Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Kamidianka
e2e2 jak to pokarm zanika? Już? A skąd wiesz, Filipek się nie najada?

Od jakiś trzech tygodni Filip dostaje co wieczór butelkę 150ml a tak to cały dzień na piersi.Wczoraj po nocy o 6 i o 9 zjadł cycka i ok 12 przystawiłam go do piersi a on się pręży denerwuje,grymasi a ja halllllloooo o co chodzi,w końcu po 15 minutach trzymana go przy cycku odpuściłam i dałam butle i wtrąbił bez marudzenia.Z ciekawości postanowiłam odciągnąć pokarm i dramat...............z dwóch piersi wydusiłam 40ml.Jestem załamana,chce mi się płakać na samą myśl że to już koniec.Rano po nocy zjadł cycka ale dzisiaj to już w ogóle dramat.Często go przystawiam do piersi ale denerwuje się strasznie!!!Cały dzień męczę cycki laktatorem i jest nie dobrze!!!Piję karmi,herbatki laktacyjne i co jeszcze mogę zrobić,ratunku!!!!!!!

mama2
Powoli mysle zeby Maksa odstawic od piersi bardzo mnie to boli i ciezko mi ale wciaz ma tak brzydkie kupy i nawet od wczoraj zaczał troszke ulewac... oczywiscie zanim ta decyzje podejme to jeszcze pojde z nim do mojego pediatry ..ale cos czuje ze tak to sie skonczy ..ku...a to takie niesprawiedliwe czym bardziej tego chce tym mniej mi to wychodzi ciagla walka o to zeby go karmic

dobrze cię rozumiem,ja jestem załamana,bardzo ciężko mi się jest z tym pogodzić że tracę pokarm, to niesprawiedliwe!!!

mama2corun
Gunia[/Bwspolczuje kradziezy
Lutka no witaj :)
Kami
] slicznie wygladasz i Lenka tez :)
Sylwia bo kurcze jakto 2 dni przed chrztem odmawiaja...cos nie teges ja bym odwolala i szukala gdzie indziej zeby ochrzcic mala to naprawde jakis absurd!!
no i na koniec my :) i dziewczynki w takich samych sukieneczkach tylko niestety inny kolorek ...rozmiarowo niemoglysmy dopasowac takie same kolorki :(
Mama, ale masz piękne oczy na drugim zdjęciu!!a sukienusie i ich właścicielki śliczne. ja lubię pisać o moich córeczkach''dziewczynki'' i u Was tak samo fajnie;-)

e2e2
Daffodil
gunia43

Daffodil - Jak tam po powrocie? Nie ma to jak w domu co???

Pobyt u rodziców też ma swoje plusy. Cały czas się ktoś Kubą zajmuje, no i obiadów nie trzeba gotować :)

mi też lepiej smakuje jak ktoś ugotuje i tak na gotowe co niedziela jeździmy do moich rodziców na obiadek

Ja też bym tak jeździła, tylko moi mieszkają 180 km od nas, więc co tydzień się nie da :)

sylwiatoja
dziewczyny,padam, ale zanim padnę, wykorzystuje moment,że M.mecz ogląda i podkradłam laptopa;-)dzień jak nigdy, Parka która wpadła obejrzeć mieszkanie chyba się zdecyduje, wszystko im pasowało, metraż, urządzenie, lokalizacja itp. no i my z M, wielkie oczy, bo im jak coś to zależy szybko, więc musielibyśmy się w mc zawinąc, a mieszkania które mamy na oku to za min. pół roku do odbioru i musimy czegoś szukać do wynajęcia chyba?a jak tu spakować swój dorobek;-) a trochę tych skarbów jest;-)a do tego, inna sprawa która mnie smuci. moja siostra miała być mamą chrzestną Celiny, ale kościól nie zgadza się ponieważ moja siostra jest rozwódką. niby to zrozumiałe, ale była młoda i jej małżeństwo było małą tragedią, nie będe pisać. teraz jest nareszcie szczęsliwą i spełnioną osobą;-)ale wracając- dzwoniłam do parafii, rozmawiałam z wieloma księżami, próbując znaleźć jakieś rozwiązania. Dla mnie moja siostra jest cudownym przyjacielem i osobą na którą mogę zawsze liczyć, rodziła ze mną Celinę, i ja tak bardzo chciałam!no i dziś dostaliśmy ostateczną odmowę!poryczałam się, a chrzest w niedzielę. rozumiecie co chcę napisać prawda?że mi źle.. dziękuję że mogłam się wygadać.

