Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2
a ja taka zdziwiona ze maks tak cisch zasypia wchodze do pokoju a tam..Maks ssie KCIUKA !!!!!!!! cholera wiedzialam ze tak t sie skonczy!!:36_22_3:

Ja mojemu podsuwam pieluche do ssania, bo tez kciuka probowal. Pomamle troche i zasypiaMoze sprobuj pieluche abo jaks inna szmatke do gryzienia. Nie wiem jak w Polsce ale tu sa takie szmatki maskotki do usakaania dzieci bardzo popularne.

Ja jeszcze chce sie pochwalic, ze TRZECIA !!!noc z rzedu Maksika po mleczku polozylam jeszcze przytomnego do kolyski a on tam spokojnie lezal az w koncu zasnal!!! Ciekawe czy tak juz bedzie czy to tylko chwilowy foch zeby matke nabrac na grzeczne dziecko bez tresury ;-)

Wiki20pl
My właśnie wróciliśmy z wieczornego spacerku z mężem ( wreszcie znalazł troszke czasu dla Nas ) :smile_move::36_7_8: wykąpaliśmy razem Majusie i teraz lezy sobie w łóżeczku i zasypia :Śmiech: Spędziłam z M mily wieczór :Śmiech::Śmiech::Śmiech:
Jest dumna z Majusi bo ostatnio je 700ml-750ml na dobe :36_7_8::36_7_8: a jadała juz tak malutko bo po 450ml-500ml chyba jakis skok rozwojowy miała. Wczoraj 710ml dzisiaj 735 ml pęknie :36_7_8::36_7_8:
Budowa jakos idzie :Śmiech: jutro jedziemy zamówić krokwie na dach :Śmiech:

Fajnie ze u Was wszystko dobrze i Majeczka jesc zaczela. Oby takie dni zdarzaly sie jak najczesciej :-)

Ewciaa
a czy w ciazgu dnia dużo nosicie swoje dzieciaczki??? bo moja zuzie cały czas ktoś nosi i już nie chce leżeć tylko tak na rekach pionowo

Niedużo. Parę razy w ciągu dnia zrobimy sobie parominutowe wycieczki krajoznawcze :smile_move: Oprowadzanie po mieszkaniu i pokazywanie coraz to nowych rzeczy. I to w zasadzie tyle. Czułości, przytulaski i buziaki z reguły na leżąco. Tylko teściowie nie potrafią się dostosować. Jak byliśmy na weselu, to Kuba cały czas był na rękach. Nawet spał na rękach :lup: Najbardziej mnie ubawiło, że jak weszli, a Kuba zadowolony w najlepsze bawił się na macie, to szast prast i dziecko już na rękach. Na szczęście tylko raz z nim zostali i na razie nie planuję więcej :smile_move: Na kolejne wesele do wnusia przyjedzie moja mama :36_1_21:

jola22
lutka
jolcia no oczywiście ze JUlcia jets dla taty najpiękniejsza - w końcu jest do Ciebie podobna a Ciebie wybral spośród milionów:smile_move:

He...no myślę że dlatego.
Ostatnio była u mnie koleżanka z córcią o 2 tyg starsza od Julci (śliczna kobietka o imieniu Emilka) i mój M po ich wyjściu skwitował "ale Julcia i tak jest ładniejsza"
Wstawiam pare fotek

Juleczka piekna - jak zawsze, ale Emilcia tez jest sliczniusia. Ja z reszta uwazam, ze nie ma brzydkich dzieci, wszystkie sa tak piekne i cudowne, ze nic tylko przytulac i calowac. Ale oczywiscie dziecko dla rodzica jest najpiekniejsze z wszystkich :):):) No i kazdy ma swoich faworytow :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

jola22
lutka
jolcia no oczywiście ze JUlcia jets dla taty najpiękniejsza - w końcu jest do Ciebie podobna a Ciebie wybral spośród milionów:smile_move:

Ostatnio była u mnie koleżanka z córcią o 2 tyg starsza od Julci (śliczna kobietka o imieniu Emilka) i mój M po ich wyjściu skwitował "ale Julcia i tak jest ładniejsza"
Wstawiam pare fotek

No i M. rzeczywiście ma rację :)
A Emilka to chyba duża dziewucha, bo jednak od Julci (jakby nie patrzeć całkiem sporej) większa :smile_move:
Cudnie wygląda w tej sukienusi.

Daffodil
mama2
a ja taka zdziwiona ze maks tak cisch zasypia wchodze do pokoju a tam..Maks ssie KCIUKA !!!!!!!! cholera wiedzialam ze tak t sie skonczy!!:36_22_3:

U nas to samo. Kciuk jest na topie ostatnio. Wyciągam i za chwilę znowu to samo. Smoka już się nie tknie :lup:
Moj smoka uzywa tylko sporadycznie naspacerze w wozku jak zaczyna sie zbierac do spania i zaczyna marudzic to wtedy jest pora na smoka. Jak mu go dam to pare razy mlasnie i zasnie. Ale sie zrymowalo, hi, hi.
No i jeszcze zapominialam napisac, ze Maksio ladnie juz jezdzi w wozku. Zabawia sie zabawkami albo patrzy co tam sie dzieje po bokach, a jak jest zmeczony to juz potrafi sam zasnac.
Bywa ze pomarudzi ale to juz rzadkosc.

gunia43
Daffodil
mama2

U nas to samo. Kciuk jest na topie ostatnio. Wyciągam i za chwilę znowu to samo. Smoka już się nie tknie :lup:
Moj smoka uzywa tylko sporadycznie naspacerze w wozku jak zaczyna sie zbierac do spania i zaczyna marudzic to wtedy jest pora na smoka. Jak mu go dam to pare razy mlasnie i zasnie. Ale sie zrymowalo, hi, hi.
No i jeszcze zapominialam napisac, ze Maksio ladnie juz jezdzi w wozku. Zabawia sie zabawkami albo patrzy co tam sie dzieje po bokach, a jak jest zmeczony to juz potrafi sam zasnac.
Bywa ze pomarudzi ale to juz rzadkosc.

No to brawa dla Maksika. Po prostu musiał do tego dorosnąć :smile_move:

isabela
Jola30
Witam
Ja juz po wizycje pani health Visiting kazala zmienic mleko na inne i zabronila cokolwiek dawac zadnych herbatek hippa tylko woda miedzy posilkami :smile_move: pwiedzial ze mam sie do tego zastosowac a skoncza sie problemy z kupa i kolkami :smile_move:

Ciekawostka :smile_move: sama juz nie wiem co robic glupa jestem od tego ich pieprzenia mleka hippa ona nie zna i nie polca ani zadnych wyrobow i tej marki zabronila nawet cokolwiek wprowadzac p 4 miesiacu bo jak to ona twierdzi dziecko moze jesc cokolwiek innego dopiero po 6 miesiacu zycia i tak jest w Anglii:smile_move:
Maly byl spokojny bo ostatnio mu sie poprawilo a ona ze ja swiruje cos i ze ona nie widzi nic niepokojacego :smile_move:
Nie wiem co mam zrobic bo zgupialam zmieniac to mlek czy nie?

:36_2_54::36_2_54::36_2_54:

Typowe pieprzenia Jolu Nie zna HiPPa bo to najwieksza i najlepsza firma - niemiecka, a nie angielska. Angole tak pieprza, ze czekac do 6 miesiaca. Moim zdaniem im dluzej sie czeka z rozszerzeniem dietki dziecka tym gorzej maluchowi zaakceptowac nowe smaki. Ale tak jak napisalam wyzej - to moje zdanie.
Jolu, sprobuj zastosowac sie do polecen tej baby, jesli po tygodniu nic sie nie zmieni, sprobuj innych metod. Ale naprawde szczerze namawiam Cie do mleka HiPPa, Mia po nim naprawde zachowuje sie super. A no i odstawienie herbatki nawet nie skomentuje, debilkaaaaaaa ta baba normalnie.

Mia dzis zjadla 100ml zupki. Zrobila wielka kupe i spi smacznie. Od razu jej lepiej, najedzona, szczesliwa i usmiechnieta.
Jola30 - co jak co, ale niemieckie produkty spozywcze dla dzieci serio polecam. Oni tutaj maja wilkiego jobla na punkcie zdrowej zywnosci, a juz zwlaszcza dla dzieci. Wszystko co chwile testuja, kontroluja i oceniaja. Wszystko musi byc eko, przyjazne srodowisku i naturalne. Takze serio polecam.

Ewciaa
Daffodil
Cześć dziewuszki wieczornie.
My dzisiaj poszaleliśmy. Ogromne przeceny letnich rzeczy, więc M. kupił sobie koszulę, a ja trzy bluzki i sukienkę :) Od razu mi lepiej :)

u nas tak samo dziś jest noc wyprzedaży do 24 włąśnie wróciłam i nartaciłam dużo kasy kupiłam biżuterie do sukienki za 64zł majtki wyszczuplające 48zł i seksi figi za 8 zł...sukienkie kupiłam za 200zł ...męzowi garnitur i koszule 440zł i jeszcze buty i jakieś pierdułki ....cąłą wypłate strase
Jak szalec to szalec!!!

Pochwalcie sie dziewczyny!!!!!!

gunia43

Jola30 - co jak co, ale niemieckie produkty spozywcze dla dzieci serio polecam. Oni tutaj maja wilkiego jobla na punkcie zdrowej zywnosci, a juz zwlaszcza dla dzieci. Wszystko co chwile testuja, kontroluja i oceniaja. Wszystko musi byc eko, przyjazne srodowisku i naturalne. Takze serio polecam.

Widzisz Jolu, sluchaj Guni ;) wie co mowi :)
zmykam do lozka kochane, dobranoc

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Ewciaa
Daffodil
Cześć dziewuszki wieczornie.
My dzisiaj poszaleliśmy. Ogromne przeceny letnich rzeczy, więc M. kupił sobie koszulę, a ja trzy bluzki i sukienkę :) Od razu mi lepiej :)

u nas tak samo dziś jest noc wyprzedaży do 24 włąśnie wróciłam i nartaciłam dużo kasy kupiłam biżuterie do sukienki za 64zł majtki wyszczuplające 48zł i seksi figi za 8 zł...sukienkie kupiłam za 200zł ...męzowi garnitur i koszule 440zł i jeszcze buty i jakieś pierdułki ....cąłą wypłate strase

Ewcia to pochwal się zakupami.............s seksi figi sobie sprawiłaś........to bedzie gorąca noc:smile_move::smile_move:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Daffodil
Ewciaa
Kamidianka
Ewciaa wprawdzie pytałaś Wiki jak Maja usypia, ale mogę Ci powiedzieć, jak usypia Lenka. Dzisiaj na przykład o 20:30 kąpiel, potem butla o 21 i za kwadrans już spała. Kładę ją na boczku, daję pieluszkę do wąchania (to warunek konieczny hehe), smoka i ona zasypia w przeciągu pół godziny, sama, nie podchodzę do niej, popatrzy na zabawki, w okno i śpi.

u nas wygląda to tak : kąppie o 20.00 czasami daje butle a jak jadła wcześniej to herbatke troszke ją ponosze na rękach bo coś tam kwęka wierci się ,jak widze że już oczy zamyka jak ją nosze to ją odkładam a ona oczy otwarte i już siąca nie jest kwęka to ją biore na rekach usypia no to odkładam i ona znów oczy otwarte, wierci się i kwętka i tak w kółko do 23...dziś coś usneła wcześnij o 22.20

Bo Zuzince jest na rękach dobrze i jak ją odkładasz, to od razu zmianę wyczuwa. I biedna nie rozumie dlaczego jeszcze przed chwilą zasypiała u mamy, a teraz już nie. Błędne koło trochę. Może spróbuj nauczyć ją samodzielnego zasypiania w łóżeczku, to obydwie odetchniecie z ulgą.

Dokładnie, Ewciu postaraj się jak najwcześniej przyzwyczajać Zuzkę do samodzielnego zasypiania, bo inaczej trudno Ci ją będzie oduczyć tego ciągłego noszenia na rękach. Nie wiem, czy słyszałaś o metodzie 3-5-7? Niektórzy ją stosuja z dużym skutkiem, mnie pediatra w szpitalu powiedziała o niej. Wprawdzie ja nie stosowałam, bo jakoś nie musiałam, ale powiem, na czym to polega. Gdy maluch jest najedzony, przewinięty, wycałowany, jednym slowem, gdy wiesz, że nic mu nie dolega i czas spania nastał kładziesz do łózeczka, gdy zacznie być senny. Jak płacze, odczekujesz 3 minuty, dopiero potem wchodzisz i przytulasz, głaszczesz, dajesz smoka. Potem wychodzisz, gdy znowu kwęka, tym razem odczekujesz 5 minut, powtarzasz procedurę. A za trzecim razem odczekujesz 7 minut, podobno to wystarczy, by maluch usnął.
Uff, ale się rozpisałam nieproszona o to hehe

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa

u nas wygląda to tak : kąppie o 20.00 czasami daje butle a jak jadła wcześniej to herbatke troszke ją ponosze na rękach bo coś tam kwęka wierci się ,jak widze że już oczy zamyka jak ją nosze to ją odkładam a ona oczy otwarte i już siąca nie jest kwęka to ją biore na rekach usypia no to odkładam i ona znów oczy otwarte, wierci się i kwętka i tak w kółko do 23...dziś coś usneła wcześnij o 22.20

Bo Zuzince jest na rękach dobrze i jak ją odkładasz, to od razu zmianę wyczuwa. I biedna nie rozumie dlaczego jeszcze przed chwilą zasypiała u mamy, a teraz już nie. Błędne koło trochę. Może spróbuj nauczyć ją samodzielnego zasypiania w łóżeczku, to obydwie odetchniecie z ulgą.

dziś wałsnie tak zrobiłam odłożyłam ją głaskałam i całowałam w łózeczku i przysneła a jak była pora jedzenia to ją wziełam i dałam jeśc zjadła i ja odłożyłam troche się powierciła ale usneła....mam nadzieję ze teraz będzie już tylko lepiej
Moze nie nynaj jej. Ja Maksia nigdy nie nynalam i nie nosilam na raczkach do snu, wiec sie tak nie buntowal jak go kladlam.
Na pewno bedzie coraz lepiej. Probuj tak ja klasc, probuj i probuj. Na pewno zaskoczy w swoim czasie. Ja Maksa tez probowalam zawsze klasc. Raz zasnal a raz sie rozryczal. Ale sie nie zrazalam. Nic na sile nie robilam i nie pozwaalam plakac. Pomarudzic tak ale plakac tak jak kiedys to nie. Ja juz go trenowalam i bez skutku i w swoim czasie sam zaskoczyl, bo wiecej kojarzy i chyba kuma, ze lozeczko i ciemno na dworze wiec spac trzeba.
Zreszta kazde dziecko ma swoj czas i swoj charakter. Oby Zuzce sei udalo w lozeczku jak najszybciej samej zasypiac, o to ulga dla mamy i dla nie samej tez pewnie bedzie.

isabela
jola22
lutka

Wstawiam pare fotek

Juleczka piekna - jak zawsze, ale Emilcia tez jest sliczniusia. Ja z reszta uwazam, ze nie ma brzydkich dzieci, wszystkie sa tak piekne i cudowne, ze nic tylko przytulac i calowac. Ale oczywiscie dziecko dla rodzica jest najpiekniejsze z wszystkich :):):) No i kazdy ma swoich faworytow :)

Isabela coz tylko przytaknac Ci pod postem mi pozostalo:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Ewciaa
a czy w ciazgu dnia dużo nosicie swoje dzieciaczki??? bo moja zuzie cały czas ktoś nosi i już nie chce leżeć tylko tak na rekach pionowo

Ja nie nosze Malego prawie wcale. Nie nosilam go, bo po porodzie mialam straszne problemy z kregoslupem i nerwem kulszowym. A poza tym, zeby nie przyzwyczaic, bo zostaje w domu sama z dzieckiem i jakbym go miala nosic to chyba bym nic w domu nie zrobila o kregoslupie juz nie mowie. Duzo z nim sie przytulam jak daje piers a on jeprawie godzine za kazdym razem i to tyle. Swiat sobie oglada jak siedzi w foteliku. Ja wtedy duzo razem z nim rozmawiam i duzo mu spiewam. Czesto lezymy razem a ja mu opowiadam i sie wyglupiam czasem cwiczymy razem i on wtedy jest happy totalnie.
Jak byla u mnie macocha to zabronilam nosic choc ona sie do tego zwala i do nynania i noszenia. Ciezko bylo ale bylam tak przekonujaca ze sie zastosowala.
MOj M czasami Maksia po domu nosi i mu pokazuje co za oknem i takie tam. Ale dlugo tez to nie trwa bo Maly lubi zmiany i czasem nawet sie cieszy jak go odlozy do kolyski i pusci pozytywke.

jola22
lutka

Wstawiam pare fotek
Ojej na trzecim normalnie jak maly baletnica albo elfik!
I jakie ma kukuryku na glowce. Bardzo wdzieczna z niej dziewczynka. Tata ma racje, ze tak mowi.