Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Ewciaa
witam wieczorkiem
my po długim spacerku teraz mała śpi...ciekawe kiedy się obudzi bo kąpiel w tej chwili powinna być...wiec czekam
a dziś znów mało zjadła:noooo:

Ja też mam wrażenie że Filip mało je,a jaj jeszcze karmie cyckiem zaraz dokarmiam i suma sumarem sama nie wiem ile to moje dziecko zjada.Dzisiaj dostał 3 butelki po 120 i zjadał tylko ok 100 a reszta cyc.Może mam więcej pokarmu niż myślę i dziecko przekarmiam bo odkąd dostaje więcej butli to mu się ulewa!

mama2corun
Nikus przesliczny :) a mama bedzie piekna w takiej sukni:)
no i mieszkanko super ja ogladalam to z kominkiem jest sliczne.ani sie niezastanawiajcie a to ze nie w centrum jakby o mnie chodzilo to tylko na plus :)
a my zdecydowalismy ze kupujemy mieszkanie i od przyszlego tyg.poszukiwania rozpoczynamy:36_2_25:
Ola dzis miala szczepienie oczywiscie przy ukluciu wrzask straszny ale potem juz ok i teraz tez grzeczna wiec luzik:36_2_25: a wazy 6450 i mierzy 64cm

Biedne dzieciaczki muszą cierpieć,ale to dla ich zdrowia!Dzielna Ola tylko żeby nie miała gorączki i była spokojna po tej szczepionce.

e2e2
gizmiatko
dziewczyny mam pytanie do was , wprowadzam soki z markefki;] małemu no i wczoraj dostal łyzeczke dzis dwie i dzis mial zadszy troche stolec, ale nadal zolty w konsystecji papki tylko rzadszej, zadnej wysypki i sie zastanawiam czy to norma?

acha ile dni jeszcze mamn dawac tak po lyzecce zanim podam z 50 ml ? i kiedy jabłko tzn sok marchewkowo jabłkowy?

aaaaaa sok wyciskam sama na poczatek tre marchew a pozniej w gazie wyciskam, paozniej ebde sokowirowka robic wieksze ilosc

Gizmiatko kupa kupie nie równa.Po marchewce raczej nie powinien mieć takiej kupy,prędzej po jabłuszku.Ja dawałam po kilka łyżek marchewki przez tydzień potem samo jabłko przez tydzień,potem mieszałam już jabłko z marchewką.Co do ilości to różnie ,zależy ile mi się zrobi.

acha to juz nie wiem czy podawac dlaej ta marchewke czy raczej sprobwac znow za pare dni ?! :(

dziekuje z ainfo ;]
pozdrawiam

po prostu Kaśka :kura:

nasz synek -blog

Uzbierało mi się na chrzciny 26 osób i trójka dzieci.Teściowa cały czas robi mi dziurę w brzuchu żeby zrobić w domu obiad,a ja nie chcę!Trzeba zrobić zakupy,pogotować,popiec ciasta i tysiąc innych spraw a ja jej nie pomogę bo wiadomo przy dziecku jestem.Stwierdziła że sama wszystko zrobi.Zgoda ja wiem że sama by dała radę ale w dniu chrzcin by latała od pokoju do kuchni i z powrotem.Ja potrzebuje mieć ten komfort psychiczny że szykujemy się w ciszy i spokoju na chrzciny a po imprezie wracamy do czystego mieszkania i nie myśleć o robocie itp.Tak więc dzisiaj jasno i wyraźnie powiedziałam że robimy w lokalu.Ta moja teściowa jest niemożliwa,zabunkrowała karton wódki z naszego wesela a było to 4 lata temu!!!Ciekawe czy procenty urosły!!!!

witam was kobiety chodz tu juz prawie nikogo niema
Niestety nie mam za dobrych wiesci dzis mialm wizyte u lekarza o 19:30 dotyczac jadra Nikusia nie chcialm nic pisac zeby nie zapeszyc i tak nic nie pomoglo sprawa jest powazna ustalaja date operacji moze to potrwac do 3 miesiecy:le:nawet sobie tego nie wyobrazam ciekawa jestem co w Pl. mi powiedza na ten temat:36_2_58:
wyszlam od lekarza z placzek a M. zostal jeszcze chwile wyleciala polozna i cos mi tam tlumaczyla nie bardzo zrozumialm :mama: maly zaczal plakac i zwroscilam uwage wszystkich ludzi:noooo::Real mad:
pozniej pojechalismy na zakupy bo lodowka pusta i maly nie spi do teraz mielismy go nie kapc odpuscic ale nie wiem teraz czy usnie bez tego:white_flag::36_33_2:zachowuje sie jak by to rano bylo gaworzy i smieje sie:36_2_25:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
Niestety nie mam za dobrych wiesci dzis mialm wizyte u lekarza o 19:30 dotyczac jara Nikusia nie chcialm nic pisac zeby nie zapeszyc i tak nic nie pomoglo sprawa jest powazna ustalaja date operacji moze to potrwac do 3 miesiecy:le:nawet sobie tego nie wyobrazam ciekawa jestem co w Pl. mi powiedza na ten temat:36_2_58:
wyszlam od lekarza z placzek a M. zostal jeszcze chwile wyleciala polozna i cos mi tam tlumaczyla nie bardzo zrozumialm :mama: maly zaczal plakac i zwroscilam uwage wszystkich ludzi:noooo::Real mad:
pozniej pojechalismy na zakupy bo lodowka pusta i maly nie spi do teraz mielismy go nie kapc odpuscic ale nie wiem teraz czy usnie bez tego:white_flag::36_33_2:zachowuje sie jak by to rano bylo gaworzy i smieje sie:36_2_25:

Przepraszam ale napisz mi na co ta operacja bo nie rozumiem???
Co do kąpania to ja bym wykąpała,zawsze to troszkę zmęczy Nikusia i lepiej będzie mu się może spało.

A teraz napisze tak ze nie wyobrazam sobie ze on moze miec operacje niby wyrazilam zgode bo co mam zrobic :noooo:ale jak takie malenstwo moze juz byc w szpitalu mam nadzieje ze pozwolam mi byc przy nim bo juz tego to bym nie przezyla a i jeszcze nie traktuje tego jak wyroczni mysle ze w PL. powiedza mi wiecej na ten temat bo tu nistety nic za duzo sie nie dowiedzielismy tylko ze ma byc operacja i ze sprawa jest powazna :noooo:nic wiecej moze w Pl. zostane jak ma byc ta operacja sama nie wiem bose co ja ci zrobilam ze mi ciagle cos sie przytrafia i jak tu sie cieszyc macierzynstwem:noooo:?/

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
mama2
padam na twarz..dzis poraz pierwsy moj synek prawie niespal w ciagu dnia , kurcze tak nagle z dnia na dzien , a zawsze spał co 2 godziny ok.40 minut lacznie 4 godzin wychodzilo dzisa łacznie spał1.5 i czuje to bardzo , jestem wymeczona do tego po takich nocach...M mni epociesza ze bedzie lepiej spal ale ja w to niewierze..bylismy tez dzis pol dnia na dworze . juz bym poszla spac al musze czekac na klaudie az usnie bo M w pracy i nie zostawie jej przeciez samej

mama
u mnie w dzień jest zawsze to samo przez to niemoge nic zrobić, mała robi sobie 4-5 drzemek 15-20min. i w nocy śpi ładnie więc i może Maks dziś będzie łądnie spał czego Ci życzę

Filip śpi systematycznie co trzy-cztery godziny robi drzemkę po 45 min, w tym czasie to już można coś zrobić.

A wiec Nikus ma bardzo powiekszone jadro i lekarz stwierdzil ze mamy udac sie do specjalisty i dzis wlasnie mielismy wizyte czekalam 3 tyg.:noooo:a wczoraj zadzwonili i powiedzieli ze zwolnilo sie miesjce i mam dzis wizyte o 19 dlatego nic nie pisalm bo myslam ze moze to jakies chormony i sie uspokoji a ja chisteryzuje jak zawsze a tu prosze:8_1_221:

tak probuje nadrobic i nie uda nmi sie chyba bo M juz wola :-)
Dzisiaj zaliczylam z Maksiem spacerek i zakupy. Uciol sobie 2 drzemki i bylo nawet, nawet bez marudzenia. Dopiero w domku cos sie stalo bo zasnal i obudzil sie z takim placzem jak 2 dni temu i nic nie pomagalo. Ciegle szlochal i mi sie zalil. Nie mam pojecia o co chodzi. dziaselka nawet sprawdzilam jeszcze raz i miekkie. Hmmm. MOze cos go przestraszylo, jakis sen.... No ale nic po godzinie bylo ok i zasnal jak zwykle ok. 21.00.
Jola30 - Straszne rzeczy przeczytalam. MOze to nie operacja tylko zabieg. Zawsze jakas roznica. A z jadrem wile dzieci ma problemy. Juz slyszalam ie raz. Poczekaj co powiedza w Polsce. Wtedy bedziesz decydowac czy i kiedy robic.
A swoja droga to wspolczuje bardzo. To musi byc dla Ciebie BARDZO PRZYKRE DOSWIADCZENIE. Bardzo mi przykro, ze co chwile cos Cie neka. Jak mnie cos neka to rozmawiam z moja mama, zeby mi tam na gorze pomogla i sie wstawila i zawsze jakos pomaga albo samo to albo ona :-) Moze sprobuj, jak wierzysz w takie rzeczy.!!!!
Przytulam Ciebie i NIkiego. Ja wierze, ze bedzie dobrze.:36_3_15:

gunia43
Dzisiaj zaliczylam z Maksiem spacerek i zakupy. Uciol sobie 2 drzemki i bylo nawet, nawet bez marudzenia. Dopiero w domku cos sie stalo bo zasnal i obudzil sie z takim placzem jak 2 dni temu i nic nie pomagalo. Ciegle szlochal i mi sie zalil. Nie mam pojecia o co chodzi. dziaselka nawet sprawdzilam jeszcze raz i miekkie. Hmmm. MOze cos go przestraszylo, jakis sen.... No ale nic po godzinie bylo ok i zasnal jak zwykle ok. 21.00.
Jola30 - Straszne rzeczy przeczytalam. MOze to nie operacja tylko zabieg. Zawsze jakas roznica. A z jadrem wile dzieci ma problemy. Juz slyszalam ie raz. Poczekaj co powiedza w Polsce. Wtedy bedziesz decydowac czy i kiedy robic.
A swoja droga to wspolczuje bardzo. To musi byc dla Ciebie BARDZO PRZYKRE DOSWIADCZENIE. Bardzo mi przykro, ze co chwile cos Cie neka. Jak mnie cos neka to rozmawiam z moja mama, zeby mi tam na gorze pomogla i sie wstawila i zawsze jakos pomaga albo samo to albo ona :-) Moze sprobuj, jak wierzysz w takie rzeczy.!!!!

gunia sama nie wiem co o tym mam myslec powiedzial ze operacja uzyl takiego terminu nie zabiego i nastepna wizyta a byc do podpisania dokumeniow z tlumaczem abysmy wszystko dobrze zrozumieli ja nie wiem ale z tego co rozumiem na chlopski rozum to cos powazneg jasne ze pobiegam po lekarzach w Pl. i przebadajam mi go w dluszz i wszesz ale boje sie ze historia moze byc podobna:white_flag:i wymiekne.
Gunia ja tez rozmawiam z moja mama ale jakos cos slabo mnie slucha moze mi pomoze moze cofnie sie to przeciez cuda sie zdarzaja tak strasznie wierzylam ze zajde w ciaze z stalo sie a rokowania byly kiebskie moze znow stanie sie cud:23_30_126::23_30_126::23_30_126:
Gunia za slowa otuchy al siedze i wyje i M. mi drinka zrobil na pocieszenie i mowi ze bedzie dobrze a ja wymiekala:white_flag:

mama2corun
hej dziewczynki
moja Olcia tez sie smieje w glos coraz czesciej a ja dzis spacerowke dalam ale za chwile zamienilam z powrotem na gondole tak jakos mi jeszcze niepasuje
mama2 ja tez niedaje nic Oli dodatkowego do jedzenia a jeszcze dzis lekarka mi powiedziala ze Ola moze miec alergie bo non stop ma katar.wiec powiedziala ze jedyna nowosc jaka moge jej wprowadzic to kleik do swojego odciagnietego pokarmu i jak Olcia niechce butli to tak jak Lutka pisala niech M karmi a ja (TY) musze nawet wyjsc z pokoju,ale dlamnie to tylko po to zeby ja poprostu przyzwyczajac do butli.wiec tez tak sprubuj a zrob tak moze na noc to moze choc z godzunke dluzej pospisz oj jak mi ciebie zal kochana oby Maksiu szybko sie przestawil.Katja tez tak z ta butelka sprubuj
Jola22
kochana nasza witaj super ze juz na miejscu jestes
Ewcia Zuzia jest piekna po mamusi zreszta to nniema sie co dziwic
no i moje dziewczynki na koniec :)

Olunia jaka duża :) A Oliwka widać lubi pozować :) Zdjęcie w trójkę super!

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Jola30
Niestety nie mam za dobrych wiesci dzis mialm wizyte u lekarza o 19:30 dotyczac jadra Nikusia nie chcialm nic pisac zeby nie zapeszyc i tak nic nie pomoglo sprawa jest powazna ustalaja date operacji moze to potrwac do 3 miesiecy:le:nawet sobie tego nie wyobrazam ciekawa jestem co w Pl. mi powiedza na ten temat:36_2_58:

Jolunia bardzo mi przykro :( Wyobrażam sobie, jak się musiałaś zdenerwować, gdy Ci powiedzieli o operacji :( A co dokładnie jest Nikusiowi?? Że coś z jaderkiem, to wiem, ale co dokładnie. Bedzie dobrze, zobaczysz :)

Jola30
A teraz napisze tak ze nie wyobrazam sobie ze on moze miec operacje niby wyrazilam zgode bo co mam zrobic :noooo:ale jak takie malenstwo moze juz byc w szpitalu mam nadzieje ze pozwolam mi byc przy nim bo juz tego to bym nie przezyla a i jeszcze nie traktuje tego jak wyroczni mysle ze w PL. powiedza mi wiecej na ten temat bo tu nistety nic za duzo sie nie dowiedzielismy tylko ze ma byc operacja i ze sprawa jest powazna :noooo:nic wiecej moze w Pl. zostane jak ma byc ta operacja sama nie wiem bose co ja ci zrobilam ze mi ciagle cos sie przytrafia i jak tu sie cieszyc macierzynstwem:noooo:?/

Kochana nie martw się, na pewno wszystko się uda, nawet jeśli ta operacja będzie konieczna. Może tak jak piszesz, w Polsce coś innego zawyrokują i więcej się dowiecie.

Jola30
gunia43

gunia sama nie wiem co o tym mam myslec powiedzial ze operacja uzyl takiego terminu nie zabiego i nastepna wizyta a byc do podpisania dokumeniow z tlumaczem abysmy wszystko dobrze zrozumieli ja nie wiem ale z tego co rozumiem na chlopski rozum to cos powazneg jasne ze pobiegam po lekarzach w Pl. i przebadajam mi go w dluszz i wszesz ale boje sie ze historia moze byc podobna:white_flag:i wymiekne.
Gunia ja tez rozmawiam z moja mama ale jakos cos slabo mnie slucha moze mi pomoze moze cofnie sie to przeciez cuda sie zdarzaja tak strasznie wierzylam ze zajde w ciaze z stalo sie a rokowania byly kiebskie moze znow stanie sie cud:23_30_126::23_30_126::23_30_126:
Gunia za slowa otuchy al siedze i wyje i M. mi drinka zrobil na pocieszenie i mowi ze bedzie dobrze a ja wymiekala:white_flag:
Oj biedulko Ty nasza. Przytulam Cie mocno i nie martw sie na zapas. Pomysl sobie tak, ze nawet jakby to nie koniec swiata i to tylko jedno jaderko i jakby nawet o zrobia to Nikiemu na cacy i lepiej teraz niz pozniej. Nawet pamietac nie bedzie. A Ty mama to musisz sie martwic. Taki juz nasz los i jak decydowalam sie na dziecko wlasnie takich chwil sie balam ale cokolwiek by nas i nasze malenstwa nie spotkalao to bedzie w koncu dobrze, bo to sa Majowe Sloneczka i tutaj dramatow nie ma, tylko troski. Wszystko bedzie dobrze.
Walnij se kielicha ale nie za duzo, bo jeszcze gorzej plakac bedziesz a jutro kac nie pomoze. Na kacu to dopiero dol!!!! Przytulam kochana. Jakbym blisko byla to bym przyszla pocieszyc atak tylko on line moge nie za wiele. Spij dobrze, zeby miec sile to wsyzstko ogarnac!!!!
A co do mamy to pewnie slucha tylko moze jeszcze nie awansowala tak wysoko jak moja, bo moja wyzej stazem u gory. Mozliwosci widac jeszcze niezbyt duze ale cierpliwosci, bo kazda mama jak to mama z siebie wyskoczy a dziecku pomoze :-) !!!!
Wieeeelkie buziole !!!!!! No i melduj sie jutro!

e2e2
Uzbierało mi się na chrzciny 26 osób i trójka dzieci.Teściowa cały czas robi mi dziurę w brzuchu żeby zrobić w domu obiad,a ja nie chcę!Trzeba zrobić zakupy,pogotować,popiec ciasta i tysiąc innych spraw a ja jej nie pomogę bo wiadomo przy dziecku jestem.Stwierdziła że sama wszystko zrobi.Zgoda ja wiem że sama by dała radę ale w dniu chrzcin by latała od pokoju do kuchni i z powrotem.Ja potrzebuje mieć ten komfort psychiczny że szykujemy się w ciszy i spokoju na chrzciny a po imprezie wracamy do czystego mieszkania i nie myśleć o robocie itp.Tak więc dzisiaj jasno i wyraźnie powiedziałam że robimy w lokalu.Ta moja teściowa jest niemożliwa,zabunkrowała karton wódki z naszego wesela a było to 4 lata temu!!!Ciekawe czy procenty urosły!!!!

ale to wynika ze fajna masz tesciowa a swoja droga rozumiem ze ciezko w domu tyle osob i lepiej w lokalu zrobic i miec wszystko z glowy ja tez jestem tego zdania co ty ale moja tesciowa tez sie upiera ze w domu zrobic u niej i ona wszystko zrobi sama nie wiem lokal mam zarerwowany zaliczka wplacona noc oz chyba ze przepadnie :noooo:
a u teciowej ja tez sie ciezko widze z pomoca bo jak mam marudera zostawic jak bedzie plakal a i po lekarzach jezdzic i wogule nie wiem ostaeczna decyzje podejmne na miejscu jak z nia porozmawiam:36_7_6:
a tak na marginesie ja juz naliczylam ok 20 osob a wiem ze jak w domu u tesciowe to bedzie 30 jak nie wiecej bo ona pozaprasza:white_flag:

Jola30
gunia43
Jola30 - a jeszcze z innej beczki dodam, ze moj maz juz pare razy spytal co tam u Joli:36_6_6:. Hmmmmm...:Real mad::guitar:

mmmm ale teraz to mnie rozbawilas fajnie pozdrow go odemnie dodajac ze fajnie wychodzi z synkiem na zdjeciach i wiecej wstawac prosze:36_2_25:
Gunia ale tez wasz maly to do ciebie podobny czy mi sie tak wydaje tylko?
NO wiec niektorzy mowia tak a niektorzy tak. Najepiej to ujela chyba moja siostra i napisala mi mailem, ze normalnie w szoku jest bo jak Maksio powazny to moj M a jak miny robi to moje. No i stwierdzilismy z M ze faktycznie ma racje. Maly mimike ma totalnie moja a urode i karnacje raczej jego. Generalnie taki mix de Luxe!!!!

Jola30
e2e2

ale to wynika ze fajna masz tesciowa a swoja droga rozumiem ze ciezko w domu tyle osob i lepiej w lokalu zrobic i miec wszystko z glowy ja tez jestem tego zdania co ty ale moja tesciowa tez sie upiera ze w domu zrobic u niej i ona wszystko zrobi sama nie wiem lokal mam zarerwowany zaliczka wplacona noc oz chyba ze przepadnie :noooo:
a u teciowej ja tez sie ciezko widze z pomoca bo jak mam marudera zostawic jak bedzie plakal a i po lekarzach jezdzic i wogule nie wiem ostaeczna decyzje podejmne na miejscu jak z nia porozmawiam:36_7_6:
a tak na marginesie ja juz naliczylam ok 20 osob a wiem ze jak w domu u tesciowe to bedzie 30 jak nie wiecej bo ona pozaprasza:white_flag:

No u mnie też raczej lokal wchodzi w grę, ale znowu kasa, której brak :( W domu sie nie pomieścimy, naliczyłam ponad 20 osób, najbliższa rodzinka. Nie wiem, jak to rozwiązać, hmmm, w końcu będzie trzeba.

Kamidianka
Jola30

Jolunia bardzo mi przykro :( Wyobrażam sobie, jak się musiałaś zdenerwować, gdy Ci powiedzieli o operacji :( A co dokładnie jest Nikusiowi?? Że coś z jaderkiem, to wiem, ale co dokładnie. Bedzie dobrze, zobaczysz :)

A wiec Nikus ma jedno jadero bardzo powiekszone ale ja nie jestem pewna czy po tym placzu czy juz tak mial po urodzeniu bo ja zwrocilam uwage na to chyba w drugi dzien po urodzniu i okni powiedzieli ze Ok. jednak to OK do teraz nie jest :noooo:moze czekali zeby sie samo porawilo albo cos w tym stylu.
no wiadomo ze w Pl. dowiem sie wiecej a i na jednym lekarzu nie spoczne bede meczyc az sama sie dowiem i zdiagnozuje wszystkie ich diagnozy.

Jola30
e2e2

Jola30 - wiem, ze zrobisz jak zechcesz ale nie daj sie zbalamucic. Po tym co pisalas o swojej tesciowej to raczej w knajpie zrob i nie kieruj sie sercem i czyimis obiecankami, bo mozesz pozalowac i nerwy beda bez sensu. A tak luz blues knajpa, pojdziecie zjecie i do domku w spokoju z powrotem i nie musisz sie prosic ani dziekowac!!! A tak to latanina i nerwowka a z Nikim tez nie znasz dnia i godziny jaki bedzie mial dzien, wiec szkoda ambarasu.