Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

sylwiatoja
jola22
gunia43

Ja chcialam cwiczyc z dzieckiem bo znalazlam takie fajnie cwiczenia ale niestety cala jestem jakas obolala dalej po porodzie i zlym odzywianiu po, ze nie daj rady. Kreguslup, krzyze i wszystkie stawy mnie bardzo bola.

Gunia witaj w klubie - mnie gnaty tak na**********ą że tylko jęcze.

I mnie bolą strasznie,myślicie,że to minie?ja biegam na4 piętro zwykle po 2razyi co raz gorzej mi to idzie. Coś mi się zdaje mamusie,że masaż zdziałałby cuda:smile_move:

Ja też na 4-tym piętrze mieszkam, więc znam ten ból.
A masaże to mi M. robi i jestem zadowolona. Codziennie prawie :D

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

elus.dreptus
:) dzieki
Co o nas, Tomus urodził sie 10 maja, urodzil sie bardzo duzy, 4 kg i 60 cm! Porod wspominam bardzo milo dzieki mojemu mezowi i poloznej za ktora zapłacilam( stwierdzilam ze lepiej wydac te pieniadze niz pozostac samemu sobie na porodowce).

To tak jak moja Mia, tez 10 ja urodzilam :) ale byla malusia, chyba najmniejsza z majowych sloneczek :) bo 3106g i 46cm

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

jola22
sylwiatoja
jola22

I mnie bolą strasznie,myślicie,że to minie?ja biegam na4 piętro zwykle po 2razyi co raz gorzej mi to idzie. Coś mi się zdaje mamusie,że masaż zdziałałby cuda:smile_move:

Minie tylko kiedy???
Ja jak będę w Polsce to pierwsze kroki uczynie właśnie w kierunku dobrego masarzysty........a najlepiej jeszcze jak by był zabujczo przystojny (połączenie przyjemnego z pożytecznym):smile_move::smile_move:
A to moja Julcia dziś
1) Dzisiejszy strój
2) Kąpiel

Julcia słodka :) Ma taką fajną buziunię :) Jak słoneczko :D

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

mama2
Powiedzcie ile wasze dzieci spia w dzien? . moj maksio spi po godzine , 50 minut 4 razy dziennie , punktualnie co dwie godziny zasypia

aha i ja sie chyba pogodze z faktem ze musze nosic maksa do zasypiania wieczorem ..kuzwa wczoraj jak probowałam to walczyla z nim godzine , ryku bylo mnostwo jedno zanoszenie i mam dosc tylko jak kolysac do snu klocka 7 kg a potem????
Mama2 - no to maksio fajnie sobie w ciagu dnia pospi .-)
Moj Maks to tak: Budzi sie ostatecznie ze mna miedzy 9 a 10.00, potem spal raz dziennie po godzine a potem ciurkiem trzy albo i wiecej a zasypial o 23.00. Od tygodnia gdzies sie to zmienilo i spi co trzy godziny - mniej wiecej po godzinie. Ale za tö zasypia wczesniej. Dzisiaj zasnal o 20.00 ale obudzil sie na jedzonko i znow zasnal. Terza juz pewnie do rana przespi. Ja mysle, ze zima bedzie zasypail wczesniej bo on zwraca uwage na to ze jest ciemno. W sumie to musialabym kupic zaluzje.

elus.dreptus
moj juz wazy 6,5 kg, do samochodu niose go na rekach bo nosidelka nie moge udzwignac:)

widziałam fotki super radosne dziecko,widać że szczęśliwe!Ja w środe jade na drugie szcze pienia i wtedy będę wiedziała ile mój waży stawiam ok.5.5kg,zobaczymy jak dla mnie to co się budze rano to Filip wydaje mi cię że urósł duzo przez noc.

mama2
gunia43
Jola30
mama2 koniec koncow macicy Ci nie wycieli wiec z kad ten pomysl ze nie mozesz miec dzieci chyba ze jakies przeciwskazania lekarskie (ale z tym tez bym sie nie zgodzila a wiec jak widac znam takich co nie moga a maja wiec ja bym tak do konca w to niewierzyla bo wszystko rodzi si w naszych glowach i jak sie czegos bardzo chce to sie ma)

Tu sie zgadzam. Ja tez raz poronilam i tarczyce mialam rozregulowana i hormony i okres nieregularny a jak sie zaczelam starac to za 2 razem siupnelo i cieza ok i porod jak marzenie mimo mojego wieku co to strasza, ze ciezko.

pewnie ze wszystko sie moze zdarzyc ale kiedy lekarz mowi ze bylo fatalnie i ledwo uszłam z zyciem to nie mam odwagi ryzykowac kiedy mam stwierdzana ta przypadlosc
Teraz juz rozumiem. Tez bym sie bala. Najwazniejsze ze masz dwojke slicznych dzieciaczkow :-)
Ja mam jednego Maksika i tez jestem szczesliwa. Drugie to nie wiedomo, bo na razie nie chce a za dlugo tez czekac ne moge bo po 40-tce rodzic nie chce.

e2e2
Jeśli chodzi o poród to dla mnie najgorsze były skurcze te przed partymi.Myślałam że schodzę z tego świata.W małym między czasie wymyśliłam sobie że położe sie na podłodze i zaczne udawać że nie oddycham,wtedy zrobią mi cesarkę bo już miałam takie bóle że tylko myślałam żeby mi moje dziecko wyjeli ze mnie i mogła to być nawet dziurka od nosa!!!Ale jak przyszedł następny skurcz to nie dało sie nic udawać i urodziłam nojego synka siłami natury.Mąż dzielnie warował przy mnie,cały czas wszystkim opowiadam że bez niego nia dała bym rady,bardzo mnie wspierał,przypominał o oddychaniu itp.Tylko moje oddychanie w czsie porodu wyglądało raczej jak sapanie dinozaura,w tych bólach zapomina się o wszystkim.Mój M po porodzie stwiedził że i tak miał gorzej bo musiał stać a ja leżałam cha cha cha żartowniś z niego straszny.

NIezly tekst M :-)

dorciaa25
lutka
Kamidianka
Ja podczas porodu nie spałam, pomiędzy skurczami konwersowałam z lekarzem i moim M. hehe. A tak zgłodniałam, że M. chciał mi przynieść coś do jedzenia, na to ja: no coś ty, przecież ja rodzę :D W trakcie szycia rozmawiałam z lekarką o imionach dla dziecka.

do owych tragiocznych dla mnie 9 cm:smile_move: tez rozmawialam albo z meżem, albo z połozną, żartowalismy itp. Jazda zaczela się później:smile_move: ale szycie tez źle wspominam, bo troche bolalo.

Kurcze a mnie bolało od samego początku ale skurcze były dla mnie gorsze niz parcie bo miałam bóle krzyżowe, parcie przyszło ale bezskuteczne i potem cesarka
Tylko ze dla mnie bylo najgorsze, jak glowka i tluwik juz wychodzily calkiem na zewnatrz czyli ta koncowka ktorej Ty nie mialas bo cesarka. Wczesniej uszlo. Mialam wrazenie ze mnie rozrywa doslownie od srodka!!!!

jola22
mama2
Powiedzcie ile wasze dzieci spia w dzien? . moj maksio spi po godzine , 50 minut 4 razy dziennie , punktualnie co dwie godziny zasypia

aha i ja sie chyba pogodze z faktem ze musze nosic maksa do zasypiania wieczorem ..kuzwa wczoraj jak probowałam to walczyla z nim godzine , ryku bylo mnostwo jedno zanoszenie i mam dosc tylko jak kolysac do snu klocka 7 kg a potem????

Julcia śpi dość sporo.........nigdy nie liczyłam ile łącznie śpi ale myślę że tak z 6 godz
Zazdroszcze. Ale ony miesiac mlodsza. Albo poprostu tak ma.

isabela
elus.dreptus
Co o nas, Tomus urodził sie 10 maja, urodzil sie bardzo duzy, 4 kg i 60 cm! Porod wspominam bardzo milo dzieki mojemu mezowi i poloznej za ktora zapłacilam( stwierdzilam ze lepiej wydac te pieniadze niz pozostac samemu sobie na porodowce).

To tak jak moja Mia, tez 10 ja urodzilam :) ale byla malusia, chyba najmniejsza z majowych sloneczek :) bo 3106g i 46cm
Sliczna corcia i jaka fotogeniczna:)

elus.dreptus
lutka
elus.dreptus

nie wiem jak to sie ustawia, zdjecia sa jak wejdziesz na moj profil

juz odkrylam :)

benio spory i cudnie okraglutki a synuś wyglada na niezlego jajcarza :smile_move: piękności
on tak cudownie oczka pusza i brewki unosi
z reszta dla kazdej mamy jej dzieco jest najcudowniejsze

BOSKI!
ET - to niezla fota, ale Szymus juz pieknie trzyma glowke!!!
Co zdjecie otwieram to piejemy wszystkie trzy: "jakiii slodkiiii"

Wczesniej podziwialysmy nasza faworytke Zuzia :):):) i jej piekne wloski

mama2
Ewciaa
mama2
moj maksio teraz patrzy m\na maskotki klaudi i gada do nich ale smiesznie wyf\glada:smile_move:
dziewczyny a ja strasznie przezywam pojscie Klaudi do szkoły..ona jest taka malutka i juz zacznie sie dorosle zycie szkola taka ogromna ..dzieci potrafia byc takie okrutne..noi ten obowiazek uczenia..eh

mama jeśli moge swoje zdanie powiedzieć jako nauczyciel w kl.I dzieci nie są złe a twoja córcia inteligentna napewno sobie poradzi to bystra dziewczynka i dobrze jej będzie z rówieśnikami...najważniejsze żeby ona się nie stresowała

w pierwsej klasie moze nie ale tam beda tez starszaki..
Mysmy przezyly szkole to i nasze dzieci przezyja. Nie martw sie, bo i tak musi do tej szkoly isc a jeszcze Ci mleko zaniknie jak mi. Buziale .-)

elus.dreptus
isabela
elus.dreptus

Sliczna corcia i jaka fotogeniczna:)

Mia to prawdziwa Perełka!

jola22
sylwiatoja
jola22

Minie tylko kiedy???
Ja jak będę w Polsce to pierwsze kroki uczynie właśnie w kierunku dobrego masarzysty........a najlepiej jeszcze jak by był zabujczo przystojny (połączenie przyjemnego z pożytecznym):smile_move::smile_move:
A to moja Julcia dziś
1) Dzisiejszy strój
2) Kąpiel

Julenka dla mnie zawsze bedzie slodkim cukierusiem :)