o10 usnela to o13 ja ja obudzilam a raczej prubowalam w efekcje na wpol spiaca nakarmilam o14.30 wyszlysmy z domu po Oliw i kurcze ona znowu w kimono to zaczelam ja laskotac mowic i wogole rozbudzilam ale jak wyszlysmy ze szkoly to o15 juz spala i teraz tak ok16.20 widze ze przez sen ssie paluszka to ja do cyca przystawilam i obudzila sie ale kurcze jakos mi sie to niepodoba co myslicie ??

Do trzech dni może trwać i u niektórych dzieci właśnie trzecia doba może być najgorsza, więc to by się akurat zgadzało.

Kamidianka
Witajcie,

Upał niemiłosierny. Zaliczyliśmy mimo to spacer.
Byłam u lekarza, Lenka z tatusiem dzielnie czekali na zewnątrz.

A przed chwilą dopiero Lenka usnęła. O matko, jakiej histerii dostała. Od kilku dni nie umie sama się wyciszyc po południu i od marudzenia przechodzi w bek. Dzisiaj jednak przeszła samą siebie. Aż mam straszne nerwy, bo miałam na nią nerwy i az krzyknełam :(( Rany, nerwy mam w rozsypce. Na rączkach bylo dobrze, nawet usnęła, a jak ją delikatnie odłożyłam, to histeria. Chyba się czegoś wystraszyła, bo miała wielkie oczy i strzelała nimi na boki. No i słone czółko, jeśli wierzyć przsądom.

Muszę teraz się zebrać do kupy i coś porobić, bo jestem w polu. Obiadu brak, nie posprzątane i w ogóle.

Kuba się dokładnie tak samo zachowuje, jak jest strasznie zmęczony. Na rękach dobrze, ale jak się go odłoży do łóżeczka, to od razu wrzask jakby go ze skóry obdzierali. Ostatnio z reguły smoczek na wyciszenie pomaga, bo znów się ze smokiem przeprosił.

Kamidianka
gunia43
I j jeszcze Was pomecze. Oto fotki nowego miejsca Maksika. Wczoraj pierwsza noc w lozeczku. Bylo ok. Dzsiaij juz bardzo mu sie tam podoba. Nawet bardziej niz w kolysce. Baldachimu nietety juz nie bedzie, bo pretynie pasuja do tego typu lozka. Podaruje kolezance z kolsyka to nie bedzei musiala kupowac. Chyba sie uceszy. Trudno, Maksik ma za to naklejki na sciane i szersze pole widzenia.

[ATTACH]12768[/ATTACH][ATTACH]12769[/ATTACH]

Gunia Maksik ślicznie piszczy do lampy :) wierzga jak zawodowy kolarz hehe.
A kącik Maksika fajny, zazdroszczę, że macie oddzielny pokoik dla synka.
NIe mamy. To tylko czesc naszej sypialni. Wczesniej nie uzywalismy lozeczka tylko kolyski dlatego Maksis mial swoj debiut w lozeczku. Zreszta jakos na razie nie umialabym spac w oddzielnym pokoju. Jakos musze go miec na oku a poza tym karmie go jeszcze wczesnie rano wiec lepiej jak maly jest przy nas. Jak mamy ochote z M sami polezec to wtedy rozkladamy kanape w salonie :-)

Daffodil
Kamidianka
Witajcie,

A przed chwilą dopiero Lenka usnęła. O matko, jakiej histerii dostała. Od kilku dni nie umie sama się wyciszyc po południu i od marudzenia przechodzi w bek. Dzisiaj jednak przeszła samą siebie. Aż mam straszne nerwy, bo miałam na nią nerwy i az krzyknełam :(( Rany, nerwy mam w rozsypce. Na rączkach bylo dobrze, nawet usnęła, a jak ją delikatnie odłożyłam, to histeria. Chyba się czegoś wystraszyła, bo miała wielkie oczy i strzelała nimi na boki. No i słone czółko, jeśli wierzyć przsądom.

Muszę teraz się zebrać do kupy i coś porobić, bo jestem w polu. Obiadu brak, nie posprzątane i w ogóle.

Kuba się dokładnie tak samo zachowuje, jak jest strasznie zmęczony. Na rękach dobrze, ale jak się go odłoży do łóżeczka, to od razu wrzask jakby go ze skóry obdzierali. Ostatnio z reguły smoczek na wyciszenie pomaga, bo znów się ze smokiem przeprosił.
To moj ma na odwrot. Jak jest bardzo zmeczony to na rekach zaczyna wydziwiac i sie prezc a jak sie do lozeczka odlozy to tylko smoka chce i zeby dac mu swiety spokoj. Tak jest z reguly choc sa i wyjatki.