no i jak by tu napisac ze nasz kosciol a zwlaszcza ksieza powoli decyduja o wszystkim nie liczy sie czlowiek jaki jest a liczy sie papierek .
Wszedzie sie wp**** o metodzie invitro tez bylo glosno tez nie pozwalaja ,pozniej aborcja ,antykoncepcia.
No taki mamy system moj ksiadz wymyslil sobie ze mam przyjsc z chrzesnymi a oni maja miec ze swojiej parafi ze uczeszczaja do kosciola i tez wszystkie zaswiadczenia zwiazane z tym jak chrzest,bierzmowanie ,malozenstwa nie ma lekko.
z tej tez przyczyny mamy zmiane chrzesnych.No przykra sytuacja i kto teraz bedzie macie kogos?

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

margot_ag
Witam majowe mamy!
u mnie tez kiepsko z laktacja i kupkami. Oluś ostatnio tez troche ulewa, w ostatnim misiącu mało przybrał na wadze... martwie sie, walczę o mleko w piersiach, ale gdy mały wyje (a butli nie chce) to mam juz wszystkiego dość... może jakieś ciepłe słowo zagrzewające do walki?
Jak nie chce butelki to może to wina mleka,jakie dajesz??może zmień na inne?Jak walczysz o laktacje,bo u mnie też kruchutko z pokarmem?

Daffodil
Witam się wieczornie.

My już po szczepieniu. Kuba był dzielny, tylko raz kwęknął przy wbijaniu igły. Za to darł się jak opętany przy badaniu słuchu :)
Waży 6700, więc super przytył.
Ogólnie wszystko jest dobrze.
Na razie nie odczuliśmy żadnych objawów poszczepiennych, nie marudził, ładnie zasnął. Zobaczymy jak będzie w nocy.

Brawo dla Kubusia,zuch chlopak!!!A jak wygląda badanie słuchu?

gunia43
mama2
Powoli mysle zeby Maksa odstawic od piersi bardzo mnie to boli i ciezko mi ale wciaz ma tak brzydkie kupy i nawet od wczoraj zaczał troszke ulewac... oczywiscie zanim ta decyzje podejme to jeszcze pojde z nim do mojego pediatry ..ale cos czuje ze tak to sie skonczy ..ku...a to takie niesprawiedliwe czym bardziej tego chce tym mniej mi to wychodzi ciagla walka o to zeby go karmic

mama2 - MOze wez na luz i sprobuj go tak jak ja, karmic troche tak i troche tak. Jak wieczorem zje butle to sie wyspicie moze, jak sei dziecko napcha!!!! A bliskosc z karmienia piersia bedzie tylko, ze rzadziej. Mnie moj styl karmienia bardzo odpowiada i powiem Ci, ze odzylam. Poza tym Maksio nauczyl sie jeszcze po butli jednego - nie wisi na cycku tylko je konkretnie i tak sie spreza, ze jeden cycek obrabia w 5 gora 10 minut. No i smoka polubil :-) Tak czy siak nie ma sie co tresowac na zapas.

I właśnie o to chodzi żeby było dobrze,mamcia szczęśliwa i dzidziuś zadowolony!!!Ja też tak chcę!!!Guniu a ile razy dziennie Maks dostaje pierś,a ile butle??

mama2corun
Kami
Sylwia bo kurcze jakto 2 dni przed chrztem odmawiaja...cos nie teges ja bym odwolala i szukala gdzie indziej zeby ochrzcic mala to naprawde jakis absurd!!
no i na koniec my :) i dziewczynki w takich samych sukieneczkach tylko niestety inny kolorek ...rozmiarowo niemoglysmy dopasowac takie same kolorki :(

mama2 cor no zatkalo mnie i nie na zarty bo slicznie wygladasz oj M. to nie wyrobi chyba jak mu taka lasecja sie pojawi.
Widzial juz Cie?:yyy:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
mama2
w poniedzialek o 9.00 maks bedzie mial przetykany kanalik wbijaja igle kolo oczka i wsadzaja ja wzdłoz noska MATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze trzymajcie kciuki ja nie wiem jak on to przezyje ...

Ło matko :yyy: To zawsze robi się w taki sposób?? Kciuki oczywiście trzymam. I za Maksika i za Ciebie, żebyś dzielna była.

brzmi strasznie nawet nie chcę wiedzieć jak to wygląda,wielkie trzymam kciuki za Was!

Jola30
mama2corun
Kami

mama2 cor no zatkalo mnie i nie na zarty bo slicznie wygladasz oj M. to nie wyrobi chyba jak mu taka lasecja sie pojawi.
Widzial juz Cie?:yyy:

tak codziennie mu zdjecia wysylam bo tak jeczy przez telefon ze on tak teskni wec choc zdjecia wysylam on zdawkowanie mowi ze ladnie ....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Kamidianka
Daffodil kochana, jakbyś mogła, napisz mi o warunkach i cenach w Rabce. Interesuje mnie, gdzie byliście dokładnie i ile za osobę płaciliście. Czy warunki przystosowane do małego dziecka itd. Jak oceniasz pobyt?

Płaciliśmy 70 zł za pokój dwuosobowy bez wyżywienia. Kuba był gratis :) Czasem trzeba za takie małe dziecko płacić około 10 zł za dobę. Tam gdzie my byliśmy nie było opcji z wyżywieniem, ale jak się rozglądaliśmy, to tak średnio w innych kwaterach wychodziło koło 70 zł od osoby za pokój z trzema posiłkami. My woleliśmy bez, bo nie chcieliśmy się wiązać i wracać na godzinę. Tak to wychodziliśmy rano, a wracaliśmy pod wieczór.
Co do warunków, to byliśmy bardzo zadowoleni. Pokój z łazienką czysty i zadbany, fajny duży ogród, w którym można się poopalać, jak dziecko pozwoli. Nasze jakoś nie za bardzo pozwalało :) Łóżeczko turystyczne i wanienkę mieliśmy swoje.
Od razu dodam, że dom stoi na szczycie góry, więc powroty z wózkiem do najlżejszych nie należały, ale co tam, M. sobie bicepsy wyrobił :)

Wklejam linka:
Noclegi Kwatery Pokoje Rabka Zdrój - Willa GORCE ul. Leśna 16

Daffodil
Kamidianka
Daffodil kochana, jakbyś mogła, napisz mi o warunkach i cenach w Rabce. Interesuje mnie, gdzie byliście dokładnie i ile za osobę płaciliście. Czy warunki przystosowane do małego dziecka itd. Jak oceniasz pobyt?

Płaciliśmy 70 zł za pokój dwuosobowy bez wyżywienia. Kuba był gratis :) Czasem trzeba za takie małe dziecko płacić około 10 zł za dobę. Tam gdzie my byliśmy nie było opcji z wyżywieniem, ale jak się rozglądaliśmy, to tak średnio w innych kwaterach wychodziło koło 70 zł od osoby za pokój z trzema posiłkami. My woleliśmy bez, bo nie chcieliśmy się wiązać i wracać na godzinę. Tak to wychodziliśmy rano, a wracaliśmy pod wieczór.
Co do warunków, to byliśmy bardzo zadowoleni. Pokój z łazienką czysty i zadbany, fajny duży ogród, w którym można się poopalać, jak dziecko pozwoli. Nasze jakoś nie za bardzo pozwalało :) Łóżeczko turystyczne i wanienkę mieliśmy swoje.
Od razu dodam, że dom stoi na szczycie góry, więc powroty z wózkiem do najlżejszych nie należały, ale co tam, M. sobie bicepsy wyrobił :)

Wklejam linka:
Noclegi Kwatery Pokoje Rabka Zdrój - Willa GORCE ul. Leśna 16

Ślicznie mi odpisałaś :D Buziak za linka :))

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

lutka
gunia43
Kamidianka
Załączam obiecane fotki ze spacerówką. Z wczorajszego spaceru.

Ale z Ciebie laska nieziemska. Szczupla i w ogole. Pekny macie tam u siebie las!

to fakt, zazdroszcze figury, ja to kuźwa jak się ogladma na zdjęciach to odechciewa mi sie wszystkiego - tylko prosz emi tu nie gadac glupot w styu super wygladasz itp bo kurde belek widzę jak wyladam :/ 59 kg przy wzroście 161 to kuźwa sporo - tak, przytylo mi się :/

Ja ma 164 i jak ważyłam 60 kilo to było dla mnie w sam raz bo cycek galanty i usiąść było na czym ,ja czułam się najlepiej w tej wadze!A teraz znowu słysze że chuda jestem,że mizernie wyglądam i powiem wam że teraz ważę 54 faktycznie lepiej się czułam jak miałam 60kilo ,jakoś takoś zdrowiej wyglądałam.Najważniejsze żeby czuć się dobrze ze swoją wagą i zaakceptować siebie taką jaką jestem i to jest to!

e2e2
lutka
gunia43

Ale z Ciebie laska nieziemska. Szczupla i w ogole. Pekny macie tam u siebie las!

to fakt, zazdroszcze figury, ja to kuźwa jak się ogladma na zdjęciach to odechciewa mi sie wszystkiego - tylko prosz emi tu nie gadac glupot w styu super wygladasz itp bo kurde belek widzę jak wyladam :/ 59 kg przy wzroście 161 to kuźwa sporo - tak, przytylo mi się :/

Ja ma 164 i jak ważyłam 60 kilo to było dla mnie w sam raz bo cycek galanty i usiąść było na czym ,ja czułam się najlepiej w tej wadze!A teraz znowu słysze że chuda jestem,że mizernie wyglądam i powiem wam że teraz ważę 54 faktycznie lepiej się czułam jak miałam 60kilo ,jakoś takoś zdrowiej wyglądałam.Najważniejsze żeby czuć się dobrze ze swoją wagą i zaakceptować siebie taką jaką jestem i to jest to!

Ja jestem bardzo niska i każdy kilogram dodatkowy to jakby ze 3 u kogoś innego.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

gunia43
A ja poczytalam wyrywkowo i juz nie doczytam zaleglosci, moze jutro. M sam siedzi a jutro ma wolne, wiec razem wieczor spedzamy, bo wstac wczesniej nie musi:36_7_8:.
Jeszcze tylko dodam, ze moj synek byl przez caly dzien taki slodki bobas, ze chyba chcial zrekompensowac mamie wczorajsze ryki i nerwy z kradziezy:angel1:. Caly dzien spal, jadl, gadal i rozdawal usmiechy -nawet w kapili - co zreszta chcielismy zlapac na fotke ale jakos sie nie udalo. Po kapieli possal cycka 5 minut i padl jak kawka!!!!
Oki. Lece do mojego mezusia, bo bardzo sie dzisiaj sprawdzil w krytycznej sytuacji:joga:.
A no i trzymajcie kciuki, bo jutro na 11.30 do pediatry na kontrole. Troszke sie jak zwyle stresuje.
Dobrej nocy kochane bebulce :36_3_15:NIe natluczcie za duzo, bo ja juz czytac nie nadazam.:smile_move:

Kciuki oczywiście są.

sylwiatoja
dziewczyny,padam, ale zanim padnę, wykorzystuje moment,że M.mecz ogląda i podkradłam laptopa;-)dzień jak nigdy, Parka która wpadła obejrzeć mieszkanie chyba się zdecyduje, wszystko im pasowało, metraż, urządzenie, lokalizacja itp. no i my z M, wielkie oczy, bo im jak coś to zależy szybko, więc musielibyśmy się w mc zawinąc, a mieszkania które mamy na oku to za min. pół roku do odbioru i musimy czegoś szukać do wynajęcia chyba?a jak tu spakować swój dorobek;-) a trochę tych skarbów jest;-)a do tego, inna sprawa która mnie smuci. moja siostra miała być mamą chrzestną Celiny, ale kościól nie zgadza się ponieważ moja siostra jest rozwódką. niby to zrozumiałe, ale była młoda i jej małżeństwo było małą tragedią, nie będe pisać. teraz jest nareszcie szczęsliwą i spełnioną osobą;-)ale wracając- dzwoniłam do parafii, rozmawiałam z wieloma księżami, próbując znaleźć jakieś rozwiązania. Dla mnie moja siostra jest cudownym przyjacielem i osobą na którą mogę zawsze liczyć, rodziła ze mną Celinę, i ja tak bardzo chciałam!no i dziś dostaliśmy ostateczną odmowę!poryczałam się, a chrzest w niedzielę. rozumiecie co chcę napisać prawda?że mi źle.. dziękuję że mogłam się wygadać.

Ale numer,bez przesady dlaczego siostra ma czuć się gorzej bo jest rozwódka,i nie może być chrzestną,sorry ale to niesprawiedliwe!!!A czy mogą to sprawdzić że jest rozwódką?Chyba liczy się to że to Ty wybierasz matkę chrzestną i to zawsze jest osoba godna zaufania a nie to że komuś się w życiu nie ułożyło.