Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Patka - gratuluje wynikow. Tosia zdrowa jak rybka!
Isabela - nie zazdroszcze upalow. Lubie slonce ale niecierpie duchoty.

Ja dobrnelam wreszcie do konca postow.
Jutro mnie nie bedzie a potem tez nie wiem jak czesto, bo siora u mnie z wizyta a potem zona taty przyjezdza z braciszkiem. Ale bedzie u nas ludno. Ale sie ciesze. byle tylko maly byl taki grzeczniuni jak od paru dni to happy bede juz calkiem. :36_2_15:
Pa majoweczki!
Ja koncze a tu wszyscy w domu posneli....:le:

isabela
hej kochane, alez Wy tworzycie!!!!! Normalnie nie nadarzam z czytaniem.
Melduje sie kochane, ze wciaz zyje ;)
W Londku upal taki, ze ocipiec mozna, jutro wyjmuje z szafy klimatyzator bo prawie nago po chalupie chodzimy.
U nas generalnie bez zmian, czekam z utesknieniem na trzeci miesiac Mia, bo pewnie wtedy mala zacznie dluzej sypiac. Poki co jest jak zegarek - 3 godziny i jesc!

Ide dalej Was czytac.

Isabela a u mnie tez upaly ale na miescie w domu mam mrocznie i zimno dasz wiare z ja jeszcze dogrzewam to zamczysko.No i weszlam na chwile bo mi sie nudzilo :smile_move:Dziwne maly lezy w koszu i nawet stekania nie ma co jest grane :smile_move:albo taki chory albo daje w koncu odpoczac albo w tym mleku cos jest ze on taki spokojny pewnie cos na uspokojenie bo ja nie widzialm ani nie slyszalam zeby dzieci Angielskie tak darly kopare jak moj maly aniolezek:angel_l:.:smile_move:

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

a ja sobie tak rozkrecilam laktacje ze musze pomiedzy karmieniami odciagnac bo mi cyce chce rozerwac:((( a mały jak je to cały spocony i bokami mu mleko leci i ksztusi sie .
Wzoraj 2 razy zaliczylismy spacer przy czym za 1 razem darł sie 15 minu przeokrutnie i zasnał a za drugim razem 10 minut , nie lubi wozka i juz.
Noc standart co 2.5 godziny pobudka z Klaudia tez tak miałam ze całej nocy nie przesypiała do lat 3 :cheess:
Isabela U nas tropiki zapowiadaj na weekend nie weim jak to nasze maluszki zniosa

Lutka tak mi dobrze szło od 2 dni zre jak wieprzek i pol kilo do przodu:8_1_218:

i powiem wam ze od kiedy podaje małemu lakcid to wieczorne darcie sie skonczylo. ale co do płaczu to czesto płacze
na spacerze, po kąpieli (ZAWSZE) w ciagu dnia jak mu cos nie pasuje i wieczorami. Generalnie płaczek mi sie trafil i jakis taki humorzasty ten synek ..no ale z Klaudia miałam łatwizne to teraz musze odpokutowac

mama2
czy wasze dzieci maja sapke???? bo moj tak ciezko oddycha , jakby mial sapke

witam sie piatkowo,
tak mi czas zapitala, ze codziennie zastanawiam sie dlugo jaki to dzien tygodnia

Tosia tez ma sapke, ja juz jestem zmeczona dociekaniem czy to alergia, czy bakteria czy normalna fizjologia. nabialu znowu nie jem. Kupilam wczoraj Nutramigen, ale mala go nie chce jesc i wyrzygala wczoraj to co wypila. Lekarzom najlatwiej zwalic wszystko na alergie i najlatwiej na bialko krowie.
Mama2 jak udalo Ci sie rozkrecic laktacje? ja pije litrami plyny, przystawiam malutka b. czesto a przed polnoca, kiedy spi, jeszcze sciagam laktatorem. Moze powinnam tez w nocy?? Marnie wdze to nocne wstawanie do pogawedki z lakatorem... kiedy w nocy dziecko placze, bo chce jesc to jest motywacja.
Tosia cale noce przesypia, za to w dzien spi juz teraz bardzo malo

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
i powiem wam ze od kiedy podaje małemu lakcid to wieczorne darcie sie skonczylo. ale co do płaczu to czesto płacze
na spacerze, po kąpieli (ZAWSZE) w ciagu dnia jak mu cos nie pasuje i wieczorami. Generalnie płaczek mi sie trafil i jakis taki humorzasty ten synek ..no ale z Klaudia miałam łatwizne to teraz musze odpokutowac

a Tosia miala chyba 2 dni temu skok rozwojowy, nagle przestala tyle marudzic, stala sie duzo bardziej kontaktowa i "gada" ze mna :)
i zapomnialam powiedziec, ze w koncu doczekalam sie usmiechu :36_27_5:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Jola30
isabela
hej kochane, alez Wy tworzycie!!!!! Normalnie nie nadarzam z czytaniem.
Melduje sie kochane, ze wciaz zyje ;)
W Londku upal taki, ze ocipiec mozna, jutro wyjmuje z szafy klimatyzator bo prawie nago po chalupie chodzimy.
U nas generalnie bez zmian, czekam z utesknieniem na trzeci miesiac Mia, bo pewnie wtedy mala zacznie dluzej sypiac. Poki co jest jak zegarek - 3 godziny i jesc!

Ide dalej Was czytac.

Isabela a u mnie tez upaly ale na miescie w domu mam mrocznie i zimno dasz wiare z ja jeszcze dogrzewam to zamczysko.No i weszlam na chwile bo mi sie nudzilo :smile_move:Dziwne maly lezy w koszu i nawet stekania nie ma co jest grane :smile_move:albo taki chory albo daje w koncu odpoczac albo w tym mleku cos jest ze on taki spokojny pewnie cos na uspokojenie bo ja nie widzialm ani nie slyszalam zeby dzieci Angielskie tak darly kopare jak moj maly aniolezek:angel_l::smile_move:.

bo angielskie dzieci maja inny temperament :smile_move:

Jola30
Ewcia a ile razy wychodzi Ci to karmienie butla i jakie sa przerwy :smile_move:
a te herbatki i wode to po jedzeniu czy przed daj :smile_move:nie mam pojecia glupia jestem czy moze obojetnie?

karmienie mi wychodzi jakieś 9-10 razy na dobe ale jak już pisałam mala czasami je 40ml, czasami 60ml a czasami ponad 100ml przerwy różne robi przeważnie 2h to wtedy je mniej a jak są dłuższe przerwy 3-4h to je więcej

a herbatke to po jedzeniu jak są dłuższe przerwy, albo jak ide na pole to biore herbatke, czasami ona takk ssie smoczka że mysle że jest głodna a jej się pić chce...więc musisz wyczaić co chce Nikuś

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
Ewciaa
pat-k
Witajcie dziewczynki,
u nas dzisiaj usg glowki, trzymajcie kciuki. Mam nadzieje, ze to juz bedzie koniec maratonu po lekarzach

czy alergia na mleko moze sie objawiac w postaci sluzowatego kataru?
pediatra wczoraj zasugerowala, ze ten katar Tosi moze byc alergiczny i to moze byc alergia na mleko. Wydaje mi sie to bez sensu, bo najszybciej objawia sie to chyba w kupce i na skorze? a katar przy alergii pokarmowej? Wiecie cos o tym?

Lutka ile kosztowal ten bebilon pepti na recepte?
odstawiam znowu nabial ze swojej diety :( ale co z tego, jesli w mieszance, ktora dokarmiam Tosie jest bialko krowie

u mnie 22,35zł trzymam kciuki

na receptę?????? Tyle bez recepty kosztuje, ewciaaa idź do lekarza i wex receptę na kilka opakowań!

no właśnie na recepte, jestem w szoku

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Patka gratuluje pierwszego usmiechu!!!
a co do laktacji to bardzo duzo jednak daje nocne karmienie , ja Maksa karmie co 2 godziny bo tak sie budzi i jestem pewna ze to rozchulało mi pokarm , tak tez powiedziała Pani na pogotowiu laktacyjnym , z drugiej strony nocny pokarm jest o wiele bardziej kaloryczny wiec moze dlatego moj synek przybiera w takim tempie?? jak je około 3 ,4 razy w nocy

kupilam te pieluchy dada numer 3 i dzis pampersy nr 3 i bez porównania . pampersy leciutkie , mieciutkie , jednak bede kupowac tylko pampersy a roznica nieduza bo 10 gr na sztuce
a dzis bylismy z Maksiem pierwszy raz w hipermarkecie , miałam obawy ale wkoncy trzymac tak dziecko pod kloszem to bezsensu . Bylismy tez w pracy pokazac Maksika , niestety moj synus przespał cała wizyte :cheess:

mama2
a co do laktacji to bardzo duzo jednak daje nocne karmienie , ja Maksa karmie co 2 godziny bo tak sie budzi i jestem pewna ze to rozchulało mi pokarm , tak tez powiedziała Pani na pogotowiu laktacyjnym , z drugiej strony nocny pokarm jest o wiele bardziej kaloryczny wiec moze dlatego moj synek przybiera w takim tempie?? jak je około 3 ,4 razy w nocy

kupilam te pieluchy dada numer 3 i dzis pampersy nr 3 i bez porównania . pampersy leciutkie , mieciutkie , jednak bede kupowac tylko pampersy a roznica nieduza bo 10 gr na sztuce
a dzis bylismy z Maksiem pierwszy raz w hipermarkecie , miałam obawy ale wkoncy trzymac tak dziecko pod kloszem to bezsensu . Bylismy tez w pracy pokazac Maksika , niestety moj synus przespał cała wizyte :cheess:

kurcze, to bede wstawac raz w nocy i odciagac pokarma nie ma innego wyjscia, przeciez nie bede malej budzic.
My tez bylismy w centrum handlowym w poniedzialek. najpierw w eleanckim sklepie odziezowym mala walnela z hukiem kupe a potem w kawiarni wlaczyla syrene. Gnalismy do auta az sie za nami kurzylo :)
No ale pierwsze wyjscie "na miasto" zaliczone ;)

mama2
Patka mnie ta sapka tak wkurza , bo nie wiem czy on ma jeszcze katar czy nie i rano słysze jak mu bulgocze w nosie tak jakby moj pokarm bo jak odciagam to białe mleko, a w poniedziałek chcielibysmy szczepic

ech... nic nie mow, mnie to tez wykancza nerwowo. zawsze bylo nad ranem a dzisiaj jeszcze po jedzeniu ulalo jej sie ze sluzem :(
infekcja to chyba nie jest, bo po szczepieniu nie bylo zadnych komplikacji. Tylko marudna bardziej byla

gunia43
lutka
Wiki20pl

Moja Majka wczoraj płakała chyba z godzine. Była bardzo spiąca i nie mogła usnąć, a jak już usnęła o 21 to obudziła się dopiero o 6. Ona też jest bardzo grzeczna i z pozoru nie histeryzuje, ale wczoraj to pobiła wszystko pierwszy raz taki mi w domu płakała. Jeszcze największa histeria to była na szczepieniu to był koszmar :(((

odpukać mlody jeszcze nidgy tak długo nie plakal. CO do snu. Zasnął o 22:30 , o 3:30 nakarmilam go na spiocha i spał (tym razem stękając) do 7 :) no ale jak już wstalam w nocy to nie spałam pzrez 2 h. Jakos wydaje mi się ze takie male dziecko nie powinno miec tak długich przerw w jedzeniu. Moze się myle.
MOj jak mial spicha to mial rzerwe i 8 godzin sie zdarzylo, a 5 i 6 to nawet czeso u nas bywa. A co najdziwnejsze wcale jakos sie nie darl po tych 8 o cyca jak sie obudzil, tylko humorek jak rzadko.

Ja też nie budzę. Kuba jak czegoś chce, to tak się o to dopomina, więc założyłam, że jak będzie głodny, to się upomni :) Ostatnio często zdarza mu się przespać od 20.30 do 5 i jestem wtedy przeszczęśliwa :)

pat-k
mama2

kurcze, to bede wstawac raz w nocy i odciagac pokarma nie ma innego wyjscia, przeciez nie bede malej budzic.
My tez bylismy w centrum handlowym w poniedzialek. najpierw w eleanckim sklepie odziezowym mala walnela z hukiem kupe a potem w kawiarni wlaczyla syrene. Gnalismy do auta az sie za nami kurzylo :)
No ale pierwsze wyjscie "na miasto" zaliczone ;)

hihi taki maly brzdac i juz rodzicami dyryguje

a moj synek mnie zaskakuje z dnia na dzien ..dzis np 3 godzine!!!!!!!!!!!! juz siedzi w lezaczku i przyglada sie co robie, zrbilam pierogi ruskie a wiec bardzo czasochlonny obiad a on dalej siedzi w lezaczku i usmiechy rozdaje ...
Patka a co do pokarmu to nie robie nic wiecej co ty czyli duzo pije, herbatki,karmi, i jem o wiele wiecej. Nie wiem czy jak raz w nocy odciagniesz to czy to cos pomoze..nie wiem czy to nie za mało az 2 strony to musi byc straszne ze Tosia daje ci pospac a ty zamiast spac to musiałabys sie lakatorem cackac..ehh