Komidianka - wspolczuje zszarganych nerwow. Niejednej z nas sie to jeszcze pewnei przydarzy, ze stracimy panowanie nad soba. Ja ze swoim charakterkiem na 100%. Jak na razie udalo mi sie nad tym zapanowac ale juz bylam bliska ze dwa razy, zeby krzyknac. Czlowiek jest tylko czlowiek:36_3_15:
Daffodil - marchewkowe mleczko - to jest to:36_2_25:!!!

gunia43
Daffodil
Kamidianka
Witajcie,

To moj ma na odwrot. Jak jest bardzo zmeczony to na rekach zaczyna wydziwiac i sie prezc a jak sie do lozeczka odlozy to tylko smoka chce i zeby dac mu swiety spokoj. Tak jest z reguly choc sa i wyjatki.

oj moja Ola jak Maksiu jak piaca to najlepiej nieruszac.a dzis oj niewiem no juz spi ...
Daffo dziekuje za odp ze 3 doba moze tez taka byc bo naprawde troszke sie martwilam:23_30_126:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

ehh dziewczyny wkur.... mnie juz ta nasza firma bo kur.... co wieczor sama siedze poprostu beczec juz mi sie chce z tego bo jak ludzie wracaja z pracy po17 to zaczynaja sie tel wizyty itp poprostu mam juz tego dosc!!!!!!!!!!!!!
sorki ale zle mi a komu mam sie wyzalic M tego nierozumie....wlasnie go zjebalam przez tel bo naprawde mam dosc!!!bo jakos inni wlasciciele biur pracy nielataja po swoich pracownikach i nietlumacza im tego czy tamtego niepomagaja w przeprowadzkach itp.wszystkiego sa granice...

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
Ewciaa
mamuśki co z soczkami? mam marchewkę i chce małej zrobić... ale nie wiem zabadzo jak może ciś poradzicie??

dawać z butli? czy łyżeczką?

Zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach i łyżką wygnieć na sitku.
Na początek możesz dać parę łyżeczek, bo bezpieczniej. Chociaż ja od razu z sokiem jabłkowym pojechałam z butli :)

ja tak samo :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2corun
ehh dziewczyny wkur.... mnie juz ta nasza firma bo kur.... co wieczor sama siedze poprostu beczec juz mi sie chce z tego bo jak ludzie wracaja z pracy po17 to zaczynaja sie tel wizyty itp poprostu mam juz tego dosc!!!!!!!!!!!!!
sorki ale zle mi a komu mam sie wyzalic M tego nierozumie....wlasnie go zjebalam przez tel bo naprawde mam dosc!!!bo jakos inni wlasciciele biur pracy nielataja po swoich pracownikach i nietlumacza im tego czy tamtego niepomagaja w przeprowadzkach itp.wszystkiego sa granice...

Przykro mi :(
Wiem, to wkurzające, gdy M. ciągle nie ma, właśnie wieczorami, gdy chciałoby się razem spędzać czas. On chyba bardo zżyty jest ze swoimi ludzmi albo bardzo zaangażowany w pracę.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2corun

Mama2corun - twoj M ma bardzo dobre serce i pewnie kazdemu chce pomoc. No ale Ciebie rozumiem jak najbardziej. W koncu rodzina tez gopotrzebuje. Ja jak przez pierwszy rok tak czekalam na mojego a on wracal ze starej pracy o 19.00, 20.00 czesto to zawsze zla bylam.

hej babeczki ja znów po dwudniowej nieobecnosci zaglądam..ehhh dzialo sie u nas nie dosc ze mala tym sokiem z marchewki niezle zakleilam bo zrobic bidulka kupy nie mogla w koncu zrobila czwartego dnia ale co sie biudulka naplakala to masakra, no a dzisiaj zaczelam nauke zasypiania w łózeczku ta metoda o której pisalam i wstawialam linki i powiem Wam ze moje dziecko bylo niesamowite troszke poplakala nie powiem ale po czterech dzremkach w ciagu dnia wieczorkiem zasnela po 10 minutach mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej kurcze gdyby ssala smoka to bylaby rewelacja bo ewidentnie brakuje jej ciumkania no ale i tak jestem z niej dumna a ze naczytalam sie o tym zsypianiu i zdrowym snie dzieci tyle co nie miara to jestem przekonana ze wyjdzzie to na dobre nie tylko mi ale i malej...
no nic teraz poczytam co u Was i smigam spac dzisiaj posprzatalam całą chałupe na błysk i jakas ledwo zywa jestem

Gunia śliczne zdjęcie Maksia pod suwaczkiem!!!:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2cór ja tez wierze ze musi Ci byc przykro ze siedzisz sama bidulko z dziewczynkami tymbardziej wieczory kojaza sie z rodzinna atmosfera i wszystkimi w komplecie....a Twój M rzeczywiscie za dobry jest dla pracowników tymbardziej ze faktycznie ludzie sa okropnymi niewdziecznikami i szkoda ze wlasnie przez takich ludzi cierpi Wasza rodzina mam nadzieje ze w koncu przetrze oczy.

a jak Olcia goraczkowala po szczepieniu czy tylko tego mega spiocha miała?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja